Dezvăluiri șocante făcute de fostul medic al echipei naționale din perioada Generației de Aur, după ce Florin Răducioiu a atras atenția asupra dopajului din anii ’90: „Prostii, tâmpenii! Idiotul ăla de Baggio de ce n-a spus atunci? Și-au umplut băncile de bani” | EXCLUSIV

Dezvăluiri șocante făcute de fostul medic al echipei naționale din perioada Generației de Aur, după ce Florin Răducioiu a atras atenția asupra dopajului din anii '90: „Prostii, tâmpenii! Idiotul ăla de Baggio de ce n-a spus atunci? Și-au umplut băncile de bani” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale din perioada Generației de Aur, a reacționat pentru ProSport, după ce Florin Răducioiu a atras atenția în privința dopajului care se practica în anii ’90, în special la formațiile din Italia.

Pompiliu Popescu a reacționat pentru ProSport după ce Florin Răducioiu a atras atenția în privința dopajului care se practica în anii ’90

Doctorul primei reprezentative pentru peste un sfert de secol susține că nu au existat vreodată asemenea cazuri în rândul fotbaliștilor convocați și că singurele tratamente care se administrau conțineau doar niște vitamine.

Pompiliu Popescu a explicat că fotbaliștii nu obișnuiesc să se informeze în legătură cu substanțele care le sunt oferite de către medici, însă el s-a interesat de fiecare dată de medicamentele pe care aceștia le primeau la echipele de club și nu ar fi existat nimic nesportiv.

Doctorul susține că nu se poate pune problema ca fotbaliștii din Italia să fi fost dopați „cu forța” în perioada anilor 90, cu toate că mai mulți foști internaționali de top, precum Dino Baggio sau Zinedine Zidane, au recunoscut că această practică era în floare la acea vreme.

„Niciodată jucătorii noștri nu s-au dopat. Nu, nu, nu. Nu se dopa nimeni, sunt speculații, prostii, tâmpenii!

Au fost vitamine, e normal, că nu știu ei ce sunt, asta e altceva. Asta nu înseamnă că era dopaj. Dopaj înseamnă să iei substanțe interzise, care-ți pun viața în pericol.

Nu există așa ceva! Nu se poate, cum să declare Vialli așa ceva? Cum să te dopezi cu forța? Joci fotbal cu forța, îți bagă banii în bancă cu forța?! Eu din câte știu, și am vorbit și eu cu medicii italieni, și cu cei de la Inter, și cu Brescia, și la Napoli. Nu se practică așa ceva! Jucătorii nu se interesează niciodată ce iau! Nu se interesează aia, aia, aia

Mie-mi aduceau mulți ce serveau ei, ce le dădeau. Deci nu cu forța! Eu îi rugam să-mi aducă și mie, să văd și eu! Că era și un mijloc de informare pentru mine, nu era nimic dopant”, a spus Pompiliu Popescu, pentru ProSport.

„Idiotul ăla de Dino Baggio, de ce n-a spus? Și-au umplut băncile alea de bani și acum se trezesc vorbind”

După ce s-a speculat în presa din Italia că morțile premature ale lui Gianluca Vialli și Sinisa Mihajlovic ar fi avut loc și în urma dopajului din anii ’90, Pompiliu Popescu a dezvăluit că ar fi existat șanse mai mari ca jucători precum Patrick Ekeng sau fostul fotbalist al Benficăi, Miklos Feher, cei care au decedat pe teren după ce au făcut stop cardiac, să fi folosit substanțe interzise.

Cel care a fost doctorul echipei naționale până în mai 2016 susține că boli precum cancerul la pancreas sau leucemia nu au legătură cu consumul de substanțe interzise în sport. Popescu l-a făcut praf pe Dino Baggio, după ce fostul internațional italian a precizat că îi este teamă pentru viața lui, în urma decesului fostului coechipier de la naționala Italiei, Gianluca Vialli.

„N-are nicio legătură (n.r. – râde). Aici, poți să spui că Ekeng de la Dinamo, și mulți, mulți alții, Feher (n.r. – Miklos Feher, ex-Benfica) sau alții care au murit de inimă, au făcut stop cardiac, la ăia da! Poți să spui că au luat creatină sau substanțe din astea interzise.

Dar în situația ăluia care a avut cancer de pancreas, Vialli, și celuilalt, care a avut leucemie, ce dopaj să iei ca să te ia așa ceva? Am văzut eu, și idiotul ăla de Dino Baggio, ei de ce n-au spus? Și-au umplut băncile alea de bani și acum se trezesc vorbind”, a adăugat Pompiliu Popescu, pentru ProSport.

Dino Baggio: „Dopingul a existat mereu! Îmi este frică, trebuie să investigăm”

Dino Baggio, fost fotbalist la Inter, Juventus sau Parma pe parcursul anilor ’90, dar și internațional italian cu 60 de prezențe la prima reprezentativă, și-a exprimat temerile în privința propriei stări de sănătate, după ce dopingul a luat din nou prim-planul în ultimele zile.

Am amintiri extraordinare cu Gianluca, a fost un om iubit în vestiar și a vrut mereu să-i ajute pe tinerii jucători să evolueze. Ar trebui să analizăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă.

Dopingul a existat mereu. Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să îi afecteze pe jucători. Și mie îmi este frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme.

Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat atunci, să investigăm substanțele pe care le-am consumat în acea perioadă. În anii mei exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci ne-a rămas în organism”, a declarat Dino Baggio, potrivit publicației italiene Gazzetta dello Sport.

Florin Răducioiu, fost fotbalist la Milan sau Brescia: „Și eu am luat medicamente!”

Florin Răducioiu, fost component al Generației de Aur și fotbalist în Serie A la echipe precum Brescia sau AC Milan, a dezvăluit în urmă cu câteva zile că și el a luat anumite medicamente „fantomă” în perioada petrecută în Italia.

Fostul atacant a precizat la momentul respectiv că va lua legătura cu medicul de la Brescia pentru a afla cu exactitate ce substanțe i-au fost administrate.

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine (n.r. miercuri) o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona.

Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat. Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că… le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a declarat Florin Răducioiu, la Orange Sport.

După ce a reușit să discute cu doctorul, Răducioiu a revenit și a precizat că nu ar fi fost nimic ilegal în acele practici și că tot ce li s-a administrat au fost niște vitamine pentru a spori refacerea musculară.

„Mi-a zis să stau liniștit că acele perfuzii nu conțineau nimic ilegal sau care să ne facă rău peste ani. Mi-a spus că erau lucruri normale pentru acei ani și că era vorba de 3 componente în acel cocktail care ni se administra în venă: vitamina C, vitamina B și o altă substanță care diminua procesul de oboseală al mușchilor. 

Mi-a explicat și de la ce era acea culoare roz de care am declarat eu, de la vitamina B”, a spus Florin Răducioiu, potrivit GSP.

Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…