Dezvăluiri! Avem balanța financiară de la Dinamo! Red&White a împrumutat clubul, din martie și până la sfârșitul lunii mai, cu un milion de euro! Distribuiri neachitate care dau frisoane. Cât mai contribuie APCH, care sunt creanțele curente și ce are de încasat RTZ | FOTO EXCLUSIV

Dezvăluiri! Avem balanța financiară de la Dinamo! Red&White a împrumutat clubul, din martie și până la sfârșitul lunii mai, cu un milion de euro! Distribuiri neachitate care dau frisoane. Cât  mai contribuie APCH, care sunt creanțele curente și ce are de încasat RTZ | FOTO EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport vă prezintă, într-un amplu articol bazat pe cifrele oficiale pe care le-am obținut, care este situația financiară a SC Dinamo 1948 SA în filtrul planului de reorganizare prin care clubul își desfășoară activitatea. În ciuda aportului acționarilor, în principal al Red&White – APCH a participat cu o sumă mai mică- , debitoarea se zbate să țină pasul cu „țintarul” plăților și este pândită de cereri de faliment. În același timp, creanțele curente sunt, în continuare, îngrijorătoare. În acest context, aprobarea planului modificat are un nou termen tocmai în septembrie.

Dezvăluiri. Avem balanța financiară de la Dinamo! Red&White a împrumutat clubul, din martie și până la sfârșitul lunii mai, cu un milion de euro! Distribuiri neachitate care dau frisoane. Cât mai contribuie APCH și care sunt creanțele curente și ce are de încasat RTZ | FOTO EXCLUSIV

În așteptarea aprobării „Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”, pentru care judecătorul sindic a fixat un nou termen în luna septembrie, SC Dinamo 1948 SA își desfășoară activitatea în baza planului de reorganizare propus de administratorul judiciar (RTZ & Partners SPRL) și validat pe 22 noiembrie 2021. În sfera și sub rigorile acestui plan, societatea a ajuns în anul 2, trimestrul 7 de implementare, iar reorganizarea judiciară se întinde până în octombrie 2024. Valoarea masei credale era, inițial, de 26.055.187 lei.

Între timp, datoriile curente colectate în insolvență se ridică la 6,7 milioane lei (n.r. conform datelor colectate până la sfârșitul lunii mai), jumătate din sumă fiind împrumuturi scadente, plăți către jucători, antrenori, impozite și taxe, salarii personal administrativ, furnizori sau onorariul administratorului judiciar.

  • 1,7 milioane lei are de încasat RTZ în urma onorariului cuvenit prin votul Adunării Creditorilor, din noiembrie 2021 și până în iulie 2023. În acești bani intră onorariile pentru perioada de observație, perioada de reorganizare, de consultanță pentru planul de reorganizare, de succes în cazul transferului lui Deian Sorescu în Polonia (6% din suma de transfer). În total, RTZ, cu tot cu împrumuturile rulate în anul 2022, are de încasat o creanță curentă de aproximativ două milioane lei.

Dar să revenim la planul de reorganizare funcțional. Dacă în primul an de implementare nu au fost prevăzute plăți în cadrul insolvenței, începând cu 2023, trimestrul 5 (perioada noiembrie 2022- ianuarie 2023 -data de calcul lunară este considerată ziua de 22-, următoarea zi după ce a fost aprobat planul).

  • 1.420.816 lei a trebuit să achite debitoarea SC Dinamo 1948 SA, conform plăților stipulate în trimestrul 5 al insolevenței, către creditorii garantați (Creanțe beneficiare ale unor cauze de preferință – Direcția Generală a Finanțelor Publice București). Debitoarea a realizat această distribuire de plată în perioada aprilie- mai a acestui an.

Aceeași sumă, 1.420.816 lei, către același creditor, trebuie distribuită conform trimestrului VI, care se întinde în perioada 22 februarie – 21 mai.

Conform informațiilor ProSport, care au la bază sume oficiale prezentate în fața instanței conform rapoartelor trimestriale, tranșa de 1.420.816 lei destinată trimestrului VI, către creditorului Direcția Generală a Finanțelor Publice București nu a fost achitată și, astfel, debitoarea a intrat într-o întârziere riscantă. Motivul transmis judecătorului sindic? „Din lipsa disponibilităților bănești”. (VEZI CAPTURĂ JOS!) 

Pentru mai multe detalii, ProSport s-a adresat administratorului special, Vlad Iacob, cel care a întocmit și a semnat raportul trimestrial transmis judecătorului sindic la jumătatea lunii iulie:

Tranșa aferentă trimestrului V din planul de reorganizare al clubului a fost achitată. Tranșa aferentă trimestrului VI din planul de reorganizare, scadentă în luna mai, nu a fost încă achitată” – Vlad Iacob – 23 iulie

La zi, debitoarea se află sub „numărătoarea” unei alte distribuiri! Este vorba de trimestrul VII de plăți care s-a întins în perioada 22 mai- 21 august, unde valoarea creditorilor îndestulați este mai mare, iar două noi categorii trebuie achitate parțial. Este vorba de creditorii salariați și cei bugetari. În total, după derularea trimestului VII, debitoarea SC Dinamo 1948 SA trebuie să acopere suma de 1.994.936 lei, după cum urmează:

  • 420.816 lei către creditorii garantați (Creanțe beneficiare ale unor cauze de preferință – Direcția Generală a Finanțelor Publice București)
  • 301.855 lei către creditorii salariați
  • 263.165 lei către creditorii bugetari

Ce riscă Dinamo în acest caz, ținând cont că perioada a expirat, iar distribuirile pentru acest trimestru nu au fost făcute? Chiar falimentul în cazul în care beneficiarul plății, creditorul garantat – Direcția Generală a Finanțelor Publice București – se va adresa judecătorului sindic cu solicitarea deschiderii procedurii de faliment. În acest caz, instanța urmează o să acorde termen solicitării de deschidere a falimentului și, dacă distribuirea nu este efectuată, debitorul va intra în faliment.

Ca un amănunt interesant în actuala conjunctură, așa cum ProSport a dezvăluit, Red&White și-a asumat, în luna martie, în fața judecătorului sindic că, în cazul în care planul de reorganizare modificat va fi aprobat, creditorii salariați și cei bugetari, în total creanța acestora este de 1.148.040 lei, vor fi achitați 30 de zile! În planul activ, categoriile creditorilor salariați și bugetari urmează a fi achitate în trimestrele VII și VIII. Trimestrul VII se desfășoară din august și până în noiembrie. În același timp, chiar dacă planul de reorganizare modificat va fi aprobat încă de la termenul din septembrie, plățile mai sus menționate rămân valabile!

Red&White a împrumutat SC Dinamo 1948 SA, până la finalul lunii mai, cu 5 milioane lei

O altă informație publicată în exclusivitate de ProSport este legată de suma pe care a virat-o noul acționar majoritar în conturile SC Dinamo 1948 SA. Un milion de euro este valoarea aportului Red&White 2022 Management, prin împrumuturi, din momentul în care preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Lotus (72,8%), plus felia de 8% de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan, și până la finalul lunii mai, mai precis 21 mai, atât cât s-a întins trimestrul 6 al implementării planului de reorganizare al SC Dinamo 1948 SA.

Red&White a efectuat, între 1 martie și până la 19 mai, 14 tranșe, cea mai importantă fiind în valoare de 1,2 milioane lei (28 aprilie – perioada în care Dinamo a trebuit să închidă unele plăți curente și înțelegeri cu foști jucători, antrenori, respectiv furnizori, pentru a obține licența).

În lunile martie, aprilie și mai, Red&White a împrumutat clubul în felul următor:

  • Martie – 761.000 lei
  • Aprilie – 3.299.000 lei
  • Mai – 935.000 lei * până la 21 mai, ultima tranșă de împrumut a fost virată în data de 19 mai.

2,4 milioane de euro au fost investiți în club și s-au făcut plăți, s-au adus jucători. Din acești 2,4 milioane investiți s-au cheltuit… 2,2 milioane, mai sunt în conturi niște bani, în zona asta suntem” – Eugen Voicu, acționar Red&White 2022 Management, miercuri, 19 Iulie, în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport.

APCH a redus turația. Fanii au împrumutat SC Dinamo 1948 SA, în luna martie, cu suma de 306.100 lei

Acționarul Asociația Peluza Cătălin Hîldan, principala sursă de finanțare în insolvență prin împrumuturile virate, a vărsat, în conturile SC Dinamo 1948 SA, prin aceeași formă de aport financiar, suma de 306.100 lei în trei tranșe, toate în luna martie. Este vorba de 270.600 lei în prima zi a primăverii calendaristice (aici este cuprinsă și suma pe care APCH a primit-o în contul procentului de 8% din procentul de acțiuni cedat Red&White 2022 Management), apoi 11.500 lei și 24.000 lei în primele 10 zile ale lunii.

  • 100 lei este valoarea unei acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA
  • 8% din totalul celor 20,06 % acțiuni deținute de APCH în cadrul SC Dinamo 1948 SA au fost cedate, la finalul lunii februarie, către Red&White 2022 Management
  • Conform unei înțelegeri între Red&White, acționarul majoritar SC Dinamo 1948 SA și Asociația Peluza Cătălin Hîldan, acționar cu 12,06 % cotă socială, creanța deținută de APCH în cadrul grupei de creditori garantați beneficiari ai unei cauze de preferință, în valoare de 5,8 milioane lei, urmează a fi achitată după încheierea insolvenței. Din informațiile noastre, creanța va fi transformată în acțiuni printr-o majorare de capital social!

Noi (n.r. Red&White) împrumutând clubul, pentru că fiind în insolvență nu avem altă cale de a ajuta clubul rapid cu bani, clubul apare ca fiind foarte îndatorat – Eugen Voicu, acționar Red&White, în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Tradiții și obiceiuri la români.  Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii 2024
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…