ULTIMA ORĂ. Judecătorul sindic a amânat pronunțarea pentru 25 Mai. Desant la Tribunalul București. Șefii lui Dinamo au venit in corpore la termenul de azi! Avocatul lui Fabbrini, acuzații uluitoare de evaziune fiscală și contabilitate dublă | EXCLUSIV

ULTIMA ORĂ. Judecătorul sindic a amânat pronunțarea pentru 25 Mai. Desant la Tribunalul București. Șefii lui Dinamo au venit in corpore la termenul de azi! Avocatul lui Fabbrini, acuzații uluitoare de evaziune fiscală și contabilitate dublă | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE. 16.05. Ora 9. Judecătorul sindic a amânat pronunțarea în cazul aprobării noului plan de reorganizare propus de administratorul judiciar pentru data de 25 Mai. În prealabil, pe 17 Mai, vor fi soluționate contestațiile formulate de Diego Fabbrini, Radu Bîrlică și firma RCI, cei care s-au adresat instanței cu solicitarea de a respinge planul.

 

UPDATE. 15.08. Avocatul CS FC Dinamo (Dinamo- Badea) în fața judecătorului sindic și a făcut referire la înțelegerea pe care Red&White o are cu Asociația Peluza Cătălin Hîldan în legătură cu creanța deținută de APCH în valoare de 5,8 milioane lei. „Noi vă solicităm să analizați în conformitate cu dispozițiile articolului 39, Lagalitate și fiabilitatea planului de reorganizare”, în raport cu mențiunile conținute, eventual chiar și ulterioarele consecințe pentru debitoare (n.r. SC Dinamo 1948 SA) care ar urma să iasă din procedura de reorganizare în raport cu modalitatea în care Asocieția Peluza Cătălin Hîldan înțelege să își recupereze crenața înscrisă în tabel. 

UPDATE 14.41. În solicitarea de aprobare a noului plan formulată în fața judecătorului sindic, Claudiu Balog, practicianul în insolvență cu drept de semnătură în insolvența debitoarei SC Dinamo 1948 SA, s-a adresat Instanței: „Ieri (n.r. Duminica) clubul de fotbal Dinamo a împlinit 75 de ani, noi facem toate demersurile prevăzute de lege pentru a duce mai departe această poveste. Legea 85/2014 permite modificarea planului ori de câte ori este necesar în cadrul procedurii de reorganizare. Noi avem deja un plan de reorganizare confirmat, plan ce, din păcate, nu mai poate fi respectat. Ne-am dat toată silința, ne-am dat tot concursul ca, inițial, să încercăm să acoperim în integralitate masa credală. Modificarea planului de reorganizare modificat privește, în primul rând, reducerea sumelor pe care le vom acorda la masa credală. Achităm, în integralitate, grupa creditorilor garantați- salariați și bugetari- în termen de 30 de zile. Așa cum rezultă din procesul verbal al Adunării Creditorilor, creditorii bugetari, ANAF și primăriile au susținut acest plan de reorganizare. Între timp s-a modificat și structura acționariatului, iar în anexa planului de reorganizre aveți declarațiile pe propria răspundere ale Red&White, care și-au asumat că vor face tot ce le stă în putință să salveze acest grup, vor face infuzii de capital atunci când debitoarea (n.r SC Dinamo 1948 SA) nu va reuși să genereze suficiente sume pentru achitarea în integralitatea a sumelor prevăzute în plan. Pentru aceste motive vă solicit să confirmați modificarea de plan”. 

UPDATE. 14.00. Prezent în sală, avocatul care-l reprezintă pe creditorul chirografar Cornel Țălnar, fostul jucător și antrenor al lui Dinamo, a pus concluzii de respingere a cererii de aprobare a „Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implimentare”. „Noi avem concluzii de respingere motivat de faptul că tăierea dreptului de creanță duce la încălcarea dreptului de proprietate și a proprietății. Prin urmare, creanța, la momentul în care cranța chirografară nu asigură dreapta despăgubire, este evident că planul de reorganizare nu poate fi admis. Prin urmare, creditorii chirografari, domnul Țălnar și ceilalți, sunt lipsiți de dreptul muncii prestat în favoarea lui SC Dinamo 1948 SA”. 

UPDATE. 12.30: Instanța a stabilit ca 18 septembrie să fie noul termen cu privire la reorganizarea juridică a SC Dinamo 1948 SA. În ceea ce privește aprobarea noului plan, judecătorul sindic a rămas în pronunțare.

UPDATE 12.20. Acuzații grave în fața Instanței, de „indicii de evaziune fiscală” și „contabilitate dublă”, făcute de avocatul lui Diego Fabbrini care a solicitat și respingerea planului de reorganizare.  Claudiu Balog a cerut Instanței respingerea contestației și amendă judiciară pentru avocatul italianului pentru acuzații nefondate. Instanța a rămas în pronunțare la condică. Reprezentantul fotbalistului italian s-a adresat împotriva măsurii adminsitratorului judiciar din 5 Mai 2023 de soluționare în regim de urgență a confirmării planului de reorganizare modificat. „Administratorul judiciar a invocat anumite motive care nu au legătură cu realitatea, așa cum am înscris înscrisurile în anexă. Am invocat motive de ordine publică, ce pot fi invocate pe tot parcursul procesului, inclusiv în a explica instanței situația reală. Aceste solicitări nu privesc raportul. Vă solicităm să respingeți cele trei excepții privind nulitatea contestației și tardivitatea contestației și inadmisibilitatea. S-a creat această entitate juridică, Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care încasa toți banii în contul debitoarei, banii proveniți din donații, sponsorizări, în loc să intre în patrimoniul debitoarei, intra în patrimonul acestei asociații. Am făcut vorbire și despre drepturile salariale ale creditorilor jucători, în speță Diego Fabbrini. Nu au fost înregistrate ca drepturi salariale, banii pentru salarii erau plătiți fie direct de la Federația Română de Fotbal din contracte de sponsorizare către jucători, fie din diverse contracte de sponsorizare, tot așa, ca să nu intre în patrimoniul debitoarei și să nu poată fi urmărite sumele de bani. Iată, vorbim despre o contabilitate dublă, vorbim despre indicii care demonstrează evaziune fiscală, aspecete pe care administratorul judiciar nu le-a prevăzut în cauză”, a concluzionat avocatul fostului mijlocaș de la Dinamo în fața judecătorului sindic, spre stupefacția asistenței.

Replica lui Claudiu Balog, practicianul în insolvență cu drept de semnătură din partea RTZ, a răspuns. „Am încercat să mă mențin finuț, însă pe lângă respingerea contestației, vă solicit și să aplicați și o amendă judiciară pentru exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale în ceea ce privește pretinsele nelegalități asupra creditorului Diego Fabbrini în tabelul preliminar. Știm cu toții că exista calea contestației cu privire la tabelul preliminar, nu avem o astfel de contestație. În ceea ce privește alegațiile privind sumele de bani de la PCH… ne-am mai judecat avem hotărâte definitivă. La celelalte acuzații, de evaziune fiscală, să formuleze doamna avocat plângeri penale”. 

UPDATE 11:50. În cazul constestației lui Radu Bîrlică, creditor salarial, Instanța rămâne în pronunțare, la fel ca și în cazul RCI Solution SRL. RTZ, prin Claudiu Balog, a solicitat lipsa de interes a contestatarului.


Început de săptămână foarte important pentru Dinamo, la chiar o zi după ce clubul a împlinit 75 de ani. La Judecătoria Sectorului 2 și, mai apoi, la Tribunal, se judecă, astăzi, două dintre cele mai importante procese pe rol pentru Dinamo. Primul a fost deschis de Dorin Șerdean, prin firma Lotus, fostul acționar majoritar din „Groapă”, și cere dizolvarea APCH. Cel de-al doilea vizează noul plan de reorganizare al SC Dinamo 1948 SA, al treilea propus de la intrarea formației din „Ștefan cel Mare” în cea de-a doua insolvență. ProSport, prezent la fața locului, vă prezintă toate detaliile importante pentru alb-roșii: personajele care și-au făcut apariția, contestațiile creditorilor și deciziile luate. Totul are loc chiar în ziua derby-ului cu Steaua, de pe Arena Națională, partidă ce poate prelungi șansele trupei antrenate de Ovidiu Burcă la promovarea directă sau „pecetlui” soarta „câinilor” la baraj.

Dorin Șerdean continuă procesul împotriva APCH chiar în ziua în care Dinamo înfruntă pe Steaua

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate încă din februarie, azi, 15 mai, are loc termenul în procesul de dizolvare al Asociației Peluza „Cătălin Hîldan” deschis de către Dorin Șerdean, prin firma Lotus, fostul acționar majoritar din „Groapă”. Practic, ziua a fost deschisă cu acest proces la Judecătoria Sectorului 2.

În cadrul acestuia, RTZ, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a formulat cerere de intervenție. Judecătorul a acordat un nou termen pentru 25 Mai. peste 10 zile. Reprezentantul RTZ este Claudiu Balog, practician în insolvență cu drept de semnătură.

Ziua continuă la Tribunalul București pentru dinamoviști. Acolo, în prezența lui Andrei Nicolescu, cel care deține 60% din Red&White, acționarul majoritar de la formația din „Ștefan cel Mare” cu peste 80 de procente, avocat de meserie, se discută aprobarea celui de-al treilea plan de reorganizare propus pentru SC Dinamo 1948 SA.

În sală și-au făcut apariția și Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, dar și Vlad Iacob, administrator special.

Trei contestații împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor cu privire la noul plan de reorganizare

SC Dinamo 1948 SA este, în acest moment, la al treilea plan de reorganizare pus în practică sau propus. Primul este cel aflat în desfășurare. Al doilea a fost propus de către RTZ, dar respins atât la Tribunal, cat și la apelul făcut de administratorul judiciar. Pentru al treilea „Plan de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”, depus la jumătatea lunii martie în fața Instanței și validat de Adunarea Generală a Creditorilor, cu peste 50% în trei categorii din patru, există deja trei constestații formulate cu privire la hotărârea AGC.

Primele două contestații sunt din partea lui Radu Bîrlică, creditor salarial, fost director de marketing, dar și RCI Solution SRL (forma lui Radu Bîrlică), creditor chirografar. Urmează, cu a treia contestație, Diego Fabbrini, italian ce a jucat în „Groapă” între 2019 și 2021, la fel, creditor chirografar. Jucătorul din „Cizmă” a depus constestație împotriva măsurilor administratorului judiciar, nefiind de acord cu cererea de confirmare a celui de-al doilea plan de reorganizare modificat.

Rămâneți pe ProSport pentru a afla hotărârea judecătorului sindic în legătură cu aprobarea noului plan de reorganizare modificat.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…