Derby-ul om cu om: de ce Stanciu și Romario s-au bătut pentru titlul de cel mai slab jucător de pe teren. Ștucan, despre omul meciului

  • Publicat:
  • Actualizat:
Derby-ul om cu om: de ce Stanciu și Romario s-au bătut pentru titlul de cel mai slab jucător de pe teren. Ștucan, despre omul meciului

Încheiat la egalitate pentru a treia oară în 5 săptămâni, derbyul SteauaDinamo a oferit un spectacol sărac în 90 de minute lipsite de ocazii clare de gol. Reghecampf a căutat să comprime spațiile și să profite de formă bună a lui Stanciu, în timp ce Rednic a folosit un sistem inventat de Dorinel Munteanu și botezat ironic 4-4-2-0 de fostul stelist Basarab Panduru. Antrenorul lui Dinamo s-a temut de forța fizică a Stelei, dar campioana nu a fost la fel de puternică precum în partidele recente cu Astra. A ieșit un joc anost în care omul meciului este greu de găsit. ProSport vă invită să-l căutăm împreună:

NIȚĂ‚ – 6
Nicio problemă în prima repriză, când dinamoviștii nici nu s-au apropiat de poarta sa. Singura minge pe care a simțit-o în brațe a fost trimisă slab de Rotariu, în minutul 21. Expus de fundașii centrali la golul egalizator, a salvat punctul Stelei printr-o intervenție (56) solidă în fața aceluiași Rotariu, cu care s-a trezit față în față la 5 metri.

TAMAȘ – 7
Folosit, surprinzător, de Reghecampf ca fundaș dreapta în locul lui Enache, Tamaș nu a fost deranjat în prima parte de viteza lui Lazăr, Rotariu sau Filip, oamenii care i s-au perindat în zonă. Fundașul i-a dominat pe toți, fără a fi pus în dificultate, dar aportul său ofensiv nu a fost grozav. A fost schimbat în minutul 60 cu Enache, în încercarea antrenorului de a obține un plus de viteză și superioritatea în flancul drept.

VARELA – 6
Până la pauză, căpitanul Stelei nu a avut probleme decât cu fanii săi. El a fost chemat de Tudor să-i calmeze pe steliștii din tribune care aruncau petarde. Pe construcția lui Dinamo, a ținut mereu linia de fundași la 30-40 de metri de poarta lui Niță, comprimând spațiile din față. Rămas singur cu Gnohere, a fost depășit la faza golului de 1-1, dar eroarea mare îi aparține lui Stanciu.

TOȘCA – 6
Folosit fundaș central, Toșca a avut câteva dueluri cu Bicfalvi, însă a fost excelent protejat de Bourceanu și Pintilii. După pauză, într-o repriză în care Dinamo a contat în atac doar până în minutul 60, o scăpare a sa în jocul la ofsaid l-a lăsat pe Rotariu singur cu portarul, dar gafa lui Toșca a fost reparată de Niță.

MOMCILOVIC – 6
Din zona sa a venit singurul șut al dinamoviștilor din primele 45 de minute. A mai greșit o pasă simplă (37), băgând mingea în zonă centrală, însă adversarii nu au profitat. Cu puține sarcini defensive în partea a doua, a urcat mai mult, în încercarea de a profita de oboseala lui Hanca, dar preluările și pasele l-au trădat în repetate rânduri.

BOURCEANU – 6
A coborât mereu între fundașii centrali pentru a porni atacurile Stelei și s-a implicat fizic serios în zona de trafic congestionat de la mijlocul terenului. A încercat constant să rezolve construcția cu pasă lungă, iar precizia distribuției sale a scăzut considerabil după pauză. A bătut aproape toate loviturile libere și cornerele Stelei, însă niciuna dintre mingile centrate de el nu a produs pericol. Reghecampf l-a sacrificat în minutul 68 pentru a-l introduce pe Tade.

PINTILII – 5
El a pornit faza golului de 1-0, pasându-i lui Hamroun în banda stângă, după ce Stanciu fusese blocat în centru de Palici. Împreună cu Bourceanu, a dus greul jocului la mijlocul terenului și nu s-a ferit să pună osul la bătaie. Spre deosebire de Bourceanu, a încercat o construcție mai pământeană, dar fără a crea faze importante. A luat cartonaș galben în minutul 46 pentru un fault asupra lui Anton și roșu în minutul 91, după ce l-a tras de tricou pe Bicfalvi, astfel că va rata meciul cu Astra din Cupa Ligii.  

POPA – 6
Nu la fel de proaspăt ca în meciurile trecute, Popa a contribuit involuntar la autogolul lui Filip. Preluarea sa greșită a înălțat mingea pe care fundașului dinamovist a lovit-o imprecis. Cu Tamaș ocupat mai mult cu faza defensivă, Popa nu a avut sprijinul necesar pentru a-i pune mari probleme lui Filip. Ieșit din joc o bună bucată de timp, a revenit după intrarea lui Enache în momentul în care Steliano Filip a obosit, după minutul 60. În minutul 75 a centrat periculos pentru Tade, dar atacantul a fost blocat. Rednic a simțit pericolul și l-a introdus pe Olteanu (79), iar Popa a fost îmblânzit.

STANCIU – 4
Cu siguranță cel mai slab meci al său din ultimele luni. În prima repriză, prins într-o capcană de Anton și Palici, nu a găsit spații și a încercat să șuteze, dar mingile trimise slab de el au trecut pe lângă poartă. După pauză, a comis o eroare majoră care a permis adversarei să egaleze. Relaxat, Stanciu a fost prins în posesie – așa cum zic englezii – , Anton l-a deposedat și a lansat faza golului. Stanciu a revenit cu un șut furios (53) mult peste poartă, apoi a dat o pasă genială pentru Hamroun (59), dar algerianul a tras slab. Paradoxal, în timp ce Dinamo s-a rupt în două pe final, Stanciu n-a mai avut forța fizică să profite de spațiile mari din centru. La final, George Becali l-a criticat dur pentru joc: „E cu gândul la Milan”.

HAMROUN – 7
Algerianul a fost un coșmar pentru apărarea lui Dinamo în primele 45 de minute. Din gheata sa a pornit pasa de la faza golului de 1-0, apoi i-a dat tot felul de bătăi de cap lui Hanca, în fața căruia a dansat mai bine de jumătate de oră. O pasă a sa l-a lăsat pe Tade în situația de a înscrie (76), dar șutul atacantului s-a dus mult peste. Pe final, a obosit, iar Hanca a reușit să-l controleze.

CHIPCIU – 6
Incredibil pentru un fotbalist care a ieșit de pe teren în minutul 89 în huiduielile publicului, Chipciu putea să fie omul cheie al meciului. Fenta sa de la pasa lui Hamroun l-a scos din joc pe Mevlja la faza golului, apoi a fost agățat în careu de Puljic (32), dar Alexandru Tudor nu a dat penalty. Tot o eroare de arbitraj (39) l-a împiedicat să scape singur cu portarul după ce Filip l-a scos din ofsaid. În rest, Chipciu a fost dat dispărut în zona dintre Puljic și Mevlja.

ENACHE – 6
Introdus de Reghecampf în minutul 60 pentru a profita de oboseala lui Steliano Filip, a pierdut primul duel cu fundașul stânga, dar apoi a reușit să-l reintroducă în joc pe Adrian Popa. Din zona sa s-au născut câteva faze periculoase, dar Rednic a astupat gaura prin introducerea lui Olteanu.

TADE – 5
Intrat pe teren în minutul 68, a ajuns de patru ori în situații bune de a marca în ciuda faptului că nu este cel mai agil atacant din lume. De două ori a fost blocat de Puljic, o dată a tras slab, iar în ultima fază a trimis mult peste poartă.

LUCIAN FILIP –
În cele 4 minute în care s-a aflat pe teren, l-a scăpat pe Nedelcearu din marcaj, iar jucătorul lui Dinamo a ajuns în situație de singur cu Niță și a trimis cu capul pe lângă.

 

 

CERNIAUSKAS – 6
Surprins în față de devierea lui Filip, lituanianul nu a avut multe alte faze grele de rezolvat. A prins cu ușurință șuturile slabe ale lui Hamroun (15, 59), Stanciu (19) și Tade (72)

HANCA – 6
Dominat de Hamroun în prima repriză, Hanca a fost depășit la faza golului. În prima repriză, a alunecat de două ori și a scăpat în aut o minge pe care o controla și un copil, răspândind o senzație de nesiguranță în jurul său. În partea a doua, a crescut în joc și i-a blocat deseori pe Momcilovic și Hamroun, însă a primit un ajutor mare din partea neobositului Palici. A centrat în minutul 57, la faza din care Rotariu putea să aducă victoria lui Dinamo.

MEVLJA – 7
Păcălit de Chipciu la gol, slovenul și-a făcut treaba profesionist alături de Puljic. Atunci când colegul său a greșit, cum s-a întâmplat în minutul 11, a reușit să-l blocheze pe Hamroun printr-o intervenție prin alunecare. Siguranța sa a fost testată de intrarea lui Tade, un vârf puternic, iar francezul putea să înscrie după ce a găsit câțiva metri liberi între Puljic și Mevlja

PULJIC  – 6
A greșit de două ori, însă de fiecare dată a fost salvat. În minutul 11, a ratat o intervenție aeriană la mijlocul terenului, lăsând un spațiu mare în spatele său. Mevlja l-a salvat în ultima clipă. În minutul 32, l-a faultat pe Chipciu în careu, dar de data asta greșeala sa a fost acoperită de Tudor. În rest, jocul său a fost extrem de sigur. Precis în respingerile cu capul și în intervențiile prin alunecare din preajma careului, a reușit să acopere spațiile deschise după ce colegii săi din față și din benzi au obosit.

STELIANO FILIP – 5
După două meciuri slabe contra Stelei la începutul lunii martie, fundașul stânga al naționalei a început și acest derby într-o notă proastă. La faza golului a fost păcălit de preluarea greșită a lui Popa, însă dependența sa de piciorul stâng l-a trădat într-o situație în care un „lat” cu piciorul drept ar fi scos cu ușurință mingea din careu. Certat de Rednic, a continuat să joace nesigur. A făcut henț, a faultat, l-a scos din ofsaid pe Chipciu, dar asistentul l-a salvat. Meciul se îndrepta spre un dezastru personal, însă Filip a venit de la vestiare un jucător mult mai sigur. Testat în continuare, în special după intrarea lui Enache, a rezistat în ciuda oboselii acumulate și a fost ajutat de Olteanu.

ANTON – 7
Traficul greu de la mijlocul terenului și calitatea lui Bourceanu și Pintilii l-au împiedicat să împingă și să controleze jocul. În minutul 10, într-un moment de posesie, Anton a fost atacat de cinci adversari. Mijlocașul și-a consumat energia în încercarea de a bloca spațiile, dar încăpățânarea sa a reușit să scoată din piciorul lui Stanciu mingea pe care Gnohere a transformat-o într-un punct. A greșit multe pase, dar centrarea sa din minutul 93 l-a lăsat pe Nedelcearu într-o situație clară de a marca.  

PALICI – 7
Rednic a spus după meci că Palici nu a jucat grozav. Pentru un jucător tehnic, constatarea e corectă, însă travaliul său a reușit să-și ajute colegii în repetate rânduri. Nesigur în ghete în prima jumătate de oră pe un teren alunecos, a impresionat prin efortul depus, în special după ce Rednic l-a trimis în banda dreaptă pentru a-l proteja pe Hanca. Momentul său de strălucire a completat recuperarea lui Anton: Palici este autorul pasei de gol excelente care l-a lăsat pe Gnohere singur cu Niță la faza de 1-1.

ROMARIO – 4
Probabil cel mai slab jucător dinamovist de pe teren, a fost ținut de Rednic până în minutul 79, când intrarea lui Olteanu era cerută de criza din banda stângă. Romario a greșit pase, a bătut prost lovituri libere, a ratat driblingurile și a fost deseori deposedat. În plus, după pauză mingea a ajuns rar la el. Concluzia: deplorabil

ROTARIU – 5
Teoretic, meciul lui Rotariu se rezumă la ocazia uriașă din minutul 56. O minte limpede l-ar fi ajutat să-l fenteze pe Niță în genul de fază după care atacanții tânjesc un meci întreg. Rotariu a risipit multe și a creat puține. S-a ferit la tacklingul lui Pintilii de la care a pornit faza golului Stelei, apoi a schimbat partea în încercarea futilă de a găsi o slăbiciune la fundașii laterali ai Stelei. Fragil, nu pare în momentul ăsta pregătit să facă saltul la alt nivel. A fost schimbat în minutul 65, întrucât nu mai avea nicio contribuție în joc.

LAZĂ‚R – 5
Mai puternic decât Rotariu, n-a putut să treacă nici el de Tamaș și Momcilovic. A pierdut multe mingi, dar a avut o pasă bună pentru Bicfalvi în centrul careului. Mijlocașul a vrut să facă foarfecă și a faultat în atac. Lazăr a fost schimbat la pauză cu Gnohere, atacantul care a schimbat meciul.

BICFALVI – 5
Folosit atacant într-un sistem fără niciun atacant, Bicfalvi a fost lăsat izolat și forțat să coboare deseori pentru a echilibra lupta dură de la mijlocul terenului. Greoi, s-a bătut cu Varela și Toșca și a încercat să compenseze prin pase care să deschidă apărarea Stelei, însă a fost trădat de plasamentul colegilor săi sau de calitatea propriei distribuții. Inexistent în ultima jumătate de oră, a ieșit în evidență prin faptul că a provocat eliminarea târzie a lui Pintilii.  

GNOHERE – 7
Introdus la pauză după o primă repriză palidă, Gnohere a luat meciul de ciuf și l-a ridicat din noroi. A înscris golul egalizator, apoi i-a dat o pasă din prima lui Rotariu pentru ceea ce putea să fie lovitura de 2-1. Chiar dacă a dispărut din jocul cu mingea, efortul său a continuat să-i împiedice pe Varela și Toșca să urce în atac în momentele în care Steaua căuta să marcheze golul victoriei.

NEDELCEARU – 6
Apărut în joc în locul lui Rotariu în momentul în care terenul se înclinase spre poarta lui Cerniauskas, nu a ieșit în față decât prin travaliul său. Putea da lovitura la ultima fază, însă s-a speriat de mingea excelentă ajunsă pe frunte și a ratat lamentabil.

OLTEANU – 6
Varianta SMURD pentru Filip, Olteanu și-a ajutat echipa să calmeze iureșul Stelei din banda lui Enache și Popa. Pe final, a apărut în jumătatea adversă, însă de fiecare dată a fost căutat cu pase multe prea lungi în situații în care putea deveni periculos.

Pe aceeași temă
Cât costă un „platou cu draci pe el” de la terasa lui Luis Stan? Lumea se înghesuie la restaurantul celui care a rupt Tik Tok-ul
Cât costă un „platou cu draci pe el” de la terasa lui Luis Stan? Lumea se înghesuie la restaurantul celui care a rupt Tik Tok-ul
Motivul absenţei lui Ion Ţiriac de la nunta Simonei Halep! Miliardarul a fost dat de gol de Ilie Năstase
Motivul absenţei lui Ion Ţiriac de la nunta Simonei Halep! Miliardarul a fost dat de gol de Ilie Năstase
Totul despre softul de spionaj Pegasus. Cum poţi afla dacă eşti urmărit
Totul despre softul de spionaj Pegasus. Cum poţi afla dacă eşti urmărit
Tuchel, inimă de aur. Antrenorul lui Chelsea a plătit operația pe cord de care avea nevoie fiul menajerei sale
Tuchel, inimă de aur. Antrenorul lui Chelsea a plătit operația pe cord de care avea nevoie fiul menajerei sale
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă… >
Nenorocire! Ce s-a găsit în compoziția vaccinului Pfizer… Doamne, ce ne așteaptă… >
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri inedite despre nepoata celebră: Vorbim în românește
Bunica Emmei Răducanu, dezvăluiri inedite despre nepoata celebră: Vorbim în românește
Adevărata cauză a morții Sofiei, fetița de 2 anișori din Iași care a fost lăsată singură în cada plină cu apă
Adevărata cauză a morții Sofiei, fetița de 2 anișori din Iași care a fost lăsată singură în cada plină cu apă
Lipsa de vitamina D îți distruge organismul. Cele 6 semne pe care să nu le ignori
Lipsa de vitamina D îți distruge organismul. Cele 6 semne pe care să nu le ignori
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile
Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile
Ce studii are Pavel Bartoş? Ce salariu primeşte de la Pro TV? Dar stai să vezi câţi bani scoate din propriile afaceri
Ce studii are Pavel Bartoş? Ce salariu primeşte de la Pro TV? Dar stai să vezi câţi bani scoate din propriile afaceri
Delia șochează pe toată lumea. Ce s-a aflat despre ea e ULUITOR, de asta e mereu plecată din țară
Delia șochează pe toată lumea. Ce s-a aflat despre ea e ULUITOR, de asta e mereu plecată din țară
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa:
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
Fraudă majoră în lumea criptomonedelor. Lovitura este masivă şi o mulţime de oameni şi-au pierdut banii
Fraudă majoră în lumea criptomonedelor. Lovitura este masivă şi o mulţime de oameni şi-au pierdut banii
Zodiile cele mai nocive în relații. Te distrug emoțional
Zodiile cele mai nocive în relații. Te distrug emoțional
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star:
Bunica Emmei Răducanu, noi mărturisiri despre nepoata-star: "Când vine aici în România, vorbim româneşte"
Accesorii auto utile pe care le va vinde Lidl săptămâna viitoare
Accesorii auto utile pe care le va vinde Lidl săptămâna viitoare
Creatorul Bitcoin are acum statuie:
Creatorul Bitcoin are acum statuie: "Este zeul pieţei noastre”
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon
Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? A fost oficializat examenul pentru a obţine calificarea pentru acest job. Nu este IT
Vrei un salariu de peste 6.000 de lei? A fost oficializat examenul pentru a obţine calificarea pentru acest job. Nu este IT
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Imaginile durerii din fața spitalului în care a murit Petrică Cercel. Familia și prietenii regretatului manelist l-au păzit întreaga noapte / PAPARAZZI
Imaginile durerii din fața spitalului în care a murit Petrică Cercel. Familia și prietenii regretatului manelist l-au păzit întreaga noapte / PAPARAZZI
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Cât câștigă un angajat Dacia cu 15 ani experiență. Cineva a postat informații online
Cât câștigă un angajat Dacia cu 15 ani experiență. Cineva a postat informații online
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
FOTO. Fosta nevastă a lui Mădălin Ionescu, apariție controversată într-un costum de baie incendiar!
FOTO. Fosta nevastă a lui Mădălin Ionescu, apariție controversată într-un costum de baie incendiar!