Derby bucureștean la barajul de supraviețuire din Liga 2. „Plecăm cu prima șansă. Sper să jucăm sub sigla Sportului Studențesc din sezonul viitor” vs „Presiunea e pe ei, noi am avut a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat” | EXCLUSIV

Derby bucureștean la barajul de supraviețuire din Liga 2. „Plecăm cu prima șansă. Sper să jucăm sub sigla Sportului Studențesc din sezonul viitor” vs „Presiunea e pe ei, noi am avut a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 11.00, pe stadion din Clinceni, două formații din București se duelează pentru supraviețuire. Metaloglobus București și Progresul Spartac își dispută barajul de menținere în Liga 2, partida tur. Gazdele, echipă cu experiență la nivel de eșalon secund, se află pentru prima oară la un astfel de play-off, pe când „progresiștii”, nou-promovați, încearcă să rămână, pentru încă un sezon, în al doilea eșalon. În acest context, ProSport a stat de vorbă cu Marius Burcă, președintele formației din cartierul Pantelimon, dar și cu Andrei Erimia, antrenor la echipa care încearcă să ducă mai departe spiritul Progresului fondat în 1944. Cei doi au discutat despre actualul sezon, probleme întâmpinate și așteptările de la acest baraj.

Marius Burcă, președinte Metaloglobus: „Sper ca din sezonul următor să jucăm sub sigla Sportului Studențesc în Liga 2”

Metaloglobus este deja o formație cu experiență la Liga 2. Gruparea din cartierul Pantelimon se află la al șaselea sezon de eșalon secund și, la prima vedere, pleacă cu un avantaj față de Progresul Spartac, echipă fără experiență mare la nivel înalt.

Președintele bucureștenilor, Marius Burcă, a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre barajul de sâmbătă. În același timp, a făcut și un rezumat al actualului sezon.

Teoretic, plecăm cu prima șansă, dar eu zic un 51-49 pentru noi. Diferența este foarte mică. În astfel de baraje, se poate întâmpla orice. Nu ne-am gândit că vom juca un baraj pentru supraviețuire. În etapa 7, când am schimbat antrenorul, aveam un singur punct. Odată cu venirea noului tehnician și staff-ului său, ne-am ridicat ușor-ușor. Cu puțină atenție, am fi putut scăpa de baraj. Trebuie, însă, să fim sinceri și să spunem că, după un început dezastruos, acesta ne este locul. Am acumulat 32 de puncte în acest sezon, din care 31 după etapa 7. Cumulat, avem undeva la 1.75 de puncte pe meci. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă am fi plecat din prima rundă cu aceeași medie, același staff, același antrenor.”

Acesta a discutat și despre eventuala preluare a brandului Sportului Studențesc.

Se duc discuții în continuare. Ar fi un lucru benefic pentru toată lumea, suporteri și fotbalul românesc, ca acest brand să reînvie. Nu este, însă, finalizat ceva până acum. Din noul sezon, sper să jucăm sub sigla Sportului Studențesc în Liga 2. Metaloglobus este un club foarte serios, niciodată n-am ajuns la vreun proces sau la vreo comisie în acești ani, dar este un club privat 100%. Aduce bani de acasă. Este foarte greu să te bați cu orașe mari, bugete enorme și să urci. Dacă am vorbi de Sportul Studențesc, lucrurile s-ar schimba. Nu am discutat, însă, de preluarea brand-ului în funcție de liga în care activăm, fie 1, 2 sau 3. Fac o paranteză: Baia Mare a avut un buget enorm, au adus jucători de calitate, au dat salarii mult mai mari decât noi și uitați-vă unde sunt.”

Pentru Metaloglobus, stagiunea 2022-2023 este a 6-a consecutivă la nivel de Liga 2. Doar în primul sezon, 2017-2018, bucureștenii au fost aproape de retrogradare. Atunci, deși au încheiat sezonul pe loc ce ducea în Liga 3, retragerea celor de la Afumați a păstrat echipa din Pantelimon în eșalonul secund.

Acela a fost primul sezon la Liga 2. Am folosit jucători care au promovat, fiind fotbaliști de Liga 3. Nu știam cu ce se mănâncă eșalonul secund. Ulterior, n-am mai avut nicio problemă și ne-am bătut la play-off cam în fiecare an. Din moment ce suntem la baraj, da, putem spune că este cel mai slab sezon. Trebuie, repet, ținut cont și de prima parte a stagiunii. O treime din sezon, Metaloglobus nu a jucat. În partea a doua, echipa a avut punctaj și joc de play-off.”

  • 6 sezoane consecutive la nivel de Liga 2 a strâns, până acum, Metaloglobus.

Meciul de sâmbătă va fi a treia confruntarea directă între cele două. Până acum, formațiile și-au împărțit victoriile. Progresul Spartac s-a impus în 2018, în Cupa României, 2-0, pe când Metaloglobus a câștigat lejer, 3-0, în sezonul regular al Ligii 2.

Andrei Erimia, antrenor Progresul Spartac: „Suntem în obiectiv, deși am avut a doua cea mai mică medie de vârstă din campionat, iar aria noastră de selecție a fost Bucureștiul”

Progresul Spartac a jucat, în acest sezon, pentru prima oară în scurta existență la Liga 2. Debutul a însemnat un duel cu Dinamo, al doilea cel mai titrat club din țară, pierdut, însă, la limită, scor 1-0, după golul marcat de Antonio Bordușanu.

Andrei Erimia, antrenorul echipei, în exclusivitate pentru ProSport, a vorbit despre baraj, dar și experiența de la Liga 2 pentru el și elevii săi.

Ținând cont de toate aspectele, nu putem pleca decât cu șansa a doua. Întâlnim o echipă care și-a propus, la început de sezon, play-off-ul. Cred că este o mare presiune pe ei, ar fi un eșec imens. Pentru noi, evident, ne-am dori să rămânem în Liga 2. Sunt, însă, multe aspecte nefavorabile care au apărut în cursul acestui sezon. Știam că nu va fi deloc ușor când am aflat că nu vom juca acasă, pe terenul de la Intrarea Vrabiei. Este un dezavantaj față de alte competitoare. Ne-am propus, după acea serie care părea interminabilă, de 15-16 meciuri fără victorie, să atingem măcar barajul acesta. Suntem în acest punct și chiar dacă nu plecăm ca favoriți, vom încerca să arătăm că merităm să rămânem în al doilea eșalon.”

Progresul Spartac, proiectul curent, a plecat de la Liga 5. Din stagiunea 2017-2018 până vara trecută, bucureștenii de pe Intrarea Vrabiei au jucat, în fiecare an, în Liga 3. Promovarea în eșalonul secund, la capătul barajului cu CS Tunari, a reprezentat o premieră pentru echipa lui Andrei Erimia.

După Unirea Constanța, am avut cea mai mică medie de vârstă la început de sezon. Totuși, acolo vorbim de jucători aduși din toată țara de către FCSB. Noi avem jucători aduși din tot Bucureștiul, asta pentru a face o paralelă. Eu sunt mândru de ei. Noi suntem un club mic comparativ cu cele mari din București. Nici la nivel de selecție nu suntem prima mână, astfel că încercăm să aducem copii care, poate, nu au fost selectați de alte cluburi. Performanța de a promova la Liga 2 am făcut-o cu foarte mulți jucători crescuți de noi. Nu știu cine a mai făcut asta, poate Academia Hagi acum mulți ani, generația cu Romario Benzar, Ciprian Stanciu, căpitanul nostru, atunci un junior de perspectivă. Din acest punct de vedere, am realizat lucruri la care doar visam acum câțiva ani. Mai mult, cu excepția a doi sau trei, avem foarte puțini jucători care au jucat la acest nivel. În plus, în lot încă sunt câțiva fotbaliști care se află alături de noi de la Liga 5.”

Ce ar urma, însă, dacă Progresul Spartac revine la Liga 3?

Nu ne-am gândit, dar avem un plan în acest sens. Sursa noastră principală pentru seniori este Centrul de Copii și Juniori. Dacă picăm în Liga 3, avem juniori crescuți la noi care vor îmbrăca tricoul echipei mari. În ceea ce privește stadionul, încercăm să ne ocupăm. Trebuie făcute modificări în structura acestuia. Aici mă refer la clădirile auxiliare. Terenul de joc poate fi omologat pentru Liga 2 și ca dimensiuni, și ca suprafață, chiar dacă este iarbă sintetică.”

  • 2014 este anul fondării echipei Progresul Spartac. În stagiunea 2015-2016, formația de pe Intrarea Vrabiei se afla în Liga 5 și termina sezonul pe locul 9 din 13.
Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…