De ce o critică Nae Manea pe Andronache? A propus la Rapid jucători impresariați de fiul său, administratorul amână transferurile. Gloria și Corona, colonizate în trecut de familia Manea

  • Publicat:
  • Actualizat:

„Nu pot să fac absolut nimic fără acordul doamnei Andronache. Jucători nu putem să aducem, pentru că nu avem bani. Asta îmi dă foarte mult de gândit că nu mai am niciun rol pe acolo! Cât de curând, mă pot retrage! Dacă vine cineva și se poate lucra cum trebuie, atunci rămân, dacă nu, nu mai are niciun rost!”.

Declarația cu iz de amenințare dată la Dolce Sport imediat după meciul cu Steaua din Cupa Ligii, pierdut cu 2-1, îi aparține președintelui de la Rapid, Nicolae Manea. Pentru suporteri, nemulțumirea lui Manea este justificată de situația financiară dificilă a clubului.

Aflată în insolvență, Rapid are datorii mari la actualii și foștii angajați. Unsprezece fotbaliști care și-au încheiat contractul la 30 iunie, plus membrii staffului, printre care Viorel Moldovan și Sandu Tăbârcă, au de primit banii pe mai multe luni. În sezonul trecut, Rapid plătea aproape 150.000 de euro pe lună cu tot cu taxe pentru salariile angajaților. Un calcul aproximativ pentru cele 4 luni de salarii restante are ca rezultat o sumă de cel puțin 300.000 de euro pe care clubul din Giulești o datorează foștilor angajați.

Evacuați de la ProRapid pentru neplata facturilor la energie electrică și la gaze, rapidiștii mai au de plătit câteva mii de euro și pentru cantonamentul centralizat de la Mogoșoaia, din perioada 2-16 iulie.

  • Situația confuză de la Rapid a lăsat clubul fără un sponsor tehnic oficial. Contractul cu Puma, semnat în 2010 de fostul președinte Dinu Gheorghe, a expirat, însă producătorul german de echipament sportiv și-a dat acordul ca Rapid să poarte în continuare tricourile pe care clubul bucureștean le avea în magazie.

În aceste condiții, nemulțumirea lui Nicolae Manea este justificată. Totuși, clubul Rapid așteaptă și încasări. Două tranșe, una de 124.000 de euro și alta de 150.000 de euro, trebuie să intre în conturile clubului până pe 16 august și reprezintă suma datorată de Astra Giurgiu pentru transferul lui Alexandru Ioniță.

În plus, clubul e în așteptarea primei tranșe din drepturile TV. Mass media a scris că banii au intrat în conturi, însă oficialii de la Rapid susțin că informația nu este reală sau că nu a fost transmisă mai departe de administratorul judiciar Cristina Andronache. Rapid are dreptul la o tranșă de 400.000 de euro net, jumătate din suma anuală de 1.060.000 de euro cu TVA, dar LPF reține suma de 200.000 de euro, primită în avans de Rapid în haosul regulamentar din vara lui 2013.

Rămân 200.000 de euro, însă din această sumă Rapid s-a angajat să folosească 80 la sută pentru plata angajaților, iar restul de 20% trebuie folosit pentru organizarea meciurilor.

În plină criză, administratorul Cristina Andronache refuză să investească în jucători noi. „Doamna Andronache a fost impusă de un judecător, dar la fotbal ne pricepem noi. Dânsa se pricepe, poate, la avocatură, la altceva”, a fost declarația belicoasă a lui Manea. În calitatea sa de președinte, fostul atacant din Giulești e nemulțumit că nu poate să întărească un lot despre care Pancu a declarat că „va retrograda și nu va mai promova niciodată”.

Întrebarea este cine sunt jucătorii cu care Nicolae Manea vrea să întărească echipa antrenată de Marian Rada?
Tudose, Feher, Filip, Bornescu și Balint sunt jucători impresariați de Florin Manea sau de apropiați ai familiei Manea
Primul jucător adus de președinte la antrenamente este Alexandru Tudose, fundașul central de 27 de ani, produs de Oțelul Galați. „Noi mai aveam 4 fundași centrali, iar Păun și Negru pot juca și ei acolo. Tudose s-a antrenat cu noi, dar când a văzut că nu i se propune nimic s-a supărat și a plecat”, susțin surse din cadrul clubului. Tudose este legat de familia Manea. Sursele susțin că este impresariat de Florin Manea, fiul președintelui de la Rapid, și că a fost adus la Gloria Bistrița chiar de Nicolae Manea.

Următorul jucător propus de Nicolae Manea este Marius Feher. Mijlocaș central în vârstă de 25 de ani, Feher s-a antrenat 3 zile cu Rapid, însă s-a accidentat și a ieșit din calcule. Potrivit surselor, și el este impresariat de Florin Manea și a jucat pentru Gloria Bistrița din 2011, fiind adus de Nicolae Manea.

Rapid are nevoie de un atacant, iar al treilea jucător propus a fost Valentin Balint, rămas liber de contract după ce și-a reziliat contractul cu Dinamo. Jucătorul în vârstă de 20 de ani, fan al lui Dinamo, speră să semneze cu Rapid până la finalul săptămânii. El este impresariat de Florin Manea.

Pe lista numelor avansate de Nicolae Manea se mai află portarul Mircea Bornescu (34 de ani) și mijlocașul Ioan Filip (25 de ani). Primul este un prieten al lui Nicolae și Florin Manea, iar cel de-al doilea este impresariat de Ion Codoban, aflat și el în relații foarte bune cu familia Manea.

Datoria lui Pădureanu față de familia Manea

Avalanșa de fotbaliști propuși de Nicolae Manea și impresariați de Florin Manea nu este nouă.


Impresarul Florin Manea și nașul său de cununie, Nașu’ fotbalului românesc, Mircea Sandu

În ianuarie 2013, pe când antrena la Gloria Bistrița, Nicolae Manea declara pentru Mediafax: „Nu cunosc jucătorii noi care au venit. Cei din conducere m-au anunțat că vin jucători de la eșaloanele inferioare, să-i văd. Nu știu dacă rămân. Poate unul chiar e bun, dar eu decid. Au mai fost cu mine în Antalya jucători din ăștia și am cheltuit banii degeaba. Au zis că trebuie să mergem pe localnici, dar ce vrem să facem cu ei? Ă‚știa care au mai rămas ne dau speranța că ne putem salva? Niciodată!”.

Nemulțumit de lipsa de bani de la club și de calitatea fotbaliștilor propuși de conducere, Manea invoca și datoriile pe care le are Gloria față de el. De unde proveneau aceste datorii? „Fiul meu (n.r. – impresarul Florin Manea), pe lângă că a dat bani aici, și nu puțini, a adus jucători gratis, n-a încasat de la club un leu. A făcut-o ca să mă ajute pe mine, banii pe care i-a dat, tot ca să mă ajute. Fiii mei au făcut multe lucruri bune pentru club, pe care trebuia să le facă altcineva, nu ei. Și eu am de recuperat destul, am adus bani de la prieteni ca să ținem echipa”.

Ploaie de jucători impresariați de Florin Manea la Corona

După plecarea de la Bistrița, în vara și toamna lui 2013, actualul președinte de la Rapid a fost pe rând director tehnic, antrenor, apoi președinte la secția de fotbal de la nou promovata Corona Brașov. În timpul mandatului său, la club au început să apară jucători impresariați de fiul său. Arce, Braganca, Lourenco, Aguirre, Rodriguez, Miranda, Stănescu, Neacșa și Kanon sunt cele mai cunoscute nume.

Povestește o sursă din clubul Corona: „Kanon, care a fost cu Manea și la Bistrița, a venit la noi liber de contract și a plecat liber. Corona a acceptat situația asta, l-a lăsat să se transfere în Olanda. Clubul nu a cerut niciun ban, deși Den Haag a plătit vreo 200.000 de euro către cei care dețineau drepturile federative. La schimb, oficialii clubului au primit acordul lui Florin Manea de a rezilia de comun acord toate contractele cu ceilalți străini care încărcau bugetul”.

Contactat de ProSport pentru a comenta situația jucătorilor propuși de el, Nicolae Manea a confirmat: „Tudose, Balint, Feher, Bornescu, Filip, toți au fost și așa cum au venit, așa au plecat. I-am adus aici cu un scop, dar în felul ăsta nu putem face nimic”.

Administratorul judiciar Cristina Andronache nu a putut fi contactat.

Pe aceeași temă
Avem primele imagini de paparazzi cu Reghecampf și iubita lui! E sau nu gravidă Corina?!
Avem primele imagini de paparazzi cu Reghecampf și iubita lui! E sau nu gravidă Corina?!
Chinul prin care a trecut Maia Morgenstern după ce a jucat în „Patimile lui Hristos”: „Am fost agresată fizic, scuipată şi zgâriată”
Chinul prin care a trecut Maia Morgenstern după ce a jucat în „Patimile lui Hristos”: „Am fost agresată fizic, scuipată…
Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon. Ce spune medicul său
Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon. Ce spune medicul său
A intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului!
A intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului!
Motivul pentru care Neti Sandu se trezește în fiecare zi la 2:30. "Nu am reușit în 27 de ani să îi conving că e părul meu!"
Motivul pentru care Neti Sandu se trezește în fiecare zi la 2:30. "Nu am reușit în 27 de ani să…
Primul pas în războiul polițiștilor cu cei care dau flashuri a fost făcut. Ce îi așteaptă pe șoferi
Primul pas în războiul polițiștilor cu cei care dau flashuri a fost făcut. Ce îi așteaptă pe șoferi
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Dispozitiv neobișnuit pentru baie, vândut de Lidl în curând
Dispozitiv neobișnuit pentru baie, vândut de Lidl în curând
Delia e plină de bani, dar stai să-l vezi pe soțul ei! Ce avere are și din ce scoate profit Răzvan Munteanu
Delia e plină de bani, dar stai să-l vezi pe soțul ei! Ce avere are și din ce scoate profit…
Florin Cîțu e distrus! Și-a dat demisia. Cutremur pe scena politică
Florin Cîțu e distrus! Și-a dat demisia. Cutremur pe scena politică
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp de 6 luni
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp…
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la apariția cheagurilor de sânge
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la apariția cheagurilor de sânge
Un bătrânel de 68 de ani a văzut moartea cu ochii, chiar de ziua lui. Omul a confundat un crocodil de 4 metri, cu unul de jucărie
Un bătrânel de 68 de ani a văzut moartea cu ochii, chiar de ziua lui. Omul a confundat un crocodil…
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Pfizer dă în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccinul său
Pfizer dă în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccinul său
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi preoți
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi preoți
Culisele unei retrageri: De ce a renunţat Cristina Neagu la echipa naţională
Culisele unei retrageri: De ce a renunţat Cristina Neagu la echipa naţională
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”. Femeia a izbucnit în plâns
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”.…
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
FOTO. Corina Bud, apariție incendiară la 41 de ani! Cum s-a lăsat pozată cântăreața
FOTO. Corina Bud, apariție incendiară la 41 de ani! Cum s-a lăsat pozată cântăreața
FOTO. Corina Dănilă are 49 de ani! Cele mai îndrăznețe apariții ale vedetei
FOTO. Corina Dănilă are 49 de ani! Cele mai îndrăznețe apariții ale vedetei
<