De ce nu doarme Mircea Rednic înainte de UTA – Voluntari: „Tot m-am gândit, i-am învârtit, i-am răsucit, nu mai putem pierde puncte acasă!”

Redactor:
Călin Mnerie
De ce nu doarme Mircea Rednic înainte de UTA - Voluntari: „Tot m-am gândit, i-am învârtit, i-am răsucit, nu mai putem pierde puncte acasă!
  • Publicat:

UTA a scăpat de „lanterna roșie” în Superliga la ultima fază a deplasării de la Botoșani, dar remiza din Moldova nu ar mai însemna mare lucru dacă nu este legată cu un rezultat pozitiv la Arad, cu FC Voluntari, sâmbătă, începând cu ora 14,30. Pentru Mircea Rednic, asta se traduce în victoria în fața unei alte echipe din zona roșie, care nu mai câștigă în campionat de o lună și jumătate. Cele două formații se duelează în cadrul rundei a 11-a, iar „Bătrâna Doamnă” va mai juca pe arena „Francisc Neuman” abia în 2024, asta pentru că Primăria din Arad schimbă gazonul.

Mircea Rednic: „E ultimul meci pe acest gazon, vreau să plecăm de la Arad cu o victorie bună”

Tehnicianul de 61 de ani susține că se simte chiar mai bine decât înainte de infarctul suferit la finalul lui august și că nu se pune problema să renunțe la a-i mai antrena pe „roș-albi”. Tot Rednic precizează că UTA trebuie să-și ia tare adversarul, să nu-l lase să joace, așa cum s-a întâmplat în urmă cu două săptămăni, în eșecul intern, 0-1, cu U. Cluj

„Mă simt foarte bine, chiar mai bine decât înainte. Deja desenez, doar că am slăbit un pic cam mult, dar îmi revin, am un regim bun. Acum mă gândesc doar la mecuiul de mâine. E ultimul acasă pe acest gazon, pe acest stadion și vreau să plecăm de la Arad după o victorie bună. Avem nevoie de puncte ținând cont de clasament și după aia vom vedea ce va fi. Voluntariul are un lot foarte bun, au concurență pe posturi, doar că nu sunt constanți în ultima perioadă. Dar, le-am văzut meciurile și, de exemplu, cu Iașiul nu meritau să piardă. Au avut ocazii, dar au ratat și adversarul i-a prins pe contraatac. E o echipă care trebuie tratată cu foarte mare seriozitate. În primul rând, mă interesează ca noi să avem o atitudine bună, să nu facem greșeala pe care am făcut-o la meciul cu Universitatea Cluj. Atunci i-am permis adversarului să își facă jocul și în nici un caz nu vreau lucrul ăsta, pentru că, așa cum am zis mai înainte, au jucători cu calitate, au experiență. În plus, sunt mult mai omogeni decât noi și, dacă le dai spații sau nu reușim să blocăm devierile lor, ale lui Nemec, putem să avem probleme. Așa că ar trebui să fim foarte compacți, iar la antrenamente am lucrat pe partea defensivă mai mult. Trebuie să fim atenți la fazele fixe, pentru că ei sunt foarte periculoși. Apoi, bineînțeles, trebuie să ne creăm ocazii și să înscriem ca să putem să câștigăm acest meci”, a afirmat Mircea Rednic.

Mircea Rednic: „Voluntari a avut deja o reacție bună în Cupă”

Întrebat dacă e posibil ca ilfovenii să joace cu o ambiție suplimentară pentru antrenorul Ilie Poenaru, care a fost demis de la UTA la mijlocul sezonului trecut, „principalul” arădenilor a spus:

„E posibil și asta, dar am văzut că deja au avut o reacție bună în Cupă. Din câte am înțeles, la Voluntari au avut și o ședință, în care antrenorii au fost la limită, însă ei au știut să îi trezească un pic pe jucători. Așadar, au avut o reacție bună, dar împotriva unei echipe (n.r. Farul) care nu e cea care joacă în campionat. Dar, repet, mă interesează mai mult atitudinea noastră. Important este ca să nu mai pierdem puncte acasă, deja suntem la minus 4, eu încă mai fac socoteli pe clasamentul adevărului”, a mai spus Mircea Rednic.

Nu-și explică căderea lui Marku, iar lui Holst încă nu-i găsește locul în teren

Altfel, antrenorul arădenilor a primit niște răspunsuri, nu neapărat pozitive, din partea unor fotbaliști pe care i-a utilizat în cele două dispute. Rednic chiar recunoaște că are o problemă în alegerea celui de-al doilea mijlocaș central, lângă brazilianul Freitas care a dat semne de creștere atât la Botoșani, cât și la Buzău, acolo unde a și marcat primul său gol în fotbalul românesc.

Albanezul Herald Marku a făcut alte două (prime) reprize slabe și-l pune pe gânduri pe antrenor, care nu are prea mare încredere nici în danezul Holst. Totodată, Cătălin Carp e suspendat.

„N-am dormit bine azi noapte, tot m-am gândit, i-am învârtit, i-am răsucit, i-am întrebat și ieri. Poate facem o improvizație acolo, nu sunt mulțumit. Sunt surprins de Marku, care a intrat bine, a făcut două meciuri bune și acum, de două-trei meciuri, zici că e altul. O să mai vorbesc cu el. Holst încă se caută, încă nu-i găsesc poziția. Nu-mi dau seama, e ofensiv, defensiv, aici chiar am o problemă, dar sunt sigur că până mâine o s-o rezolv. Iar Mihai de abia așteaptă să intre în cărți”, a spus Mircea Rednic.

Rednic îi dă încredere lui Ofosu: „Va juca titular sau, mai mult ca sigur, va intra…”

În partida de la Buzău a debutat și Reagy Ofosu, dar neamțul nu a reușit mai nimic în poziția sa de bază, cea de mijlocaș ofensiv stânga.

„Eu întotdeauna pe jucătorii noi îi întreb unde se simte cel mai bine, le cer fișa postului. El ne spune că acolo, în stânga, eu am încercat să îl bag al doilea vârf la meciul ăsta, dar a zis că el acolo se simte bine. E clar că nu are ritm, dar rezultatele de la testul fizic sunt bune și de aceea am inssitat să vină și el de la Arad, odată cu Leidsman și Roganovic. Am riscat puțin, dar vreau să forțez puțin intrarea și la meciul cu Voluntari. S-ar putea să joace titular sau, mai mult ca sigur, va intra. E un jucător cu experiență, se vede când pune piciorul pe minge, știe ce să facă, are execuții, are viteza, e jucătorul care poate să elimine adversarul cu ușurință. E un jucător de care noi avem nevoie”, a mai punctat Rednic.

Markov e din nou disponibil, Căpușă ar putea prinde un loc pe bancă

„Puriul” a mai dezvăluit că va conta din nou și pe bulgarul Markov odată cu meciul cu FC Voluntari și că, în general, e mulțumit că are un lot numeric ceva mai bun.

„Astăzi voi decide lotul, am chemat 22 de jucători la antrenament. E foarte bine că până acum mă chinuiam, au fost meciuri în care n-am putut să trec pe foaia de joc nici 20 de inș”, a punctat Mircea Rednic, care a mai admis că încă nu-l include în planurile sale pe fundașul Conte, dar nici pe Leidsman și Roganovic, care au căzut și „testul” de la Buzău. În schimb, ultimul transfer, Tiberiu Căpușă, are mari șanse să prindă cel puțin un loc pe banca de rezerve în meciul cu FC Voluntari.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…