De ce a ascuns Farul lui Gică Hagi fuga din cantonament și bătaia fotbaliștilor săi din clubul de noapte, timp de 20 de zile, până la dezvăluirile ProSport? Un junior de 15 ani, campion național, grav bătut și cu dinții rupți. Cinci întrebări pentru campioana României după evenimentele șocante. EXCLUSIV

De ce a ascuns Farul lui Gică Hagi fuga din cantonament și bătaia fotbaliștilor săi din clubul de noapte, timp de 20 de zile, până la dezvăluirile ProSport? Un junior de 15 ani, campion național, grav bătut și cu dinții rupți. Cinci întrebări pentru campioana României după evenimentele șocante. EXCLUSIV
  • Publicat:

„Un junior de 15 ani de la Farul a fost grav bătut într-un club de noapte din Constanța. Era acolo cu un un grup de coechipieri, fugiseră din cantonamentul lui Hagi! Ricardo Căldăraru, internațional român și campion național cu Farul!”. Informația obținută și apoi verificată timp de câteva zile, din mai multe surse, a fost ulterior dezvăluită în exclusivitate de ProSport. Materialul, care poate fi descoperit în integralitate AICI, a fost publicat sâmbătă, 10 februarie. De ce a ascuns Farul lui Gică Hagi fuga din cantonament și bătaia fotbaliștilor săi din clubul de noapte, până la dezvăluirile ProSport?

Cinci întrebări pentru campioana României, adresate public astăzi, așteaptă răspunsurile. Fiecare din ele dezvoltă, firește, alte întrebări. De ce le adresăm?

Pentru că părinții, antrenorii și juniorii care aleg Academia Gică Hagi și Farul Constanța merită să știe adevărul. Atât cei care au făcut-o până acum, cât și cei care o vor face de-acum încolo.

Pentru că locul 1, de ani buni, în clasificarea Academiilor de Fotbal din România, realizată de FRF, toate trofeele celei mai titrate pepiniere de la noi plus sutele de fotbaliști produși de Academia Hagi, Viitorul și Farul impun respect față de public, sinceritate și transparență.

În fond, cum spune titlul cărții lansate de „Rege”, campionii creează campioni. Nu alibiuri pentru derapaje incompatibile cu performanța sportivă și nici false certitudini de siguranță pentru minori în academie, nu-i așa?

De ce a ascuns Farul lui Gică Hagi fuga din cantonament și bătaia fotbaliștilor săi din clubul de noapte?

Dezvăluirile noastre apar sâmbătă, 10 februarie. E aceeași zi în care pe site-ul Academiei Gică Hagi e postată o informare referitoare la un amical pe care formația U16 a dobrogenilor l-a disputat în Bulgaria. În echipa de start, potrivit clubului, dar și în poza care deschide informarea, se află Roberto Căldăraru. Fundașul de 15 ani care a început fotbalul la școala lui Gică Popescu și a fost preluat apoi de Gică Hagi, parte din grupul care a fugit din cantonament și, aparent, victima cea mai afectată a conflictului violent din club. Ultimul pe rândul de sus, de la stânga la dreapta:

Cum să fi fost bătut, atunci, Căldăraru dacă a fost pe teren iar în poză pare neatins? Nimic nu s-a întâmplat, nu? Sau cel puțin asta induce, prin comunicarea respectivă, Academia Hagi.

Ba mai mult, la o zi după dezvăluirile noastre, vine și comunicatul Farului care ia batista deja pusă discret pe țambal și vrea să o îndese până la ruperea instrumentului.

Numai că… dezvăluirile ProSport nu au menționat până acum data exactă când s-au produs fuga juniorilor lui Hagi din cantonament și bătaia zdravănă din club! O facem acum. Totul s-a petrecut în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. Cum a arătat Căldăraru, fotbalistul lui Hagi, după escapadă? Iată imaginile dezvăluite AICI în exclusivitate:

Clubul lui Hagi publică imagini cu Căldăraru refăcut și pe teren după 20 de zile. Până atunci și până la dezvăluirile ProSport…. nimic! Nicio informație despre toate evenimentele uluitoare petrecute cu juniorii! De ce a ascuns Farul lui Gică Hagi fuga din cantonament și bătaia fotbaliștilor săi din clubul de noapte?

Care fotbaliști minori au fugit din cantonament, cine a participat la scandal?

Comunicatul Farului Constanța, după dezvăluirile noastre, scurt și evaziv. Să îl luăm punct cu punct.

„Câțiva jucători” au fugit din cantonament. ProSport confirmat cu privire la fapte și participarea mai multor juniori. Dar câți jucători, exact? Și cine sunt aceștia? Nu e firesc să existe informații concrete, pentru ca potențialul parcurs al acestor jucători spre performanță să nu fie construit pe gunoaie băgate sub preș? Nu e normal să nu planeze acum, în mod nedrept, suspiciuni asupra unor grupe întregi de juniori?

Farul nominalizează în comunicat doi jucători care „nici măcar NU au fost prezenți la acel eveniment”. Corect, au fugit și au fost prinși în bătaia din club mai mulți jucători, nu și aceștia doi, cum specificaseră eronat, în completare, sursele noastre. Dar niciun cuvânt de la Farul despre Roberto Căldăraru, nu? Sau despre cine sunt ceilalți participanți.

Juniorul de 15 ani, campion național, internațional român, despre care scrisese ProSport că a fost grav bătut, Roberto Căldăraru. Fotbalistul pe care oamenii lui Gică Hagi îl foloseau, în decembrie, cu o lună înainte de scandal!, ca imagine a Academiei și a Farului într-un program dedicat promovării sportului în școli! Toate detaliile au fost publicate AICI de ProSport.

Practic, prin disculparea nominală a doi jucători, cel care a elaborat sau aprobat comunicatul îl evidențiază stângaci, în tot acest context, tocmai pe… Căldăraru!

Chiar nu există nicio răspundere în dreptul Academiei Gică Hagi și a Farului Constanța?

Nicio mențiune despre ce s-a întâmplat în club. Bătaia în urma căreia jucătorul lui Gică Hagi arată cum arată mai sus este, pentru Farul… „acel eveniment”. Nu ar trebui să știe toți părinții minorilor din Academie detalii concrete, mai ales dacă nu e vorba de o culpă care ține de organizarea și funcționarea clubului?

Cum se încheie comunicatul: „Academia Gheorghe Hagi nu tolerează actele de indisciplină și nu poate fi răspunzătoare pentru încălcarea cu bună ștință (SIC) a Regulamentului de Ordine Interioară”. Lăsăm „ștința”, un „i” chiar nu contează. Dar nu este responsabilă Academia Hagi, nici măcar moral, dacă nu în scris, de ce se întâmplă cu juniorii veniți din țară la Ovidiu, încredințați de familii, cluburi și antrenori ca să se dezvolte în condiții optime?

De ce Academia Gică Hagi și Farul Constanța au tăcut mâlc timp de 20 de zile de la producerea evenimentelor, dacă nu poartă nicio răspundere?

Și cum nu tolerează actele de indisciplină dacă ascunde adevărurile incomode legate de acestea și vedem juniorii, abia refăcuți după bătaia crâncenă, jucând iar în tricoul Farului?!

Care au fost sancțiunile aplicate jucătorilor și care au fost cele aplicate personalului din club?

Mai spune comunicatul că jucătorii care au încălcat Regulamentul de Ordine Interioară au fost sancționați disciplinar. Cum? Dacă Roberto Căldăraru a fost pe teren în amicalul cu Cherno More Varna de peste 20 de zile, care au fost măsurile? Nu e normal să existe transparență în această zonă, în urma unui astfel de incident, la cea mai bună academie din țară?

Au fost mai mulți juniori U16 de la Farul în acel club unde au avut loc actele de violență. Care sunt jucătorii care au fost sancționați? Dar care au fost sancțiunile față de cei din club responsabili, a existat o anchetă internă, s-au schimbat procedurile, practicile, în urma acestui scandal?

E un caz izolat sau am deschis Cutia Pandorei?

Constituie această poveste un caz izolat sau e doar pentru prima oară când, în urma dezvăluirilor ProSport, ajung în fața publicului realități exemplificatoare pentru carențe majore de disciplină, organizare și securitate la Academia Hagi și Farul Constanța?

Din respect pentru cititorii ProSport, vom încerca să răspundem noi, pe cât se poate la aceste întrebări publice, dacă răspunsurile celor îndrituiți să împărtășească adevărul, detaliat și în cunoștință de cauză, vor întârzia.

Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele