„Dacă vrei club fără suporteri, poți merge alături de Gică Hagi!” Se reia lupta pentru Farul: câștigătorul n-a plătit, Frățilă amenință lichidatorul cu plângeri penale, suporterii strâng rândurile

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Jan. 2018, 17:08 Actualizat: 09 Jan. 2018, 17:09 Fotbal Intern

Bătălia pentru brandul Farul Constanța e pe cale să se reia în forță din punctul în care a fost întreruptă după ce, pe 19 decembrie, o primă licitație a fost câștigată de Eugen Palcu pentru 1,076 milioane de lei.

Bănuit că a participat trimis de patronul falimentarului SC FC Farul, Giani Nedelcu, pentru a încurca lucrurile, Palcu nu a plătit, până acum, niciun ban din suma licitată. Mai poate achita suma până pe 18 ianuarie, dar ceilalți participanți la licitație sunt sceptici că se va întâmpla acest lucru.

Frățilă: „Suma de la care pleacă licitația să crească de cel puțin 10 ori! Altfel, fac plângere penală pe numele lichidatorului”


Fostul arbitru Constantin Frățilă, acum om de afaceri în Constanța, spune că e interesat de brandul Farul și că nu-i pasă de avertismentele suporterilor. FOTO: Contul de Facebook al lui Frățilă

Problema este că, după informațiile ProSport, procedura pentru o nouă licitație e posibil să fie schimbată, ceea ce duce la o amânare. Fostul arbitru Constantin Frățilă, acum prosper om de afaceri în Constanța, este foarte interesat în continuare de brand și amenință cu plângeri penale dacă, spune el, lucrurile nu vor fi organizate serios: „Eu spun atât, că dacă nu se vor plăti banii, voi contacta firma care este desemnată lichidator judiciar la SC FC Farul și voi solicita să se schimbe caietul de sarcini. Să renunțăm la chestiile astea și să facem ceva serios. Suma de la care pleacă licitația să fie crescută de cel puțin 10 ori. Cel puțin de 10 ori, spun eu! Altfel, anunț de pe acum că voi face plângere penală pe numele lichidatorului. Înseamnă că nu vrea să vândă brandul, vrea doar să ia comisioanele astea de 100-200 de euro, pentru organizarea unor mascarade”.

Licitația din 19 decembrie a plecat de la puțin peste 14.000 de lei. S-au înscris șase firme și persoane fizice. Frățilă a licitat prin intermediul împuternicitului său Constantin Louis Bucăloiu, în numele firmei Consulting and Construction Investment SA și s-a retras penultimul, la suma de 900.000 de lei plus TVA. Câștigătorul, Eugen Palcu, a promis 904.500 de lei plus TVA, depășindu-i pe Georges Muzaca și Ercal Memet, reprezentanții suporterilor grupați în jurul echipei de Liga 3 ASSCS Farul Constanța.

Suporterii de la SSC Farul îl avertizează pe fostul arbitru Frățilă: „Nu știm să fim perverși, ca tine, dar nici tu nu poți fi nebun, ca noi!”


În urmă cu câțiva ani, Gică Hagi s-a așezat la aceeași masă cu Sorin Mihăilescu (primul din stânga), lider al suporterilor, dar discuțiile între cele două părți au eșuat. Farul a rămas fără echipă, Hagi a rămas fără brand și susținerea galeriei din Constanța

Nici suporterii nu se lasă mai prejos și, convinși încă din prima clipă că învingătorul va lăsa neplătită suma, au continuat în tot acest timp să strângă bani. Pe Facebook, numeroși fani au scos la licitație tot felul de obiecte, sumele fiind virate într-un cont special.

În paralel, fanii i-au trimis mesaje publice de avertizare lui Constantin Frățilă, amintind modul în care a fost exclus din arbitraj. Ei promit un război total dacă omul de afaceri continuă să manifeste interes pentru brand.

Imediat după licitație, Sorin Mihăilescu, fostul lider al galeriei și unul dintre membrii fondatori ai SSC Farul, care joacă acum în Liga 3, a postat pe contul său de Facebook următorul mesaj:

„Am mai avut o noapte albă! Frățilă, noi ne pregătim de luptă! Cu tine nu avem nimic, dar în același timp suntem cu totul împotriva ta!
Ca om? Nu ne interesezi! Ca om de afaceri? Ne-ar fi interesat și ne-ar fi păsat doar dacă ai fi venit lângă noi! În schimb, dacă astea sunt detalii, îți spun public că pe siglă, palmares și culori nu vei pune mâna niciodată! Nici tu și nici nimeni altcineva! SSC Farul este cea mai îndreptățită entitate să preia sigla, palmaresul și culorile FC FARUL 1920. Poate nu ai înțeles încă:
– noi suntem dispuși să ne dăm și viața pentru identitatea noastră!!! Sigla, palmaresul și culorile reprezintă identitatea noastră!
– în lupta asta nu vor conta doar banii. Te asigur public de asta!
– nu știm să fim perverși, ca tine, dar nici tu nu poți fi nebun, ca noi!!! Nebunia noastră este alb-albastră și poartă un nume sfânt pentru noi: FARUL!
– îmi asum să caut banii necesari și oamenii care să liciteze de fiecare dată astfel încât să nu câștigi. Pierd bani, dar prefer să se anuleze licitația decât să câștigi tu!!! Tu sau oricine altcineva! Singurii care au calitatea morală de a câștiga acest brand sunt SSC Farul sau Primăria Constanța.
Să pierdem sigla, palmaresul și culorile ar fi o tragedie. Să pierdem câteva mii/zeci de euro? Un preț prea mic pentru Farul!!!
Iubirea noastră de Farul este NEPREȚUITĂ‚!
– în statutul SSC Farul este trecut ca obiectiv principal recuperarea siglei, palmaresului și culorilor, DAR ATENȚIE și că acestea pot reveni de drept (în anumite condiții) Primăriei Constanța. 
– În concluzie, nu le iau suporterii și le duc acasă! Aceastăa siglă este a orașului, iar suporterii sunt garanția că acest club nu va dispărea! Dacă vrei un club fără suporteri, poți merge alături de Gică Hagi. A făcut un lucru extraordinar acolo, dar ATENȚIE, noi nu suntem curve, să ne uităm la buget sau la performanțe! 
Dacă, prin absurd, mor eu, se vor ridica alții și toți gândesc la fel ca mine! 
Întreabă-l și pe Tragone (n.r. – participant la licitație despre care suporterii spun că ar fi vrut să cumpere SSC Farul) că nu ne vindem! A pus pe masă 150.000 de euro!

Așa că, toți cei care vreți să luptați alături de mine pentru siglă, palmares și culori, scrieți-mi în privat și vă spun pașii care urmează!
CU FARUL PÂNĂ‚ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA!”.

Constantin Frățilă spune că nu e intimidat deloc de mesajele acestea de avertisment: „M-au înjurat pe mine 20 sau 30.000 de oameni. Crede cineva că mi-ar păsa să mă înjure 200 sau 300 de inși?”.

Bal mascat la licitația de luna trecută


Eugen Palcu, câștigătorul licitației de luna trecută. Acesta mai are 9 zile ca să achite milionul de lei necesar ca să intre în posesia brandului Farul. FOTO: Contul de Facebook al lui Eugen Palcu

La prima licitație, toată lumea a bănuit pe toată lumea. S-a suspectat un fel de bal mascat, în care licitatorii n-ar fi fost decât interpuși pentru alte persoane interesate, din umbră.

Frățilă a recunoscut fără ezitate, pentru ProSport, că Bucăloiu a licitat pentru el.

Câștigătorul Palcu, s-a spus, a licitat pentru fostul patron al Farului, Nedelcu. Întrebat de ProSport, cel din urmă a negat acest lucru.

Despre Dennis Șerban s-a spus că ar fi licitat avându-i în spate pe socrul Petrică Buduru (fost fotbalist la Farul și, la începutul anilor 1990, președinte al acestui club) și Gică Hagi.

Despre Elena Tragone, care este notar, se vorbește în Constanța că ar fi licitat tot pentru Frățilă. Suporterii susțin că soțul Elenei Tragone le-ar fi oferit o sumă mare pentru a ceda clubul înființat anul trecut și pentru a renunța la licitație.

Despre Alexandru Dorin Putină, pentru care a licitat fostul luptător Ion Draica, nu se știu foarte multe lucruri.

Informațiile ProSport sunt că, dacă Eugen Palcu nu va plăti suma licitată pentru brand, lichidatorul va convoca Adunarea Creditorilor, pentru a stabili noi reguli. E posibil ca suma de plecare să crească, iar cei care participă să fie obligați să depună o garanție substanțială, pentru a se evita situația de la prima licitație.

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Jan. 2018, 17:08 Actualizat: 09 Jan. 2018, 17:09 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
O supervedetă din România a fost filmată la hotel cu camera ascunsă în timp ce…
O supervedetă din România a fost filmată la hotel cu camera ascunsă în timp ce…
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Premiera istorica pentru Romania! Sezonul de fotbal s-a terminat pentru ei din cauza tragediei provocate de coronavirus! Reactie oficiala: „Mai devreme sau mai tarziu se intampla peste tot!”
Premiera istorica pentru Romania! Sezonul de fotbal s-a terminat pentru ei din cauza tragediei provocate de coronavirus! ...
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să oprească filmările
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să ...
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de 
coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă a 
omenirii
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă ...
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Preferatul lui Gigi Becali, gratis la CFR Cluj din vară! Poate fi o nouă lovitură după plecarea lui Cristian Bălgrădean
Preferatul lui Gigi Becali, gratis la CFR Cluj din vară! Poate fi o nouă lovitură după plecarea lui Cristian Bălgrădean
Armata a ieșit în stradă! Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore în România
Armata a ieșit în stradă! Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore în România
Simona Halep, anunț uriaș. E prima dată când i se întâmplă așa ceva: ”E cea mai lungă perioadă!”
Simona Halep, anunț uriaș. E prima dată când i se întâmplă așa ceva: ”E cea mai lungă perioadă!”
BREAKING! Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă intră în faliment din cauza crizei coronavirusului
BREAKING! Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă intră în faliment din cauza crizei coronavirusului
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul a plecat de la o APLICAŢIE oferită de toate smartphone-urile moderne. Avocat: „Merită o medalie!”
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul ...
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Gina Pistol nu mai poate ascunde asta! Secretul rusinos din viata intima
Gina Pistol nu mai poate ascunde asta! Secretul rusinos din viata intima
ANUNȚUL așteptat de toți românii a fost făcut azi de prof. Alexandru Rafila
ANUNȚUL așteptat de toți românii a fost făcut azi de prof. Alexandru Rafila
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
Asia Express Taiwan 5 aprilie 2020. Urmărește live stream Antena 1
Asia Express Taiwan 5 aprilie 2020. Urmărește live stream Antena 1
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Acestea sunt mașinile cu care SAMSARII fac mai mulți bani decât cu Audi, BMW și Mercedes. Pe seama ta!
Acestea sunt mașinile cu care SAMSARII fac mai mulți bani decât cu Audi, BMW și Mercedes. Pe seama ta!