"Dacă vrei club fără suporteri, poţi merge alături de Gică Hagi!" Se reia lupta pentru Farul: câştigătorul n-a plătit, Frăţilă ameninţă lichidatorul cu plângeri penale, suporterii strâng rândurile

9 ian 2018 8108 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
"Dacă vrei club fără suporteri, poţi merge alături de Gică Hagi!" Se reia lupta pentru Farul: câştigătorul n-a plătit, Frăţilă ameninţă lichidatorul cu plângeri penale, suporterii strâng rândurile 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/16921442/2/constantin-fratila.jpg

Bătălia pentru brandul Farul Constanţa e pe cale să se reia în forţă din punctul în care a fost întreruptă după ce, pe 19 decembrie, o primă licitaţie a fost câştigată de Eugen Palcu pentru 1,076 milioane de lei.

Bănuit că a participat trimis de patronul falimentarului SC FC Farul, Giani Nedelcu, pentru a încurca lucrurile, Palcu nu a plătit, până acum, niciun ban din suma licitată. Mai poate achita suma până pe 18 ianuarie, dar ceilalţi participanţi la licitaţie sunt sceptici că se va întâmpla acest lucru.

Frăţilă: „Suma de la care pleacă licitaţia să crească de cel puţin 10 ori! Altfel, fac plângere penală pe numele lichidatorului“


Fostul arbitru Constantin Frăţilă, acum om de afaceri în Constanţa, spune că e interesat de brandul Farul şi că nu-i pasă de avertismentele suporterilor. FOTO: Contul de Facebook al lui Frăţilă

Problema este că, după informaţiile ProSport, procedura pentru o nouă licitaţie e posibil să fie schimbată, ceea ce duce la o amânare. Fostul arbitru Constantin Frăţilă, acum prosper om de afaceri în Constanţa, este foarte interesat în continuare de brand şi ameninţă cu plângeri penale dacă, spune el, lucrurile nu vor fi organizate serios: „Eu spun atât, că dacă nu se vor plăti banii, voi contacta firma care este desemnată lichidator judiciar la SC FC Farul şi voi solicita să se schimbe caietul de sarcini. Să renunţăm la chestiile astea şi să facem ceva serios. Suma de la care pleacă licitaţia să fie crescută de cel puţin 10 ori. Cel puţin de 10 ori, spun eu! Altfel, anunţ de pe acum că voi face plângere penală pe numele lichidatorului. Înseamnă că nu vrea să vândă brandul, vrea doar să ia comisioanele astea de 100-200 de euro, pentru organizarea unor mascarade“.

Licitaţia din 19 decembrie a plecat de la puţin peste 14.000 de lei. S-au înscris şase firme şi persoane fizice. Frăţilă a licitat prin intermediul împuternicitului său Constantin Louis Bucăloiu, în numele firmei Consulting and Construction Investment SA şi s-a retras penultimul, la suma de 900.000 de lei plus TVA. Câştigătorul, Eugen Palcu, a promis 904.500 de lei plus TVA, depăşindu-i pe Georges Muzaca şi Ercal Memet, reprezentanţii suporterilor grupaţi în jurul echipei de Liga 3 ASSCS Farul Constanţa.

Suporterii de la SSC Farul îl avertizează pe fostul arbitru Frăţilă: „Nu ştim să fim perverşi, ca tine, dar nici tu nu poţi fi nebun, ca noi!“


În urmă cu câţiva ani, Gică Hagi s-a aşezat la aceeaşi masă cu Sorin Mihăilescu (primul din stânga), lider al suporterilor, dar discuţiile între cele două părţi au eşuat. Farul a rămas fără echipă, Hagi a rămas fără brand şi susţinerea galeriei din Constanţa

Nici suporterii nu se lasă mai prejos şi, convinşi încă din prima clipă că învingătorul va lăsa neplătită suma, au continuat în tot acest timp să strângă bani. Pe Facebook, numeroşi fani au scos la licitaţie tot felul de obiecte, sumele fiind virate într-un cont special.

În paralel, fanii i-au trimis mesaje publice de avertizare lui Constantin Frăţilă, amintind modul în care a fost exclus din arbitraj. Ei promit un război total dacă omul de afaceri continuă să manifeste interes pentru brand.

Imediat după licitaţie, Sorin Mihăilescu, fostul lider al galeriei şi unul dintre membrii fondatori ai SSC Farul, care joacă acum în Liga 3, a postat pe contul său de Facebook următorul mesaj:

„Am mai avut o noapte albă! Frăţilă, noi ne pregătim de luptă! Cu tine nu avem nimic, dar în acelaşi timp suntem cu totul împotriva ta!
Ca om? Nu ne interesezi! Ca om de afaceri? Ne-ar fi interesat şi ne-ar fi păsat doar dacă ai fi venit lângă noi! În schimb, dacă astea sunt detalii, îţi spun public că pe siglă, palmares şi culori nu vei pune mâna niciodată! Nici tu şi nici nimeni altcineva! SSC Farul este cea mai îndreptăţită entitate să preia sigla, palmaresul şi culorile FC FARUL 1920. Poate nu ai înţeles încă:
- noi suntem dispuşi să ne dăm şi viaţa pentru identitatea noastră!!! Sigla, palmaresul şi culorile reprezintă identitatea noastră!
- în lupta asta nu vor conta doar banii. Te asigur public de asta!
- nu ştim să fim perverşi, ca tine, dar nici tu nu poţi fi nebun, ca noi!!! Nebunia noastră este alb-albastră şi poartă un nume sfânt pentru noi: FARUL!
- îmi asum să caut banii necesari şi oamenii care să liciteze de fiecare dată astfel încât să nu câştigi. Pierd bani, dar prefer să se anuleze licitaţia decât să câştigi tu!!! Tu sau oricine altcineva! Singurii care au calitatea morală de a câştiga acest brand sunt SSC Farul sau Primăria Constanţa.
Să pierdem sigla, palmaresul şi culorile ar fi o tragedie. Să pierdem câteva mii/zeci de euro? Un preţ prea mic pentru Farul!!!
Iubirea noastră de Farul este NEPREŢUITĂ!
- în statutul SSC Farul este trecut ca obiectiv principal recuperarea siglei, palmaresului şi culorilor, DAR ATENŢIE şi că acestea pot reveni de drept (în anumite condiţii) Primăriei Constanţa. 
- În concluzie, nu le iau suporterii şi le duc acasă! Aceastăa siglă este a oraşului, iar suporterii sunt garanţia că acest club nu va dispărea! Dacă vrei un club fără suporteri, poţi merge alături de Gică Hagi. A făcut un lucru extraordinar acolo, dar ATENŢIE, noi nu suntem curve, să ne uităm la buget sau la performanţe! 
Dacă, prin absurd, mor eu, se vor ridica alţii şi toţi gândesc la fel ca mine! 
Întreabă-l şi pe Tragone (n.r. – participant la licitaţie despre care suporterii spun că ar fi vrut să cumpere SSC Farul) că nu ne vindem! A pus pe masă 150.000 de euro!

Aşa că, toţi cei care vreţi să luptaţi alături de mine pentru siglă, palmares şi culori, scrieţi-mi în privat şi vă spun paşii care urmează!
CU FARUL PÂNĂ LA MOARTE ŞI DINCOLO DE EA!“.

Constantin Frăţilă spune că nu e intimidat deloc de mesajele acestea de avertisment: „M-au înjurat pe mine 20 sau 30.000 de oameni. Crede cineva că mi-ar păsa să mă înjure 200 sau 300 de inşi?“.

Bal mascat la licitaţia de luna trecută


Eugen Palcu, câştigătorul licitaţiei de luna trecută. Acesta mai are 9 zile ca să achite milionul de lei necesar ca să intre în posesia brandului Farul. FOTO: Contul de Facebook al lui Eugen Palcu

La prima licitaţie, toată lumea a bănuit pe toată lumea. S-a suspectat un fel de bal mascat, în care licitatorii n-ar fi fost decât interpuşi pentru alte persoane interesate, din umbră.

Frăţilă a recunoscut fără ezitate, pentru ProSport, că Bucăloiu a licitat pentru el.

Câştigătorul Palcu, s-a spus, a licitat pentru fostul patron al Farului, Nedelcu. Întrebat de ProSport, cel din urmă a negat acest lucru.

Despre Dennis Şerban s-a spus că ar fi licitat avându-i în spate pe socrul Petrică Buduru (fost fotbalist la Farul şi, la începutul anilor 1990, preşedinte al acestui club) şi Gică Hagi.

Despre Elena Tragone, care este notar, se vorbeşte în Constanţa că ar fi licitat tot pentru Frăţilă. Suporterii susţin că soţul Elenei Tragone le-ar fi oferit o sumă mare pentru a ceda clubul înfiinţat anul trecut şi pentru a renunţa la licitaţie.

Despre Alexandru Dorin Putină, pentru care a licitat fostul luptător Ion Draica, nu se ştiu foarte multe lucruri.

Informaţiile ProSport sunt că, dacă Eugen Palcu nu va plăti suma licitată pentru brand, lichidatorul va convoca Adunarea Creditorilor, pentru a stabili noi reguli. E posibil ca suma de plecare să crească, iar cei care participă să fie obligaţi să depună o garanţie substanţială, pentru a se evita situaţia de la prima licitaţie.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.