"Roş-albaştrii" respiră greu! Steaua-Sportul 1-1

27 oct 2010 103 afişări Comentează şi tu Cupa Romaniei
"Roş-albaştrii" respiră greu! Steaua-Sportul 1-1 Steaua-Sportul 1-1! PENALTY-URI: 3-1 21 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7949/7576134/7/alex5625.jpg

Dacă Steaua îşi dorea cu adevărat Cupa României în acest sezon,atunci Lăcătuş nu trebuia să efectueze sub nicio formă atâteaschimbări în primul "11". Asta dacă a realizat că, fără Stancu,Tănase, Ricardo, Geraldo sau Brandan, echipa n-are sare şi nicipiper, iar sistemul rotirii liniilor nu merge la fotbal, ci doar lahochei.

Fără atitudinea de echipă mare care ar trebui s-o caracterizeze,Steaua a părut aseară o formaţie mult prea normală pentrupretenţiile lojei. Iar meciul cu Sportul s-a desfăşurat totaldiferit în comparaţie cu întâlnirea directă din campionat. Aînceput într-un ritm aproape mort, cei 22 de jucători părândtranchilizaţi de frigul care s-a lăsat peste Bucureşti. Lâncezealaneserioasă a echipei lui Lăcătuş, care în prima parte a meciuluin-a avut decât faze de poartă aproximative, a costat până la urmăfoarte scump, pentru că "studenţii" au jucat perfect rolul vulpiidin carul cu peşte. Dintr-o echipă la fel de moartă ca adversaraei, Sportul s-a scuturat de praf şi într-un minut a amuţit toatăGhencea.

Amers, dar nu până la sfârşit
Artizanii, Varga şi Bălan, jucătorii care nu ştiu ce trebuie să maidemonstreze pentru a fi şi ei înregimentaţi de granziicampionatului. Varga a bătut repede o lovitură liberă pentru Nae,care i-a centrat perfect pentru 0-1 lui Tibi Bălan. Cu cuţitul laos, Steaua s-a trezit, dar bara lui Surdu (40) şi ocaziamonumentală a cuplului Szekely - Surdu, care s-au încurcat reciprocdouă minute mai târziu, au venit parcă pentru a pune şi mai multăsare pe rană. După pauză, steliştii au creat un festival de ratări:Kapetanos (55), Surdu (60 şi 64),

Latovlevici (62), Szekely (66). Ca un făcut, Steaua a egalatpână la urmă dintr-o prostie, în minutul 72, la câteva momentedistanţă de bara lui Bălan care putea închide meciul. La fazaimediat următoare, Galamaz putea să facă 2-1, dar a ţintit şi elstâlpul din dreapta lui Niculescu. În prelungiri echipele au camterminat benzina; Steaua a atacat steril, iar Sportul a aşteptat,cuminte, loviturile de departajare. Unde au avut o şansă imensă înurma ratării lui Kapetanos, irosită însă după ce Tibi Bălan a trasafară, iar Tătăruşanu şi-a făcut şi el datoria, parând lovitura luiVarga. Astfel, Steaua a trecut în sferturile de finală aleCupei.

Szekely a fostcăpitan
Revenit în premieră printre titularii Stelei în acest sezon, dupăce o perioadă a jucat mai mult la echipa secundă, Janos Szekely aprimit aseară şi un bonus din partea lui Marius Lăcătuş. Mijlocaşula fost căpitanul pentru prima dată în cei doi ani şi jumătate decând e în Ghencea. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în careprimii purtători ai banderolei, Cristi Tănase şi Bogdan Stancu, aufost menajaţi. Szekely a fost reprimit la prima echipă după ce aacceptat reducerea salarială pe care Gigi Becali i-a impus-o.

Martinovic, la primulmeci
Marius Lăcătuş a făcut la meciul cu Sportul numeroase modificări înformaţia de start şi a ales să folosească contra "studenţilor" şifotbaliştii care au jucat mai puţin în acest sezon. Un caz speciala fost cel al lui Novak Martinovic, care a apărut în premierăîntr-un meci oficial pentru Steaua. Fotbalistul adus în vară de laPandurii a fost folosit pe un post nou pentru el, cel de fundaşdreapta, el fiind de meserie fundaş central.

Lăcătuş s-a enervatpe cameramani
Tehnicianul roş-albaştrilor, Marius Lăcătuş, a avut aseară, laînceputul primei reprize, o reacţie nervoasă la adresacameramanului din apropierea băncii sale de rezerve. Deranjat deprezenţa acestuia şi de faptul că i se filmau gesturile, "Fiara"i-a cerut observatorului de joc să îndepărteze persoana respectivăde lângă el.

Fundaşii, certaţi:"Bă, voi nu ştiţi să staţi în teren?"
Înaintea primului gol marcat de Tibi Bălan, Marius Lăcătuş s-aarătat extrem de nemulţumit de modul în care fundaşii Stelei semişcau pe teren. Spre ghinionul acestuia, Latovlevici a fost celluat în colimator de către tehnicianul echipei din Ghencea înmomentul în care a trecut prin faţa sa. "Bă, voi nu ştiţi să staţinici în teren? Cine v-a învăţat, mă, pe voi să staţi aşa?Treziţi-vă odată!", i-a strigat Lăcătuş jucătorului său.

Galeria a fost lamiting!
Grupuri de suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo au participatieri la mitingul iniţiat de sindicate împotriva guvernului, aceastafiind, poate, şi explicaţia faptului că tribuna din Ghencea a fostaseară atât de goală! Dacă dinamoviştii s-au mulţumit să scandeze,la un moment dat, împotriva rivalilor de la Steaua, în schimbroş-albaştrii au ajuns în primele rânduri ale manifestanţilor dinPiaţa Constituţiei, unde au încercat să dărâme gardurile şi s-aubătut cu jandarmii. Lupta s-a dus în stilul clasic, ultraşiimascându-şi faţa cu fularele. Dintre cele 11 persoane reţinute, 5au fost suporteri stelişti!


PENALTY-URI

Varga ratează! Apără Tătăruşanu!

Anghelovînscrie!

Bălan ratează! Tătăruşanu apără!

Kapetanos ratează!Niculescu apără!

Irimia înscrie

Bilaşcoînscrie

Raţiu ratează

Szekelymarchează


Min. 120+2 Final demeci! Meciul se decide la penalty-uri!

Min. 120+1 iiNiculescu primeşte un "galben" pentru trageri de timp!

Min. 112 iiBulgarul se face repede remarcat, primind un cartanoş galben

Min. 112 Anghelov intrăîn locul lui Marinescu

Min. 106 Start înrepriza a doua de prelungiri!


Min. 105 Final deprimă repriză!

Min. 105 iiMartinovic este avertizat

Min. 103 Andrei Lungueste schimbat cu Ghinca

Min. 91 Kapetanos trimite cu capul, Niculescurespinge de sub transversală

Min. 90 A începutprima repriză de prelungiri


Min. 90+3 Arbitrulpune punct primelor 90 de minute! Urmeazăprelungiri!

Min. 90 Marinescu trimite milimetric pe lângăcolţul lung

Min. 88 Cazan esteînlocuit cu Beţa

Min. 87 Matei trimite paralel cu transversalaporţii lui Niculescu

Min. 82 Kapetanos reia din intoarcere, pelângă.

Min. 75 Gardoş reia cu capul din 6 metricentral, în bara colţului lung.

Min. 72 Latovlevicireuşeşte să egaleze cu o centrare înşelătoare care l-a păcălit peNiculescu şi a poposit în poarta Sportului

Min. 71 Bălan a avut şansa "dublei", dar şutulsău din 11 metri-central loveşte transversala.

Min. 70 Kapetanos preia pe poziţie viitoare,dar Niculescu iese oportun şi îl blochează pe vârful grec.

Min. 69 Ferfelea intrăîn locul Nae

Min. 68 Bilaşco intră înlocul lui Surdu

Min. 65 Matei centrează în gura porţii, darSzekely este încurcat de Cazan şi nu poate relua în plasă

Min. 64 Martinovic centrează în faţa porţii,dar Stancu nu ajunge la timp pentru a relua decisiv

Min. 63 Portarul Sportului respinge incă o datăfabulos la şutul puternic al lui Latovlevici din 16 metri.

Min. 60 Niculescu respinge incredibil din faţalui Surdu, din 6 metri din postura de unu la unu

Min. 59 Matei intră în locul luiOnofraş

Min. 56 De această dată Kapetanos trimite maibine cu capul, dar balonul loveşte transversala

Min. 50 Kapetanos reia greşit cu capul din11metri central

Min. 46 A începutrepriza a doua!


Min.45+2 Final deprimă repriză!

Min. 41 Niculescu iese greşit pe o centrare,dar Szekely nu prinde cadrul porţii din 6 metri

Min. 39 Trasorul lui Surdu pe colţul lungizbeşte doar bara. Cea mai mare ocazie de gol a Stelei

Min. 25 Latovlevici trage violent de la maredistanţă, Niculescu respinge cu greu

Min. 19 În urmacorneului rezultat, Tibi Bălan reuşeşte să deschidă scorul printr-olovitură de cap plasată perfect.

Min. 18 Varga trimite periculos în careu,Tătăruşanu scoate in-extremis de sub transversală

Min. 14 Szekely trage spre colţul lung,Niculescu reţine însă fără emoţii

Min. 10 Nae îl încearcă pe Tătăruşanu cu unvole din afara careului. Portarul Stelei prinde fără probleme

Min. 6 Kapetanos reia de pe colţul scurt!Reluarea nu este cadrată

Min. 4 Martinovic este primul care încearcăpoarta. Vole-ul său trece mult peste

Min. 1 A începutmeciul!


STEAUA 4-4-2:Tătăruşanu -Martinovic, Gardoş, Galamaz, Latovlevici - Szekely,Marinescu, Apostol, Onofraş - Surdu,Kapetanos

Rezerve: Lungu,Abrudan, Brandan, Bilaşco, Anghelov, Bonfim,Matei

SPORTUL STUDENŢESC 4-2-3-1: Niculescu - Farmache, Patriche,Raţiu, Cazan - Irimia, A. Lungu - Nae, Varga, Bălan -Curelea

Rezerve: Viciu, Ghinga, Chihaia, Ferfelea, Beţa, D.Lung, Postolache


CLICK AICI PENTRU LIVEVIDEO

Lăcătuş va trimite diseară, contra Sportului, o echipăexperimentală, încercând să odihnească mai mulţi titulari dinmeciul cu Pandurii. În primul "11" reapare Kapetanos, care,suspendat în Europa League, a pierdut duelul cu Bilaşco înmeciurile din campionat. Surprizele nu se opresc însă aici.

Steaua va începe diseară cu mai mulţi fotbalişti care au jucatmai puţin sau deloc în acest sezon. Printre aceştia se numărăAnghelov, Marinescu, Szekely sau Kapetanos, şi, în plus, în aceastăseară va reveni şi Emeghara, care este recuperat după accidentareadin meciul cu Liverpool.

Doarun meci pe sezon
Cei patru au prins echipa în acest sezon foarte rar. Împreună,Anghelov, Marinescu, Szekely şi Kapetanos au strâns doar 476 deminute jucate în acest sezon al Ligii I, media fiind de 119 minuteper jucător. Cel care mai salvează situaţia este PantelisKapetanos, dar grecul se află într-o situaţie specială. Sezonultrecut a fost golgheterul echipei şi evolua titular meci de meci,dar venirea lui Bilaşco a schimbat lucrurile. Cum "Kape" estesuspendat în Europa League din cauza eliminării cu Napoli, el afost pedepsit şi-n Liga I, unde a ajuns să prindă doar finalurilede meci.

8 modificări va efectua MariusLăcătuş în primul "11" pentru partida de azi, faţă de ultima etapădin Liga I, cu Pandurii (2-0)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.