Sfinţii Marius! Dinamo-ALRO Slatina 3-1

26 oct 2010 79 afişări Comentează şi tu Cupa Romaniei
Sfinţii Marius! Dinamo-ALRO Slatina 3-1 LIVE TEXT Dinamo - ALRO Slatina 3-1! Alexe realizează "dubla". Bârsan reduce din diferenţă 16 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7949/7561414/2/caseta-dinamo.jpg

Cu un moral în continuare bun, după două succese importante încampionat, cu Steaua şi Bistriţa, "câinii" au evitat surpriza în Cupă, eliminând-o fără probleme pe ALRO Slatina (3-1). Să fie clarde la început: Ioan Andone a mizat pe dorinţa de revanşă afotbaliştilor care au jucat mai puţin şi a câştigat.

Startul a fost dat repede de Marius Niculae, care a reintrat înfoamea de goluri după prima sa reuşită în derby. A profitat de odegajare greşită a lui Tătaru şi a înscris cu o execuţie simplă. Lafel de simplă a fost şi explicaţia lui Cătălin Hîldan junior, carea venit la meci special pentru a-l mai urmări o dată pe jucătorulsău preferat: "Normal, a dat gol Marius", a zâmbit micuţul. ŞiMarius a dat, de două ori. Celălalt Marius, Alexe, şi el cu orevanşă de luat, după ce a fost pedepsit la Bistriţa pentruevoluţia slabă cu Steaua. Între timp, au mai fost şi nişte bare,dintre care cea a lui Niculae a impresionat cel mai mult.

Certitudini pentruAndone
Apoi, roş-albii au început să se joace. Mai întâi cu ocaziile. Apoicu fotbalul, slătinenii intrând în meci abia în minutul 23, prinAldea. După care au înscris prin Bârsan. Al cărui nume a dat un noumotiv de zâmbet spectatorilor. La final a zâmbit Andone, care i-areintrodus în formă pe Niculae şi Alexe, apoi a văzut ce poatecuplul de stoperi Grigore - Scarlatache, pe care îi va arunca înluptă şi cu Mediaş, în campionat. Stop joc, Dinamo revine în luptapentru trofee şi chiar cu zâmbetul pe buze, după un meci câştigatla pas.

Alexe,primele goluri de după accidentare
Marius Alexe a spart gheaţa în meciul din Cupa României cu ALROSlatina şi a marcat prima dată pentru Dinamo de la revenirea dinconvalescenţă. Mijlocaşul s-a accidentat la genunchiul drept anultrecut în timpul unui meci cu Astra Ploieşti, într-un moment demare formă, şi a stat pe tuşă câteva luni bune. De două etape esteînsă din nou titular în echipa lui Ioan Andone, iar aseară a marcatgolurile de 2-0 şi 3-0 pentru "câinii roşii", în minutele 8 şi 30ale jocului cu oltenii.

Doidebutanţi, plus Păun
În meciul cu ALRO, Ioan Andone le-a dat şansa de a juca şi elevilorsăi care au făcut-o mai puţin sau deloc în acest sezon. Astfel, înprimul "11" au fost prezenţi Laurenţiu Rus şi Zie Diabate, cei doifiind folosiţi în premieră în acest an competiţional. Pe lângăaceştia, din primul minut a intrat şi Georgian Păun, mijlocaşulbifând doar câteva minute la returul cu Olimpia Bălţi. Presat de pemargine de Ioan Andone, Păun are meritul de a fi creat faza goluluide 3-0, marcat de Alexe.

Torjes-a accidentat
Gabriel Torje, cel mai bun dinamo-vist în acest tur de campionat, afost lovit de ghinion aseară. Mijlocaşul a suferit o întinderemusculară şi a fost nevoit să iasă la doar 14 minute după ceintrase pe teren. Ioan Andone l-a menajat în prima repriză specialpentru a evita astfel de necazuri, dar l-a introdus totuşi în terenîn minutul 63. După un sprint în minutul 77, a cerut schimbare, iar"Fălcosul" l-a trimis pe teren pe Liviu Ganea. Tehnicianul l-acertat pe Torje pentru această accidentare, având în vedere că s-aprodus după ce jucătorul a forţat să ajungă la o mingepierdută.

Iar auluat gol
Dinamoviştii nu au reuşit ieri să ţină poarta imaculată, asta dupăce la Bistriţa reuşiseră în premieră în campionat să nu primeascăgol. De altfel, partida cu Gloria şi cea cu Ceahlăul din Cupă,ambele câştigate cu 2-0, au fost singurele meciuri în careadversarii nu au deranjat plasa porţii roş-albilor. Aseară, Bârsana marcat pentru olteni printr-un şut superb direct în vinclul luiDolha.Min . 90+3 - Final de meci. Dinamo se impune cu 3-1 şi se calificăîn sferturi!


Min. 89
- Şut al lui Ndoye, puţin pe lângă poarta luiTătaru

Min. 88
- Mircea Voicu a şutat de la distanţă puţin pestepoarta lui Dolha

Min. 84
- Ganea nu a ajuns la timp la o minge centrată înfaţa porţii de Andrei Cristea

Min. 83
- Diabate a centrat pentru Dănciulescu, darlovitura de cap a acestuia a fost prea slabă

Min. 79
- Liviu Ganea a intrat în locul lui Torje,accidentat

Min. 76
- Torje se resimte

Min 75
- Mircea Voicu trimite puţin pe lângă poartă dinlovitură liberă

Min. 74
- Grigore vede cartonaşul galben

Min. 73
- Intră Hebga în locul lui la Slatina şi intrăDănciulescu în locul lui Niculae la Dinamo

Min. 71
- Tătaru scoate senzaţional şutul lui AndreiCristea

Min. 67
- Torje trimite puţin pe lângă poarta luiTătaru

Min. 65
- Dumitra trimite un şut de la 16 metri care trecemilimetric pe lângă poarta lui Dolha

Min. 62
- A intrat Torje în locul lui Păun

Min. 61
- Alexe şutează peste poartă din câţiva metri,după o pasă ideală a lui Niculae

Min. 54
- A ieşit Cr. Constantin, înlocuit deStoica

Min. 52
- Dinamo se mulţumşete să plimbe balonul şi săconserve rezultatul, în vreme ce oltenii lasă senzaţia că nu potmai mult

Min. 46 - A început cea de-adoua repriză!

Min. 45 - Final de primărepriză în Ştefan cel Mare! Dinamo conduce cu 3-1.

Min. 44
- Dragoş Grigore a fost aproape de un autogol,respingând periculos pentru poarta proprie o minge centrată deslătineni de pe dreapta.

Min. 37 - Goooollll ALROSlatina! Bârsan a prins un şut de senzaţie de la 16 metri, care aîntâlnit şi bara înainte de a intra în poarta luiDolha!

Min. 36 - Goooolll Dinamo!Păun i-a pasat ideal lui Andrei Cristea, iar acesta l-a servit peAlexe în faţa porţii, de unde acesta a pus latul pentru3-0!

Min. 33
- Iese Aldea, înlocuit de D. Ene

Min. 31
- Alexe i-a pasat lui Niculae la 20 de metri, iarşutul acestuia a trăznit transversala porţii luiTătaru

Min. 29
- Dumitra ia galben după un fault laPăun

Min. 21
- Aldea a şutat în cros din interiorul careului,dar Dolha a reţinut cu siguranţă

Min. 19
- Păun centrează în careu, Marius Niculae încearcăsă trimită cu capul, dar faultează în atac

Min. 18 - Voicu trage mult peste poarta luiDolha

Min 17 - Andrei Cristea este surprins înoffside după o pasă primită de la Alexe

Min 13 - Câinii şi-au făcut jocul destul deuşor după cele două goluri marcate în debutul jocului

Min 7 - Gooollll Dinamo!Marius Alexe scapă singur cu Tătaru şi trimite pe langă acesta înplasa porţii celor de la Slatina

Min 3 - Gooollll Dinamo!Portarul celor de la Alro degajează în Marius Niculae, care preiaşi îl lobează elegant pe Tătaru

Min 1 - Arbitrul fluieră startulpartidei!


Iată echipele de start:

Dinamo: Dolha -Rus, D. Grigore, Scarlatache, Diabate - Mărgăritescu, N'Doye -Păun, A. Cristea, Alexe - M. Niculae

Rezerve: Curcă, Moţi, Torje, Ad. Cristea, Bazzi, Dănciulescu, L.Ganea


ALRO: Tătaru - Pasăre,Vişa, Kalai, Vodiţă - Bârsan, Dumitra, Precup, Voicu - Aldea, C.Constantin

Rezerve: Mecea, Ciugulea, D. Ene, E. Stoica, Hebga, Sg. Popescu,Răducu

Dinamo are ca obiectiv şi Cupa, Ioan Andone va evolua cu oechipă apropiată de cea standard, azi, cu ALRO Slatina, dar unjucător, vital pentru roş-albi, va fi menajat astăzi. Este vorbadespre Gabriel Torje, poate cel mai în formă fotbalist almomentului la formaţia din "Ştefan cel Mare". "Tratăm foarte seriospartida, vom juca împotriva echipei tip. Numai unu-doi jucători vorfi menajaţi", a admis şi Ioan Andone pentru "Gazeta nouă", un ziardin Slatina.

Evoluează cupicioarele zdrelite

De ce "Torjinho"? Simplu. Pentru că mijlocaşul este lider întopul minutelor bifate pentru echipa sa cu 1.316 minute în 17partide, din toate competiţiile. La care se adaugă şi cinci meciuripentru ambele naţionale de fotbal ale României. Totalul: 1.721 deminute în 22 de partide. Rezultatul: multă oboseală acumulată, astachiar înainte ca Dinamo să joace cu CFR Cluj, Timişoara sauCraiova. În plus, Torje are ambele picioare acoperite cu vânătăisau răni de la contactele cu adversarii în ultimele meciuri.

"Prinţul", odihnit şiel?

Altfel, clasamentul minutelor bifate pentru "câini" estecompletat de Cosmin Moţi cu 1.201 minute din 14 meciuri, OusmaneN'Doye, care a disputat 1.153 de minute în 16 partide. Pe patrueste clasat Adrian Cristea, care în 15 meciuri a strâns 1.152 deminute şi ar putea fi şi el menajat în această seară. Al cincileaîn top este Liviu Ganea, cu 1.088 minute bifate în 17 întâlniri.Asta cu menţiunea că atacantul a strâns şi 203 minute în treimeciuri la naţionala de tineret, ceea ce îl transformă în al doileadinamovist în clasamentul general al partidelor jucate şiminutelor, cu 20 de meciuri şi 1.291 de minute.

12 meciuri în Liga I a bifat Torje până acum,având procentaj de sută la sută

Top 5 minute jucatela Dinamo:

1.721 de minute (22 de meciuri la Dinamo, naţionala micăşi naţionala mare) a avut Torje

1.201 minute (14 meciuri la Dinamo) -Moţi

1.153 minute (16 meciuri la Dinamo) -N'Doye

1.152 minute (15 meciuri la Dinamo) - AdrianCristea

1.088 minute (17 meciuri la Dinamo) - LiviuGanea

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.