CLINCENI – DINAMO 0-1 | Dusan Uhrin își salvează pielea! Dinamo este prima echipă calificată în semifinalele Cupei României, după un nou chin cu ilfovenii | GALERIE FOTO

CLINCENI - DINAMO 0-1 | Dusan Uhrin își salvează pielea! Dinamo este prima echipă calificată în semifinalele Cupei României, după un nou chin cu ilfovenii | GALERIE FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce au învins-o la limită pe Academica Clinceni, scor 1-0, în „Ștefan cel Mare”.

După o primă repriză dominată de către ilfovenii lui Ilie Poenaru, cele două formații au intrat la vestiare la scorul la 0-0.

În partea secundă a jocului, jocul s-a echilibrat, iar Dinamo a forțat atacul. Și ilfovenii au avut din nou câteva ocazii irosite, iar „câinii” au profitat și au deschis scorul în minutul 84, prin reușita lui Deian Sorescu.

După un corner al lui Dinamo, Ricardo Grigore a recentrat perfect pentru Deian Corescu în fața porții, iar acesta a reluat din prima direct în poarta lui Octavian Vâlceanu. Astfel, „câinii” au închis jocul la scorul de 1-0 și sunt prima echipă calificată în semifinalele Cupei României.

Celelalte meciuri din sferturile de finală ale Cupei României sunt Poli Iași – Universitatea Craiova, Hermannstadt – FCSB și Petrolul – Sepsi Sfântu Gheorghe.

LIVE TEXT: Academica Clinceni – Dinamo 0-1

  • A marcat: Sorescu ’84

Min. 90+3 Final de meci! Dinamo este prima echipă calificată în semifinalele Cupei României.

Min. 90 Lazăr îl faultează pe Achim și vede cartonașul galben.

Min. 84 GOOOL! După un corner al lui Dinamo, Grigore recentrează pentru Sorescu, iar acesta reia din prima direct în poarta ilfovenilor.

Min. 82 Fabbrini este faultat de către Ventura, iar jucătorul Academicii Clinceni primește cartonașul galben.

Min. 81 A doua schimbare la Dinamo: iese Mrzjak, intră Răuță.

Min. 73 Dinamo face prima schimbare: iese Perovic, intră Daniel Popa.

Min. 72 A treia schimbare la Academica Clinceni: iese Markovic, intră Kontoes.

Min. 68 După cornerul executat de către Ion, mingea ajunge la Patriche, acesta șutează puternic pe jos din interiorul careului, dar Straton reține și o salvează din nou pe Dinamo.

Min. 67 Vojtus scapă singur cu portarul, dar Puljic și Grigore vin din spate și îl încurcă pe atacantul ilfovenilor, iar mingea este trimisă în corner.

Min. 66 „Ne dorim aceasă victorie!”, se aude din tribunele stadionului din „Ștefan cel Mare”.

Min. 64 Fabbrini îl faultează dur pe Vojtus și vede cartonașul galben.

Min. 60 Gafă a lui Straton! Portarul lui Dinamo respinge balonul, dar acesta îl lovește pe Sin și ilfovenii putean profita de situație. În cele din urmă, Straton reține.

Min. 59 Buziuc este faultat dur de către Ioan Filip la mijlocul terenului, continuă să alerge, dar își dă seama că nu mai poate continua și cere intervenția medicilor. Ilie Poenaru face a doua schimbare: intră Vojtus.

Min. 55 Fabbrini șutează din nou puternic de la distanță, dar Vâlceanu este atent și reține balonul.

Min. 54 Matei îl faultează pe Fabbrini, dar arbitrul îl iartă de această dată. Acordă doar lovitură liberă pentru Dinamo, de la mijlocul terenului.

Min. 52 Filip îl faultează pe Buziuc la mijlocul terenului, iar jucătorul Academicii necesită îngrijiri medicale. Acuză dureri în zona lombară.

Min. 49 Fabbrini încearcă un șut de la distanță, dar mingea trece mult pe lângă poarta ilfovenilor.

Min. 46 S-a reluat partida! Nicio schimbare la pauză!

PAUZĂ!

Min. 45+3 Arbitrul pune punct primei reprize.

Min. 44 Ocazie mare pentru Clinceni! Buziuc șutează din afara careului, Straton respinge până la Markovic, acesta pasează pentru Robert Ion, care trimite mingea în poartă, dar arbitrul asistent semnalizează ofsaid.

Min. 40 N’Dongala are o problemă musculară și nu mai poate continua. Ilie Poenaru este obligat să efectueze prima schimbare. Intră Robert Ion.

Min. 38 Albu îl ține de tricou pe Filip și vede cartonașul galben.

Min. 35 Ocazie uriașă pentru Clinceni! Buziuc șutează puternic de la distanță,  dar Straton respinge eroic de sub bara transversală!

Min. 30 Ocazie importantă pentru Dinamo! După un corner executat de către Sorescu, Grigore trimite către poarta ilfovenilor, dar Dobrescu respinge de pe linia porții!

Min. 17 Fabbrini este faultat de către Achim la mijlocul terenului, iar dinamovistul reacționează nervos. Arbitrul acordă posesia „câinilor”.

Min. 14 Buziuc scapă către poarta „câinilor”, dar întârzie șutul și Puljic vine din spate și îl deposedează. Încă o ocazie irosită de către ilfoveni.

Min. 13 Șut îl faultează pe Mrzjlak la mijlocul terenului și arbitrul acordă lovitură liberă pentru Dinamo.

Min. 11 Șut centrează bine pentru Achim în careu, dar acesta din urmă ezită, nu reușește preluarea și irosește o ocazie importantă.

Min. 10 Puljic se resimte, după un duel aerian cu Markovic. Dinamovistul acuză dureri la pomete și în zona arcadei, dar revine rapid pe teren.

A început partida! Dinamo are lovitura de start!

ECHIPELE DE START:

Academica: Vâlceanu – G. Matei, Patriche, Albu, Dobrescu – Ventura, Șut – Achim, Buziuc, N’Dongala – Markovic
Rezerve: Ureche – Kontoes, R. Ion, Cebotaru, Vojtus, Șușu, B. Ilie
Antrenor: Ilie Poenaru

Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin – I. Filip, Mrzljak – Mihaiu, Fabbrini, Sorescu – Perovic
Rezerve: Piscitelli – Răuță, Skovajsa, V. Lazăr, M. Popescu, D. Popa, Bani
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: „Dinamo”, București
Arbitru: Radu Petrescu; Asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu (toți din București)


Academica Clinceni s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a trecut la limită de Turris Turnu Măgurele, echipă din Liga 2, cu scorul de 3-2, și ulterior de FC Botoșani, cu scorul de 2-0.

De cealaltă parte, Dinamo a ajuns în această fază competițională, după o victorie în fața echipei UTA Arad, Liga 2, scor 3-1, și o alta la scor în fața echipei din Liga 3, Foresta Suceava, 4-0.

Celelalte meciuri din sferturile de finală ale Cupei României sunt Poli Iași – Universitatea Craiova, Hermannstadt – FCSB și Petrolul – Sepsi Sfântu Gheorghe.

„Am viață grea diseară. O să fie un meci foarte greu pentru că Dinamo e superioară, are calitate, jucători care pot rezolva meciul individul. Eu cred că am câștigat în campionat cu grupul, cu atitudinea. Am reușit să blocăm doi jucători care puteau face diferența. O să vedem în această seară dacă putem să facem același meci bun ca în campionat.

 

Sunt mulți jucători periculoși la Dinamo, dar eu cred că Sorescu, Fabbrini, care e numărul 10 decide multe lucruri, Lazăr, Perovic, cel care e agresiv și face jocul foarte bine și fără minge, e Moldoveanu, Grigore, pot face diferența. Acolo s-a muncit mult. Nu avem o primă specială pentru acest meci, cum n-am avut nici în campionat. Noi avem prime la obiectiv, iar prima de Cupă este trecută în acel regulament. E posibil orice în lumea asta. Dacă ajungem în anumite faze o să primim o primă. Trebuie să prindem măcar o semifinală sau poate finala” – Ilie Ponearu, antrenor Academica Clinceni, la ProSport Live.

 

„Un sezon dezamăgitor pentru toată suflarea dinamovistă. Să vedem ce mai putem salva. Cupa României este un obiectiv al nostru, a fost mereu un obiectiv primordial pentru Dinamo. Trebuie neapărat să câștigăm în această seară. Eu sper ca moralul jucătorilor să fie bun. Meciurile astea sunt speciale pentru că nu trebuie să riști foarte mult. Eu cred că avem o echipă competitivă și putem trece de Academica Clinceni.

 

Ar fi o dramă dacă nu am reuși să învingem Academica Clinceni, o echipă venită din Liga a 2-a. E o echipă bine organizată, compactă, care speculează orice, e periculoasă. Eu sper ca în această seară să câștigăm și să aducem o calmitate la echipă. Ei au câștigat, au fost mai buni decât noi, dar eu sper să câștigăm în această seară și să ne îndeplinim obiectivul” – Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo, la ProSport Live.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen