Golul lui Ţucudean protejat de Camora. CFR se califică în sferturi după 1-0 la Mediaş, într-un meci cu mulţi nervi. Cronica meciului

31 oct 2018 3579 afişări Cupa Romaniei
Golul lui Ţucudean protejat de Camora. CFR se califică în sferturi după 1-0 la Mediaş, într-un meci cu mulţi nervi. Cronica meciului DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Cu o formaţie încropită, între meciurile cu Dudelange, CFR a avut nevoie de un portar Jesus Fernandez într-o formă senzaţională pentru a scoate un 0-0 la Mediaş, în campionat. Cu această amintire proaspătă în memorie, Conceicao n-a riscat şi a introdus majoritatea titularilor în partida de Cupă. Teja a mai improvizat, cu un portar de 18 ani şi cu alţi 2-3 jucători care apar rar în Liga I.

În aceste condiţii, CFR a părut echipa mai solidă din start, însă prima parte avea să evidenţieze doar lucrurile negative ale jocului din optimi. Au fost mult prea mulţi nervi la Mediaş. Omrani a fost aproape să-l bată pe Creţu, a luat galben, iar Conceicao l-a scos pentru a nu risca eliminarea, Pleşca a văzut cartonaşul roşu pentru proteste şi înjurături chiar dacă era rezervă, iar Fofana l-a lovit cu capul în figură pe Djokovic. Pe lângă aceste momente care numai din jocul de fotbal nu par extrase, prima parte a adus şi câteva ocazii, numărul lor fiind invers proporţional cu cel al certurilor şi durităţilor. Ţucudean a tras peste poartă (10), iar Chamed nu l-a putut învinge pe Fenandez (13 şi 35).

Golul lui Ţucudean şi eroul Camora

După pauză jucătorii s-au mai calmat şi a început să se joace ceva mai mult fotbal. Genul de faze de care sunt îndrăgostiţi iremediabil jucătorii CFR-ului de la prima întâlnire cu Dan Petrescu i-au salvat încă o dată. Fază fixă, o lovitură liberă laterală, iar Deac a bătut inteligent, pe jos la 11 metri şi Ţucudean a reluat “cu sete” în poartă. La 0-1, Gaz Metan a scăpat de inhibiţiile avute până atunci şi a început atacurile. Fortes n-a nimerit ţinta (68), iar Camora a scos de pe linia porţii “capul” lui Fofana. Căpitanul CFR-ului avea să fie eroul lui Conceicao. Fortes a reluat din 6 metri, iar fundaşul stânga a mai scos o dată de pe linia porţii (85). Cu emoţii, liderul din Liga 1 se califică în sferturi şi-şi păstrează şansele la ambele trofee pe care le visează.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.