Cine susţine Astra la Ploieşti: se întoarce galeria angajaţilor de la firmele lui Ioan Niculae. "La meciul cu Steaua, ţineau cu echipa lui Reghe"

26 mar 2014 2107 afişări Cupa Romaniei
Cine susţine Astra la Ploieşti: se întoarce galeria angajaţilor de la firmele lui Ioan Niculae. "La meciul cu Steaua, ţineau cu echipa lui Reghe" Suporteri pestriţi la tribuna oficială a stadionului „Marin Anastasovici” din Giurgiu

Astra va avea parte de încurajări din tribune în primul tur al semifinalei din Cupă, cu Petrolul. Galeria formaţiei giurgiuvene va fi formată în mare parte din angajaţi ai companiilor deţinute de patronul echipei, Ioan Niculae. Acesta va pune la dispoziţie mai multe autocare slujbaşilor, pentru a fi prezenţi miercuri seara pe „Ilie Oană” din Ploieşti.

Cei vizaţi lucrează la firmele din Giurgiu, Zimnicea şi Alexandria. „Vor pleca miercuri după-amiază spre Ploieşti. Sunt câteva zeci de persoane care vor să meargă, cei mai mulţi din abator, dar sunt şi câţiva şoferi. Au existat şi reticenţe, dată fiind ora târzie de întoarcere, dar şi adversarul, pentru că preponderent ţin cu Steaua, a explicat o sursă pentru ProSport. Angajaţii vor fi folosiţi şi la partida retur, din 16 aprilie, de pe arena „Marin Anastasovici” din Giurgiu. „Cei care se ocupă cu paza de la firma Cicalex vor merge să asigure securitatea la stadion. Aşa, se mai reduc din costurile cu firma de pază”, a completat aceeaşi sursă.   

Firmele lui Niculae de unde provin angajaţii-suporteri

 • InterAgro (Giurgiu şi Zimnicea): activităţi în domeniul agricol, industrial şi comercial
 • Cicalex (Alexandria): servicii de abatorizare, prestări servicii pentru preparate din carne şi conserve, prestări servicii de transport marfă

Episod cu repetiţie

Aceeaşi reţetă cu suporterii-angajaţi a fost aplicată la restanţa dintre Astra şi Steaua, disputată pe 21 decembrie 2013. Atunci, după ce Dinu Gheorghe a avut probleme cu fanii Stelei pe Naţional Arena, a stabilit de unul singur preţul biletelor, considerat prohibitiv de suporterii roş-albaştri. Intrarea generală pe micuţa arenă de 5.500 de locuri din Giurgiu a ajuns să coste 100 de lei, iar la VIP preţul a fost dublu. Preşedintele Astrei anunţa înainte cu câteva zile de meci că se vânduseră peste 4.000 de bilete, ceea ce ar fi însemnat încasări de aproximativ 10.000 de euro. Numai că, realitatea nu a stat chiar aşa. Deşi stadionul a fost aproape plin, reţeta financiară nu a reprezentat un succes real. Asta pentru că foarte mulţi suporteri au venit nu numai din Giurgiu, ci şi din împrejurimi, cu bilete primite cadou. Schema a fost oarecum respectată ca pe Naţional Arena, când Ioan Niculae a pus autocare la dispoziţie mai multor angajaţi ai firmelor din Giurgiu, Zimnicea şi Alexandria, în încercarea de a forma o galerie. Chiar dacă pe stadionul „Marin Anastovici” a fost prezentă şi galeria Stelei, interesante au fost reacţiile spectatorilor aflaţi la tribuna a II-a, care au explodat la golul egalizator marcat de Varela, continuând să încurajeze echipa lui Reghecampf în repriza a doua.  

Au mers fără să ştie la meciul Astrei

ProSport a obţinut mărturia unui „suporter” astral, care a luat parte la toate evenimentele din 21 decembrie. „Vă spun de la început că nu am fost şi nu sunt angajat al uneia dintre firmele deţinute de Niculae. Am o cunoştinţă care lucrează acolo, care a venit şi m-a invitat la meci, înainte cu o zi. Chiar mi-a spus să mai aduc câţiva prieteni, să fim cât mai mulţi”, şi-a început acesta mărturisirea. „Nu s-a ţinut cont de nimic, doar am fost trecut pe un tabel şi atât. Înainte de plecare, mulţi erau cu copii de câţiva ani. Apoi, un nene bine făcut a urcat în autocar şi a împărţit bilete în valoare de un milion tuturor. Am luat şi eu unul, pe el scria meciul şi suma de 100 de lei”.

În maşină, atmosfera a fost pitorească: limbaj vulgar, multă bere şi doar două feluri de muzică, manele şi populară. „Am oprit imediat la un magazin, pentru a alimenta. Dar nu cu motorină, ci cu bere. Băutura a fost cumpărată pe banii lor, asta pentru că nu au fost oferite sandvişuri sau măcar o apă plată. Mulţi nici nu ştiau cu cine joacă Steaua. La intrarea în stadion, câţiva au vrut să vândă biletul primit, doar costa 100 de lei, aproape o mică avere pentru unii dintre ei”, povesteşte martorul la evenimente. La fel de interesante sunt şi reacţiile din timpul meciului, când aproape toţi cei aflaţi în autocar, repartizaţi la tribuna a II-a, i-au încurajat numai pe jucătorii lui Reghecampf. „Lumea a înjurat de mama focului la golul lui Enache. Însă, tot sectorul a sărit în sus de bucurie când Varela a egalat. Iar în repriza a doua, au aplaudat încontinuu acţiunile Stelei”, a adăugat fanul de conjunctură al Astrei.  

INFO
La sfârşitul anilor ’90, pentru a fideliza suporterii care veneau la meciurile lui FC Naţional disputate în Cotroceni, preşedintele Gino Iorgulescu oferea fanilor prosoape şi fulare cu însemnele clubului, plus băuturi răcoritoare gratis

Petrolul a făcut cea mai bună audienţă, Steaua sub Dinamo

Într-un top al numărului de spectatori care au venit pe stadionul din Giurgiu pentru a urmări live Astra, cea mai bună audienţă a făcut-o Petrolul (25 august 2013). La polul opus se află FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş, care de-abia au strâns împreună 1.000 de persoane. În graficul de mai jos reiese un alt detaliu interesant: Dinamo a stârnit mai mult interes decât Steaua, însă trebuie menţionat că echipa lui Stoican a venit la Giurgiu pe 20 octombrie 2013, în timp ce partida cu Steaua s-a jucat pe 21 decembrie 2013, iarna, cu patru zile înainte de Crăciun.

Spectatorii Astrei în acest sezon

 • Astra – Steaua (1-1): 4.000
 • Astra – U Cluj (3-1): 1.500
 • Astra – Petrolul (1-2): 6.000
 • Astra – Ceahlăul (0-0): 2.000
 • Astra – FC Braşov (3-0): 500
 • Astra – Dinamo (2-1): 4.500
 • Astra – Gaz Metan (3-1): 500
 • Astra – FC Botoşani (5-0): 1.000
 • Astra – FC Vaslui (1-0): 1.700
 • Astra – Viitorul (2-0): 2.000
 • Astra – Corona (3-0): 1.500
 • Astra – Pandurii (2-0): 1.000
 • Astra – Oţelul (1-1): 1.200

Total spectatori: 27.400
Medie spectatori/ meci: 2.107

 

articol realizat de Mădălin Răducu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.