Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României. Trei idei înaintea meciului de la Ploieşti: Capitala OUT, "aurul negru" şi unicul jucător al lui Hagi care a pus mâna pe trofeu

25 mai 2019 992 afişări Cupa Romaniei
Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României. Trei idei înaintea meciului de la Ploieşti: Capitala OUT, "aurul negru" şi unicul jucător al lui Hagi care a pus mâna pe trofeu Enache şi Hagi, liniştea dinaintea taifunului din Ploieşti FOTO FRF

Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României 2019, se joacă azi, de la ora 20:00. Meciul e găzduit de stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi va fi condus de centralul Radu Petrescu.

ProSport vă ţine la curent cu ce se întâmplă pe frumoasa arenă prahoveană prin corespondentul Alexandru Stănilă. Meciul e în format liveblog pe www.prosport.ro.

Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României 2019, poate fi privită din trei perspective interesante. ProSport îţi prezintă înaintea încleştării dintre elevii lui Costel Enache, respectiv Gheorghe Hagi trei idei care vă ajută să priviţi meciul confruntarea dintr-un tablou mai larg.

A 20-a finală fără bucureştene

Este a 20-a finală de cupă fără echipe bucureştene şi a 3-a consecutivă. Este un record egalat, între 2007 şi 2010 mai întâmplându-se să fie trei finale fără echipe din Capitală. De altfel, echipele bucureştene au părăsit prematur actuala ediţie, fiind a doua oară în istorie, după 71 de ani, când în „sferturi” nuam mai regăsit vreuna.

Pentru a doua oară la Ploieşti

Pentru a 2-a oară Ploieştiul va găzdui finala Cupei, prima oară find acum două ediţii, când aceeaşi Astra s-a confruntat cu FC Voluntari. Astfel, oraşul aurului negru devine al doilea din Provincie care o face de două ori, după Braşov. Diferenţa este că la Ploieşti se întâmplă pe acelaşi stadion, pe când la Braşov s-au disputat pe două stadioane, Municipal şi Tineretului.

Doar patru câştigători

Din lotul celor două finaliste, doar patru jucători au mai câştigat Cupa României. De la Astra sunt trei, Alibec care este singurul supravieţuitor din acea echipă a giurgiuvenilor care a cucerit trofeul acum 5 ani, apoi Romário care în 2012-13 a făcut-o cu Petrolul) şi N. Roşu în 2015-16 cu CFR Cluj, chiar dacă acea finală l-a regăsit la Concordia, apucase să joace o partidă pentru clujeni. De la Viitorul, doar Val. Cojocaru a mai câştigat trofeul în 2014-15, cu Steaua. O situaţie interesantă este cea a lui Dima, care oricum va fi considerat câştigător, indiferent de echipa care îşi va adjudeca finala. Câştigător este considerat cel care are măcar o apariţie pe teren. Ori Dima, care în iarnă a plecat de la Viitorul la Astra, a jucat pentru ambele.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.