Cum i-a prins Revoluţia pe Hagi şi Popescu: "Dădeam ultimul examen la facultate" / "Ne uitam la TV şi plângeam"

22 dec 2018 3673 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Cum i-a prins Revoluţia pe Hagi şi Popescu: "Dădeam ultimul examen la facultate" / "Ne uitam la TV şi plângeam"

Gică Hagi şi Gică Popescu, liderii Generaţiei de Aur şi doi dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria naţionalei României, au vorbit despre momentele grele din timpul Revoluţiei din 1989. 29 de ani au trecut de la momentul de cumpănă din istoria ţării, iar cei doi au fost prinşi în ipostaze diferite.

"Regele" dădea ultimul examen la facultate, iar "Baciul" era în Italia, cu cei de la Craiova, neputând să fie aproape sau să ia legătura cu familia. Hagi a dezvăluit ce a discutat cu Ilie Dumitrescu chiar după ce regimul lui Nicolae Ceauşescu a căzut.

"Eu am dat ultimul examen pe 22 decembrie, ultimul examen la facultate, când am terminat. Când m-am dus, deja era ocupată o parte din zonă, am dat la 12, am terminat, imediat am plecat, că ne-a zis să plecăm din Bucureşti.

Am plecat la Constanţa şi după aceea am făcut Revelionul la Bucureşti, la mine în apartament, cu Ilie Dumitrescu. Şi i-am zis un lucru: «ce simţi, Ilie? Suntem liberi, putem pleca». Şi până la urmă am răspuns eu. Am zis că simt bogăţie peste tot, bani peste tot, dar trebuie să mă aplec. Dacă nu munceşti, poţi să rămâi în spate foarte mult. Eu, în momentul ăla, am înţeles că viaţa depinde de mine: unde pot ajunge, cât de departe"
, a spus Gică Hagi la Telekom Sport

”Revoluţia m-a prins în Italia. În perioada sărbătorilor, mai plecam cu Craiova să facem meciuri. Mai luam şi noi un ban, 200-300. M-am speriat. Ţin minte că ne uitam la televizor şi plângeam. Nu ştiam ce e acasă, nu aveam telefoane, nu puteai să vorbeşti cu familia. A fost complicat, am întrerupt şederea în Italia şi ne-am întors după o săptămână acasă”, a spus Gică Popescu, la Telekom Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.