CS Universitatea Craiova- Astra 2-1. Ba-i Baicu, ba-i Baiaram! Cei doi juniori şi-au pus amprenta pe meciul în care oltenii s-au apropiat la 4 puncte de liderul CFR Cluj

Redactor:
Cosmin Staicu
Redactor:
Sorin Barbu
CS Universitatea Craiova- Astra 2-1. Ba-i Baicu, ba-i Baiaram! Cei doi juniori şi-au pus amprenta pe meciul în care oltenii s-au apropiat la 4 puncte de liderul CFR Cluj
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristiano Bergodi a suferit la prima sa victorie la Craiova. A câștigat cu mari emoții cu 2-1 în fața Astrei și a ajuns la 4 puncte de liderul CFR Cluj. Koljic a deschis scorul, dar oaspeții, fără Budescu și Alibec, au egalat prin golul lui Baicu, fost jucător la Craiova.

La asistenţele înregistrate pe arenele din Liga I, Craiova pare singura cu adevărat afectată de măsurile anti-pandemie. De-a lungul timpului, oltenii au mai avut stadionul închis, dar de obicei s-au refugiat în alte locuri din Oltenia. Chiar şi pentru 5 meciuri la rând, în 1997, când arbitrul Vădana a făcut praf un meci cu Sportul, iar poporul oltean fanatic a declanşat o revoluţie la stadion, care a continuat pe străzile Băniei. Bariere s-au ridicat din interior, de către patronii echipei.

Neţoiu a impus preţuri prohibitive la bilete, acum aproape două decenii, iar Mititelu a deschis stadionul numai pentru cunoscuţi, la meciul său de adio în Liga I. Pe noua arenă, UEFA a pus interdicţie anul trecut, la meciul cu AEK Atena, dar copiii au avut totuşi acces, creând un ambient plăcut. De această dată, explozivii suporteri olteni au fost ţinuţi departe de arenă de măsurile anti-COVID 19, însă la Craiova fotbalul jucat astfel chiar parcă nu are rost.

Arena „Ion Oblemenco” a arătat ciudat nepopulată, cu pozele fanilor expuse pe tabelă, cu scandările difuzate la staţia de amplificare, un decor desprins dintr-un scenariu SF. „Cea mai frumoasă poveste de iubire dintre oameni şi fotbal”, aşa cum le place oltenilor să-şi catalogheze echipa, nu are farmec în astfel de condiţii, fără un element esenţial.

Penalty neacordat Astrei, în prima parte

În ziua în care s-au împlinit 46 de ani când Ştiinţa câştiga primul său titlu, epigonii „Tunarului” Oblemenco încercau să dea senzaţia că pot să câştige al cincilea campionat din istoria Universităţii. Ajuns la o echipă cu tifoserie precum cele din ţara sa natală, Bergodi nu-şi imagina un debut cu tribunele goale, dar s-a mulţumit că-l poate avea, în sfârşit, deoarece meciul cu Botoşaniul s-a amânat cu nici 24 de ore înainte de start. Contra Astrei, italianul trimis în teren unsprezecele clasic, însă Bogdan Andone a răspuns surprinzător, cu o echipă inedită, din care Alibec şi Budescu lipseau, primul nefiind nici pe foaia de joc.

Prima ocazie am văzut-o în minutul 10, când Mihăilă n-a anticipat traierctoria unei centrări cu gazonul, deşi marcase dintr-o fază asemănătoare în debutul play-off-ului, cu Mediaşul. Craiova s-a „chitit” pe adversar, dar la şutul lui Koljic s-a opus portarul, iar la capul lui Acka s-a opus bara. Oaspeţii au ripostat îndeosebi prin şarjele lui Vali Gheorghe şi nu s-au agăţat îndeajuns de faza din minutul 31, când Ivan l-a faultat în careu pe Stahl.

De altfel, Andrei Ivan a fost cel mai slab de pe teren în prima parte, inutil în atac şi total neinspirat pe faza defensivă. Surprinzătoare a fost titularizarea sa, în condiţiile în care Bărbuţ şi Gustavo au arătat o formă bună în amicale.

Baicu, gol contra fostei echipe, Baiaram a creat golul victoriei gazdelor

De la vestiare, gazdele au ieşit cu gândul de a tranşa totuşi disputa, altfel nu mai puteau vorbi de lupta la titlu. La o centrare bună, Cicâldău a reluat modest, în nota evoluţiei sale. Ivan a avut noroc că nu au fost suporteri la stadion, fiindcă evoluţia sa a fost sub orice critică, la fel ca reluările la cele două şanse care i s-au ivit în decursul unui minut.

La o oră de joc a venit şi golul, de la Koljic, care a profitat de un assist involuntar al lui Cicâldău şi de plasamentul lui Tamaş, care l-a scos din ofsaid pe atacantul bosniac. Imediat, Mihăilă îşi putea desprinde echipa, dar n-a prins poarta, deşi era în unghiul potrivit de şut.

Deşi părea debusolată, Astra a a renăscut după schimbările făcute din tribună de Bogdan Andone. Baicu, cel care marca pentru Craiova în Europa League contra lui Leipzig, i-a năucit pe Bancu şi pe Pigliacelli cu pătrunderea şi şutul violent la colţul scurt. Craiova n-a mai avut inspiraţie nici măcar să construiască, dar a reuşit să câştige tot pe inspiraţia unui junior venit de pe bancă. Baiaram a luat o acţiune pe cont propriu în stânga şi l-a servit ideal pe Koljic, care a făcut dubla şi imediat i-a mulţumit puştiului care ţine Craiova în lupta pentru titlu cel puţin încă 4 zile.


CS Universitatea Craiova- Astra Giurgiu 2-1

MIN 90+4. Final de meci. Craiova câștigă cu 2-1.

MIN 92. GOOOOL Craiova. Baiaram reușește o fază spectaculoasă și Koljic înscrie lejer. Dublă pentru atacantul gazdelor.

MIN 71. GOOOOOL Astra. Baicu îl driblează pe Bancu și trimite un șut bombă sub bară, din unghi. Gol superb! Baicu a jucat până în iarnă la formația din Bănie (VIDEO AICI)

MIN 69. Iese Ivan și intră Bărbuț.

MIN 64. Ocazie mare Mihăilă. Șut peste poartă din poziție laterală.

MIN. 60. GOOOOL CS Universitatea Craiova. Cicâldău driblează frumos și pasează cu călcăiul la Koljic, iar atacantul trimite frumos mingea în poartă. (VIDEO AICI)

MIN 53. Iese Ioniță și intră Fatai.

MIN 52. Craiovenii cer din nou penalty. Mihăilă este atins în careu de Graovac. Arbitrul nu acordă nimic.

MIN 50. Ocazie mare pentru echipa gazdă. Cicâldău pasează la Ivan, care șutează din careu peste poartă.

MIN 49. Ocazie mare Cicâldău. Șut puternic, respinge Lazar spectaculos.

MIN 46. A început repriza a doua.

Schimbare la Craiova. Intră Vătăjelu în locul lui Vlădoiu

MIN 45. Final de repriză. CS Universitatea Craiova-Astra Giurgiu 0-0

MIN 44. Vlădoiu primește cartonașul galben

MIN 42. Oltenii visează. Dima lovește mingea cu capul, dar mingea trece pe lângă poartă.

MIN 41. Valentin Gheorghe primește cartonașul galben,

MIN 37. Cicâldău șutează slab de la marginea careului. Reține Lazăr fără probleme.

MIN 32. Fază controversată. Stahl este agățat în careu de Ivan, oaspeții cer penalty, dar arbitrul nu acordă nimic.

MIN 31. Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Mihai Stoichiță, cu măștile sub bărbie în tribuna stadionului „Ion Oblemenco”.

MIN 24. Asediu la poarta oaspeților. Acka trimite cu capul din careu și mingea atinge bara.

MIN 23. Koljic șutează din poziție bună și respinge Lazar

MIN 21. Oltenii cer lovitură de la 11 metri, după ce Koljic este tras în careu de un adversar. Arbitrul Radu Petrescu face semn că jocul poate continua.

MIN 21. Centrare Cicâldău, Bălașa reia cu capul, iar mingea trece pe lângă poartă.

MIN 10. Prima mare ocazie a partidei.Nistor pasă superbă în careu, dar Mihăilă nu-și potrivește bine pașii și nu lovește bine mingea cu capul. Era singur cu portarul.

MIN 8. Prima ocazie a partidei. Koljic șutează, dar mingea trece pe lângă bară.

MIN 7. Cristiano Bergodi, agitat la debutul oficial pe banca formației oltene.

MIN 4. Acțiune Bancu pe partea stânga, pasă în careu pentru Mihăilă, în poziție bună, dar Cicâldău se interpune și mingea nu ajunge unde trebuie.

MIN 1. A început meciul de la Craiova. Alibec nu a făcut deplasarea, iar Budescu este pe bancă.

VEZI AICI VIDEO CU TOATE FAZELE MECIULUI


Campionatul reîncepe și pentru CS Universitatea Craiova. Oltenii trebuiau să joace etapa trecută cu FC Botoșani, dar moldovenii au aflat când au ajuns în Bănie despre alarma de COVID-19 din echipă. Partida a fost amânată, la fel și debutul lui Cristiano Bergodi. Italianul își va conduce prima oară formația de pe bancă în duelul cu Astra Giurgiu. Cele mai importante faze vor fi Live Video pe Prosport.ro.

Echipele de start:

  • U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Koljic, Mihăilă
  • Astra: Lazar – Graovac, Tamaş, Dima – V. Gheorghe, G. Simion, Crepulja, Radunovic – Răduţ, Stahl, A. Ioniţă

CS. Universitatea Craiova a avut o iarnă agitată. Corneliu Papură și-a demisia, după un conflict cu patronul, iar în locul său a fost numit Cristiano Bergodi. Tehnicianul a venit cu mașina din Italia, a făcut 40 de ore pe drum, iar după aceea a stat și în carantină 14 zile. Când credea că problemele s-au terminat, Bergodi a fost nevoit să-și amâne debutul pentru că cei de la Botoșani au aflat când au venit în Bănie că medicul cu care aveau contract a ieșit pozitiv la un test.

Antrenorul italian o să stea prima oară pe banca oltenilor, într-un meci oficial, în partida cu Astra Giurgiu. Au trecut șase luni de la precedenta lui confruntare din Liga 1. FC Voluntari-CFR Cluj 0-4 a fost ultima lui partidă pe banca formației ilfovene.

La Astra au fost probleme în ultimele zile. Giurgiuvenii nu au reușit să câștige duelul cu Gaz Metan deși au jucat mai bine de o repriză cu un om în plus. Gabi Tamaș a răbufnit la finalul partidei și a dezvăluit că nu și-a prelungit contractul. S-a făcut pace după câteva ore. Fotbalistul, dar și antrenorul Bogdan Andone au semnat noi înțelegeri cu formația patronată de Ioan Niculae.

Echipe probabile:

Universitatea Craiova (4-3-3): Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălașa, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău –  A. Ivan, Koljic, V. Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi

Astra Giurgiu (4-3-3): Lazar – G. Simion, Graovac, C. Dima, Radunović – Crepulja, Seto, Răduț – V. Gheorghe, Fatai, Budescu. Antrenor Bogdan Andone

Cine transmite la TV meciul CS.Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, din etapa 4 din play-off

Întâlnirea poate fi urmărită la TV pe Telekom Sport, Digi Sport și Look Plus, de la ora 20.00, dar și în format Live Video pe www.prosport.ro.

Înaintea acestei runde, CS Universitatea Craiova se află pe locul 3 cu 26 de puncte, la egalitate cu FCSB. Astra Giurgiu ocupă locul 4 cu 25 de puncte.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele