CS Dinamo a ratat play-off-ul și acuză jocuri de culise în ultima etapă. „Dacă sesisează cineva…” Sfat pentru „sora mai mare” din Liga 2. „Nu știu cât i-ar ajuta dacă ar promova așa” „Câinii”, tot mai aproape să vadă buldozerele pe stadionul din „Groapă” | EXCLUSIV

CS Dinamo a ratat play-off-ul și acuză jocuri de culise în ultima etapă. „Dacă sesisează cineva...” Sfat pentru „sora mai mare” din Liga 2. „Nu știu cât i-ar ajuta dacă ar promova așa” „Câinii”, tot mai aproape să vadă buldozerele pe stadionul din „Groapă” | EXCLUSIV
  • Publicat:

Weekend-ul 24-26 martie a tras cortina peste sezonul regular al Ligii 3. În seria 4 în care, la început de sezon, a fost repartizată CS Dinamo, s-a produs surpriza. Echipa Ministerului de Interne a ratat accederea în play-off și, implicit, lupta pentru promovare se oprește. „Câinii” de la Interne au făcut egal cu penultima clasată și vor lupta, în continuare, pentru locurile 5-9. ProSport l-a contactat pe Dănuț Lupu, cel care se ocupă cu secția de fotbal a CS-ului. Acesta s-a arătat extrem de dezamăgit de ratarea obiectivului și a acuzat jocuri de culise în ultima etapă. Totodată, a oferit un sfat „surorii mai mari” din Liga 2 și a menționat care este stadiul demolării bătrânului stadion din „Groapă”.

„Sunt foarte dezamăgit. Dacă sesisează cineva ce s-a întâmplat la meciul Bradu – Moreni…”

CS Dinamo a avut un sezon ezitant în Liga 3. „Câinii” de la Interne au fost, preponderent, la granița dintre play-off și play-out. În ultima etapă din sezonul regular, în urma rezultatului cu Pucioasa, penultima clasată, dar și a jocului de rezultate, CS-ul a ajuns în play-out.

Astfel, obiectivul setat la început de stagiune, cel al promovării, este ratat. Dănuț Lupu a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre această situație.

Nu am intrat în play-off în urma rezultatului de sâmbătă (n.r. – AS FC Pucioasa 1-1 CS Dinamo). Totuși, dacă cineva sesisează ce s-a întâmplat la meciul Bradu – Moreni (n.r. – Flacăra Moreni a câștigat la Real Bradu, scor 2-3, și s-a calificat în play-off alături de echipa gazdă), e altceva. Nu sunt dezamăgit, ci foarte dezamăgit! Dar ăsta este fotbalul, cu bune și cu rele. Nu credeam nicio secundă că n-o să reușim să prindem play-off-ul. Am mizat foarte mult pe jucători, dar ei nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor în ultima partidă. Suntem, totuși, o echipă care, în doi ani, am ajuns în Liga 3. Eu mi-am dorit din tot sufletul să promovăm în Liga 2, jucătorii la fel, dar mingea e rotundă. Și mai știi cum e, când joci împotriva lui Dinamo, toată lumea vrea să câștige.”

Problema echipei de la Interne a fost constanța. În etapele disputate cu formațiile de pe primele două locuri, CS Tunari și Popești-Leordeni, alb-roșiii au obținut 7 puncte din 12 puse în joc. În rest, echipa s-a încurcat cu echipe considerate mai slab cotate.

Am luat patru puncte din șase cu Tunari, liderul seriei, trei puncte cu Popești, locul 2. Am bătut FCSB 2 la ei, cu jucători de la echipa de seniori. Fotbaliștii, însă, n-au reușit să se mobilizeze cu echipele slab cotate, nu s-au concentrat. Am învățat, avem mulți jucători tineri și o să vedeți că la anul nu se va mai întâmpla asta.”

Întrebat de posibilitatea unei demiteri, Dănuț Lupu a declarat că „nu știu câtă vină pot să am. N-am jucat și nici n-am antrenat echipa.”

  • 22 de puncte a adunat CS Dinamo în 16 etape jucate pe teren, 18 la început de sezon. Astra Giurgiu s-a retras după câteva partide jucate și rezultatele cu fosta campioană au fost anulate pentru toate competitoarele din seria 4.

„Nu știu cât i-ar ajuta să promoveze așa”

Fostul „internațional” a vorbit și despre „sora mai mare” din Liga 2.

Important e să-și rezolve problemele financiare. Să promoveze cu lotul actual, cu problemele care sunt la zi, nu știu cât i-ar ajuta. Eu îmi doresc ca din trei de Dinamo să facem unul puternic.”

Divizionara secundă și-a schimbat acționarul majoritar, dar „discuții au tot existat, indiferent de conducerea lor, pentru o eventuală colaborare cu CS-ul. Totuși, până nu-și rezolvă problemele financiare, nu se poate face nimic. Păi, ce, să plătească statul datoriile altora?”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat de înțeles că la final de septembrie, buldozerele vor intra în „Groapă”.

Estimăm că în luna septembrie a acestui an, activitatea efectivă de demolare să înceapă. În paralel, Compania Națională de Investiții va demara procedurile pentru licitarea proiectării și execuției.”

Dănuț Lupu a dublat aceste vorbe.

„100% se face. A vorbit și domnul ministru Bode. Sperăm ca, până cel mai târziu în septembrie, să intre buldozerele.”

Jocuri de culise sau o simplă coincidență?

CS Dinamo a terminat, după cele 18 etape din sezonul regular (16 jucate pe teren din cauza retragerii Astrei) la egalitate cu Real Bradu. Golaverajul alb-roșiilor a fost net superior: 35-31 (+4), față de adversara din județul Argeș, 22-36 (-14). Totuși, în partidele directe, CS Real Bradu s-a impus acasă, 3-2, și a făcut egal, 2-2, în „Ștefan cel Mare”. Astfel, argeșenii au avut câștig de cauză și au terminat pe 4.

De ce a precizat, însă, Dănuț Lupu că „cineva poate sesisează ce s-a întâmplat la Bradu – Moreni”?

Pe de-o parte, Flacăra Moreni, cu victoria de la Bradu, s-a calificat în play-off, peste CS Dinamo și adversara din județul Argeș. La rându-i, Bradu a terminat la egalitate de puncte cu alb-roșiii, a avut avantaj în meciurile directe și a mers în play-off.

Pe de altă parte, în ultima etapă din sezonul regular, cu excepția partidei ACS Muscelul Câmpulung 1-5 CS Tunari, ultima clasată și prima, unde nu s-ar fi putut schimba cu nimic ierarhia finală, toate celelalte partide s-au jucat la aceeași oră, în aceeași zi: 25 martie 2023, ora 15.00.

Practic, dacă CS Dinamo ar fi câștigat, echipa, indiferent de rezultatul dintre Bradu și Moreni, s-ar fi calificat în play-off.

Trebuie menționat și că Flacăra Moreni, condusă 2-0 la pauză la Bradu, a marcat golul calificării în play-off în minutul 90, când a întors, de altfel, și soarta partidei. În caz de egalitate sau victorie Bradu, dâmbovițenii ar fi rămas în afara primelor 4 poziții.

Ca o scurtă paranteză, site-ul FRF, la capăt de sezon regular, îi clasează pe dinamoviști pe locul 4.

Captură de ecran realizată de pe site-ul frfotbal.ro. CS Dinamo, pe locul 4, la egalitate cu Real Bradu

În schimb, la secțiunea Liga 3 – Play-Off, seria 4, apar CS Tunari, Popești-Leordeni, Flacăra Moreni și Real Bradu.

Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Poliția Locală poate da amendă pentru parcare?
Poliția Locală poate da amendă pentru parcare?
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…