Condescu va fi cercetat în libertate, instanța a respins propunerea de arestare preventivă

Autor: Laurentiu Spiridon Publicat: 15 Nov. 2013, 08:52 Actualizat: 15 Nov. 2013, 08:53 Fotbal Intern
Condescu va fi cercetat în libertate, instanța a respins propunerea de arestare preventivă

Președintele Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, reținut pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals și spălare de bani, va fi cercetat în libertate, după ce instanța a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Tribunalul Gorj a respins, joi seară, propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Gorj de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Marin Condescu, aceeași decizie fiind luată și în cazul vicepreședintelui Clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Viorel Temelescu, și el reținut în aceeași seară cu Condescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanța a luat decizia de respingere a propunerii de arestare preventivă a celor doi după audieri și deliberări care au durat aproximativ opt ore.

Audierile în cazul propunerii de arestare preventivă a lui Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost întârziate, joi, cu patru ore, după ce procurorul de caz l-a recuzat pe judecătorul desemnat să pronunțe o sentință la cererea sa înaintată către Tribunalul Gorj.

Judecătorul Teofil Boncu a fost recuzat de către procurorul Emil Moța pe motiv că s-ar fi antepronunțat în acest caz rin decizia luată miercuri seară de a amâna pentru joi judecarea propunerii de arestare preventivă a celor doi.

Boncu a stabilit, miercuri seară, că din cauza programului încărcat pe care l-a avut în acea zi nu mai poate judeca și propunerea Parchetului Tribunalului Gorj de arestare preventivă a celor doi șefi de la Pandurii Târgu Jiu, ședința fiind programată pentru joi la ora 11.00.

Ședința nu a început însă la ora respectivă pentru că judecătorul de caz a fost recuzat, procurorul Emil Moța găsind ușa de la sala de judecată încuiată, el manifestându-se cu nervozitate în fața jurnaliștilor care așteptau începerea procesului.

Moța a spus că „așa ceva nu este posibil”, certând o grefieră pentru că ținea ușa încuiată, ulterior un judecător de la Tribunalul Gorj judecând cererea sa de recuzare a judecătorului Teofil Boncu.

Propunerea respectivă a fost respinsă, iar procesul propriu-zis a început în jurul orei 15.00, primul dintre inculpații audiați fiind Marin Condescu.

Președintele Consiliului de Administrație de la Pandurii a avut la dispoziție circa trei ore pentru a răspunde la acuzațiile ce i -au fost aduse în acest dosar, la ora 18.00 începând audierile celui de-al doilea inculpat, respectiv a vicepreședintelui Viorel Temelescu.

Acesta a fost audiat și el aproape trei ore, după care judecătorul de caz s-a retras pentru a delibera, la câteva minute după ora 23.00 magistratul Teofil Boncu pronunțând sentința prin care a respins propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, care nu au primit nicio interdicție.

Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost prezenți în sala de judecată, procurorul Emil Moța părăsind clădirea Tribunalului Gorj după ce și-a încheiat pledoariile.

Sentința dată de Tribunalul Gorj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către Parchetul Tribunalului Gorj.

Marin Condescu și Viorel Temelescu au declarat că nu se tem de un eventual recurs, ce va fi judecat săptămâna viitoare la Curtea de Apel Craiova, ambii
precizând că se știu nevinovați.

„Emoții am mâine seară pentru România Grecia”, a răspuns Condescu după ce a fost întrebat dacă are emoții pentru recursul prin care procurorii vor cere din nou arestarea sa preventivă.

La ora transmiterii acestei știri, atât Marin Condescu, cât și Viorel Temelescu au plecat la casele lor, la ieșirea din tribunal fiind așteptați de rude și prieteni.

Ordonanțele de reținere pentru 24 de ore emise pe numele celor doi expiraseră miercuri seară, judecarea propunerii de arestare preventivă fiind făcută cu cei doi în stare de libertate.

Președintele Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reținut, marți seară, pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals și spălare de bani, fiind acuzat că a falsificat trei contracte de cesiune de creanțe și că a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu, trei contracte de cesiune cu firma Edenred România SRL București, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, au fost falsificate, având ca dată a încheierii lor 23 martie 2011, 6 aprilie și 29 septembrie 2011.

„Semnătura de la rubrica «Cedent» nu aparține societății Edenred România SRL, iar impresiunea ștampilei nu este autentică, fiind una realizată cu ajutorul mijloacelor informatice. Folosindu-se de aceste contracte false, inculpații au indus în eroare reprezentanții Societății Naționale a Lignitului Oltenia pentru a vira, în baza primului contract, 900.000 de lei, alți 900.000 de lei în baza celui de-al doilea contract și 1,6 milioane de lei în baza celui de-al treilea contract reținut ca fiind falsificat, în conturile Clubului Pandurii”, a declarat Cristina Ciobanu.

Anchetatorii au constatat, în urma audierilor de miercuri de la Parchetul Tribunalului Gorj, că Marin Condescu a dispus doar plata banilor din cel de-al treilea contract falsificat, celelalte două nefiind achitate.

„Urmare a depistării de către reprezentanții societății Edenred a unei plăți ilegale în luna august 2012, Marin Condescu, în calitate de președinte al Clubului Pandurii, a achitat către această societate comercială, în mod eșalonat, în cinci tranșe, între 5 septembrie 2012 – 22 iunie 2013, suma totală de 1,6 milioane de lei, restituind întreaga sumă încasată necuvenit din cel de-al treilea contract falsificat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Audierea lui Condescu de miercuri, de la Parchet, a vizat și împrumuturile pe care acesta le-a făcut la bănci în nume personal pentru a finanța, pentru perioade scurte de timp, Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, procurorul de caz susținând că președintele Consiliului de Administrație al echipei de fotbal și-a însușit în mod nelegal peste 2,6 milioane de lei. Banii ar reprezenta diferențe de curs valutar.

„Ca administrator al Clubului Pandurii, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 2011 – 2013 a împrumutat Clubul Sportiv cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate de inculpat, iar ulterior, cu ocazia restituirii sumelor de către Clubul Sportiv, inculpatul a beneficiat în mod necuvenit de sume de bani mai mari decât cele legale, justificând în mod formal diferențele ca provenind din diferențele de curs leu-euro. S-a reținut că inculpatul și-ar fi însușit în mod personal sume de bani care, totalizate, depășesc 2,6 milioane lei, cu care a prejudiciat interesele patrimoniale ale Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu”, a precizat Cristina Ciobanu.

Astfel, Condescu este acuzat de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, a precizat sursa citată.

Mediafax

Autor: Laurentiu Spiridon Publicat: 15 Nov. 2013, 08:52 Actualizat: 15 Nov. 2013, 08:53 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Selly, regele YouTube în România, și-a cumpărat bolid de lux. Câți bani a scos din buzunar și cum arată
Selly, regele YouTube în România, și-a cumpărat bolid de lux. Câți bani a scos din buzunar și cum arată
Problemele Netflix cu mafia lemnului din România. Jurnalişti sechestraţi în timpul filmărilor: „Au tăiat arbori care să se dărâme pe maşinile noastre“
Problemele Netflix cu mafia lemnului din România. Jurnalişti sechestraţi în timpul filmărilor: „Au tăiat arbori care ...
MACEL intr-un liceu! Sunt mai multe VICTIME
MACEL intr-un liceu! Sunt mai multe VICTIME
Telefon performant Samsung la doar 200 de lei, în oferta de Black Friday a unui magazin. Va fi bătaie pe el!
Telefon performant Samsung la doar 200 de lei, în oferta de Black Friday a unui magazin. Va fi bătaie pe el!
Anunț șoc pentru Andone: Galatasaray renunță la el! Cât va lipsi de pe teren
Anunț șoc pentru Andone: Galatasaray renunță la el! Cât va lipsi de pe teren
BOMBA! Fiica lui Gigi Becali este insarcinata! Cum a primit multimilionarul vestea
BOMBA! Fiica lui Gigi Becali este insarcinata! Cum a primit multimilionarul vestea
Dacia a lansat un MODEL NOU! Iată cum arată și cât costă viitorul BESTSELLER românesc
Dacia a lansat un MODEL NOU! Iată cum arată și cât costă viitorul BESTSELLER românesc
Ruptură între CTP şi Prelipceanu. Gazetarul va face emisiune cu un alt jurnalist: „Tot răul spre bine“
Ruptură între CTP şi Prelipceanu. Gazetarul va face emisiune cu un alt jurnalist: „Tot răul spre bine“
ULTIMĂ ORĂ: Prima măsură anunţată de guvernul PNL este în favoarea băncilor
ULTIMĂ ORĂ: Prima măsură anunţată de guvernul PNL este în favoarea băncilor
Această TÂNĂRĂ mulatră l-a invitat să petreacă o noapte împreună. După ce au FĂCUT sex, a plecat la el acasă. Surpriza ULUITOARE a venit a doua zi
Această TÂNĂRĂ mulatră l-a invitat să petreacă o noapte împreună. După ce au FĂCUT sex, a plecat la el acasă. ...
Catastrofă pentru români: Isărescu dă drumul la curs: Euro EXPLODAEZĂ total
Catastrofă pentru români: Isărescu dă drumul la curs: Euro EXPLODAEZĂ total
Surpriză uriaşă în fotbalul internaţional. Olăroiu, favorit să preia o echipă naţională. E aşteptat în locul unui selecţioner care a cucerit Cupa Mondială
Surpriză uriaşă în fotbalul internaţional. Olăroiu, favorit să preia o echipă naţională. E aşteptat în locul ...
Lia Olguța Vasilescu nu a mai rezistat. Jigniri pe bandă rulantă: Dacă eşti prost sau te cheamă Cîţu
Lia Olguța Vasilescu nu a mai rezistat. Jigniri pe bandă rulantă: Dacă eşti prost sau te cheamă Cîţu
GAFA eMAG de Black Friday! Telefonul de top Samsung pe care îl iei la doar...
GAFA eMAG de Black Friday! Telefonul de top Samsung pe care îl iei la doar...
Boala extrem de contagioasă, decoperită la graniţa României cu Ucraina
Boala extrem de contagioasă, decoperită la graniţa României cu Ucraina
Anunt BOMBA inainte de Turul II al Alegerilor Prezidentiale! Dancila, la DNA!?
Anunt BOMBA inainte de Turul II al Alegerilor Prezidentiale! Dancila, la DNA!?
Loto 6 din 49. Rezultatele extragerii loto 6/49 de joi, 14 noiembrie 2019
Loto 6 din 49. Rezultatele extragerii loto 6/49 de joi, 14 noiembrie 2019
Un om de afaceri a plătit 3,7 MILIOANE de dolari pentru o noapte cu această actriţă celebră. La scurt timp după aceea a avut parte de o SURPRIZĂ extrem de neplăcută. Cazul a ajuns la Curtea Supremă
Un om de afaceri a plătit 3,7 MILIOANE de dolari pentru o noapte cu această actriţă celebră. La scurt timp după aceea ...
Noi detalii în cazul scandalului provocat de Rădulescu. Este uluitor ce a declarat „PR-ul” de la Rutieră / Onoarea agenţilor, terfelită
Noi detalii în cazul scandalului provocat de Rădulescu. Este uluitor ce a declarat „PR-ul” de la Rutieră / Onoarea ...
Profeţiile lui Nostradamus până în 2028. Cinci zodii care vor sta sub semnul banilor, al dragostei şi norocului
Profeţiile lui Nostradamus până în 2028. Cinci zodii care vor sta sub semnul banilor, al dragostei şi norocului
eMag Black Friday Catalog Oferte LIVE BLOG – Avem reducerile
eMag Black Friday Catalog Oferte LIVE BLOG – Avem reducerile
Cum a aflat Catrinel Sandu ca fostul ei soț avea o amanta! A parasit-o in cel mai josnic mod: 'Sunt iubita soţului tău de doi ani. Voiam doar să îţi zic că nu o să mai fie cu tine'
Cum a aflat Catrinel Sandu ca fostul ei soț avea o amanta! A parasit-o in cel mai josnic mod: 'Sunt iubita soţului tău ...
Nunta mare in showbiz! S-a casatorit a doua oara, dupa ce a fost parasita de primul sot pentru amanta
Nunta mare in showbiz! S-a casatorit a doua oara, dupa ce a fost parasita de primul sot pentru amanta
A oprit la semafor  și a întins mâna să-și ia o CAFEA. În secunda următoare s-a dezlănțuit IADUL – VIDEO
A oprit la semafor și a întins mâna să-și ia o CAFEA. În secunda următoare s-a dezlănțuit IADUL – VIDEO
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
Horoscop zilnic – 15 Noiembrie 2019 – Zodia Pești
Horoscop zilnic – 15 Noiembrie 2019 – Zodia Pești