Comitetul Executiv al FRF a decis! Ce se întâmplă cu regula jucătorului U21 impus ca titular, din sezonul următor. Finala Cupei Ligii ar putea fi mutată din nou

22 mar 2016 7368 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Comitetul Executiv al FRF a decis! Ce se întâmplă cu regula jucătorului U21 impus ca titular, din sezonul următor. Finala Cupei Ligii ar putea fi mutată din nou

Comitetul Executiv al FRF a păstrat în continuare regula care impune echipelor din Liga 1 să aibă un jucător U21 pe teren, pe tot parcursul unui meci. Regula urmează să se aplice din sezonul următor.

Cluburile din Liga 1 vor fi obligate începând din sezonul următor să aibă în teren, pe tot parcursul unui meci, un jucător sub 21 de ani, format la nivel naţional. Noua regulă a fost aspru criticată de cluburi, care au motivat că astfel vor scădea calitatea competiţiei şi competivitate. Echipele vor fi astfel nevoite să aibă şi pe bancă jucători sub 21 de ani, în cazul în care cel aflat în teren ar trebui schimbat.

În cadrul Comitetului Executiv de marţi, LPF a venit cu propunerea ca această obligativitate să fie scoasă, dar cluburile să fie încurajate financiar în a promova jucători tineri. Oficialii Ligii au venit cu un proiect, prin care cluburile din Liga 1 care vor utiliza jucători sub 21 de ani să fie recompensate financiar. În cadrul Comitetului Executiv, propunerea LPF a fost respinsă, pe motiv că sumele sunt prea mici. Rămâne astfel cum s-a stabilit în cadrul Comitetului Executiv din 22 februarie, adică echipele vor fi obligate să joace cu un tânăr sub 21 de ani.

O altă hotărâre interesantă este cea a Cupei Ligii. Iniţial, finala ar fi trebuit să se joace pe 11 mai, dar Anghel Iordănescu a cerut modificarea datei, pe motiv că vrea să pregătească din timp participarea la EURO 2016. Finala a fost mutată pe 17 iulie, adică în sezonul următor, dar data nu a rămas bătută în cuie, ci urmează să fie discutată împreună cu echipele calificate: ”Validează cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 2 din 16 martie 2016, cu amendamentul că în perioada imediat următoare reprezentanţii LPF şi ai echipelor participante în finala Cupei Ligii urmează să dezbată posibilitatea stabilirii unei alte date de desfăşurare a Finalei Cupei Ligii”, se arată în comunicatul postat pe FRF.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.