Codrea suferă şi acum din cauza Rapidului: "Numai în România se putea întâmpla aşa ceva"

4 iul 2013 1519 afişări Fotbal Intern
Codrea suferă şi acum din cauza Rapidului: "Numai în România se putea întâmpla aşa ceva"

Paul Codrea este antrenorul echipei ASU Politehnica Timişoara, dar nu îşi poate ajuta jucătorii şi din teren. Fostul international, acum în vârstă de 32 de ani, nu şi-a încheiat nici acum litigiul cu Rapid Bucureşti, clubul la care a jucat în turul campionatului trecut.

Ai avut o întâlnire importantă cu suporterii şi cu rectorul. Până la urmă, ce s-a decis în legătură cu Politehnica?
Am decis ce avem de făcut pe termen scurt, planul de pregătire, planul de amicale, de cantonament şi toate lucrurile sunt pozitive deocamdată.

O să joci şi tu în liga a patra?
Nu ştiu, mă mai gândesc.

De ce depinde decizia ta?
De mine, în primul rând, să văd dacă mai am motivaţia necesară. Dar cred că voi juca, pentru că văd că trece timpul, nu joc fotbal şi îmi lipseşte tot mai mult.

Care mai e situaţia ta cu Rapidul?
Nu ştiu nici eu, aştept să se clarifice, e o situaţie penibilă, zic eu. Sunt un jucător căruia i s-a reziliat contractul, sunt neplătit de atâtea luni şi totuşi nu sunt jucător liber. Dar bănuiesc că doar într-o ţară ca România se poate întâmpla un astfel de lucru.

“Copos înceracă mai mereu să te păcălească”

Avocaţii tăi ce zic?
Avocaţii au fost la ligă, au făcut ce era de făcut, dar, din păcate, se tot amână. Aşteptăm un verdict definitiv, pentru că e o situaţie chiar penibilă, să nu poţi lua o decizie în condiţiile astea. Înseamnă că nu îţi faci treaba aşa cum trebuie.

Urmăreşti cu atenţie povestea negocierilor dintre domnii Cristescu şi Copos?
Da, cu mare interes. Vedeţi ce greu se negociază cu domnul Copos. Din păcate, e un om dificil, care încearcă mai mereu să te păcălească. Cred că asta încearcă şi de data asta.

Despre ACS Poli ce crezi? O să reziste în prima ligă?
Nu ştiu şi în momentul ăsta nici nu mă interesează.

Ai văzut ce achiziţii au făcut?
Da, ca orice om care citeşte presa. Ce să zic, baftă, să se salveze, dar le va fi greu.

“Piovaccari e peste Nikolic”

Piovaccari a ajuns la Steaua. Îl cunoşti? Ce fel de fotbalist este?
Îl cunosc cât de cât, nu am jucat chiar împotriva lui, dar fiind în Italia, bineînţeles că îl ştiu. Dacă dai goluri în Serie B din Italia, eu zic că poţi să dai goluri oriunde, pentru că e un campionat dificil. Dar depinde mult de el, în general italienii nu se prea adaptează când pleacă din Italia, nu prea le place să plece din ţara lor. Bineînţeles. Steaua îl ia ca să îl folosească, mai ales că şi-a pierdut atacantul principal, pe Rusescu, iar Nikolic… Eu zic că Piovaccari e peste Nikolic.

Ce l-ai sfătui pe Latovlevici să facă? Să se ducă în Anglia sau în Italia?
Să se ducă unde e plătit mai bine şi la un club cât mai mare. Să facă ce e mai bine pentru el.

După stilul său de joc, unde s-ar potrivi mai bine?
În Anglia s-ar potrivi foarte bine, e un jucător foarte ofensiv. În Italia, într-adevăr, trebuie să fii mai defensiv. Deci, totuşi, e mai bine în Anglia pentru el.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.