CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2. Formația din Covasna a câștigat prima Supercupă a României din istorie

CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe 1-2. Formația din Covasna a câștigat prima Supercupă a României din istorie
  • Publicat:
  • Actualizat:

Aradul a devenit al 8-lea oraș care a găzduit un meci de Supercupa României, la primul meci cu Sistem VAR din istoria fotbalului autohton. Partenere de întrecere, campioana CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe, cea care câștigase în premieră un trofeu, Cupa României, în compania lui FC Voluntari.

În tribunele arenei „Francisc Neuman” au luat loc 10.500 de spectatori, majoritatea dintre ei fiind susținătorii UTA-ei. Doar că aceștia, pe lângă dorința de a vedea un meci bun, au avut și miza conflictului cu conducerea clubului, care ar fi trebuit să le deschidă deja ușa celor patru oameni de afaceri arădeni interesați de o investiție serioasă. În iarbă, Sepsi a întors campioana, de la 0-1 la 2-1 pentru sărbătoarea celui de-al doilea trofeu din istoria de 11 ani a clubului.

A fost primul succes al trupei din Secuime pe terenul din Arad, în precedentele vizite aceasta pierzând cu UTA: 0-2 și 0-1.

Goluri la extremele reprizelor

Nici bine nu s-a fluierat startul meciului, căci CFR-ul a și găsit drumul spre gol. Pe o repunere de margine a lui Camora, Dugandzic  a deviat balonul pentru Adrian Păun și acesta l-a bătut Niczuly cu un șut pe jos din 13 metri. De trei minute au avut nevoie arbitrii din Camera VAR, Kovacs, Artene și Hațegan, să-i dea ok-ul lui Cojocaru pentru avantajul „alb-vișiniilor”. Campioana părea stăpână pe situație, Sepsi a legat cu greu jocul în jumătatea adversă, iar spectatorii au trebuit să aștepte o altă jumătate de oră pentru a vedea din nou ocazii de poartă. Mai întâi, Cipri Deac l-a întins serios pe Nicuzly cu un șut puternic din mijlocul careului, mingea i-a revenit, dar a doua încercare s-a dus mult peste poartă. După numi 1 minut, tot Păun putea marca, Nicolae, pentru Sepsi, dar șutul acestuia de pe 16 metri s-a dus de puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean. Execuția lui Cosmin Matei din mintul 45 a fost la indigo, dar aceasta a prefațat golul egalizator al trupei lui Bergodi. În cel de-al treilea minut de prelungire al primei părți, Dimitrov a centrat din dreapta, iar Cosmin Matei a pus latul din 8 metri pentru 1-1. De data aceasta, Camera VAR a fost mai promtă, dar Cojocaru le-a trimis repede pe cele două echipe la vestiare.

Pe la mijlocul reprizei, galeria UTA-ei, postată la tribuna a II-a, a desfășurat poza imprimată pe un banner negru reprezentându-i pe Gheorghe Falcă și Alexandru Meszar cu explicația „Mafia fotbalului arădean”_. Au urmat și scandări împotriva fostului primar al Aradului și al conducătorului de facto al Bătrânei Doamne, considerați vinovați pentru blocarea și mai apoi întârzierea negocierilor cu Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental, oamenii de afaceri dornici să preias clubul de pe Mureș. Apoi, pe gardul din fața fanilor arădeni au apărut bannere cu semnul interzis și numele celor doi pe ele. Dincolo de acest război intern de la Arad, efectul auditiv a fost maxim când suporterii echipei gazdă au strigat la unison: ”UTA Arad!, UTA Arad!”. Galeriile celor de la CFR și Sepsi (care în startul meciului s-au înțepat pe motive etnice) au aplaudat, clujenii atacându-și rapid și rivalii din oraș, de la U.”, în speranța că utiștii le vor ține isonul. Nu s-a întâmplat asta

Tot Sepsi a fost ceva mai insistentă în atac și în debutul părții secunde, doar că șutul lui Dumitrescu nu a prins cadrul porții lui Bălgrădean după lansarea lui Matei. În schimb, Petrila a tras pe poartă, dar pe mijlocul ei și Niczuly nu putea avea probleme. Chiar dacă ambele formații și-au schimbat oamenii de atac, ideile au fost puține, spre deloc. Campioana a dominat, totuși, destul de clar ultimele 15 minute, doar că lovitura au dat-o covăsnenii cu 5 minute înainte de final. Pe o contră rapidă plecată de la portarul Niczuly, Ștefănescu a preluat în dreapta, a centrat perfect pe colțu lung, de unde ex-ul Mario Rondon l-a bătut din plonjon pe Băldrădean. Un șut pe centrul porții al lui Yeboah a fost prea puțin pentru revenirea CFR-ului, care a și rămas în zece în primul minut de prelungire. Atunci, Roger jr. a sărit cu cotul în figura lui Santos și Cojocaru nu a avut nevoie de VAR ca să-l elimine pe fostul idol al tribunelor arădene.


CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2

Min.90: Abia intrat, Roger sare la cap și își lovește adverarul cu cotul, primind cartonaș roșu.

Min. 85: GOOL SEPSI! Rondon trimite excelent cu capul în poarta lui Bălgrădean, după o centrare perfectă.

Min. 65: Petrila trimite pe mijlocul porții o minge pe care Niczuly o prinde fără probleme.

Min. 46: A început a doua repriză.

Min. 45+5: Pauză pe Stadionul Francisc Neuman

Min. 45+3:  GOOL SEPSI! Cosmin Matei primește o centrare perfectă în careul mic al celor de la CFR și îl execută pe Bălgrădean.

Min. 45: Ocazie Sepsi! Cosmin Matei trimite milimetric pe lângă poarta campioanei României.

Min. 31: Ocazie Sepsi! Nicolae Păun șutează puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean.

Min. 30: Ocazie CFR Cluj! Deac șutează de la 12 metri, iar portarul celor de la Sepsi respinge cu greu.

Min. 17: Ocazie Sepsi! Dimitrov trimite o pasă excelentă, dar Cosmin Matei nu reușește să reia spre poarta apărată de Bălgrădean.

Sursă foto: frf.ro

Min. 2: GOOOOL CFR Cluj! Adrian Păun reușește să-l surprindă pe Roland Niczuly cu un șut din colțul careului.

Min. 1: A început meciul.


Campioana pleacă favorită în partida cu echipa din Covasna, însă cele 6 transferuri pe care Sepsi le-a realizat (Ion Gheorghe, Rareș Ispas, Cosmin Matei, Francisco Junior, Denis Ciobotariu și Mario Rondon), le-ar putea cauza probleme clujenilor.

Dan Petrescu consideră că partida va fi una echilibrată, iar micile detalii vor desemna câștigătoarea.

„Pentru mine doar meciul următor contează. Nu contează dacă ești în formă, dacă ai meciuri în picioare. Finalele se joacă pentru a fi câștigate!

Îi respectăm pe cei de la Sepsi. E un club care nu are cum să rateze play-off-ul. Au un antrenor pe care l-am apreciat tot timpul. Echipa e organizată, au dubluri pe posturi. Va fi un meci echilibrat, iar micile detalii vor stabili învingătoarea.

Am mare încredere în jucătorii pe care îi am acum la dispoziție. Doar Birligea și Buș, cu probleme medicale, nu au făcut deplasarea”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

CFR – Sepsi, echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Camora – Bordeianu, Muhar – C. Deac, A. Păun, Petrila – Dugandzic
Rezerve: Sava – Brucic, Roger, Yeboah, Jefte, R. Bălan, Hoban, Gîdea, Itu
Antrenor: Dan Petrescu

Sepsi: Niczuly – R. Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – Bărbuț, Aganovic, N. Păun, C. Matei – M. Ștefănescu, Tudorie
Rezerve: Began – I. Gheorghe, F. Santos, R. Ispas, Damașcan, D. Ciobotariu, Golofca, Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Pasionat de tot ce se întâmplă în lumea sportului, George Constantin este în prezent student în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. La începutul anului 2022, George a decis să facă pasul către presa sportivă și a devenit ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta telefoanele mobile şi dispozitivele GPS
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta telefoanele mobile şi dispozitivele GPS
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×