Ce salariu avea Maftei la Rapid, pe vremea când era doar un puşti: ”Ăştia sunt primii bani din fotbal. Nu mai ştiu ce am făcut cu ei”. Cât de zgârgit era Copos

22 nov 2018 7058 afişări Fotbal Intern
Ce salariu avea Maftei la Rapid, pe vremea când era doar un puşti: ”Ăştia sunt primii bani din fotbal. Nu mai ştiu ce am făcut cu ei”. Cât de zgârgit era Copos

Vasile Maftei (37 de ani) a vorbit public despre banii pe care îi primea de la Copos, la începutul anilor 2000, când venea la Rapid din postura unui fotbalist promiţător. La acea vreme avea 19 ani, iar patronul giuleştenilor a profitat de acest lucru. Primul contract cu Rapid nu îi aducea mai mult de 80 de lei pe lună.

Maftei este unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti de către fanii din Giuleşti. Deşi este la o vârstă la care mulţi se apucă de antrenorat, fundaşul a decis să dea o mână de ajutor din teren. A vrut să-şi arate devotamentul faţă de culorile clubului pentru ultima dată şi a acceptat provocări grele, în eşaloanele 3 şi 4. Recent, Vasile Maftei a povestit cum a început totul. A vorbit despre impactul cu numele mari din prima ligă, dar şi salariul pe care îl primea de la Copos, după semnarea primului contract cu Rapid.

"Îmi aduc aminte că aveam 100 de dolari pe lună şi salariu 80 de lei (n.r. 800.000 de lei vechi). Ăstia sunt primii bani din fotbal. Nu mai ştiu ce am făcut cu ei.

Am fost la Rapid, am stat un an de zile. A venit nea Mircea Lucescu, chiar după ce câştigase Rapid campionatul şi punea foarte mult accent pe tineri. Lucra cu noi, ne mai chema pe la antrenamente tot timpul. La tineret erau Mărgăritescu, Bratu. Erau nea Mircea Rednic, Neluţu Sabău, Şumudică, Nae Stanciu, Lupu, Măldărăşanu, Iencsi, Zeno Bundea, Lobonţ, Schumacher, care se transferase chiar atunci.

Îmi aduc aminte când m-am dezbrăcat prima dată, m-am dezbrăcat în sala de forţă. De ruşine. Nici nu aveam loc şi nu am insistat. M-am dus direct acolo. Cu poantele era Şumudică. Era cu caterinca. Nae, tot timpul la 5 contra 2, era cu tinerii. Băga nişte materiale, mi-era o frică! Iar mă duc la antrenament", a declarat Maftei pentru Telekom Sport.

Vasile Maftei a evoluat pentru Rapid în perioadele 2000 - 2009 şi 2017 - prezent. A câştigat un singur trofeu cu giuleştenii, un titlu în sezonul 2002-2003.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.