Cazul Voduț: evenimentele neobișnuite de la meciul Viitorul – Astra, pe care a pariat atacantul astă-toamnă. Fotbalistul a „ghicit” rezultatul ambelor partide din Liga 1 pe care le alesese, dar a greșit la 4 din cele 6 din străinătate

Redactor:
Matei Udrea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mihai Voduț, atacantul de 24 de ani de la Viitorul dat afară marți de Hagi după ce publicația Cancan a dezvăluit că paria pe partidele propriei formații, a „ghicit” 4 din cele 8 meciuri de pe biletul „scăpat” în presă, două dintre pronosticurile corecte fiind din Liga 1. Partida Viitorul – Astra, pe care pariase Voduț, a fost marcată de câteva evenimente neobișnuite.

Pe 29 septembrie anul trecut, Voduț și-a rugat prietena să plaseze la o casă de pariuri un bilet de 8 meciuri, cu miza de 100 de lei, câștigul potențial fiind de aproape 19.000. Tânărul atacant de la Viitorul a pariat pe două meciuri din etapa a 10-a a Ligii 1, ambele programate a doua zi: că echipa sa, Viitorul, va învinge acasă Astra și că FC FCSB va învinge în deplasare Hermannstadt Sibiu. A fost „inspirat”, pentru că ambele „i-au ieșit”.

Viitorul – Astra, primul moment: fundașul central Erico, de la oaspeți, are două intervenții nejustificate în primele 34 de minute și este eliminat. Arbitru: Bârsan


Minutul 33 și 9 secunde: fundașul brazilian Erico, de la Astra, are a doua intervenție tare, din spate, și primește al doilea galben de la arbitrul Bârsan, fiind eliminat. Faza are loc într-o zonă absolut inofensivă, lângă tușa din dreapta porții oaspeților, iar acțiunea lui Erico nu se justifică în niciun fel

A doua zi, Astra avea să rămână în 10 oameni încă din minutul 34, după ce fundașul central brazilian Erico a primit cartonașul roșu. Viitorul a câștigat cu 1-0 (0-0), printr-un gol marcat de Băluță în minutul 90+2, chiar din pasa lui Voduț.

Interesantă este faza din minutul 34, care a lăsat Astra în inferioritate numerică. Erico primise primul cartonaș galben încă din minutul 3, practic la prima fază în care a fost implicat, pentru o intrare dură la Mățan. Apoi, în minutul 34, stoperul brazilian, ajuns lângă tușa din dreapta porții sale, într-o zonă absolut inofensivă, a atacat imprudent, din spate, la Mățan. Imaginile video nu lămuresc dacă Erico l-a faultat, într-adevăr, pe fotbalistul de la Viitorul, dar acțiunea fotbalistului de la Astra este oricum la limită, disproporționată și complet inutilă.


Din imagini nu reiese clar dacă Erico îl faultează pe Mățan în minutul 34. Arbitrul Bârsan este foarte aproape de fază (5-6 metri) și excelent plasat. În orice caz, brazilianul intervine din spate, imprudent și nejustificat, la limita regulamentului. „Chiar dacă nu îl calcă sau lovește peste picioare pe atacant, dacă apărătorul intervine din spate, cu intenție vădită și forță disproporționată, se acordă galben la o astfel de fază”, a afirmat, pentru ProSport, un arbitru internațional român

Arbitrul de centru Marcel Bârsan a fost foarte aproape de fază (5-6 metri) și excelent poziționat. „Centralul” a dictat imediat lovitură liberă și al doilea „galben” pentru Erico.

Astra a jucat, așadar, o oră în inferioritate numerică după ce fundașul său central Erico a primit, în 34 de minute, două cartonașe galbene în urma unor intervenții nejustificate de joc.

Viitorul – Astra, al doilea moment: la faza golului, nimeni nu marchează pe nimeni

Al doilea moment important al acestui meci este chiar cel al golului, survenit în prelungiri. Ianis Hagi, singur pe partea stângă a terenului, fără niciun jucător advers pe o rază de 5-6 metri în jur, centrează lung în careu, Voduț – la fel de singur, aflat la vreo 10 metri lateral dreapta de poartă – recentrează nestingherit în mijlocul careului, de unde Băluță, nemarcat de nimeni, se înalță și trimite balonul, cu capul, în poartă.


Minutul 90+2: momentul în care Băluță, singur în marginea careului mic, înscrie nestingherit, cu o lovitură de cap bine plasată

La această fază, petrecută în ultimele secunde ale partidei, în careul Astrei se află mai mulți apărători: Butean, Belu, Llullaku, Moise și Crișan. Câteva clipe mai devreme, francezul Bengue și Biceanu ieșiseră din dispozitiv tardiv, într-o încercare evident sortită eșecului (pentru că se aflau foarte departe de jucătorul cu mingea) de a-l bloca pe Ianis Hagi. Ei s-au scos astfel singuri din joc, nemaiparticipând la restul fazei. Fundașul stânga macedonean Radunovic, de la Astra, care în mod normal ar fi trebuit să acționeze în zona de unde a recentrat Voduț, nu se vede nicăieri.

De la Viitorul, pe lângă Voduț (care a recentrat decisiv), în centrul careului se află trei jucători: Țâru, Băluță și Drăguș. Ceva mai în spate, retrăgându-se pentru a se plasa favorabil la o eventuală recuperare, este olandezul de Nooijer.


Momentul 1: Vână, nemarcat, îi trimite mingea lui Ianis Hagi, în flancul stâng. Jucătorul de la Viitorul nu are în preajmă niciun fotbalist advers pe o rază de 5-6 metri, profită de ocazie și centrează perfect, din prima


Momentul 2: balonul centrat de Hagi jr. (care nu apare în acest cadru) traversează tot careul și ajunge pe partea opusă, la Voduț (plan îndepărtat). Traiectoria a fost previzibilă, dar niciun jucător de la Astra nu a urmărit faza. Abia când mingea a ajuns la Voduț acesta a fost întâmpinat de Butean, dar giurgiuveanul a plecat prea târziu pentru a mai putea îmiedica retrimiterea balonului în centrul careului.


Momentul 3: nemarcat de nimeni, Băluță se înalță singur, central, la 7 metri de poartă, și reia imparabil în stânga portarului Iliev. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, nimeni nu marchează pe nimeni în careul Astrei. Jucătorii oaspeților sunt, cu toții, departe de atacanții Viitorului.

 

Urmărind întreaga fază, se poate vedea limpede faptul că nimeni nu marchează pe nimeni în toate cele trei momente decisive.

– Ianis Hagi primește mingea de la Vână, pe partea dreaptă. Niciunul dintre ei nu are în preajmă, măcar la câțiva metri distanță, vreun adversar.

– Ianis centrează lung, mingea traversează tot careul înainte să ajungă la Voduț. Niciun fotbalist al Astrei nu folosește acest interval suficient de timp pentru a se apropia de Voduț, deși direcția mingei e clară și intuibilă de toată lumea. În ultima clipă, Butean se îndreaptă spre atacantul de la Viitorul, dar și de această dată apărătorul pleacă târziu și nu are șanse să blocheze mingea.

– Voduț, nestingherit, recentrează în mijlocul careului, unde, deși există cinci jucători de la Astra, niciunul dintre ei nu marchează vreunul din cei trei atacanți de la Viitorul. La un moment dat, Moise (jucător intrat în minutul 70 în locul lui Mrzljak) dă impresia că îl va lua în marcaj pe Băluță, dar în momentul centrării lui Voduț, mijlocașul Astrei trece pe lângă fotbalistul de la Viitorul și faza golului îl surprinde departe de acesta, în imposibilitatea de a-l bloca în vreun fel.

Toate casele de pariuri verificate de ProSport au revizuit în jos cu o marjă relativ nesemnificativă (0,2-0,4 puncte) oferta pentru victoria Viitorului, în zilele de dinaintea partidei cu Astra.

Voduț a nimerit pronosticul la 2 din cele 6 meciuri din campionatele străine plasate pe biletul cu bucluc

Cel de-al doilea meci din Liga 1 pe care a pariat prietena lui Mihai Voduț, la indicațiile fotbalistului, și care „a ieșit” a fost Hermannstadt Sibiu – FC FCSB 1-3 (1-1), jucat tot duminică, 30 septembrie, în etapa a 10-a.

Din biletul de 8 meciuri jucat pe 29 septembrie, Voduț a nimerit 4 pronosticuri și a greșit alte 4. Dintre cele 4 ghicite, două erau din Liga 1. Dintre cele 6 din campionate străine, a greșit 4.

Voduț a „ghicit” Viitorul – Astra 1-0 (pronostic 1), Hermannstadt – FC FCSB 1-3 (pronostic 2), Fiorentina – Atalanta 2-0 (pronostic 1) și Belenenses – Braga 0-3 (pronostic 2) și a greșit la Rennes – Toulouse 1-1 (pronostic 1), Zürich – Xamax 0-0 (pronostic 1), Villarreal – Valladolid 0-1 (pronostic 1) și Lille – Marseille 3-0 (pronostic 2).

Mai jos, captura de pe WhatsApp publicată de Cancan, cu biletul de pariuri pus de iubita lui Voduț, la cererea fotbalistului:


Captura de pe WhatsApp publicată de site-ul Cancan.ro în care iubita lui Voduț îi trimite acestuia o poză cu biletul de pariuri jucat la indicația acestuia

 

 

 

Pe aceeași temă
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
Poliţişti bătuţi de un fost coleg care se opunea încătuşării. Scena, sub privirile unui copil VIDEO
Poliţişti bătuţi de un fost coleg care se opunea încătuşării. Scena, sub privirile unui copil VIDEO
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane
„Nu ai cum să-i înlocuiești pe ei patru”. Gigi Becali, anunț despre jucătorii care nu vor mai ieși din primul 11 al FCSB
„Nu ai cum să-i înlocuiești pe ei patru”. Gigi Becali, anunț despre jucătorii care nu vor mai ieși din primul 11 al FCSB
Dacă ai această grupă de sânge, atragi țânțarii ca un magnet
Dacă ai această grupă de sânge, atragi țânțarii ca un magnet
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
A murit fostul patron al echipei Rapid. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
A murit fostul patron al echipei Rapid. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...''
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...''
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Viorica, prima reacție după ce Fulgy a dezvăluit că Margherita a fost violată de Dan Bursuc
Viorica, prima reacție după ce Fulgy a dezvăluit că Margherita a fost violată de Dan Bursuc
ATENȚIE! Un nou virus a fost confirmat în București. Ce acțiuni s-au luat de urgență
ATENȚIE! Un nou virus a fost confirmat în București. Ce acțiuni s-au luat de urgență
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Înfricoșător. De ce au început chinezii să poarte măști pe toată fața
Înfricoșător. De ce au început chinezii să poarte măști pe toată fața
Cum verifici corect presiunea în anvelope. Mulți cred că știu dar se înșală
Cum verifici corect presiunea în anvelope. Mulți cred că știu dar se înșală
Trei produse utile înainte de valul patru al pandemiei, disponibile la Lidl
Trei produse utile înainte de valul patru al pandemiei, disponibile la Lidl
"Trădare" / "Opriţi coronafascismul". Protestatarii nemulţumiţi de măsurile antiepidemice au atacat Parlamentul Slovaciei
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Japonia, îngenuncheată sub povara Jocurilor Olimpice: Cifrele unui dezastru financiar
Japonia, îngenuncheată sub povara Jocurilor Olimpice: Cifrele unui dezastru financiar
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Alina Eremia s-a mutat la casă nouă. Primele imagini din locuința de lux a artistei: ”E absolut minunat” / VIDEO
Alina Eremia s-a mutat la casă nouă. Primele imagini din locuința de lux a artistei: ”E absolut minunat” / VIDEO
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
Culoarea care a dispărut din configuratorul Dacia. Nu mai poți comanda un Logan în această nuanță
Culoarea care a dispărut din configuratorul Dacia. Nu mai poți comanda un Logan în această nuanță
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani