Cazul Voduț: evenimentele neobișnuite de la meciul Viitorul – Astra, pe care a pariat atacantul astă-toamnă. Fotbalistul a „ghicit” rezultatul ambelor partide din Liga 1 pe care le alesese, dar a greșit la 4 din cele 6 din străinătate

Autor: Matei Udrea Publicat: 22 Jan. 2019, 13:51 Actualizat: 22 Jan. 2019, 13:52 Fotbal Intern

Mihai Voduț, atacantul de 24 de ani de la Viitorul dat afară marți de Hagi după ce publicația Cancan a dezvăluit că paria pe partidele propriei formații, a „ghicit” 4 din cele 8 meciuri de pe biletul „scăpat” în presă, două dintre pronosticurile corecte fiind din Liga 1. Partida Viitorul – Astra, pe care pariase Voduț, a fost marcată de câteva evenimente neobișnuite.

Pe 29 septembrie anul trecut, Voduț și-a rugat prietena să plaseze la o casă de pariuri un bilet de 8 meciuri, cu miza de 100 de lei, câștigul potențial fiind de aproape 19.000. Tânărul atacant de la Viitorul a pariat pe două meciuri din etapa a 10-a a Ligii 1, ambele programate a doua zi: că echipa sa, Viitorul, va învinge acasă Astra și că FC FCSB va învinge în deplasare Hermannstadt Sibiu. A fost „inspirat”, pentru că ambele „i-au ieșit”.

Viitorul – Astra, primul moment: fundașul central Erico, de la oaspeți, are două intervenții nejustificate în primele 34 de minute și este eliminat. Arbitru: Bârsan


Minutul 33 și 9 secunde: fundașul brazilian Erico, de la Astra, are a doua intervenție tare, din spate, și primește al doilea galben de la arbitrul Bârsan, fiind eliminat. Faza are loc într-o zonă absolut inofensivă, lângă tușa din dreapta porții oaspeților, iar acțiunea lui Erico nu se justifică în niciun fel

A doua zi, Astra avea să rămână în 10 oameni încă din minutul 34, după ce fundașul central brazilian Erico a primit cartonașul roșu. Viitorul a câștigat cu 1-0 (0-0), printr-un gol marcat de Băluță în minutul 90+2, chiar din pasa lui Voduț.

Interesantă este faza din minutul 34, care a lăsat Astra în inferioritate numerică. Erico primise primul cartonaș galben încă din minutul 3, practic la prima fază în care a fost implicat, pentru o intrare dură la Mățan. Apoi, în minutul 34, stoperul brazilian, ajuns lângă tușa din dreapta porții sale, într-o zonă absolut inofensivă, a atacat imprudent, din spate, la Mățan. Imaginile video nu lămuresc dacă Erico l-a faultat, într-adevăr, pe fotbalistul de la Viitorul, dar acțiunea fotbalistului de la Astra este oricum la limită, disproporționată și complet inutilă.


Din imagini nu reiese clar dacă Erico îl faultează pe Mățan în minutul 34. Arbitrul Bârsan este foarte aproape de fază (5-6 metri) și excelent plasat. În orice caz, brazilianul intervine din spate, imprudent și nejustificat, la limita regulamentului. „Chiar dacă nu îl calcă sau lovește peste picioare pe atacant, dacă apărătorul intervine din spate, cu intenție vădită și forță disproporționată, se acordă galben la o astfel de fază”, a afirmat, pentru ProSport, un arbitru internațional român

Arbitrul de centru Marcel Bârsan a fost foarte aproape de fază (5-6 metri) și excelent poziționat. „Centralul” a dictat imediat lovitură liberă și al doilea „galben” pentru Erico.

Astra a jucat, așadar, o oră în inferioritate numerică după ce fundașul său central Erico a primit, în 34 de minute, două cartonașe galbene în urma unor intervenții nejustificate de joc.

Viitorul – Astra, al doilea moment: la faza golului, nimeni nu marchează pe nimeni

Al doilea moment important al acestui meci este chiar cel al golului, survenit în prelungiri. Ianis Hagi, singur pe partea stângă a terenului, fără niciun jucător advers pe o rază de 5-6 metri în jur, centrează lung în careu, Voduț – la fel de singur, aflat la vreo 10 metri lateral dreapta de poartă – recentrează nestingherit în mijlocul careului, de unde Băluță, nemarcat de nimeni, se înalță și trimite balonul, cu capul, în poartă.


Minutul 90+2: momentul în care Băluță, singur în marginea careului mic, înscrie nestingherit, cu o lovitură de cap bine plasată

La această fază, petrecută în ultimele secunde ale partidei, în careul Astrei se află mai mulți apărători: Butean, Belu, Llullaku, Moise și Crișan. Câteva clipe mai devreme, francezul Bengue și Biceanu ieșiseră din dispozitiv tardiv, într-o încercare evident sortită eșecului (pentru că se aflau foarte departe de jucătorul cu mingea) de a-l bloca pe Ianis Hagi. Ei s-au scos astfel singuri din joc, nemaiparticipând la restul fazei. Fundașul stânga macedonean Radunovic, de la Astra, care în mod normal ar fi trebuit să acționeze în zona de unde a recentrat Voduț, nu se vede nicăieri.

De la Viitorul, pe lângă Voduț (care a recentrat decisiv), în centrul careului se află trei jucători: Țâru, Băluță și Drăguș. Ceva mai în spate, retrăgându-se pentru a se plasa favorabil la o eventuală recuperare, este olandezul de Nooijer.


Momentul 1: Vână, nemarcat, îi trimite mingea lui Ianis Hagi, în flancul stâng. Jucătorul de la Viitorul nu are în preajmă niciun fotbalist advers pe o rază de 5-6 metri, profită de ocazie și centrează perfect, din prima


Momentul 2: balonul centrat de Hagi jr. (care nu apare în acest cadru) traversează tot careul și ajunge pe partea opusă, la Voduț (plan îndepărtat). Traiectoria a fost previzibilă, dar niciun jucător de la Astra nu a urmărit faza. Abia când mingea a ajuns la Voduț acesta a fost întâmpinat de Butean, dar giurgiuveanul a plecat prea târziu pentru a mai putea îmiedica retrimiterea balonului în centrul careului.


Momentul 3: nemarcat de nimeni, Băluță se înalță singur, central, la 7 metri de poartă, și reia imparabil în stânga portarului Iliev. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, nimeni nu marchează pe nimeni în careul Astrei. Jucătorii oaspeților sunt, cu toții, departe de atacanții Viitorului.

 

Urmărind întreaga fază, se poate vedea limpede faptul că nimeni nu marchează pe nimeni în toate cele trei momente decisive.

– Ianis Hagi primește mingea de la Vână, pe partea dreaptă. Niciunul dintre ei nu are în preajmă, măcar la câțiva metri distanță, vreun adversar.

– Ianis centrează lung, mingea traversează tot careul înainte să ajungă la Voduț. Niciun fotbalist al Astrei nu folosește acest interval suficient de timp pentru a se apropia de Voduț, deși direcția mingei e clară și intuibilă de toată lumea. În ultima clipă, Butean se îndreaptă spre atacantul de la Viitorul, dar și de această dată apărătorul pleacă târziu și nu are șanse să blocheze mingea.

– Voduț, nestingherit, recentrează în mijlocul careului, unde, deși există cinci jucători de la Astra, niciunul dintre ei nu marchează vreunul din cei trei atacanți de la Viitorul. La un moment dat, Moise (jucător intrat în minutul 70 în locul lui Mrzljak) dă impresia că îl va lua în marcaj pe Băluță, dar în momentul centrării lui Voduț, mijlocașul Astrei trece pe lângă fotbalistul de la Viitorul și faza golului îl surprinde departe de acesta, în imposibilitatea de a-l bloca în vreun fel.

Toate casele de pariuri verificate de ProSport au revizuit în jos cu o marjă relativ nesemnificativă (0,2-0,4 puncte) oferta pentru victoria Viitorului, în zilele de dinaintea partidei cu Astra.

Voduț a nimerit pronosticul la 2 din cele 6 meciuri din campionatele străine plasate pe biletul cu bucluc

Cel de-al doilea meci din Liga 1 pe care a pariat prietena lui Mihai Voduț, la indicațiile fotbalistului, și care „a ieșit” a fost Hermannstadt Sibiu – FC FCSB 1-3 (1-1), jucat tot duminică, 30 septembrie, în etapa a 10-a.

Din biletul de 8 meciuri jucat pe 29 septembrie, Voduț a nimerit 4 pronosticuri și a greșit alte 4. Dintre cele 4 ghicite, două erau din Liga 1. Dintre cele 6 din campionate străine, a greșit 4.

Voduț a „ghicit” Viitorul – Astra 1-0 (pronostic 1), Hermannstadt – FC FCSB 1-3 (pronostic 2), Fiorentina – Atalanta 2-0 (pronostic 1) și Belenenses – Braga 0-3 (pronostic 2) și a greșit la Rennes – Toulouse 1-1 (pronostic 1), Zürich – Xamax 0-0 (pronostic 1), Villarreal – Valladolid 0-1 (pronostic 1) și Lille – Marseille 3-0 (pronostic 2).

Mai jos, captura de pe WhatsApp publicată de Cancan, cu biletul de pariuri pus de iubita lui Voduț, la cererea fotbalistului:


Captura de pe WhatsApp publicată de site-ul Cancan.ro în care iubita lui Voduț îi trimite acestuia o poză cu biletul de pariuri jucat la indicația acestuia

 

 

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 22 Jan. 2019, 13:51 Actualizat: 22 Jan. 2019, 13:52 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
O tânără abandonată la naştere s-a îndrăgostit de tatăl natural. Au început o relaţie sexuală şi au ajuns în instanţă
O tânără abandonată la naştere s-a îndrăgostit de tatăl natural. Au început o relaţie sexuală şi au ajuns în instanţă
Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Tusea şi oboseala, printre cele mai comune probleme în România
Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Tusea şi oboseala, printre cele mai comune ...
Se intoarce Laurentiu Reghecampf la FCSB?! Ce spune sotia antrenorului roman: „Echipa va ramane mereu in sufletul lui! Noi mergem acolo unde suntem doriti!”
Se intoarce Laurentiu Reghecampf la FCSB?! Ce spune sotia antrenorului roman: „Echipa va ramane mereu in sufletul lui! ...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la colon
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la colon
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
FOTO Traian Berbeceanu în anii 2000. Stilul nonconformist prin care poliţistul se distingea faţă de colegii săi
FOTO Traian Berbeceanu în anii 2000. Stilul nonconformist prin care poliţistul se distingea faţă de colegii săi
A rupt tăcerea! Mircea Badea a spus de ce a plecat, de fapt, de la PRO TV
A rupt tăcerea! Mircea Badea a spus de ce a plecat, de fapt, de la PRO TV
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ale unui ''serviciu'' pe care Guvernul a încercat să îl ascundă
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ...
Cea mai atractivă prezentatoare meteo din lume, părăsită de iubit. Motivul lui e halucinant: „Trebuie să fii nebun!”
Cea mai atractivă prezentatoare meteo din lume, părăsită de iubit. Motivul lui e halucinant: „Trebuie să fii nebun!”
Informația despre COVID care dă totul peste cap: Virusul are o a doua ușă de intrare în organism
Informația despre COVID care dă totul peste cap: Virusul are o a doua ușă de intrare în organism
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Fă acest lucru simplu și mașina ta va consuma cu 10% mai puțin iarna asta. Motivul este incredibil!
Fă acest lucru simplu și mașina ta va consuma cu 10% mai puțin iarna asta. Motivul este incredibil!
Bulgăroaica de 24 de ani care ar putea aduce sfârșitul lui Trump! Iată unde și-a băgat bărbatul mâna
Bulgăroaica de 24 de ani care ar putea aduce sfârșitul lui Trump! Iată unde și-a băgat bărbatul mâna
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Anamaria Prodan s-a pozat fără chiloți! Cum arată goală la 47 de ani
Anamaria Prodan s-a pozat fără chiloți! Cum arată goală la 47 de ani
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: 'Am găsit un băiat în pat cu...'
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: ...
Situaţie CRITICĂ! Ţara europeană care a ajuns la100.000 de cazuri pe zi
Situaţie CRITICĂ! Ţara europeană care a ajuns la100.000 de cazuri pe zi
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul Taberei
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul ...
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!