Cap de linie pentru AFC Rapid: ANAF Sectorul 1 cere falimentul clubului și lichidatorul „vechiului” Rapid a intervenit în procesul de dizolvare pornit de „aristocrații” de la Redivivus

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Jul. 2018, 14:46 Actualizat: 01 Jul. 2018, 14:47 Fotbal Intern

AFC Rapid, clubul care s-a luptat în ultimul an cu Academia Rapid, a primit două lovituri decisive în ultimele zile: ANAF Sectorul 1 a cerut falimentul asociației, iar Mihai Florea, lichidatorul SC FC Rapid (societatea aflată în faliment), a intervenit în procesul prin care „aristocrații” de la Redivivus 2017 solicită dizolvarea AFC.

Este improbabil ca AFC Rapid să scape din acest asalt concentric. ANAF Sectorul 1 a fost „opțiunea nucleară” păstrată de Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, în războiul cu această asociație. AFC (al cărui proprietar a fost George Copos până în primăvara anului 2016, când i l-a cedat fostului său angajat, Horia Manoliu) avea în vara trecută datorii de 2.200.000 de lei (200.000 datoriile inițiale plus 2.000.000 dobânzi) și este inactiv fiscal din 2014.

Fiscul nu s-a îndreptat împotriva acestei asociații până miercuri, 27 iunie 2018, când a introdus la Tribunalul București cererea de faliment.


ANAF Sectorul 1 a pornit acțiunea împotriva AFC Rapid miercuri, 27 iunie 2018. Șansele de reușită ale Fiscului sunt maxime

Primarul Tudorache, astă-primăvară: „Toți cei care tot ne bagă bățul prin gard… La un moment dat, o să li se rupă bățul”

În vara trecută, când s-a luat decizia înființării unui „nou Rapid”, primarul Tudorache a încercat să unească toate „așchiile” vechii mișcări. Numai că, în primă fază, într-o ședință purtată la sediul Primăriei Sectorului 1, reprezentanții AFC Rapid nu au fost foarte entuziasmați de idee. S-a intrat în impas și primarul le-a trimis un ultimatum prin care erau somați să intre în noua structură care se pregătea și să renunțe la AFC. Într-o discuție cu reporterul ProSport, Tudorache a menționat că nu poate asocia primăria cu o asociație care are datorii la stat.


AFC Rapid avea, anul trecut, datorii totale la Fisc de 2,2 milioane lei

A urmat un an de luptă surdă în instanțe, unde AFC Rapid a reușit să blocheze obținerea personalității juridice de către Academia Rapid, asociație fără personalitate juridică înființată sub bagheta lui Daniel Tudorache.

Astă-primăvară, în emisiunea de la Realitatea TV în care Nicolae Stanciu a recunoscut că Dragnea e patronul din umbră al Academiei Rapid, primarul Daniel Tudorache le-a dat celor de la AFC Rapid un ultim avertisment:

Tudorache: Vreau să liniștesc suporterii. De partea juridică mă ocup eu și, dacă am spus că, din vară, promovăm în Liga a 3-a… Cu siguranță nu putem promova dacă n-avem personalitatea juridică. O vom avea, să stea liniștiți. Sau toți cei care tot ne bagă bățul prin gard… La un moment dat, o să li se rupă bățul.

Moderatoarea Denise Rifai: Cine bagă bățul? Pe ce vă bazați?

Tudorache: Atât timp cât ei nu o să-și plătească datoriile, mă refer la cei de la AFC (n.r. – Rapid), cu siguranță vor avea probleme!”.

Academia Rapid nu și-a luat, până la urmă, personalitatea juridică, dar promisiunea promovării a fost respectată: FRF și AMFB au modificat regulamentele, temporar și special pentru ca acest club să mute activitatea pe o altă structură juridică, Societatea Comercială Fotbal Club R Societate pe Acțiuni, care a primit personalitate juridică ocolind instanțele de judecată.


Paul Mincu, juristul lui Gino Iorgulescu (instalat în 2013 și reconfirmat în 2017 ca șef al LPF la intervenția directă și publică a lui Liviu Dragnea), a intervenit și el în favoarea „nouluI Rapid”

Mihai Florea a notificat deja AFC Rapid

Cea de-a doua lovitură pentru AFC Rapid a venit de la Mihai Florea, lichidatorul SC FC Rapid SA, societatea intrată în faliment în iunie 2016. Acesta a făcut cerere de intervenție în procesul intentat de „aristocrații” de la Redivivus 2017 (asociația conducătoare în Academia Rapid), care au cerut dizolvarea AFC Rapid.

În această nouă bătălie juridică, SC FC Rapid SA este mai îndreptățită să se îndrepte împotriva AFC Rapid decât Redivivus. Florea reclamă încă de anul trecut faptul că AFC produce confuzie printre suporteri folosind în mod abuziv numele Rapid. Au existat notificări făcute de lichidator, acesta a acordat pentru ProSport și un interviu în care menționa că va solicita schimbarea numelui celor de la AFC Rapid.

Lațul s-a strâns treptat, această asociație fiind oricum în colaps financiar, fără antrenor și jucători, exclusă de Burleanu dintre membrii FRF la ultima Adunare Generală (18 aprilie) și atacată violent de Paul Mincu, juristul Ligii Profesioniste de Fotbal care acum reprezintă Academia Rapid în litigiul cu CSA Steaua.


Fără intervenientul Mihai Florea, lichidatorul „adevăratului Rapid”, șansele în instanță ale Redivivus – în numele căruia a acționat jurnalistul Ovidiu Nahoi – erau mici, deoarece AFC putea invoca lipsa calității celor care îi cereau dizolvarea. Apariția lichidatorului Florea în ecuație a schimbat datele problemei

Dansul săbiilor: promisiuni și amenințări în negocierile dintre AFC Rapid și primarul Sectorului 1

Interesant este că, în ultimele luni, au existat negocieri intense între reprezentanți ai Academiei Rapid și Horia Manoliu, președintele AFC Rapid. Ultima întrevedere a avut loc chiar săptămâna trecută, înainte ca ANAF Sectorul 1 să ceară falimentul AFC Rapid. Manoliu s-a întâlnit cu primarul Tudorache la sediul Primăriei Sectorului 1. Cei doi au purtat o nouă rundă de negocieri rămasă – după cum se vede – fără rezultat.


AFC Rapid este inactivă fiscal din 2014, ceea ce înseamnă că nu poate folosi conturile clubului pentru încasări și plăți. Cu toate acestea, în ultimii doi ani a funcționat. Până săptămâna trecută, când ANAF a cerut, la Tribunalul București, falimentul asociației

Sursele ProSport afirmă că Manoliu a cerut, în schimbul renunțării la AFC Rapid, o funcție clară în organigrama „noului Rapid”. Ultima solicitare a fost postul de secretar general la SC FC R SA. Manoliu a încercat, astfel, să se asigure că nu va fi tras pe sfoară, adică să i se ofere un post-momeală care ulterior să fie restructurat. Postul de secretar general nu poate fi desființat la cluburi deoarece este cerut de FRF. O variantă discutată, la un moment dat, a fost transformarea AFC Rapid într-o echipă secundă a Academiei, care să rămână în Liga 4 și să ruleze jucătorii tineri.

Negocierile au fost, susțin sursele noastre, un veritabil dans al săbiilor, în care ambele tabere au promis diverse lucruri, așteptând ca primul pas să fie făcut de ceilalți:

– AFC a contestat în instanță mărcile SC FC Rapid și are ceva șanse să le anuleze.

– Primarul a cerut ca AFC Rapid să renunțe la proces.

– Manoliu a acceptat, dar cu condiția ca Redivivus să renunțe, la rându-i, la procesul în care cere dizolvarea clubului și o funcție în organigrama „noului Rapid”.

– în tot acest timp, procesele au mers înainte.

– după aceste mutări succesive, în ultimele zile a venit matul: ANAF Sectorul 1 a introdus acțiunea care cere falimentul AFC Rapid, iar în războiul dintre „aristocrați” și AFC a intervenit lichidatorul „adevăratului Rapid”, cel aflat în faliment.

La ultima discuție Manoliu – Tudorache n-a participat nimeni de la „aristocrați” și nici vreun conducător executiv de la Academia Rapid/SC FC R SA. 

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Jul. 2018, 14:46 Actualizat: 01 Jul. 2018, 14:47 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doliu în România. Celebra blondă a fost găsită moartă în casă. Se repetă cazul Cristina Țopescu
Doliu în România. Celebra blondă a fost găsită moartă în casă. Se repetă cazul Cristina Țopescu
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Descoperire URIAŞĂ! Ce se întâmplă cu bolnavii de COVID-19 care nu au simptome
Descoperire URIAŞĂ! Ce se întâmplă cu bolnavii de COVID-19 care nu au simptome
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac anuntul
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac ...
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Fiica unui „element dubios“: „Când aveam 9 ani, au arestat-o pe mama. Eram în clasa a III-a şi deja rămasă fără mamă şi fără tată“
Fiica unui „element dubios“: „Când aveam 9 ani, au arestat-o pe mama. Eram în clasa a III-a şi deja rămasă fără ...
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” Salam și lideri interlopi
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” ...
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Lia Olguța Vasilescu, în stare de șoc. Cum a fost surprins soțul ei. Este incredibil ce a făcut în weekend
Lia Olguța Vasilescu, în stare de șoc. Cum a fost surprins soțul ei. Este incredibil ce a făcut în weekend
Surpriză uriașă de 1 iunie, pentru șoferi! Unde este cea mai ieftină benzină din România
Surpriză uriașă de 1 iunie, pentru șoferi! Unde este cea mai ieftină benzină din România
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Preotul GAY a murit! Ce avere i-a lăsat românului cu 54 de ani mai tanar
Preotul GAY a murit! Ce avere i-a lăsat românului cu 54 de ani mai tanar
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea evaporată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea evaporată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să vândă mașina
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să ...
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare