Calificarea, caz închis! Viitorul – Salzburg 1-3, într-un meci rezolvat de austrieci în doar jumătate de oră. Boli a pus umărul serios la rezultatul final, Țucudean a marcat golul de onoare

Calificarea, caz închis! Viitorul - Salzburg 1-3, într-un meci rezolvat de austrieci în doar jumătate de oră. Boli a pus umărul serios la rezultatul final, Țucudean a marcat golul de onoare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viitorul – Salzburg 1-3 (Țucudean 7 / Hwang 2, Wolf 28, Dabbur 31)

Echipele de start:

  • Viitorul: Rîmniceanu – Boli, M. Constantin, Țîru (Hodorogea 46), C. Ganea – D. Lopez, Mladen, Vînă – Chițu (Eric 72), Țucudean, Cicâldău (Coman 50)
  • Rezerve: Buzbuchi, Herea, D. Dumitrescu, T. Băluță
  • Salzburg: Stankovic – Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer – Rzatkowski (Haidara 70), Wolf (Minamino 81), Samassekou, Berisha – Hwang (Gulbradsen 75), Dabbur
  • Rezerve: Coronel, Leitgeb, Farkas, Pongracic

23:34 FINAL! Viitorul – Salzburg 1-3. Țucudean a ratat o ultimă ocazie a meciului, după ce a întors un fundaș advers și a tras cu stângul puțin peste transversală.


23:25 Fotbaliștii Viitorului se chinuie la construcție, sub privirile oamenilor care aruncă un ultim ochi în drumul spre ieșirea din stadion. Fanii au început să părăsească arena din Ovidiu, iar pe teren Mladen a tras mult peste poarta lui Stankovic. 


23:17 O nouă ocazie urșiaă a austriecilor, după un fotbal foarte simplu practicat la Ovidiu. Wolf a scos mingea în bandă la Berisha, care a centrat din prima în fața porții pentru Dabbur, iar atacantul, incomodat de Hodorogea, a tras la colțul lung, dar acolo a fost Rîmniceanu, care a scos în corner cu o mână.


23:13 Orice fază fixă este un pericol în plus pentru austrieci, atunci când Cristi Ganea se pregătește să execute. Fundașul stânga, autorul a două goluri fantastice din faze fixe, a încercat să imprime mingii un efect care să ocolească zidul, dar balonul a fost respins în corner de primul om din dreapta.


23:07 Cristi Ganea a îndrăznit să mai șuteze, după ratarea lui Chițu de la începutul reprizei secunde. Pe o respingere a apărării lui Salzburg, fundașul stânga și-a făcut mingea pe stângul și a tras, dar mult peste poartă. 


23:01 Rezultatul de pe tabelă a rezultat într-o atmosferă de cantonament în tribunele stadionului din Ovidiu, totul coroborat cu jocul echipei lui Hagi. Campionii României s-au resemnat, au rămas fără energie și parcă așteaptă finalul meciului. Niciun fotbalist nu se remarcă în aceste minute. 


22:54 Austriecii lasă impresia că și-au făcut norma la Ovidiu și au lăsat-o mai moale în repriza secundă. Din păcate, relaxarea austriecilor nu a putut fi speculată de Viitorul până acum, atacurile fiind respinse undeva la 30 de metri de poarta lui Stankovic.


22:47 Apărarea Viitorului e la pământ, iar în față Chițu a ratat o ocazie uriașă. Atacantul a fost lansat de Țucudean în careul advers, după un unu-doi, Chițu a rămas singur cu Stankovic și a reluat o minge de la semi-înălțime direct în portarul advers, deși a avut toată poarta în față. 


22:46 A început repriza secundă fără Țîru pe teren, cel care s-a resimțit la un fault în ultimele minute ale primei reprize. Și așa cu un lot subțire, Hagi nu a riscat și l-a introdus pe Hodorogea. 


22:31 PAUZĂ‚! Viitorul – Salzburg 1-3


22:26 Senzația e că în play-off-ul Europa League se întâlnesc o echipă foarte matură a Salzburgului, cu o formație care pare desprinsă din primul tur preliminar al competiției. Austriecii au fructificat trei din patru șanse avute, în timp ce Viitorul a gafat în apărare. 


22:16 Scorul ar fi putut lua proporții rușinoase pentru Viitorul, după ce Salzburg a ajuns din nou foarte ușor în careul Viitorului, dar Rîmniceanu a respins șutul unui adversar, iar pe respingere mingea șutată a trecut mult peste poartă.


22:13 GOOOOOOOL SALZBURG! Iar lucrurile au scăpat de sub control la Ovidiu. Calificarea într-o grupă a unei competiții europene va fi amânată cel puțin până anul viitor, după ce austriecii au marcat și al treilea gol până în minutul 31. Rzatkowski a scos mingea în margiea careului, un coechipier a sărit peste mingea, aceasta a ajuns la Dabbur, care a tras printre picioarele unui fundaș al Viitorului și a înscris la colțul lung pentru 3-1 Salzburg.


22:11 GOOOOOOOL SALZBURG! Defensiva fragilă și greșeala de poziționare a lui Boli a costat-o din nou pe campioana României. Apărătorul nu a ținut linia fundașilor, a lăsat un spațiu imens pe partea dreaptă, Lainer a pasat până la Wolf, care a înscris, deși mingea a fost atinsă și de Rîmniceanu.


22:08 Momentan, Viitorul conduce la capitolul faulturi de joc, iar victimă a căzut Dani Lopez, cel care a fost avertizat cu cartonașul galben pentru o intervenție direct pe piciorul adversarului la mijlocul terenului. Totuși, majoritatea faulturilor au fost făcute în ultimii 30 de metri, iar austriecii ar putea profita de o eventuală lovitură liberă. 


22:03 Austriecii au devenit mai insistenți pe faza ofensivă în ultimele minute accelerând în ultimii 30 de metri. Dabbur nu a reușit să fructifice o centrare care l-a lăsat singur cu Rîmniceanu, iar Wolf a tras în primul jucător al Viitorului de la 25 de metri.


21:58 Viitorul și Salzburg au împărțit totul până acum. Ocaziile au fost transformate în goluri, posesia este când de-o parte când de alta, dar cu un plus pe pressing pentru austrieci, care au simțit încă din startul meciului că defensiva lui Hagi este fragilă. După plecarea lui Nedelcu, Mladen nu are aceeași eficiență în fața fundașilor centrali. 


21:50 GOOOOOOL VIITORUL! Egalarea vine foarte rapid din piciorul omului renegat de Hagi pentru câteva zile. Se pare că Țucudean și-a găsit liniștea cât timp a fost scos din lotul Viitorului, a combinat cu Chițu, cel care l-a lansat în interiorul careului printr-o pasă cu capul, iar atacantul a trimis printre picioarele lui Stankovic la colțul lung cu stângul.


21:45 GOOOOOOL SALZBURG! Din păcate, campionii României au primit gol în mai puțin de 120 de secunde. Boli, fundaș ieșit din formă în ultimul timp, a scăpat pe sub picior o minge pasată de un coleg, balonul a ajuns la Hwang, care a șutat, fără să stea pe gânduri, direct în vinclu. 


21:43 A început partida de la Ovidiu, iar dacă austriecii nu vor fi deranjați de fanii români, care nu au umplut stadionul, sperăm ca măcar campionii României să le pună probleme pe teren. 


20:45 Avem echipa de start a Viitorului! Hagi a umplut plecarea lui Benzar prin ruperea cuplului de fundași centrali Țîru – Boli și reprofilarea celui din urmă în fundaș dreapta, în timp ce în centrul defensivei și-a făcut apariția experimentatul Marius Constantin, în timp ce Mladen a „moștenit” postul lui Nedelcu. În față, Cicâldău a fost preferat în locul locul lui Herea, cel care a fost folosit constant titular în Liga 1. 


Campioana en-titre, FC Viitorul, pregătește asaltul final pentru cupele europene. Echipa lui Gheorghe Hagi mai are o șansă după eliminarea de la Nicosia, însă situația în care se află clubul ne face să privim îndoielnic dubla manșă cu RB Salzburg. Primul meci va avea loc joi de la 21:45, pe arena din Ovidiu.

Sezonul a început prost pentru Viitorul, cu înfrângerea din Supercupă în dauna Voluntariului, scor 1-0. Victoria cu APOEL l-a dus pe Hagi aproape de lumea bună a fotbalului modern, printre jucători de milioane și cluburi de tradiție. O lume pe care a avut-o la picioare în urmă cu ceva timp. Totul s-a năruit la Nicosia în minutul 54. Carlão a debutat cu gol în noul sezon, atunci când puteam auzi imnul Ligii în surdină. Din acel moment Hagi și Viitorul au luat-o în sens invers, precum circulația de pe Insula Afroditei.

Strălucirea echipei care a încântat sezonul trecut s-a pierdut încetul cu încetul. Meciurile de Liga 1 nu au mai avut nicio miză după coșmarul din Cipru. Viitorul a uitat să marcheze. Jucătorii care spuneau că nu vor semna niciodată cu vicecampioana, pentru că evoluează în tricoul campioanei, au abandonat corabia. Hagi mai are o șansă de a ajunge cu echipa sa în grupele unei competiții europene, dar în cale i s-a ivit o forță economică.

FC Salzburg, cum preferă UEFA, domină fără drept de apel fotbalul austriac de patru ani de zile. În umbra echipei din orașul lui Mozart se află gigantul Red Bull. Un imperiu cu resurse nelimitate. În Germania, după numai un sezon în Bundesliga, RB Leipzig va fi extrasă la tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor. UEFA nu permite ca două echipe care au același finanțator să fie prezente în aceeași competiție europeană. Pentru cei de la Red Bull s-a făcut o excepție. Cam atât de mare este puterea brandului fondat în 1987.

Rijeka, echipa lui Florentin Matei, a eliminat Salzburgul în preliminariile Ligii, grație unui gol marcat în deplasare. Rijeka a mers mai departe după 1-1 în Austria și 0-0 în Croația. Mijlocașul român a fost întrebat după tragerea la sorți despre șansele campioanei în dubla cu RB Salzburg. Discursul lui Florentin Matei a fost destul de pesimist. Chiar și așa, nici FCSB nu era văzută ca un adversar redutabil pentru Sporting Lisabona, dar în teren lucrurile au arătat altfel. Dorința de afirmare a jucătorilor primează în fața milioanelor de euro.

Valoarea loturilor: Viitorul (15,28 de milioane de euro) – RB Salzburg (38,85 de milioane de euro)

Cel mai bine cotat jucător: Bogdan Țîru (1,6 milioane de euro) – Munas Dubbar (5 milioane de euro)

Antrenori: Gheorghe Hagi (a mai pregătit România, Bursaspor, Galatasaray, Poli Timișoara și Steaua București) – Marco Rose (a mai pregătit Lokomotiv Leipzig și grupele de juniori de la RB Salzburg)

Jucători exponențiali: Victor Rîmniceanu, Florinel Coman, Cristian Ganea, Bogdan Țîru și George Țucudean – Valon Berisha, Hee-Chan Hwang, Munas Dabbur, Diadie Samassékou  și Duje Caleta-Car

Rezultatele din actualul sezon: Viitorul (2 victorii, 2 egaluri, 5 înfrângeri) – RB Salzburg (6 victorii, 3 egaluri, 0 înfrângeri)

Stadion: Ovidiu (capacitate: 4554 de locuri) – Red Bull Arena (capacitate: 42.558 de locuri)

Sponsori: Pepsi, E-ON, Man, Selgros, Hotel IAKI, BRD, Herbalife – Red Bull, Rauch, Audi, Raiffeisen, Stiegl 

 

 

 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…