Ca pe vremea lui Ceaușescu: toți contracandidații lui Marian Lumînare la șefia AMFB, eliminați din cursă! EXCLUSIV

Autor: Daniel Nazare Publicat: 07 Jan. 2020, 08:49 Actualizat: 07 Jan. 2020, 08:56 Fotbal Intern
Ca pe vremea lui Ceaușescu: toți contracandidații lui Marian Lumînare la șefia AMFB, eliminați din cursă! EXCLUSIV

Pe data de 14 ianuarie sunt alegeri la Asociația Municipală de Fotbal București. În mod normal, au existat 4 candidați: actualul președinte Marian Lumînare, Tudor Iacov (Progresul), Ion Toma (Liceul Mircea Eliade) și Ilie Ștefan Drăgan (3 Kids Sport). În urma înaintărilor dosarelor de candidat, utimii trei au fost scoși din cursă. Nu a existat niciun motiv comunicat, oficial, ci doar pur și simplu anunțul, pe site-ul instituției, că cele trei dosare au fost respinse. Asta până aseară târziu când, într-un limbaj de lemn, s-au găsit niște justificări penibile. Astfel, la alegerile de peste o săptămână avem un singur candidat, ca pe vremea răposatului. Diferența e că pe cel de acum îl cheamă Marian Lumînare, nu Nicolae Ceaușescu.

Cel mai periculos adversar, cel care a mers cu Lumînare până în turul doi în 2016 a fost Ion Toma, director-adjunct la Liceul Mircea Eliade. Deși el nu a primit nicio înștiințare, circulă zvonul că acesta a fost respins pentru că ar fi incompatibilă funcția de la școală cu cea de președinte la AMFB, lucru absolut neadevărat. Ironia sorții face ca sediul unde este astăzi AMFB să fie închiriat de Liceul Mircea Eliade, prin intermediul Primăriei, insituție la care Ion Toma este director-adjunct. „În mod normal, la ce josnicii face domnul Lumînare ar trebui chiria mărită de vreo 10 ori sau aruncați în stradă”, ne-a declarat unul dintre votanți, președinte de club bucureștean.

Napoleon Spartacus Iacov: „Vor să ne păcălească dar vor răspunde penal”

La Adunarea Generală din 2018, Tudor Iacov (stânga) l-a contestat deschis pe Răzvan Burleanu (dreapta). Președintele FRF nu l-a iertat. FOTO: Mediafax

Pentru Tudor Iacov motivul ar fi faptul că în dosar ar fi fost nevoie de 5 recomandări de la președinți de cluburi și el ar fi avut 4. „E o stupizenie din simplu motiv că nu există o astfel de cerință în statut. E o mare escorcherie, marca Lumînare-Baboia, doi comici vestiți, ultimul penal cu acte în regulă, care vor să ne păcălească pe toți. Însă lumea nu e proastă și ei vor răspunde penal. O să vedeți, că grație șmecheriei celor doi, la vot vor veni reprezentanții a 30 de cluburi care nu au niciun fel de activitate, scopul lor fiind acela de a vota un candidat anume. Se folosesc de o masă de manevră”, a declarat Iacov, care astăzi va solicita AMFB un punct de vedere oficial cu privire la respingerea candidaturii sale.

Ilie Ștefan Drăgan: „Este un abuz foarte mare din partea șefilor AMFB”

Ilie Ștefan Drăgan crede că nu este normal ca președintele AMFB să voteze la analiza dosarului propriu, chiar dacă Lumânare a declarat că s-a abținut. „Este un abuz foarte mare. Din comportamentul pe care-l au cei de la cei AMFB, ne dăm seama că este o dictatură. Este un act de înșelăciune. În decizia Comitetul Executiv cu privire la condițiile de candidatură nu se menționează ca asociatia trebuie sa fie afiliata AMFB. Iar la 3 KIDS Sport sport eu am îndeplinit în fapt funcția de președinte al clubului de 10 ani”, susține Drăgan, care va fi prezent la Adunarea Generală și va solicita aprobarea dosarulu său de candidatură pentru că Adunarea este imputernicită să ia decizii în acest sens. „Adunarea Generală e peste Comitetul Executiv, e forul suprem. La ședința din 2016 a fost revocat Comitetul Executiv”, a afirmat Drăgan, care este președinte și la Asociație Sportivă Școala George Călinescu, nu numai la 3 Kids. Președintele AMFB este președintele Comitetului Executiv și și-a analizat propriul dosar. Conform art. 34 din Statut, nu are atribuții să analizeze dosare de candidatură.

Lumînare: „Nu se poate încălca statutul. Aș fi vrut să mă duelez cu ei și să-i bat”

Șeful AMFB a părut amuzat de reacția contracandidaților săi: „Pe data de 8 ianuarie vor primi motivarea Comisiei Juridice. Nu am ce să le fac. Să fie mai atenți data viitoare. Sincer, mi-ar fi plăcut să mă duelez cu ei și să căștig. Pentru Toma și Drăgan chiar îmi pare rau, de Iacov nu. El vrea să-și bată joc de noi mereu, face bășcălie, și nu am ce discuta cu el”. Imediat după ce președintele AMFB a fost contactat de Prosport luni seara la ora 20.00, probabil speriat de situația creată, site-ul AMFB a postat un comunicat de presă, la circa 30 minute de discuția avută.

”La data de 23 decembrie 2019, Comitetul Executiv al Asociatiei, in baza propunerii Comisiei de verificare, a respins dosarele de candidatură ale domnilor Ion Toma și Tudor Napoleon Spartacus Iacov, întrucât nu respectau condițiile prevăzute de statutul Asociației privind vechimea în fotbal (n.b. – să fi deținut pentru o perioadă de patru ani funcția de președinte al unui club sportiv).

Totodată, in baza aceleiași propuneri, au fost aprobate dosarele domnilor Marian Lumînare și Ilie Ștefan Drăgan, ultimul, sub condiția rezolutorie de a prezenta documente justificative cu privire la vechimea în fotbal, până la data de 30 decembrie 2019, ora 11. Cu privire la ultima cerință, aceasta a fost impusă pe de-o parte, din cauza contestației formulate cu privire la neîndeplinirea condiției de vechime, cât și, pe de altă parte, de faptul că, din documentele depuse anterior de dl. Ilie Ștefan Drăgan la Asociația Municipală de Fotbal București, reieșea că dl. Drăgan a deținut funcția de președinte al clubului indicat pentru o durata mai mică de 4 ani.

Având în vedere că, până la 30 decembrie 2019, dl. Ilie Ștefan Drăgan nu a comunicat vreun răspuns ori furnizat documentele sau relațiile solicitate, candidatura acestuia a fost respinsă fără o altă formalitate suplimentară, prin efectul condiției rezolutorii.

Prin urmare, situația actualizată a candidaturilor pentru funcția de președinte al Asociației este:

Candidaturi admise:
Marian Lumînare

Candidaturi respinse:
Ion Toma
Tudor Napoleon Spartacus Iacov
Ilie Ștefan Drăgan”

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a fi preşedinte la AMFB

– Studii superioare finalizate sau în curs în momentul candidaturii
– Candidatul să fi fost timp de cel puţin 4 ani preşedinte la AJF, LPF sau FRF, vicepreşedinte la AJF, LPF sau FRF, preşedintele unei comisii din cadrul AJF, LPF sau FRF sau preşedinte de club al unui club/asociaţie, indiferent de nivelul de competiţie al acesteia.
– Să aibă cetăţenie română
– Să nu fi făcut închisoare
– Să aibă maximum 70 de ani şi să prezinte cazierul fiscal.
– Propunere de candidatură din partea a cel puţin 5 membri afiliaţi.
– Program strategic

Alegeri ianuarie 2016: Lumînare-Toma 53 – 47 la voturi

La ultimele alegeri, din 28 ianuarie 2016, au existat 6 candidați: Ilie Ştefan Drăgan, Marian Lumânare, Ion Toma, Robert Zoltan Tusszai, Marian Rusu şi Viorel Sandu. După analizarea dosarelor, Comisia de Validare din cadrul AMFB a hotărât să respingă 2 candidaţi, pe Ilie Ştefan Drăgan şi pe Robert Zoltan Tusszai. Aşadar, au rămas doar 4 candidaţi: Marian Lumânare, antrenorul de la copiii şi juniorii Stelei, Ion Toma, Marian Rusu şi fostul arbitru Viorel Sandu. A câștigat Lumînare în turul al doilea contra lui Toma, 53 de voturi la 47.

În ultimii ani, AMFB a fost în centrul a mai multor scandaluri, culminând cu condamnarea definitivă cu suspendare de Tribunalul București a secretarului general Claudiu Baboia, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită. ”Mulțumesc asociațiilor și cluburilor sportive, precum și prietenilor, pentru susținere! De astăzi începe o nouă etapă în evoluția fotbalului bucureștean.#fotbalcurat”, promitea Baboia după alegerile din 2016, într-o postare însoțită de o fotografie alături de secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu.

Autor: Daniel Nazare Publicat: 07 Jan. 2020, 08:49 Actualizat: 07 Jan. 2020, 08:56 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
A fost găsit
A fost găsit "pacientul zero". De la el a pornit, de fapt, coronavirusul. El i-a infectat pe toți
Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona aflat în prima linie a luptei cu Covid-19
Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona aflat în prima ...
VIDEO | Imaginile zilei în România: s-au aşezat în genunchi, pe stradă, şi s-au rugat să scape de coronavirus. Totul a fost transmis pe Facebook, iar poliţia a intervenit imediat
VIDEO | Imaginile zilei în România: s-au aşezat în genunchi, pe stradă, şi s-au rugat să scape de coronavirus. Totul ...
Grozav si Latovlevici, dati afara de la Kisvarda dintr-un motiv uluitor! Ce au facut in timpul pandemiei de coronavirus
Grozav si Latovlevici, dati afara de la Kisvarda dintr-un motiv uluitor! Ce au facut in timpul pandemiei de coronavirus
Cum să tratezi acasă infecţia cu coronavirus dacă ai simptome uşoare
Cum să tratezi acasă infecţia cu coronavirus dacă ai simptome uşoare
Tragedie în showbiz! A fost ucis de coronavirus! Românii îl știu de la TV
Tragedie în showbiz! A fost ucis de coronavirus! Românii îl știu de la TV
Imagini fierbinți din izolare! Dacă ești singur trebuie să o vezi pe obraznica asta
Imagini fierbinți din izolare! Dacă ești singur trebuie să o vezi pe obraznica asta
VIDEO Dialog incredibil între un director DSP şi medici: „V-aţi ales prost meseria. Cu părul ăla dumneata eşti chirurg?“
VIDEO Dialog incredibil între un director DSP şi medici: „V-aţi ales prost meseria. Cu părul ăla dumneata eşti chirurg?“
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
ARMA folosită de Germania în lupta cu noul coronavirus
ARMA folosită de Germania în lupta cu noul coronavirus
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei
ŞOC pe piaţa transferurilor! Becali acceptă noile sume pentru Coman şi Man la FCSB. Anunţ de ultim moment
ŞOC pe piaţa transferurilor! Becali acceptă noile sume pentru Coman şi Man la FCSB. Anunţ de ultim moment
Denise Rifai șochează pe toată lumea! Unde a plecat vedeta de la Realitatea. E de necrezut
Denise Rifai șochează pe toată lumea! Unde a plecat vedeta de la Realitatea. E de necrezut
Cel mai tânăr român aflat în carantină are doar 7 luni. Povestea tulburătoare a lui Darius
Cel mai tânăr român aflat în carantină are doar 7 luni. Povestea tulburătoare a lui Darius
ULTIMĂ ORĂ: Isărescu iese pentru prima dată public de la izbucnirea crizei, pentru a descrie situaţia reală
ULTIMĂ ORĂ: Isărescu iese pentru prima dată public de la izbucnirea crizei, pentru a descrie situaţia reală
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce ating POLIȚIȘTII farurile maşinii atunci când te trag pe dreapta
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul e incredibil. „Nu ştiu dacă e de râs sau de plâns. Altele s-ar bucura!”
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul ...
Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele pică pe rând, ne punem perfuzii unii altora
Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele ...
Autoritățile au emis acum un mesaj: Pregătiți-vă pentru ce este mai rău
Autoritățile au emis acum un mesaj: Pregătiți-vă pentru ce este mai rău
Raed Arafat a făcut ANUNȚUL! Ce urmează după scenariul 4
Raed Arafat a făcut ANUNȚUL! Ce urmează după scenariul 4
Catrinel Menghia, apariție spectaculoasă in plina pandemie de coronavirus! S-a fotografiat goala si a publicat imaginea pe internet
Catrinel Menghia, apariție spectaculoasă in plina pandemie de coronavirus! S-a fotografiat goala si a publicat imaginea ...
FOTO. A incins internetul in plina criza de coronavirus! Iubita unui artist celebru, aproape dezbracata. Si-a scos la inaintare atuurile fizice si...
FOTO. A incins internetul in plina criza de coronavirus! Iubita unui artist celebru, aproape dezbracata. Si-a scos la inaintare ...
BREAKING Posibil atentat / explozii puternice multe victime
BREAKING Posibil atentat / explozii puternice multe victime
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Șocant! Celebrul miliardar vrea ca angajații săi să se infecteze intenționat cu coronavirus! Motivul uluitor pentru care le cere să recurgă la acest gest
Șocant! Celebrul miliardar vrea ca angajații săi să se infecteze intenționat cu coronavirus! Motivul uluitor pentru ...
Ce se întâmplă după ce scapi de infecţia cu noul coronavirus
Ce se întâmplă după ce scapi de infecţia cu noul coronavirus
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare