Ca pe vremea lui Ceaușescu: toți contracandidații lui Marian Lumînare la șefia AMFB, eliminați din cursă! EXCLUSIV

Autor: Daniel Nazare Publicat: 07 Jan. 2020, 08:49 Actualizat: 07 Jan. 2020, 08:56 Fotbal Intern
Ca pe vremea lui Ceaușescu: toți contracandidații lui Marian Lumînare la șefia AMFB, eliminați din cursă! EXCLUSIV

Pe data de 14 ianuarie sunt alegeri la Asociația Municipală de Fotbal București. În mod normal, au existat 4 candidați: actualul președinte Marian Lumînare, Tudor Iacov (Progresul), Ion Toma (Liceul Mircea Eliade) și Ilie Ștefan Drăgan (3 Kids Sport). În urma înaintărilor dosarelor de candidat, utimii trei au fost scoși din cursă. Nu a existat niciun motiv comunicat, oficial, ci doar pur și simplu anunțul, pe site-ul instituției, că cele trei dosare au fost respinse. Asta până aseară târziu când, într-un limbaj de lemn, s-au găsit niște justificări penibile. Astfel, la alegerile de peste o săptămână avem un singur candidat, ca pe vremea răposatului. Diferența e că pe cel de acum îl cheamă Marian Lumînare, nu Nicolae Ceaușescu.

Cel mai periculos adversar, cel care a mers cu Lumînare până în turul doi în 2016 a fost Ion Toma, director-adjunct la Liceul Mircea Eliade. Deși el nu a primit nicio înștiințare, circulă zvonul că acesta a fost respins pentru că ar fi incompatibilă funcția de la școală cu cea de președinte la AMFB, lucru absolut neadevărat. Ironia sorții face ca sediul unde este astăzi AMFB să fie închiriat de Liceul Mircea Eliade, prin intermediul Primăriei, insituție la care Ion Toma este director-adjunct. „În mod normal, la ce josnicii face domnul Lumînare ar trebui chiria mărită de vreo 10 ori sau aruncați în stradă”, ne-a declarat unul dintre votanți, președinte de club bucureștean.

Napoleon Spartacus Iacov: „Vor să ne păcălească dar vor răspunde penal”

La Adunarea Generală din 2018, Tudor Iacov (stânga) l-a contestat deschis pe Răzvan Burleanu (dreapta). Președintele FRF nu l-a iertat. FOTO: Mediafax

Pentru Tudor Iacov motivul ar fi faptul că în dosar ar fi fost nevoie de 5 recomandări de la președinți de cluburi și el ar fi avut 4. „E o stupizenie din simplu motiv că nu există o astfel de cerință în statut. E o mare escorcherie, marca Lumînare-Baboia, doi comici vestiți, ultimul penal cu acte în regulă, care vor să ne păcălească pe toți. Însă lumea nu e proastă și ei vor răspunde penal. O să vedeți, că grație șmecheriei celor doi, la vot vor veni reprezentanții a 30 de cluburi care nu au niciun fel de activitate, scopul lor fiind acela de a vota un candidat anume. Se folosesc de o masă de manevră”, a declarat Iacov, care astăzi va solicita AMFB un punct de vedere oficial cu privire la respingerea candidaturii sale.

Ilie Ștefan Drăgan: „Este un abuz foarte mare din partea șefilor AMFB”

Ilie Ștefan Drăgan crede că nu este normal ca președintele AMFB să voteze la analiza dosarului propriu, chiar dacă Lumânare a declarat că s-a abținut. „Este un abuz foarte mare. Din comportamentul pe care-l au cei de la cei AMFB, ne dăm seama că este o dictatură. Este un act de înșelăciune. În decizia Comitetul Executiv cu privire la condițiile de candidatură nu se menționează ca asociatia trebuie sa fie afiliata AMFB. Iar la 3 KIDS Sport sport eu am îndeplinit în fapt funcția de președinte al clubului de 10 ani”, susține Drăgan, care va fi prezent la Adunarea Generală și va solicita aprobarea dosarulu său de candidatură pentru că Adunarea este imputernicită să ia decizii în acest sens. „Adunarea Generală e peste Comitetul Executiv, e forul suprem. La ședința din 2016 a fost revocat Comitetul Executiv”, a afirmat Drăgan, care este președinte și la Asociație Sportivă Școala George Călinescu, nu numai la 3 Kids. Președintele AMFB este președintele Comitetului Executiv și și-a analizat propriul dosar. Conform art. 34 din Statut, nu are atribuții să analizeze dosare de candidatură.

Lumînare: „Nu se poate încălca statutul. Aș fi vrut să mă duelez cu ei și să-i bat”

Șeful AMFB a părut amuzat de reacția contracandidaților săi: „Pe data de 8 ianuarie vor primi motivarea Comisiei Juridice. Nu am ce să le fac. Să fie mai atenți data viitoare. Sincer, mi-ar fi plăcut să mă duelez cu ei și să căștig. Pentru Toma și Drăgan chiar îmi pare rau, de Iacov nu. El vrea să-și bată joc de noi mereu, face bășcălie, și nu am ce discuta cu el”. Imediat după ce președintele AMFB a fost contactat de Prosport luni seara la ora 20.00, probabil speriat de situația creată, site-ul AMFB a postat un comunicat de presă, la circa 30 minute de discuția avută.

”La data de 23 decembrie 2019, Comitetul Executiv al Asociatiei, in baza propunerii Comisiei de verificare, a respins dosarele de candidatură ale domnilor Ion Toma și Tudor Napoleon Spartacus Iacov, întrucât nu respectau condițiile prevăzute de statutul Asociației privind vechimea în fotbal (n.b. – să fi deținut pentru o perioadă de patru ani funcția de președinte al unui club sportiv).

Totodată, in baza aceleiași propuneri, au fost aprobate dosarele domnilor Marian Lumînare și Ilie Ștefan Drăgan, ultimul, sub condiția rezolutorie de a prezenta documente justificative cu privire la vechimea în fotbal, până la data de 30 decembrie 2019, ora 11. Cu privire la ultima cerință, aceasta a fost impusă pe de-o parte, din cauza contestației formulate cu privire la neîndeplinirea condiției de vechime, cât și, pe de altă parte, de faptul că, din documentele depuse anterior de dl. Ilie Ștefan Drăgan la Asociația Municipală de Fotbal București, reieșea că dl. Drăgan a deținut funcția de președinte al clubului indicat pentru o durata mai mică de 4 ani.

Având în vedere că, până la 30 decembrie 2019, dl. Ilie Ștefan Drăgan nu a comunicat vreun răspuns ori furnizat documentele sau relațiile solicitate, candidatura acestuia a fost respinsă fără o altă formalitate suplimentară, prin efectul condiției rezolutorii.

Prin urmare, situația actualizată a candidaturilor pentru funcția de președinte al Asociației este:

Candidaturi admise:
Marian Lumînare

Candidaturi respinse:
Ion Toma
Tudor Napoleon Spartacus Iacov
Ilie Ștefan Drăgan”

Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a fi preşedinte la AMFB

– Studii superioare finalizate sau în curs în momentul candidaturii
– Candidatul să fi fost timp de cel puţin 4 ani preşedinte la AJF, LPF sau FRF, vicepreşedinte la AJF, LPF sau FRF, preşedintele unei comisii din cadrul AJF, LPF sau FRF sau preşedinte de club al unui club/asociaţie, indiferent de nivelul de competiţie al acesteia.
– Să aibă cetăţenie română
– Să nu fi făcut închisoare
– Să aibă maximum 70 de ani şi să prezinte cazierul fiscal.
– Propunere de candidatură din partea a cel puţin 5 membri afiliaţi.
– Program strategic

Alegeri ianuarie 2016: Lumînare-Toma 53 – 47 la voturi

La ultimele alegeri, din 28 ianuarie 2016, au existat 6 candidați: Ilie Ştefan Drăgan, Marian Lumânare, Ion Toma, Robert Zoltan Tusszai, Marian Rusu şi Viorel Sandu. După analizarea dosarelor, Comisia de Validare din cadrul AMFB a hotărât să respingă 2 candidaţi, pe Ilie Ştefan Drăgan şi pe Robert Zoltan Tusszai. Aşadar, au rămas doar 4 candidaţi: Marian Lumânare, antrenorul de la copiii şi juniorii Stelei, Ion Toma, Marian Rusu şi fostul arbitru Viorel Sandu. A câștigat Lumînare în turul al doilea contra lui Toma, 53 de voturi la 47.

În ultimii ani, AMFB a fost în centrul a mai multor scandaluri, culminând cu condamnarea definitivă cu suspendare de Tribunalul București a secretarului general Claudiu Baboia, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la dare de mită. ”Mulțumesc asociațiilor și cluburilor sportive, precum și prietenilor, pentru susținere! De astăzi începe o nouă etapă în evoluția fotbalului bucureștean.#fotbalcurat”, promitea Baboia după alegerile din 2016, într-o postare însoțită de o fotografie alături de secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu.

Autor: Daniel Nazare Publicat: 07 Jan. 2020, 08:49 Actualizat: 07 Jan. 2020, 08:56 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Drama trăită de o tânără din București. Ce a ajuns să pățească, după ce a dat comandă de Bolt: „Îmi spune că sunt o tupeistă și o nesimțită”
Drama trăită de o tânără din București. Ce a ajuns să pățească, după ce a dat comandă de Bolt: „Îmi spune ...
FOTO Cum îşi bat joc autorităţile de românul care a găsit o comoară estimată la 500.000 de euro. Teoretic, ar trebui recompensat cu 200.000 de euro
FOTO Cum îşi bat joc autorităţile de românul care a găsit o comoară estimată la 500.000 de euro. Teoretic, ar trebui ...
Mama Cristinei Topescu, decizie BOMBA! La nici o luna de la MOARTEA ei, EA...
Mama Cristinei Topescu, decizie BOMBA! La nici o luna de la MOARTEA ei, EA...
Un bărbat s-a aruncat la pământ când a aflat cât costă acum un Rolex cumpărat acum 46 de ani cu 345 de dolari
Un bărbat s-a aruncat la pământ când a aflat cât costă acum un Rolex cumpărat acum 46 de ani cu 345 de dolari
Revin cu MIILE pe stadion! Primul meci la care Peluza Nord e OFICIAL alaturi de FCSB: se anunta un spectacol ISTORIC
Revin cu MIILE pe stadion! Primul meci la care Peluza Nord e OFICIAL alaturi de FCSB: se anunta un spectacol ISTORIC
Top 20 poze interzise minorilor, cu Misha! Este mai obraznică decât îți imaginai
Top 20 poze interzise minorilor, cu Misha! Este mai obraznică decât îți imaginai
Jurnalul tinerei care a decis să devină damă de companie: 'Eram curtată de o grămadă de băieţi, fără a...'
Jurnalul tinerei care a decis să devină damă de companie: 'Eram curtată de o grămadă de băieţi, fără a...'
SECRETUL culorii galbene a semaforului. POLIȚIA ne explică ce trebuie să facem
SECRETUL culorii galbene a semaforului. POLIȚIA ne explică ce trebuie să facem
O româncă a trimis 400.000 de dolari unor „vrăjitori“ care să-i ucidă soţul prin magie albă. Banii trebuia purificaţi în fum, dar „au ars“ în conturile escrocilor
O româncă a trimis 400.000 de dolari unor „vrăjitori“ care să-i ucidă soţul prin magie albă. Banii trebuia purificaţi ...
Mutare colosală. Ţara din Europa care vrea să RENUNŢE la euro. ”Trebuie să admitem că euro a fost o greşeală uriaşă”. Nu există altă cale de scăpare
Mutare colosală. Ţara din Europa care vrea să RENUNŢE la euro. ”Trebuie să admitem că euro a fost o greşeală uriaşă”. ...
ALERTĂ emisă de NASA! Două obiecte URIAŞE se vor lovi la noapte în orbita TERREI, iar pericolul este uriaş. ''Se vor ciocni la o viteză incredibil de mare''
ALERTĂ emisă de NASA! Două obiecte URIAŞE se vor lovi la noapte în orbita TERREI, iar pericolul este uriaş. ''Se vor ...
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii
Dăncilă revine în politică! Ce ordine a dat la PSD: Orban tremură pentru scaunul său
Dăncilă revine în politică! Ce ordine a dat la PSD: Orban tremură pentru scaunul său
Irina Tănase confirmă despărțirea de Liviu Dragnea?! Mesajul dur a fost făcut PUBLIC
Irina Tănase confirmă despărțirea de Liviu Dragnea?! Mesajul dur a fost făcut PUBLIC
Scandal AMOROS in politica romaneasca! BOMBA: L-a parasit pe europarlamentar pentru Vlad Voiculescu! Cine este EA
Scandal AMOROS in politica romaneasca! BOMBA: L-a parasit pe europarlamentar pentru Vlad Voiculescu! Cine este EA
Este OFICIAL! Cum puteţi lua 9.000 de la stat să vă schimbaţi maşina
Este OFICIAL! Cum puteţi lua 9.000 de la stat să vă schimbaţi maşina
Cutremur în Familia Regală a Marii Britanii. Adevăratul motiv al divorțului Prințului Harry de Meghan Markle
Cutremur în Familia Regală a Marii Britanii. Adevăratul motiv al divorțului Prințului Harry de Meghan Markle
Cele mai bune telefoane din 2019 pe care să le cumperi în 2020 la preţuri mult mai bune
Cele mai bune telefoane din 2019 pe care să le cumperi în 2020 la preţuri mult mai bune
Un martor a postat o înregistrare cu elicopterul lui Kobe Bryant, cu câteva minute înaintea prăbuşirii | VIDEO
Un martor a postat o înregistrare cu elicopterul lui Kobe Bryant, cu câteva minute înaintea prăbuşirii | VIDEO
Parlamentul a adoptat TĂIEREA PENSIILOR! Categoriile de pensionari care rămân fară indemnizații
Parlamentul a adoptat TĂIEREA PENSIILOR! Categoriile de pensionari care rămân fară indemnizații
S-a aflat totul despre viața amoroasă a lui Meghan Markle! Cu cine s-a iubit Ducesa. Prințul Harry sigur nu voia să se afle așa ceva
S-a aflat totul despre viața amoroasă a lui Meghan Markle! Cu cine s-a iubit Ducesa. Prințul Harry sigur nu voia să se ...
Apariție șocantă! Naomi Campbell a pozat nud pentru un celebru designer. Modelul nu își arată vârsta. Pozele spun TOTUL!
Apariție șocantă! Naomi Campbell a pozat nud pentru un celebru designer. Modelul nu își arată vârsta. Pozele spun TOTUL!
Maria Cârneci este sfâșiată de durere. S-a stins și a lasat-o singură. Plânge de zile întregi
Maria Cârneci este sfâșiată de durere. S-a stins și a lasat-o singură. Plânge de zile întregi
A fost lansat noul SEAT LEON. Se spune că este un VOLKSWAGEN GOLF 8 cu personalitate
A fost lansat noul SEAT LEON. Se spune că este un VOLKSWAGEN GOLF 8 cu personalitate
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Iată cum să scapi rapid de mătreaţă!
Iată cum să scapi rapid de mătreaţă!