Burleanu şi FRF, mai duri decât Uefa Champions League. Schimbarea importantă anunţată în fotbalul românesc: "Aceasta e calea spre performanţă, o vom aplica inteligent!"

17 apr 2019 3387 afişări Fotbal Intern
Burleanu şi FRF, mai duri decât Uefa Champions League. Schimbarea importantă anunţată în fotbalul românesc: "Aceasta e calea spre performanţă, o vom aplica inteligent!"

Răzvan Burleanu (34 de ani) şi Federaţia Română de Fotbal ies în faţă cu o nouă schimbare pregătită cluburilor din România. Începând cu sezonul 2021/2022, echipele din Liga 1 Betano vor fi obligate să aibă în lotul de 25 de jucători cel puţin zece fotbalişti cu junioratul făcut în România, cifră mai mare decât cea impusă în Liga Campionilor.

Fotbalul românesc, în principal Liga 1 Betano, se confruntă cu o afluenţă de străini ineficienţi, veniţi pe trasee dubioase cu salarii mari, iar forul condus de Răzvan Burleanu vrea să stopeze fenomenul şi să oblige, prin regulament, cluburile să se îndrepte mai mult spre fotbalişti autohtoni. Astfel, din sezonul viitor vor fi obligatorii doi jucători U21 în echipa de start, iar reformele nu se opresc aici. Actuala regulă prevede prezenţa a şase jucători cu junioratul terminat în România în lotul de 25, iar numărul va creşte mai întâi la opt în stagiunea 2019/2020, apoi la zece în sezonul 2020/2021. În Liga Campionilor, cifra e setată la opt: "Din sezonul 2019-2020 fiecare echipă din Liga 1 va alinia la start doi jucători U21 formaţi la nivel naţional. Totodată, numărul jucătorilor crescuţi la nivel naţional din lotul de 25 va creşte de la 6 la 8 urmând să evolueze la 10 în sezonul 2020-2021. În vreme ce numărul jucătorilor formaţi la nivel de club se va dubla la 4 din sezonul 2021-2022, la care se adaugă şi alţi 8 jucători crescuţi la nivel naţional. Aceasta e calea performanţei! O vom aplica inteligent", a declarat Burleanu, în timpul Adunării Generale de azi, înainte să mute discuţia şi spre Liga 2: "La nivelul Ligii a 2-a vom regăsi 2 jucători sub 20 de ani din sezonul viitor".


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.