Burleanu, lăsat la greu de cine se aştepta mai puţin! Şi-a pierdut sprijinul chiar în penumbra alegerilor: "Respect! Despre acest cuvânt este vorba"

15 apr 2018 9726 afişări Fotbal Intern
Burleanu, lăsat la greu de cine se aştepta mai puţin! Şi-a pierdut sprijinul chiar în penumbra alegerilor: "Respect! Despre acest cuvânt este vorba"

Răzvan Burleanu, actualul preşedinte FRF, primeşte o veste proastă cu trei zile înaintea scrutinului de la Casa Fotbalului. Preşedintele AJF Bacău, oraşul natal al lui Burleanu şi locul unde acesta a făcut primii paşi în fotbal, a dat un comunicat în care anunţă că îl va susţine pe Ionuţ Lupescu la alegerile de pe 18 aprilie.

Tatăl lui Burleanu, Gheorghe, a fost fotbalist la FCM Bacău. La alegerile FRF votează 257 de membri. Marcel Puşcaş, Ionuţ Lupescu şi Răzvan Burleanu sunt cei trei candidaţi de care se leagă viitorul fotbalului din România.

"RESPECT. Despre acest cuvânt se vorbeşte în fotbalul mare, în fotbalul în care milioanele de euro curg precum apă de la robinet. Un cuvânt pe care-l regăsim şi în sloganul UEFA, forul care guvernează fotbalul de pe "Bătrânul Continent". Şi chiar şi pe tricourile fotbaliştilor ale căror echipe evoluează în competiţiile organizate de autoritatea de la Nyon. DA, despre asta este vorba.

Despre RESPECT, atât în fotbalul mare, dar mai ales în fotbalul amator. Pentru că celor "mici" nu li se da importantă cuvenită, deşi sunt baza piramidei, am convenit, după o întrebare pusă mai marilor Asociaţiei Regionale de Fotbal din Westfalia, partenerul nostru din ţară campioanei mondiale, că măcar odată la patru ani, să-i consultăm şi pe aceştia în privinţa alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF. Aşadar, prin grija secretarului general al AJF Bacău, din cei 43 de membri afiliaţi, au răspuns, în scris, solicitării noastre, un număr de 37 de cluburi şi asociaţii sportive.

Dintre acestea, 32 şi-au exprimat opţiunea pentru Ionuţ Lupescu, 3 pentru Răzvan Burleanu, un vot a primit Marcel Puşcăş, iar un singur club s-a abţinut. În atare condiţii, în şedinţa Comitetului Executiv al AJF Bacău, din dată de 13 Aprilie, cu unanimitate de voturi s-a hotărât că mandatul forului băcăun pentru AG din 18 Aprilie, în privinţa Preşedintelui, să fie IONUŢ LUPESCU"
, a fost comunicatul preşedintelui AJF Bacău, Cristi Sava.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.