Burleanu a răbufnit după ce a aflat că Ionuţ Lupescu e favoritul lui Liviu Dragnea pentru şefia FRF: "Nu am nicio emoţie că voi câştiga! Mă aşteptam să caute sprijin politic"

16 apr 2018 9410 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Burleanu a răbufnit după ce a aflat că Ionuţ Lupescu e favoritul lui Liviu Dragnea pentru şefia FRF: "Nu am nicio emoţie că voi câştiga! Mă aşteptam să caute sprijin politic"

Răzvan Burleanu nu e îngrijorat de declaraţiile lui Liviu Dragnea, care a anunţat că-l va sprijini pe Ionuţ Lupescu în lupta pentru şefia FRF, de pe 18 aprilie. Cu două zile înaintea scrutinului, actualul şef de la FRF spune că, în ciuda declaraţiilor şefului PSD, se bucură, în continuare, de sprijinul membrilor afiliaţi. Într-un discurs în care l-a atacat pe contracandidatul său, omul care a condus destinele fotbalului românesc în ultimii patru ani a negat că, în 2014, politicul ar fi avut vreo legătură cu "înscăunarea" sa.

"Mă aşteptam din partea contracandidatului meu să caute sprijin politic, pentru că acest comportament îl recomandă. Când pleci într-o bătălie în care membrii FRF trebuie sa voteze şi vezi că nu ai nicio şansă de a-i convinge...El să spună ce a făcut în cei şase ani la FRF, iar noi vom spune ce am făcut în ultimii patru ani pentru fotbalul românesc. Nu am nicio emoţie că voi câştiga inclusiv după aceste declaraţii din mediul politic. Ceea ce mă face să fiu încrezător este că, din 2014, peste 100 de membri afiliaţi mi-au dat votul lor. Deci şi acum mă bazez pe votul lor. Consider că, în proporţie covârşitoare, cei 255 de alegători sunt independenţi. Oricum, nu am găsit în programul lui Lupescu o singură idee care să contribuie la dezvoltarea fotbalului românesc", a spus Burleanu, luni dimineaţă, la Pro X.

În urmă cu patru ani, Burleanu a fost ales preşedinte al FRF după un scrutin controversat, la o zi după ce Gică Popescu a fost reţinut în Dosarul Transferurilor. Imediat, zvonurile privind legăturile politice ale tânărului preşedinte FRF au ieşit la iveală, iar Burleanu a fost asociat cu Liviu Dragnea, via Vasile Dâncu, şi zona Serviciilor. Acum, Burleanu neagă că ar fi fost "uns" politic şef peste FRF: "În 2014 mi s-a pus eticheta de preşedinte numit politic. S-a încercat o justificare pentru faptul că un tânăr de 29 de ani, care nu era parte a niciunui sistem, fie mafiot, fie politic, a ajuns preşedinte", a mai transmis conducătorul de la Casa Fotbalului, care i-a răspuns şi fostului preşedinte LPF, Dumitru Dragomir, cel care a susţinut că a existat o întâlnire în care s-a impus din mediul politic ca voturile din 2014 să meargă către Burleanu. "Blufează sau poate de la o anumită vârstă apar probleme de memorie", a spus acesta.


OAMENI ŞI SERVICII | Burleanu, în tribunele Arenei Naţionale, lângă Dâncu şi Dragnea. FOTO: Mediafax / Alexandru Hojda

Legătura lui Burleanu cu Dâncu este aparent greu de explicat (cei doi nu sunt nici colegi de generaţie, nici de partid, nici măcar din acelaşi oraş). Lucrurile se pot limpezi dacă în cadru îl introducem şi pe George Maior şi menţionăm că actualul preşedinte al FRF este cadru format la fosta „Ştefan Gheorghiu“ şi plimbat, până la 30 de ani, prin o puzderie de funcţii de consilier la diverse instituţii importante (inclusiv Parlament şi Preşedinţie). Între timp, Liviu Dragnea şi Vasile Dâncu au ajuns la "cuţite", iar evenimentul a avut repercusiuni şi pentru Burleanu, care şi-a pierdut sprijinul.

"Răspunsul meu este foarte simplu: nu am semnat nicio hârtie de susţinere pentru domnul Răzvan Burleanu! Singurul om cu care am vorbit a fost Ionuţ Lupescu. A fost singurul care m-a căutat şi mi-a spus despre intenţia sa de a candida. Dacă aş fi acolo, aş şti cum ar trebui să votez! E nevoie de o schimbare în modul de abordare a fotbalului de către noua conducere a FRF", a spus Liviu Dragnea, când a fost întrebat despre alegerile FRF.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.