Bombă în ancheta Liga Pariorilor! Portarul Craiovei ar fi pariat la pont pe meciul cercetat de procurori pentru blat într-un dosar penal! „Cont deschis în aprilie, peste 50 de bilete jucate inclusiv pe meciul-problemă din 12 mai, apoi contul e închis brusc”. EPISODUL 6. EXCLUSIV

Bombă în ancheta Liga Pariorilor! Portarul Craiovei ar fi pariat la pont pe meciul cercetat de procurori pentru blat într-un dosar penal! „Cont deschis în aprilie, peste 50 de bilete jucate inclusiv pe meciul-problemă din 12 mai, apoi contul e închis brusc”. EPISODUL 6. EXCLUSIV
  • Publicat:

Cele mai noi informații obținute în exclusivitate de ProSport în ancheta Liga Pariorilor, dedicată personajelor conectate la Superliga și lumea pariorilor sportive, tind să lege tot mai concret numele lui Sorin Mogoșanu, portarul FCU Craiova, de pariuri pe meciuri de fotbal din România. Asta în ciuda poziției lui publice: „Pariuri sportive, niciodată! Contul ăla a fost făcut pentru păcănele”. Astăzi însă… Bombă în ancheta Liga Pariorilor! Portarul Craiovei ar fi pariat la pont pe meciul din România cercetat de procurori pentru blat într-un dosar penal!

După confirmarea oficială a cercetărilor din partea FRF, astăzi vă prezentăm un episod cu dezvăluiri care îl plasează pe fotbalistul din Superliga într-un context incredibil. Iar contul pe numele său ar fi fost deschis, se pare, tocmai în jurul acestei partide aparent „sigure”!

Bombă în ancheta Liga Pariorilor! Portarul Craiovei ar fi pariat la pont pe meciul cercetat de procurori pentru blat!

Contactat de ProSport, portarul FCU Craiova s-a interesat întâi de toate despre care cont online este vorba, lăsând să se înțeleagă faptul că nu ar fi străin de mai multe conturi pe numele său la agenții online de pariuri sportive. După ce a aflat numele agenției la care ne referim, a reacționat ferm, spunând că a fost destinat exclusiv „păcănelelor”, că nu a pariat de pe acest cont pe fotbal și că totul s-a întâmplat demult, încât nu-și mai amintește exact perioada deschiderii contului.

Sursele noastre au contrazis deja, până azi, poziția publică a lui Sorin Mogoșanu. În episodul anterior, acestea au confirmat că e vorba de „un cont deschis în aprilie 2023, de pe care s-au jucat peste 50 de bilete, pe fotbal, inclusiv din competiții organizate în România”. Așadar, nu atât de vechi acest cont încât jucătorul să nu-și amintească și… nicidecum exclusiv păcănele!

Însă, vine „bomba”:

Între cele peste 50 de pariuri efectuate de pe contul online cu numele său se regăsește și un eveniment sportiv problematic. Contul a fost deschis în aprilie 2023 și s-a pariat pe CSM Deva – CSO Filiași 1-2, meci care face obiectul unui dosar penal în desfășurare, pentru acuzații de blat. Culmea, contul e închis la câteva zile după meci. Sunt toate semnele că vorbim de un demers la pont, cum se spune. Cont deschis cu scopul unui venit considerat sigur pe un meci al cărui deznodământ l-ar fi cunoscut”

Două dosare tari se conectează prin elemente concrete

Pe 13 decembrie 2023, colegii de la iamsport.ro începeau publicarea serialului „Devagate”, dezvăluind informații despre ce pare a fi „un blat odios”. Meciul CSM Deva – CSO Filiași 1-2 disputat în Liga 3 pe data de 12 mai 2023. Și cântând pentru etapa 8 din play-off-ul Seriei 7.

Contextul? Jucau locul 1 vs locul 2, gazdele erau sigure de prezența la barajul de promovare în L2, oaspeții aveau nevoie însă de victorie. Potrivit anchetei colegilor de presă, antrenorul CSM Deva, fostul internațional Ștefan Nanu, le-ar fi transmis fotbaliștilor săi un mesaj șocant: Băieți, e ordin de sus, azi trebuie să pierdem! Trebuie să ajutăm pe cineva important!”. 

Iar tehnicianul ar fi acceptat inclusiv propunerea jucătorilor de a accepta scenariul, dar pe prime de joc dublate! Toată desfășurarea pe o înregistrare audio făcută chiar de un fotbalist CSM Deva, Bogdan Vișan, astăzi legitimat la Dunărea Călărași, care declara pentru iamsport.ro:

Pur și simplu ne-a aruncat în teren, n-aveam ce face! Și așa am luat parte la acest blat, că meci de fotbal nu-l pot numi!” – Bogdan Vișan, fost jucător la CSM Deva

Meciul pe care ar fi pariat Mogoșanu face obiectul unui dosar penal

În teren, la Deva, a fost 0-2 din minutul 12. Și s-a terminat 1-2. Filiași a însoțit gazdele în barajul de promovare.

Ștefan Nanu (55 ani), născut la Filiași!, a evoluat ca jucător la Electroputere, Farul, Rapid, Vitesse Arnhem (Olanda), Steaua, Oțelul și Poiana Câmpina. Din 2005 în antrenorat, Nanu a fost invitat de Rapid să dea lovitura de deschidere a meciului cu FCU Craiova din prima etapă din 2024 a Superligii pentru giuleșteni, jucată zilele trecute!

Pe 15 decembrie 2023, la solicitarea iamsport, Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara confirmase că se fac „cercetări într-un dosar penal cu numărul 212/P/2023, aflat sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”.

Jucătorul Vișan dusese înregistrarea audio la Departamentul Integritate FRF care a instrumentat cazul și a declanșat pașii spre autoritățile Statului.

„Mogoșanu se știe bine de multă vreme cu Fane Nanu”

Legăturile lui Sorin Mogoșanu, portarul FCU Craiova care ar fi deschis contul online pentru pariuri sportive în aprilie 2023, ar fi plasat peste 50 de „bilete”, inclusiv pe CSM Deva – CSO Filiași din data de 12 mai și apoi ar fi închis brusc acest cont?

Ei bine, goalkeeper-ul născut în Craiova a evoluat la… Filiași! În sezonul 2016/2017, ultimul pentru el în fotbalul românesc înainte de a semna cu FCU Craiova în ianuarie 2018! Așadar, contacte și relații evidente cu lumea fotbalului din Filiași, cu personajele implicate în activitatea clubului și a echipei de fotbal. ProSport a cercetat în profunzime iar sursele noastre întăresc prin detalii aceste legături:

Mogoșanu se cunoaște bine cu multă lume de prin fotbalul de la Filiași, e și normal, până la urmă cam aceiași oameni sunt implicați în fenomen dintotdeauna în orășelul acesta. Iar cu Fane Nanu e prieten, se știe bine de multă vreme. Putea să afle din multe părți că e meci aranjat și să se gândească să facă și el niște bani, dacă tot a aflat pontul

Ce declara Mogoșanu pentru Gazeta de Sud în iulie 2016, când semna cu CSO Filiași? Tocmai că are cunoștințe deja vechi, la acel moment, în lotul echipei:

Mă simt destul de bine și am găsit un grup frumos la Filiași. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, să fim sănătoși și să facem o figură frumoasă în campionat. Am mai jucat alături de câțiva băieți de aici, ne cunoaștem și cred că putem face o figură frumoasă

Însă e mai mult decât atât!

Dovezile unei legături incontestabile: același antrenor și doi foști coechiperi!

ProSport a descoperit mai multe elemente concrete în relația Sorin Mogoșanu – CSO Filiași, care aproape că alungă orice îndoială despre modul în care portarul FCU Craiova ar fi putut primi un eventual pont înainte de meciul cu Deva:

  • Victor Naicu, antrenorul CSO Filiași pe 12 mai 2023 în meciul de la Deva, i-a fost antrenor, în alt mandat, tot la Filiași, lui Sorin Mogoșanu în 2017!
  • Antrenorul său secund la meciul cu Deva, Cosmin Fruntelată, i-a fost coechipier în sezonul 2016/2017 lui Sorin Mogoșanu la Filiași!
  • Veteranul Cosmin Calu (31 ani), pe teren la Deva pentru Filiași, i-a fost coechipier lui Mogoșanu la Filiași în 2016/17, apoi la FCU Craiova (2018/19)

Iată cum se leagă informațiile! Bombă în ancheta Liga Pariorilor! Portarul Craiovei ar fi pariat la pont pe meciul cercetat de procurori pentru blat într-un dosar penal!

Sorin Mogoșanu nu a răspuns apelurilor ProSport pentru a comenta cele mai noi informații din ancheta Liga Pariorilor.

Liga Pariorilor, o anchetă jurnalistică ProSport

ProSport a demarat această anchetă pe baza informațiilor care aruncă o nouă lumină asupra campionatul intern. Dacă până azi cele mai multe cazuri în care personajele din fotbalul nostru au fost angrenate în pariuri sportive proveneau din eșaloanele inferioare, ancheta Liga Pariorilor se referă exclusiv la personaje conectate, prin diferite moduri, la nivelul Superligii.

Ancheta cuprinde mai multe episoade, alături de reacții în exclusivitate ale celor implicați și de efectele, pas cu pas, pe care dezvăluirile noastre le vor avea.

Descoperă mai jos, în integralitate, episoadele de până acum din Liga Pariorilor:

Rămâi pe ProSport pentru următoarele episoade ale anchetei Liga Pariorilor!

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de înmormântare
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de…
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare