Becali s-a săturat şi pune piciorul în prag: "Îmi fac echipa în B, în C. O să fie cea mai slabă din România. O să cadă în D, intră în faliment"

30 ian 2019 10853 afişări Fotbal Intern
Becali s-a săturat şi pune piciorul în prag: "Îmi fac echipa în B, în C. O să fie cea mai slabă din România. O să cadă în D, intră în faliment"

Gigi Becali este pregătit să-şi schimbe poziţia în privinţa înfiinţării unei echipe feminine. Fianţatorul vicecampioanei României e pregătit să înscrie şi o echipă feminină în campionat, dar în care nu va investi şi pe care o va lăsa în derivă în drumul spre subsolul fotbalului feminin românesc. 

În decembrie 2018, Gigi Becali a ieşit în spaţiul public cu o poziţie fermă, imediat cum a a aflat că UEFA l-ar putea obliga să formeze şi să investească într-o echipă de fotbal feminin, iar declaraţiile nu au putut fi trecute cu vederea de membrii Comisiei de Disciplină: "Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu. Am şi eu păcatele mele. Dar lucruri nefireşti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal. Femeia a fost făcut de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul şi fotbalul le schimonoesc pe femei", declara omul de afaceri. 

Becali a fost chemat de FRF pentru a da explicaţii şi a fost subiectul unui material scris de CNN în care jurnaliştii au abordat derapajele sale sexiste. 

Acum, Becali e pregătit să facă şi o echipă feminină, dar viitorului acesteia nu e la fel de sigur precum cel al formaţiei masculine: "E vorba despre libertatea de gândire. Una e discriminarea, alta e gândirea. Cel mai mare dar al femeii este că e frumoasă şi îl atrage pe bărbat. Eu am spus lucruri frumoase despre femeie, nu am discriminat. Fetele sunt frumoase! Ce să caute la fotbal? Fiecare spune ceva, e libertate de gândire. În România nu se prea înţeleg libertatea şi drepturile. Nu mă poate obliga nimeni să-mi fac echipă, FIFA şi UEFA nu obligă pe nimeni. Să vedem dacă eu nu-mi înfiinţez ce-mi fac ei mie".

"Ce să caut eu la fotbal feminin? Dacă sunt obligat să-mi fac, îmi fac una în B, în C şi nu mă interesează de ea. O să fie cea mai slabă echipă din toată România. O să cadă în D, intră în faliment. Fata mea joacă fotbal de plăcere. Ea face ce face şi e cea mai bună la şcoala ei. Dar s-a lasat, a împlinit 18 ani. Când prinzi forme de femeie nu mai poţi să joci fotbal. Dacă se loveşte şi se îmbolnăveşte? Nu vreau aşa ceva!", a declarat becali, pentru ProX. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.