Atacul-dezvăluire al lui Burleanu, partea a doua: "Lupescu, Prunea & Naşul cumpără ceasuri de lux din banii FRF". Acuzele preşedintelui FRF: "Lupescu a semnat pentru plăţi!"

7 mar 2018 4944 afişări Fotbal Intern
Atacul-dezvăluire al lui Burleanu, partea a doua: "Lupescu, Prunea & Naşul cumpără ceasuri de lux din banii FRF". Acuzele preşedintelui FRF: "Lupescu a semnat pentru plăţi!"

Răzvan Burleanu continuă seria dezvăluirilor despre Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu. Dacă în prima parte a serialului intitulat "Federaţia Română de Comisioane 1990-2014" ţinta era "Naşul" şi fostul mijlocaş nu avea implcarea în faptele scoase la suprafaţă de actualul şef de la FRF, în episodul al doilea, publicat marţi pe blogul personal, Burleanu îl atacă direct pe omul cu care se va bate pe 18 aprilie 2018.

Într-un articol cu titlul "Lupescu, Prunea & Naşu cumpără ceasuri de lux din banii FRF", Burleanu dezvăluie că Ionuţ Lupescu a fost cel care a semnat pentru achiziţia de către FRF a ceasuri în valoare de 30.000 de euro de la firma Visit SRL, controlată de Ciro Castellano, fostul iubit al fiicei "Naşului". Mai mult, şeful de la Casa Fotbalului susţine că şi Florin Prunea a făcut acelaşi gest, semmând pentru alte ceasuri, în valoare de 10.000 de euro, cumpărare de la aceeaşi firmă!

Mai jos, articolul integral postat pe site-ul răzvanburleanu.ro:

"Septembrie 2008, Ionuţ Lupescu este Director General FRF.

El nu ştie că VISIT SRL, firma Naşului şi a trezorierului FRF (culmea, cel care ar trebui să apere Federaţia de prădători), e aproape de maximum istoric al cifrei de afaceri, sifonând FRF. 😊 E de doar trei ani Director General la Federaţie!

În septembrie 2008, ca şi acum, în 2018, Ionuţ Lupescu voia să dea ora exactă în fotbalul românesc. Acum spune că va lucra doar cu profesionişti şi experţi. Ei, dar cu experţi lucra şi atunci!

În septembrie 2008, Directorul General FRF se duce direct la EXPERT LUXURY SRL, experţi în “comerţ cu amănuntul al ceasurilor şi bijuteriilor, în magazine de specialitate”.

Era anul în care fotbalul românesc era zdruncinat de cazul Valiza (vă spune ceva, domnule Lupescu?), clocotea Dosarul Transferurilor, echipa naţională pierduse de câteva zile acasă, cu Lituania, 0-3 în debutul preliminariilor pentru Mondial.

Dar ce contau toate acestea?

Ceasul, ceasul, cât e ceasul?

La EXPERT LUXURY SRL, Ionuţ Lupescu plăteşte pentru 2 ceasuri Cartier şi 5 ceasuri Girard o „biată” sumă de aproape 30.000 de euro. Unul din cele două ceasuri Cartier costă peste 7.000 de euro!

Scuze, am greşit. Cum să plătească Ionuţ Lupescu?

Directorul General FRF a semnat pentru facturi şi plăţi făcute de Federaţia Română de Fotbal pentru aceste ceasuri de 30.000 de euro!

Iar Mircea Sandu le-a aprobat la plată şi a semnat pe ordinele de plată.

Şi pentru că nu există niciodată suficient de multe ceasuri de lux pentru a dezvolta fotbalul românesc, peste două luni, în decembrie 2008, apare şi Florin Prunea, Director Relaţii Internaţionale FRF. Prunea cumpără alte 3 ceasuri, Gerald Genta, Girard Perregaux şi Dubey & Schaldenbrand, iar fotbalul românesc se mai îmbogăţeşte cu 3 ceasuri de lux şi pierde iar peste 10.000 de euro!

Total: 10 ceasuri, peste 40.000 de euro, o singură firmă (EXPERT LUXURY), o singură echipă Naşu-Lupescu-Prunea.

Nu există aviz de recepţie sau contract ori alte detalii legate de aceste plăţi efectuate din banii fotbalului românesc.

Poate că Ionuţ Lupescu nu ştia că managementul performant şi transparent presupune aceste lucruri… La fel cum probabil ne va spune că nu ştia nici că firma EXPERT LUXURY SRL avea acţionar familia Castellano. Ca să vezi ce timing fericit, tocmai când fiica Naşului trăia o poveste de dragoste cu Ciro Castellano! Principiul deja consacrat: banul cheltuit rămâne în familie! 😊

Şi, culmea coincidenţelor, EXPERT LUXURY SRL nici măcar nu era singura firmă a familiei Castellano de la care FRF achiziţiona bunuri şi servicii în acea perioadă…

POST SCRIPTUM

        Federaţia Română de Fotbal utilizează astăzi un sistem electronic de achiziţii, în care fiecare solicitare de achiziţie parcurge procesul doar însoţită de o cerere justificativă, cu detalii privind destinaţia serviciului sau a bunului (câmp obligatoriu!), în urma verificării preţurilor pieţei şi a mai multor oferte."

La fel ca luni, Burleanu i-a adresat, în final, câteva întrebări lui Lupescu:

  • 1) Cine a avut iniţiativa achiziţionării acestor ceasuri, dumneavoastră, Director General FRF, Mircea Sandu, preşedinte FRF, sau Florin Prunea, Director Relaţii Internaţionale FRF?
  • 2) Ce aţi făcut cu aceste ceasuri? Destinaţia lor a fost uzul personal? Având în vedere că valoarea lor depăşeşte orice normă acceptată de protocol, oferirea lor ar intra în zona mitei?
  • 3) Când aţi semnat pentru plata acestor ceasuri, ştiaţi că firma EXPERT LUXURY SRL are ca acţionar familia Castellano, iar fiica lui Mircea Sandu era prietena lui Ciro Castellano?
  • 4) A existat o licitaţie pentru această achiziţie şi care e criteriul pentru care a fost aleasă firma EXPERT LUXURY SRL?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.