ASU Politehnica ar putea avea un mare talent în curte. Un junior al alb-violeţilor a dat probe de joc la Real Madrid şi e urmărit şi de la Bayern Munchen

8 mai 2018 2597 afişări Fotbal Intern
ASU Politehnica ar putea avea un mare talent în curte. Un junior al alb-violeţilor a dat probe de joc la Real Madrid şi e urmărit şi de la Bayern Munchen

Cei de la ASU Politehnica încep să aibă şi ei juniori care atrag atenţia marilor cluburi din străinătate, la fel ca şi concitadina ACS Poli. Pe lângă Alexandru Gaşpar, care a dat probe de joc la West Ham, şi grupa celor născuţi în 2007 are un copil talentat: Giacomo Ambrosio Paul, un jucător de ambele picioare care a dat probe la Real Madrid.

Fotbalistul s-a născut în Italia, dar a revenit, alături de familie, în România. La opt ani, Giacomo a început fotbalul în curtea celor de la ACS Poli, care nu i-au acordat însă prea multe şanse. Părinţii l-au dus ulterior la ASU Poli, iar Cristi Gălan, fostul căpitan al echipei suporterilor, acum antrenor al grupei de copii născuţi în 2006, l-a luat atunci la grupa mixtă de la acea vreme, 2006-2007. Giacomo evoluează în prezent la grupa celor născuţi în 2007 şi este antrenat de Orlando Ştefan, este un jucător care loveşte mingea cu ambele picioare şi poate evolua ca extremă stângă, extremă dreaptă sau vârf de atac.Primele proba de joc le-a dat la Genova

După ce antrenorii de la ACS Poli nu i-au dat prea multe şanse, părinţii lui Giacomo Paul au fost curioşi să vadă şi ce spun cei din străinătate şi au dus jucptorul la probe la Genova, unde au avut rezidenţă. Cei de la Sampdoria şi Genoa au fost impresionaţi de cel mic, în urmă cu doi ani.Ulterior, anul trecut, Giacomo a dat probe şi la Hoffenheim, în Germania, dar şi la academia celor de la Nurnberg. De altfel, tatăl jucătorului susţine că din baza de data a celor dela Nurnberg, Giacomo a  atras şi atenţia celor dela Bayern Munchen.

Cea mai tare experienţă pentru mic a venit însă anul acesta, în aprilie, când a dat probe de joc la Real Madrid. După probele de viteză, rezistenţă, şuturi la poartă, lovituri libere, centrări şi condus mingea printre copete, cei dela Madrid i-au spus că îl vor chema şi a doua oară.

Confom reglementărilor UEFA, un fotbalist nu poate semna un contract profesionist cu un club până la 16 ani, când se şi pot plăti sume de transfer. Totuşi, juniorii talentaţi pot pleca în alte ţări alături de familie. Familia Paul nu ar spune nu unei mutări la Munchen sau Madrid,dacă va fi cazul.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.