Andrei Nicolescu ”tună” la adresa conducerii Rapidului: ”Cu Angelescu mă văd în instanță, iar Niculae a inventat conflicte pentru a fi președinte!” | EXCLUSIV

  • Publicat:
Andrei Nicolescu ”tună” la adresa conducerii Rapidului: ”Cu Angelescu mă văd în instanță, iar Niculae a inventat conflicte pentru a fi președinte!” | EXCLUSIV

Fostul vicepreședinte al Rapidului se bucură pentru succesul echipei din prima etapă, dar nu îi menajează pe Victor Angelescu și Daniel Niculae. Andrei Nicolescu expune în exclusivitate lucruri pe care Daniel Niculae le-a făcut la Rapid, neștiute până acum de public. Mai mult, acesta are de recuperat sume mari de bani pe care le-a împrumutat clubului și îl anunță pe patronul clubului că îl va acționa în instanță.

Rapid a câștigat primul meci de la revenirea în Liga 1, după o pauză de șase ani, cu Târgoviște 1-0. Arena Națională a fost plină de suporteri, glorii ale clubului vișiniu, patronul Victor Angelescu a venit cu familia, iar președintele Daniel Niculae a fost și el prezent, așa cum era și firesc.
Absent a fost însă unul dintre fondatorii noului Rapid. Avocatul Andrei Nicolescu este cel care a adunat în jurul Academiei Rapid toate forțele suporterilor și a gloriilor vișinii, înainte ca actuala echipă să cumpere la licitație palmaresul istoric.

Acesta a ocupat poziția de vicepreședinte al clubului și a împrumutat Rapidul cu bani în mai multe rânduri. Într-un final, în timpul play-off-ului de promovare în prima ligă, Nicolescu fost îndepărtat de patronul Angelescu pentru a-i face pe plac lui Daniel Niculae, revenit pe poziția de președinte. Nico a mai ocupat poziția de președinte-jucător în liga a patra.

Nicolescu a acceptat provocarea ProSport de a discuta despre Rapid, iar acesta nu ezită să îl critice pe președintele giuleștenilor, Daniel Niculae, și dezvăluie cum i-a permis Daniel Pancu lui Niculae să fie președinte prima oară în Giulești.
Printre altele, fostul vicepreședinte al vișiniilor dezvăluie ce proiecte avea pregătite pentru club și îi transmite lui Victor Angelescu faptul că se vor întâlni în instanță.

PROSPORT: Andrei, unde ai văzut meciul Rapidului, acasă la tv sau de pe stadion?
ANDREI NICOLESCU: Am văzut meciul de acasă, nu am mers la stadion.

PSP: Consideri că ai un merit în revenirea Rapidului pe prima scenă din România?
AN: Am un merit mai mare sau mai mic, dar cu siguranță esențial. Pare însă că acest merit a fost uitat în ultimele două luni. Mai sunt și alții care au merite și care au fost șterși cu buretele. Mă refer la Ovidiu Burcă sau Dan Tudorache.

”Pancu i-a zis lui Niculae ”bine, mă, hahalero!” ”

PSP: Ai fost afectat de faptul că Victor Angelescu a renunțat la tine în favoarea lui Daniel Niculae?
AN: Nu este vorba despre alegere aici, însă trebuie admirată tenacitatea cu care Niculae a urmărit obsesiv să scape de toți cei care erau în echipa cu care a pornit la drum Rapidul în 2017. Era aproape să nici nu se alăture echipei de atunci, dacă Pancu nu îl lăsa să fie președinte. A fost la un pas să renunțe de atunci!

PSP: Cum adică era să renunțe?
AN: Așa s-a întâmplat! Mișcarea CFR și AFC Rapid promovaseră din liga a cincea în patra, iar eu m-am întâlnit inițial cu Pancu și ”Corsicanu” să stabilim un nou drum pentru Rapid. După care ne-am văzut cu Ovidiu Burcă, apoi cu Niculae și am făcut ședință. Când am stabilit ca Pancone să fie președinte, el a strâmbat din nas. Pancu I-a spus textual: ”bine, mă, hahalero! Fii tu președinte și hai să plecăm la drum”. S-a înseninat la față și așa am am pornit la drum cu noul Rapid.

PSP: Asta e tot ce a făcut Niculae? Nu e neapărat ceva rău să își dorească să fie președinte.

AN: Niculae e de admirat în dorința lui obsesivă de a fi președinte. Pentru asta a inventat conflicte, a refuzat să joace în anumite meciuri pentru a-și impune puncte de vedere. S-a certat definitiv cu prietenul de o viață, Pancu. A inventat povești care să incite suporterul rapidist. Cât nu era în club a criticat constant la televizor orice era legat de Rapid. Ca în final să sufle frumos în ureche cu o perseverență machiavelică. Din păcate pentru el, este exponentul blestemului lui Maiorescu (n.r. Maiorescu vorbește despre formele fără fond), iar asta se va vedea mai devreme sau mai târziu.

Daniel Niculae a condiționat revenirea sa la Rapid cu îndepărtarea lui Nicolescu
Daniel Niculae a condiționat revenirea sa la Rapid cu îndepărtarea lui Nicolescu

”Sper ca Rapidul să nu se transforme în cimitirul elefanților!”

PSP: De unde a plecat acest conflict cu Nico și de ce nu a putut fi rezolvat?
AN: Nu există niciun conflict! E unul inventat pentru un singur scop, acela de a conduce singur, fără o echipă managerială, așa cum a fost principiul când s-a plecat la drum în 2017.

PSP: Cum ti se pare că arată echipa in acest moment? 
AN: Echipa a arătat bine în primul rând, iar tribunele au fost splendide. Cei care conduc au clar o idee despre cum trebuie să se desfășoare campionatul acesta. Sper doar ca Rapidul să nu se transforme în cimitirul elefanților. Am văzut lotul format din 30 de jucători acum, plus câțiva care nu intră în vederile antrenorilor și au fost trimiși pe la echipa a doua. E o formă un pic nedefinită, sunt posturi cu patru variante și alte posturi cu un singur jucător. Probabil se mizează pe polivalența unora dintre jucători.

PSP: Ce transferuri consideri ca ar mai trebui făcute?
AN: A fost evident pentru toată lumea înainte de prima etapă că lipsesc doi atacanți din lot.

”Memoria și caracterul lui Mihai Iosif au fost afectate!”

PSP: Este știut faptul ca ai împrumutat clubul cu bani. Ți-ai recuperat împrumutul sau mai aștepți?
AN: Am împrumutat în timp de trei ani și jumătate clubul cu sume care nu sunt considerabile la nivelul unei echipe de prima ligă. În toamnă, când discutam despre viitor împreună cu Victor (n.r. acționarul majoritar al Rapidului), am optat amândoi pentru amânarea oricărei restituiri, ca să putem construi în viitor fără o povară financiară. Am fost înșelat, dar în în viață sunt multe evenimente din care trebuie să înveți. Cel mai important e că atunci când a fost greu, lângă Rapid au fost destul de puțini. Acum, în Liga 1, se găsesc mai ușor salvatori născuți rapidiști.

Antrenorul Rapidului, Mihai Iosif, s-a îndepărtat de Nicolescu după plecarea acestuia de la Rapid
Antrenorul Rapidului, Mihai Iosif, s-a îndepărtat de Nicolescu după plecarea acestuia de la Rapid

PSP: Consideri că Mihai Iosif ar trebuie sa continue la Rapid sau ar trebui adus un alt staff tehnic?
AN: Miță Iosif trăiește clipa! Cel mai important este ca lumea să îl lase să și-o trăiască și să îl sprijine. Îmi pare rău pentru el, se pare că această separare a lui Victor Angelescu de mine i-a afectat un pic memoria și lui Miță. Și cred că, parțial, și caracterul.

”Cu Victor Angelescu o să mă văd în instanță!”

PSP: Din ce stii, care e bugetul Rapidului în acest moment?
AN: Bugetul nu îl știu, dar îl pot estima pe baza datelor și previziunilor făcute anul trecut. Cred că e unul suficient pentru menținerea în Liga 1 și cred că e un obiectiv real de îndeplinit pentru Rapid.

PSP: Relația ta cu Victor Angelescu mai poate fi reparată în viitor?
AN: Despre relația cu Victor prefer să nu vorbesc. O să mă văd cu el în instanță.

PSP: Care e cel mai important lucru pe care l-ai făcut la Rapid?
AN: Cel mai important lucrat creat în paralel cu promovarea echipei cred că a fost dezvoltarea Centrului de copii și juniori. Nu trebuie uitat faptul că Buturugă Cristian a făcut minuni pentru clasificarea Academiei și am reușit să urcăm în doi ani cât alții în zece. Nu trebuie uitat nici de Ovidiu Burcă și Sandu Tăbârcă, când vine vorba de dezvoltarea acestei Academii. Din păcate, tendința e să se șteargă cu buretele orice a avut legătură cu mine. Îmi pare rău că s-a renunțat, sau așa pare, la o serie de proiecte pe care le-am gândit.

Nicolescu consideră că a fost trădat de Victor Angelescu
Nicolescu consideră că a fost trădat de Victor Angelescu

”Am vrut să accesăm fonduri europene pentru un canal TV dedicat!”

PSP: La ce proiecte te referi?
AN: Sunt destule! Clubul oamenilor de afaceri rapidiști, aplicația mobilă pentru suporteri, aplicația internă pentru baza de date, extinderea aplicației de Ticketing la stadion, baza de date tip CRM, propunerea de administrare comună a stadionului cu naming în vederea obținerii unei susțineri financiare pentru dezvoltarea fan-shop-ului și a muzeului. Lista continuă…

PSP: Te rog…
AN: Am vrut să dezvoltăm la alt nivel Rapid TV, prin accesarea de fonduri europene pentru un canal dedicat, inclusiv cu producție de la Academia de copii și mai sunt și altele! Mă bucur totuși că se continuă demersurile pentru transformarea bazei Radiocom în viitoarea bază performanță a Rapidului. Speră să se și reușească!

Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani în cadrul unei companii multinaționale de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât ar trebui să doarmă un copil, în funcție de vârstă. De câte ore de somn are nevoie
Cât ar trebui să doarmă un copil, în funcție de vârstă. De câte ore de somn are nevoie
Topul celor mai sexy şoferiţe de TIR. Tinerele, votate de conducătorii de mastodonţi pe roți FOTO | adevarul.ro
Topul celor mai sexy şoferiţe de TIR. Tinerele, votate de conducătorii de mastodonţi pe roți FOTO | adevarul.ro
Germania înlocuieşte logo-ul unui sponsor cu banderola „OneLove” în centrul de presă
Germania înlocuieşte logo-ul unui sponsor cu banderola „OneLove” în centrul de presă
Cristiano Ronalo, șah mat lui United înainte de plecare! Și-a lansat ceas de peste 150.000 de euro cu momentul în care a înscris împotriva „diavolilor”
Cristiano Ronalo, șah mat lui United înainte de plecare! Și-a lansat ceas de peste 150.000 de euro cu momentul în…
Doamne, ce tragedie! Un fotbalist român a murit nevinovat într-un cumplit accident la ieșirea din Ploiești!
Doamne, ce tragedie! Un fotbalist român a murit nevinovat într-un cumplit accident la ieșirea din Ploiești!
Ce să pui în BERE pentru un GUST MAI BUN? NU vei regreta!
Ce să pui în BERE pentru un GUST MAI BUN? NU vei regreta!
Topul posterioarelor din showbiz! Ele sunt româncele care o bat la fund pe Kim Kardashian
Topul posterioarelor din showbiz! Ele sunt româncele care o bat la fund pe Kim Kardashian
Vestea dimineții despre Irina LOGHIN! Ce s-a întâmplat cu marea artistă de muzică populară
Vestea dimineții despre Irina LOGHIN! Ce s-a întâmplat cu marea artistă de muzică populară
A ajuns de nerecunoscut! A fost cea mai cunocută femeie din România, acum nimeni nu știe cine e
A ajuns de nerecunoscut! A fost cea mai cunocută femeie din România, acum nimeni nu știe cine e
Pastilele și suplimentele care afectează cel mai mult ficatul. Paracetamolul poate duce la hepatită
Pastilele și suplimentele care afectează cel mai mult ficatul. Paracetamolul poate duce la hepatită
Dezvăluire uluitoare făcută de Johnny Depp: Am făcut-o doar o dată...
Dezvăluire uluitoare făcută de Johnny Depp: Am făcut-o doar o dată...
România, adorată la Doha: Cu cine asociază arabii țara noastră VIDEO REPORTAJ | adevarul.ro
România, adorată la Doha: Cu cine asociază arabii țara noastră VIDEO REPORTAJ | adevarul.ro
Bancul zilei: Maria, fată de la țară, ajunge menajeră la niște bogătași. Sub patul matrimonial găsește
Bancul zilei: Maria, fată de la țară, ajunge menajeră la niște bogătași. Sub patul matrimonial găsește
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Poze interzise cu Simona Trașcă de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine
Poze interzise cu Simona Trașcă de pe OnlyFans! Aici o vezi gratis fără haine
Care este, de fapt, cel mai fiabil SUV? NEMȚII spun că mașina asta ajunge rar în service
Care este, de fapt, cel mai fiabil SUV? NEMȚII spun că mașina asta ajunge rar în service
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!