Analiza jucătorilor din CSU Craiova – Steaua. Straniile schimbări ale lui Gâlcă și un caz unic: nu a primit notă, deși a jucat tot meciul

Autor: Florin Marian Publicat: 01 Mar. 2015, 20:18 Actualizat: 01 Mar. 2015, 20:57 Fotbal Intern

Echipa lui Constantin Gâlcă, Steaua, nu a reușit nici în această etapă să obțină prima victorie din Liga 1 în 2015. Doar un punct a fost obținut în deplasarea de la Craiova (0-0), contra unei echipe care s-a apărat tot meciul și care a profitat de starea execrabilă a terenului pe care s-a disputat capul de afiș al rundei a 19-a a Ligii 1. Mai jos, puteți citi analiza om cu om a jucătorilor care au evoluat în meciul de duminică după-amiază.

CS Universitatea Craiova

BĂ‚LGRĂ‚DEAN, nota 7 – O prestație bună a fostului dinamovist, o concentrare pe care și-a menținut-o până în ultimele secunde, când a și parat un șut la colțul scurt. În repriza a doua, Bălgrădean a fost pus la încercare  și de o reluare stângace spre propria poartă a fundașului Frăsinescu.

ACHIM, 6 – Prestație decentă a fundașului dreapta pentru îndeplinirea misiunii de obținerea unui singur punct. L-a blocat bine pe Chipciu, a urcat rar în terenul advers, dar și-a îndeplinit sarcinile defensive și asta a fost foarte important pentru echipa lui.

FRĂ‚SINESCU, 7 – Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei oltene în meciul cu Steaua, chiar dacă devierea lui cu capul din minutul 70 putea să-l învingă pe Bălgrădean.


Săndoi și-a sărbătorit după meci ziua de naștere. El a împlinit 50 de ani în ziua meciului cu Steaua FOTO: CSUC.ro

ACKA, 6 – Prestație în nota echipei, cu mici ezitări atunci când s-a aflat în posesia balonului.

VĂ‚TĂ‚JELU, 6 – Împreună cu colegul său de pe bandă, Briceag, Vătăjelu a reușit în multe momente să țină piept vitezei lui Popa, care de multe ori a fost nevoit să intre în centru pentru a-și pune în valoare calitățile. A blocat bine mai multe centrări ale lui Popa și Râpă.

 TÎRNĂ‚COP, 5 – S-a completat bine cu Achim și nu s-a sfiit să intre tare la orice duel. Nu l-a lăsat pe Guilherme să urce prea mult.

MADSON, 5 – Și-a făcut treaba la mijlocul terenului, discret și fără să riște să fie prins descoperit.

BRANDAN, 4 – După ce a fost luat cu fulgi cu tot de Prepeliță, chiar în debutul meciului, argentinianul și-a mărit nivelul de agresivitate lucru care a dus la sancționarea lui, pe bună dreptate, cu două cartonașe galbene și eliminarea din minutul 50. A provocat și controversa partidei, penalty-ul neacordat Stelei, după ce Varela a căzut în careul Universității din cauza lui.


Brandan a jucat două sezoane și pentru Steaua, din 2010 până în 2012

BRICEAG, 6 – A jucat bine atâta vreme cât l-a ținut benzina și a fost schimbat cu Herghelegiu în minutul 72. Trecerea lui în viteză pe lângă Papp, din minutul 20, a adus și primul șut spre poartă a formației gazdă.

BAWAB, 4 – Iordanianul a avut o prestație foarte slabă, a căutat duelul fizic direct cu adversarul și nu putea să aibă vreo șansă în fața lui Varela sau a lui Papp. Antrenorii s-au încăpățânat să-l schimbe, sperând într-o execuție de excepție a lui Bawab, dar aceasta n-a venit. A fost înlocuit abia în minutul 84.

N. ROCHA, 4 – N-a contat nici el în atac. Mai mereu cu spatele la poartă și mai mereu tăvălindu-se pe teren după duelurile directe cu Varela. A fost înlocuit  cu Mateiu, în minutul 67.  

MATEIU, 6 – A avut o prestație bună și parcă se simțea mai din timp nevoia de un astfel de jucător în linia mediană a formației oltene. Și-a creat și o ocazie periculoasă în careul advers, la numai două minute după ce a intrat, când i-a depășit ușor pe Guilherme și Prepeliță, dar norocul Stelei a fost că Papp l-a blocat la timp.

HERGHELEGIU, 5 – A fost mai periculos pentru apărarea stelistă, dacă putem numi astfel pe cineva de la CSU, decât ceilalți atacanți ai echipei sale. În minutul 79, el a scăpat singur spre poarta adversă, a fost întâmpinat de Papp și obstrucționat clar de acesta să nu scape singur cu Cojocaru. Normal ar fi fost ca Avram să acorde fault, dar a lăsat jocul să continuie.  

KAY, fără notă – A intrat în minutul 84, în locul lui Bawab, astfel că nu poate fi caracterizat.Papp a evoluat pe postul de fundaș central, după ce Luchin s-a accidentat la meciul cu Rapid FOTO: CSUC.ro

STEAUA FCSB

COJOCARU, fără notă – Nu a avut ce apăra, pentru că oltenii n-au expediat niciun șut pe spațiul porții.

RÂPĂ‚, 5 – Nu a reușit decât o centrare bună pe toată durata partidei.  Prestație modestă când i s-a oferit, în sfârșit, șansa să joace.

PAPP, 6 – Cel mai în formă fotbalist  din acest an, din echipa lui Gâlcă, Papp a evoluat pe postul de fundaș central. Prestație fără probleme, l-a blocat excelent pe Mateiu în a doua repriză, la singura fază mai periculoasă a echipei adverse.

VARELA, 7 – Nu le-a dat nicio șansă adversarilor săi și e poate cel mai bun fundaș din Liga 1 în duelurile unu la unu. Și-a permis și câteva acțiuni individuale, dar din păcate pentru el,  coechipierii n-au profitat de superioritatea pe care africanul a creat-o. Trebuia să beneficieze de un penalty, după ce a fost ținut în careu de Brandan, în minutul 42. Dar arbitrul a lăsat jocul să continuie.

GUILHERME, 5 – Evoluție ștearsă, fără potență fizică, a părut nepregătit pentru a juca titular. Și el a reușit doar o singură centrare în acest meci.

PREPELIȚĂ‚, 7 – A revenit în echipă la insistența lui Gâlcă, după ce patronul l-a scos din lot la meciul cu Rapid. Căpitan, în absența lui Tănase (suspendat), Prepeliță a evoluat foarte bine, a controlat cu lejeritate balonul și a fost cam singurul care a căutat să-și pună în valoare colegii din ofensivă cu pase utile. A avut și un șut spre poartă, în minutul 34.


Prepeliță a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Gâlcă

BOURCEANU, 5 – A filtrat toate baloanele plecate de la fundașii săi, dar distribuirea lor nu a fost mereu una foarte inspirată. În schimb, a recuperat destul de bine. A fost schimbat poate pe nedrept, în minutul 64 cu Țucudean, când în echipă exista deja o mână moartă precum Stanciu.

POPA, 7 – A avut o ocazie uriașă în minutul 88, când s-a trezit singur în careu cu Bălgrădean, dar a preluat și a șutat pe lângă, jenat fiind și de Achim. Tot el avusese și singura ocazie mai periculoasă din prima repriză, când în minutul 30 a „înțepat” mingea ce s-a scurs puțin pe lângă poartă. Tot Popa a fost semnalizat eronat ca fiind în ofsaid la faza din minutul 40.

STANCIU, 4 – A surprins titularizarea lui, dar poate Gâlcă a crezut în el datorită minutelor bune din finalul jocului cu Rapid. Două devieri și un șut fără preluare (min. 33) sunt singurele realizări ale mijlocașului ofensiv. A fost schimbat abia cu un sfert de oră înainte de finalul partidei.

CHIPCIU, 5 – Trece printr-o formă sportivă slabă și în meciul de la Craiova a arătat de ce nu poate suplini nici măcar absența lui Tănase. Șutul său din minutul 76, mult peste poartă, a trimis mingea pe „Oblemenco”.


Chipciu (în galben) a făcut, din nou, un meci modest

RUSESCU, 6 – Inexplicabil e că a fost scos de pe teren în minutul 80, iar antrenorul l-a preferat în locul lui pe Tamaș! Rusescu n-a fost cel mai slab din echipă, ba chiar s-a zbătut pe postul de atacant împins. A deviat bine pentru Chipciu, în minutul 23, dar acesta a șutat slab din careu. A avut și o acțiune personală în minutul 65, pe care a încheiat-o cu un șut pe jos, mingea fiind prinsă de Bălgrădean.

ȚUCUDEAN, 4 – A fost aruncat în luptă în minutul 64 și a avut timp să arate de ce e în stare. Dar nu și-a creat nicio ocazie.

IANCU, 5 – Revenit pe teren după 5 luni de absență, cauzată de o accidentare, Iancu a fost implicat în joc, dar fără realizări notabile. A intrat în minutul 75, în locul lui Stanciu. O pasă în careu a lui Chipciu l-a găsit pe atacant cu spatele la poartă și a pierdut mingea după o preluare prea largă, minutul 77. Iancu a șutat și spre poartă, de la mare distanță, în minutul 83.

TAMAȘ, 5 – A debutat oficial pentru Steaua după ce Gâlcă l-a introdus pe teren în minutul 80. A jucat pe postul de mijlocaș central. Tamaș a trimis mai multe baloane în careu, un „cross” expediat de el în ultimele minute de joc ar fi putut aduce golul, dar Popa a ratat incredibil.      

    

 

 

    

 

Autor: Florin Marian Publicat: 01 Mar. 2015, 20:18 Actualizat: 01 Mar. 2015, 20:57 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a făcut cu banii
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a făcut cu banii
La un pas de catastrofă. O nouă manevră criminală de depăşire pe un drum naţional VIDEO
La un pas de catastrofă. O nouă manevră criminală de depăşire pe un drum naţional VIDEO
CNN: SUA ar urma să trimită nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina
CNN: SUA ar urma să trimită nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina
Magicianul Budescu a lovit din nou! A dat o pasa minunata de gol si echipa lui e aproape de misiunea imposibila! Surpriza uriasa la arabi
Magicianul Budescu a lovit din nou! A dat o pasa minunata de gol si echipa lui e aproape de misiunea imposibila! Surpriza ...
COVID-19 după vaccin. Cele 4 situații când îți poate ieși testul COVID pozitiv, chiar dacă te-ai vaccinat
COVID-19 după vaccin. Cele 4 situații când îți poate ieși testul COVID pozitiv, chiar dacă te-ai vaccinat
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Se apropie nenorocirea prezisă de Baba Vanga. Ce se va întâmpla cu omenirea în acest an
Aș vrea să vă dau o știre! CTP, anunț de ultimă oră pentru toți românii: NU E POSIBIL matematic
Aș vrea să vă dau o știre! CTP, anunț de ultimă oră pentru toți românii: NU E POSIBIL matematic
Liz, o tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul. A murit la scurt timp, din cauza complicaţiilor după Covid
Liz, o tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul. A murit la scurt timp, din cauza complicaţiilor ...
Prețurile pentru serviciile funerare vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedații de COVID
Prețurile pentru serviciile funerare vor exploda! Lucrătorii se tem să-i îmbrace pe decedații de COVID
Lupta FEROCE dintre o balenă albastră și 70 de orci. BESTIA albastră a făcut ceva cu adevărat ȘOCANT
Lupta FEROCE dintre o balenă albastră și 70 de orci. BESTIA albastră a făcut ceva cu adevărat ȘOCANT
După această descoperire șocantă îți va fi foarte greu să mai mănânci carne de porc!
După această descoperire șocantă îți va fi foarte greu să mai mănânci carne de porc!
EXCLUSIV. Răsturnare de situație. Am aflat motivul ADEVĂRAT al morții Cătălinei Isopescu
EXCLUSIV. Răsturnare de situație. Am aflat motivul ADEVĂRAT al morții Cătălinei Isopescu
I-a lăsat pe toţi cu gura căscată! Loredana Groza, apariţie INCENDIARĂ! A lăsat să se vadă multe
I-a lăsat pe toţi cu gura căscată! Loredana Groza, apariţie INCENDIARĂ! A lăsat să se vadă multe
Lovitură în plin pentru România: Digi a fost expluzat din Ungaria
Lovitură în plin pentru România: Digi a fost expluzat din Ungaria
Cum să-ți cureți plămânii, în mod natural
Cum să-ți cureți plămânii, în mod natural
Fenomenul din ce în ce mai răspândit care pune în pericol siguranța traficului. Zeci de cazuri și accidente înfiorătoare
Fenomenul din ce în ce mai răspândit care pune în pericol siguranța traficului. Zeci de cazuri și accidente înfiorătoare
Au dat gaură în gheața groasă de 900 de m și au băgat o cameră. Au pornit-o, apoi au încremenit: „Nu trebuia să fie acolo!”
Au dat gaură în gheața groasă de 900 de m și au băgat o cameră. Au pornit-o, apoi au încremenit: „Nu trebuia să ...
FC Viitorul l-a dat afară pe Mircea Rednic, cu o zi înainte de a împlini 59 de ani. Este a treia oară când este demis de ziua lui
FC Viitorul l-a dat afară pe Mircea Rednic, cu o zi înainte de a împlini 59 de ani. Este a treia oară când este demis ...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti
Sex pe bani şi crimă într-o baie publică dezafectată. Cum a fost ucisă adolescenta de 17 ani din Ploieşti
Veşti bune pentru români: Categoria de persoane care va beneficia de dublarea concediului
Veşti bune pentru români: Categoria de persoane care va beneficia de dublarea concediului
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
Ce se întâmplă dacă deconectezi bateria mașinii cu motorul pornit. Părinții noștri făceau asta frecvent la Dacia 1300
Ce se întâmplă dacă deconectezi bateria mașinii cu motorul pornit. Părinții noștri făceau asta frecvent la Dacia 1300
FOTO. Vica arată așa la 46 de ani! Câte operații și-a făcut fosta amantă a lui Pițurcă pentru un trup ca la 20 de ani
FOTO. Vica arată așa la 46 de ani! Câte operații și-a făcut fosta amantă a lui Pițurcă pentru un trup ca la 20 de ani
FOTO. Andreea Antonescu, topless! Cum au reacționat fanii la pozele vedetei
FOTO. Andreea Antonescu, topless! Cum au reacționat fanii la pozele vedetei