ANALIZA ARBITRILOR, Etapa a 10-a | Meciul Dinamo-CFR a solicitat destul de mult brigada trimisă de CCA. Ce erori s-au făcut în această etapă

Autor: Florin Marian Publicat: 15 Sep. 2015, 08:44 Actualizat: 15 Sep. 2015, 14:14 Fotbal Intern
ANALIZA ARBITRILOR, Etapa a 10-a | Meciul Dinamo-CFR a solicitat destul de mult brigada trimisă de CCA. Ce erori s-au făcut în această etapă

ProSport vă prezintă analiza arbitrilor după etapa a 10-a. Ca o sinteza a primelor zece etape ale editiei 2015-2016, trebuie laudată prestația bună a lui Petrescu și Fesnic, precum și a asistenților Marinescu, Ghinguleac, Orbuleț și Cerei. La polul opus, trebuie evidențiată evoluția dezamăgitoare a trei arbitri internaționali, Tudor, Avram și Coltescu, precum și a doi prim-divizionari, Rădulescu și Robert Dumitru, toți cinci având greșeli majore la fiecare joc oficiat.

Concordia Chiajna – AFC Botosani 0-0

Deși la Chiajna a fost delegată cea mai bună brigadă a țării, arbitrul Hațegan a avut o prestație mai puțin convingătoare prin prisma sancțiunilor disciplinare acordate. Astfel, în minutul 8, Hațegan nu l-a eliminat pe Popovici  (Botoșani), pentru un atac nesăbuit, efectuat cu viteză și intensitate, la nivelul capului lui Serediuc. Deși jucătorul echipei oaspete nu l-a văzut pe Serediuc, se impunea eliminarea acestuia prin prisma consecințelor efectuării unor asemena atacuri. Anumite atacuri nu își au locul în fotbal și par împrumutate din alte sporturi. O altă greșeală a lui Hațegan a avut loc în minutul 45, când a decis să-l avertizeze pe Lazăr (Concordia) pentru o presupusă simulare, deși acesta a fost deposedat de minge printr-un procedeu regulamentar, „umăr la umăr”. Trebuie precizat că această tendință a arbitrilor de a acorda, de cele mai multe ori eronat, sancțiuni disciplinare pentru presupuse simulari, își are izvorul în prezentările pe care actualul vicepreședinte al CCA, Alexandru Deaconu, le expune în cadrul cursurilor de instruire al arbitrilor. Acesta susține că sunt foarte multe încercări de înșelare a arbitrilor, prin simulări, și că numărul acestora va scadea dacă sunt avertizați cei care o fac, indicând și o cotă de avertizare, de minim un jucător pe joc, cu scopul de a se elimina acest tip de abatere. În minutul 57, același Popovici (Botoșani), nu a primit al doilea avertisment pentru un atac cu talpa direct pe piciorul adversarului. La interviul de după joc, acesta, în mod sportiv, a recunoscut că ar fi trebuit eliminat.

NOTĂ‚: Trebuie felicitat patronul echipei AFC Botoșani, Valeriu Iftime, pentru felul în care a sintetizat problema arbitrajului în fotbalul nostru, după prestația lui Tudor din jocul cu Steaua (scor 0-1). Drept răsplată a adevărurilor enunțate, echipa sa a avut parte de arbitraje mai mult decât galante în jocurile care au urmat. Lumea vorbește că, probabil, Deaconu are ceva temeri față de anumite informații pe care acesta le deține despre el.

Note: Hațegan 5, Șovre 7, S. Gheorghe 7

ASA Târgu Mureș – Petrolul Ploiești 1-1

Arbitraj foarte bun al tânărului Fesnic, care arată o creștere constantă în evoluții, pe măsura unor delegări cu dificultate sporită. În minutul 9, a sancționat, în mod corect, atacul lui Ivan Gonzalez și a acordat penalty în favoarea oaspeților. În minutul 27, arbitrul a apreciat, în mod corect, căderea lui Hanca ca fiind una ce nu ar trebui sancționată  și nu a acordat lovitura de pedeapsă solicitată de către acesta. În minutul 81, l-a eliminat pe Ropotan (Petrolul) în mod corect, pentru primirea celui de-al doilea avertisment. În minutul 89, Fesnic a acordat corect lovitura de pedeapsă în favoarea ASA ca urmare a unei împingeri cu mâna a lui Beta asupra lui Jazvic.

De semnalat și colaborarea cu asistenții,  excelentă cu Nicoară la lovitura liberă acordată în favoarea Petrolului, din minutul 12, și deficitară cu Mitruți, care nu a intervenit spre a îndrepta o decizie eronată a arbitrului, în minutul 32, când Pecanha l-a deposedat, în mod corect, prin alunecare, pe Hanca.

Note: Fesnic 7, Nicoara 7, Mitruți 6

CS U Craiova – CSMS Iași 2-0

Arbitraj exact al lui Kovacs, care pare să fie în creștere de formă după un debut de sezon slab. Acesta a acordat opt avertismente, toate cu temei regulamentar.

Note: Kovacs 7, Marinescu 7, Bucsi 7

Astra Giurgiu – Pandurii Targu Jiu 1-2

Derbyul etapei a fost încredințat, din nou, unui arbitru care nu este internațional. În minutul 8, Comănescu, aflat la 5m de locul abaterii, cu vizibilitate perfectă asupra contactului, a decis să nu acorde penalty în favoarea oaspeților, ca urmare a unei împingeri a lui Enache asupra lui Răduț. Curios este faptul ca arbitrul a avut intenția de a acorda lovitura de pedeapsă, deoarece a introdus fluierul în gură și a făcut un pas înainte, dar, gândindu-se o fracțiune de secundă, a renunțat. Oare ce l-a determinat să se răzgândească?

Note : Comănescu 5, Artene 7, Oniță 7

ACS Poli Timișoara – FCSB 1-0

După două prestații slabe, Găman a avut parte de un joc reușit. Sancțiunile tehnice și disciplinare au fost acordate în mod corect.

Note: Găman 7, Urzică 7, Cerei 7

Viitorul Constanța – FC Voluntari 3-0

Reținut de la delegări pentru cinci etape, după evoluția dezamăgitoare de la jocul AFC Botoșani – Steaua, scor 0-1, Tudor a avut o prestație bună, într-un joc care nu l-a pus în vreun moment în dificultate. Se impune, ca element de introspectie pentru Tudor, o analiză referitoare la motivele care l-au determinat să arbitreze de așa fel încât a fost reținut de la delegări în șapte din cele zece etape ale prezentului sezon.

Note: Tudor 7, Radu 7, Marchidanu 7

DinamoCFR Cluj 0-2

Un joc dificil prin prisma nesportivității etalate de jucătorii echipei gazdă. Astfel, încă din secunda 20, Feussi (Dinamo) a primit primul avertisment al jocului pentru un atac din spate. În minutul 29, Petrescu a apreciat, în mod corect, că atingerea lui Gnohere, urmată de căderea acestuia, nu impune acordarea loviturii de pedeapsă solicitată de atacantul gazdelor.

În minutul 39, arbitrul a acordat penalty în favoarea oaspeților pentru un atac imprudent al lui Feussi care, primind al doilea avertisment, a fost corect eliminat. Ca urmare a protestelor vehemente, Filip (Dinamo) a fost avertizat. De mentionat că arbitrul ar fi trebuit să acorde lovitura de pedeapsă imediat după faultul comis de catre Feussi și să nu încerce aplicarea legii avantajului, cu atât mai mult cu cât fundașul gazdelor urma să fie eliminat pentru primirea celui de-al doilea avertisment. În minutul 42, atacantul gazdelor, Gnohere, și-a potrivit mingea cu mâna și a reușit să scape singur cu portarul oaspeților, dar Petrescu nu a sesizat greșeala acestuia. La această fază, arbitrul ar fi trebuit ajutat de către asistentul Ghinguleac, cu vizibilitate foarte bună asupra fazei, întocmai cum a procedat în alte faze, când i-a semnalizat câteva abateri comise pe terenul de joc.

Pentru proteste și injurii, antrenorul Rednic a fost trimis în afara terenului de joc, înainte de debutul reprizei a doua. În minutul 54, Filip (Dinamo) a fost eliminat, pentru primirea celui de al doilea avertisment ca urmare a unui fault ce a stopat un atac promițător al echipei oaspete. În minutul 87, Matei (Dinamo) a fost eliminat pentru că a scuipat în direcția lui Păun (CFR Cluj). Trebuie mentionat că această abatere i-a fost sesizată arbitrului de către cel de-al patrulea oficial, Haidiner.

Petrescu 7, Ghinguleac 7, Orbuleț 7

Autor: Florin Marian Publicat: 15 Sep. 2015, 08:44 Actualizat: 15 Sep. 2015, 14:14 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
TOP 20 - Vedete din România rupte cu bătaia de iubiți sau soți
TOP 20 - Vedete din România rupte cu bătaia de iubiți sau soți
Dezvăluire. Camarila PSD s-a regrupat sub aripa
ministrului Boloş de la Fonduri Europene. OUG cu dedicaţie
Dezvăluire. Camarila PSD s-a regrupat sub aripa ministrului Boloş de la Fonduri Europene. OUG cu dedicaţie
Miscarea BOMBA de pe scena POLITICA! Iohannis este in CORZI! Alianta care poate RASTURNA totul
Miscarea BOMBA de pe scena POLITICA! Iohannis este in CORZI! Alianta care poate RASTURNA totul
VIDEO: Momentul tulburător când un avion militar Tornado este distrus de o rachetă. Situaţia piloţilor
VIDEO: Momentul tulburător când un avion militar Tornado este distrus de o rachetă. Situaţia piloţilor
A rezolvat toate problemele lui Vintila? Cum ar putea arata FCSB cu Adi Petre in echipa si cand ar putea sa debuteze pentru vicecampioana Romaniei
A rezolvat toate problemele lui Vintila? Cum ar putea arata FCSB cu Adi Petre in echipa si cand ar putea sa debuteze pentru ...
Ea e cea mai HOT nevastă din România! Cum arată erotica Lena după ce renunță la haine
Ea e cea mai HOT nevastă din România! Cum arată erotica Lena după ce renunță la haine
Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău
Cum să devii un părinte mai bun pentru copilul tău
CUM SCAPI UŞOR DE RADAR! Află cu 30 de secunde înainte unde se află
CUM SCAPI UŞOR DE RADAR! Află cu 30 de secunde înainte unde se află
Motivul
pentru care tânărul de 19 ani şi-a biciuit iubita minoră, însărcinată. Ce melodie asculta când o maltrata pe fată
Motivul pentru care tânărul de 19 ani şi-a biciuit iubita minoră, însărcinată. Ce melodie asculta când o maltrata ...
ADEVĂRUL despre Coronavirus pe care nu îl spune nimeni. Cum se răspândeşte de fapt cel mai temut virus la ora actuală
ADEVĂRUL despre Coronavirus pe care nu îl spune nimeni. Cum se răspândeşte de fapt cel mai temut virus la ora actuală
ADEVĂRUL despre FEMEI şi filmele pentru ADULŢI. Dărâmă toate TABUURILE
ADEVĂRUL despre FEMEI şi filmele pentru ADULŢI. Dărâmă toate TABUURILE
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Reacţia incredibilă a lui Gigi Becali, după ce Daniela Crudu a fost ruptă în bătaie:
Reacţia incredibilă a lui Gigi Becali, după ce Daniela Crudu a fost ruptă în bătaie: "La nebuni, tată! Dacă e femeie ...
Nu mai sunt bani de furat! Ponta dinamitează clasa politică din România
Nu mai sunt bani de furat! Ponta dinamitează clasa politică din România
Veste de ultimă oră despre Simona Halep! Ce anunț a făcut tenismena
Veste de ultimă oră despre Simona Halep! Ce anunț a făcut tenismena
Nici nu s-a CASATORIT bine, ca Ilie Nastase a si facut ANUNTUL: Am decis sa ma...
Nici nu s-a CASATORIT bine, ca Ilie Nastase a si facut ANUNTUL: Am decis sa ma...
ATENŢIE!! Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Cel puţin 63 de români au fost deja păcăliţi. Totul pare extrem de credibil, până când...
ATENŢIE!! Cea mai nouă metodă de înşelăciune. Cel puţin 63 de români au fost deja păcăliţi. Totul pare extrem ...
Nu se poate! Câți lei i-a dat soția lui SALAM unei cerșetoare
Nu se poate! Câți lei i-a dat soția lui SALAM unei cerșetoare
Un nou FENOMEN face ravagii pe internet. Iată pentru ce folosesc aceste tinere telefonul, atunci când sunt singure
Un nou FENOMEN face ravagii pe internet. Iată pentru ce folosesc aceste tinere telefonul, atunci când sunt singure
Descoperirea făcută de poliţişti în locuinţa unui bărbat de 62 de ani din Galaţi. A fost reţinut imediat
Descoperirea făcută de poliţişti în locuinţa unui bărbat de 62 de ani din Galaţi. A fost reţinut imediat
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
Își suspecta soțul că o înșală așa că a montat o cameră de filmat ascunsă în biroul lui. Când a descoperit ce face acesta, s-a îngrozit. „M-am simțit murdară”
Își suspecta soțul că o înșală așa că a montat o cameră de filmat ascunsă în biroul lui. Când a descoperit ce ...
Dezvăluiri șocante! Kate Middleton a vorbit despre problemele grave pe care le-a întâmpinat la Casa Regală!
Dezvăluiri șocante! Kate Middleton a vorbit despre problemele grave pe care le-a întâmpinat la Casa Regală!
Anunțul momentului! După patru luni de relație râvnitul burlac a cerut-o în căsătorie pe superba blondă!
Anunțul momentului! După patru luni de relație râvnitul burlac a cerut-o în căsătorie pe superba blondă!
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a dat toate detaliile
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a ...
Anunțul care bate orice SAMSAR! Un român a avut o idee GENIALĂ pentru a vinde un VW Golf diesel
Anunțul care bate orice SAMSAR! Un român a avut o idee GENIALĂ pentru a vinde un VW Golf diesel
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Imagini șocante la Kanal D! Vedetele s-au luat la bătaie în timpul emisiunii
FOTO. Imagini șocante la Kanal D! Vedetele s-au luat la bătaie în timpul emisiunii
De ce fug bărbaţii de relaţiile serioase?
De ce fug bărbaţii de relaţiile serioase?