"Am 'găsit' palmaresul Universităţii Craiova şi al Stelei". Documentele cu care patronul din Liga a IV-a cere să se facă lumină în fotbalul românesc

12 apr 2018 19862 afişări Fotbal Intern
"Am 'găsit' palmaresul Universităţii Craiova şi al Stelei". Documentele cu care patronul din Liga a IV-a cere să se facă lumină în fotbalul românesc

Adrian Mititelu continuă să lupte pentru a demonstra că palmaresul Universităţii Craiova aparţine echipei fondate de acesta, care în prezent evoluează în Liga a IV-a, şi nu formaţiei CS U Craiova, club înscris în Liga I. Omul de afaceri a postat pe pagina sa de Facebook mai multe extrase din anuarele tipărite de LPF în trecut, în care se arată că echipa dezafiliată în 2011 este continuatoarea echipei fondate în 1948.

"Documenturl Nr. 1

În cadrul acestei reviste oficiale a LPF (n.r din 1994), cluburile sunt prezentate fiecare în parte, cu toate datele de identificare, inclusiv palmares, anul înfinţării etc. Din conţinutul acestui document se observă că FC UNIVERSITATEA CRAIOVA era recunoscută de LPF ca fiind deţinătoarea palmaresului echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA. Sunt precizate în mod clar, anul înfiinţării şi performanţele obţinute", a scris Mititelu pe pagina sa de Facebook.

"Documentul Nr. 2

Acest document conţine extrase din trei anuare ale fotbalului românesc, editate de catre FRF, respectiv: Anuarul 1996-2000; Anuarul 2000-2005 şi Anuarul 2005-2009. În cadrul acestor reviste oficiale ale FRF, FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA este creditată cu palmaresul all-time, meciuri jucate, goluri etc. Mai mult, în anuarul fotbalului românesc din anii 1996-2000, la clasamentul all-time se specifică în nota de jos faptul că sunt incluse rezultatele obţinute de aceste cluburi în perioada în care au evoluat sub alte nume, repectiv CSU sau ŞTIINŢA. Prin urmare, federaţia a recunoscut oficial continuitatea acestor cluburi. De asemenea, în anuarul 2000-2005 se poate observa şi palmaresul lui Pavel Badea, ca fotbalist la UNIVERSITATEA Craiova, începand cu anul 1983 si terminând cu anul 2004!",  a continuat Mititelu, pe reţeaua de socializare.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat pe 10 noiembrie, în ziua în care s-a inaugurat noul "Ion Oblemenco", că recunoaşte drept palmares al clubului CS U Craiova toate performanţele obţinute între 1948 şi 1991. De la izbucnirea scandalului legat de marca şi palmaresul Universităţii Craiova, LPF nu a avut o poziţie clară şi a evitat să atribuie vreun palmares echipei antrenate de Devis Mangia, dar lucrurile s-au schimbat în ziua respectivă: "[...] În acest context, apreciem că solicitarea clubului este întemeiată iar echipa S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. trebuie înscrisă pe pagina de web a LPF cu rezultatele obţinute începând cu anul 1948 şi până în anul 1991", s-a arătat în comunicatul postat pe site-ul lpf.ro, la vremea respectivă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.