Aici sunt acțiunile dumneavoastră la Dinamo! Desecretizarea unei tranzacții despre care beneficiarul nu știe nimic. APCH a cedat 8% din acțiuni către Red&White, cota trebuie să ajungă la CS Dinamo, președintele Clubului Sportiv nu are habar: „Pe noi nu ne-au anunțat…” | EXCLUSIV

Aici sunt acțiunile dumneavoastră la Dinamo! Desecretizarea unei tranzacții despre care beneficiarul nu știe nimic. APCH a cedat 8% din acțiuni către Red&White, cota trebuie să ajungă la CS Dinamo, președintele Clubului Sportiv nu are habar: „Pe noi nu ne-au anunțat...” | EXCLUSIV
  • Publicat:

Eduard Galan, președintele DDB, a furnizat o informație de impact. Șeful „Doar Dinamo București” spune că acțiunile cedate de Asociația Peluza Cătălin Hîldan către Red&White (8%) vor merge, conform unui memorandum, la Clubul Sportiv Dinamo. Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, nu știe nimic despre o asemenea înțelegere!

„Desecretizarea unei tranzacții despre care beneficiarul nu știe nimic! APCH a cedat acțiunile către Red&White pentru ca acestea să ajungă, ulterior, la CS | EXCLUSIV

Dialog aprins, duminică, între Vlad Iacob, fostul administrator special al SC Dinamo 1948 SA și Eduard Galan, președintele programului Doar Dinamo București. Invitat la Radio Dinamo, Galan a discutat cu Iacob, cel care a solicitat să intre în emisiune pentru a-i adresa unele întrebări liderului DDB în legătură cu acțiunile pe care Asociația Peluza Cătălin Hîldan le-a cedat către Red&White. În februarie, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu au cumpărat, de la Dorin Șerdean, cota deținută de firma Lotus -este vorba de 72,8%- în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Tot atunci, noul acționar majoritar de la Dinamo a mai colectat 8% din cota APCH. Într-o întrebare transmisă membrilor DDB, liderii APCH au solicitat părerea cotizanților activi de la acea vreme. În textul sondajului nu a existat, însă, informația legată de CS, un detaliu care a rămas „la secret”, știut doar de intimii programului, șefii APCH și cei care au participat la negocieri.

„Sunteți de acord ca, în cazul în care un investitor/ grup de investitori preia pachetul majoritar de acțiuni de la LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” să cedeze, la același preț/acțiune, un procent, dar fără scăderea participației Asociației sub 10%? Banii se vor întoarce în club ca a port la capitalul social.”

În spatele acestei tranzacții, conform discuției dintre Iacob și Galan s-ar afla un memorandum în care este implicat și Clubul Sportiv Dinamo. Astfel, acțiunile predate de APCH către Red&White, plus un alt procent de 2% atașat din cota „RWM” ar urma să fie direcționate către Clubul Sportiv Dinamo, care ar deveni, astfel, acționar în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Redăm mai jos dialogul de la Radio Dinamo între Vlad Iacob și Eduard Galan:  

Vlad Iacob: Le-ați vândut acțiuni Edi! (n.r. celor de la Red&White)

Eduard Galan: Unde se duc acțiunile alea?

V.I. La ei, la Red&White s-au dus!

E.G. Alea au scop precis și știi sigur unde se duc! Zi acum, unde se duc? Zi tu!

V.I. Trebuiau să se ducă într-un proiect conceput cu cei de la One.

E.G. Dar spune unde se duc!

V.I. Păi s-au dus, deja, în Red&White!

E.G. Spune unde se duc acțiunile alea când se semnează acolo! Te rog frumos, spune!

(n.r. intervine un alt invitat). Pot să încerc eu răspunsul? Se duc la CS! (n.r. Clubul Sportiv Dinamo).

E.G. Normal că știi, toată lumea știe, nu manipulați!

V.I. Dacă se va semna acel protocol cu CS…

E.G. Se va semna, dacă nu o să mai interveniți voi, se va semna.

V.I. Ideea unui protocol cu CS există de când am venit eu la club.

E.G. Da, mă, l-am discutat împreună. Știi și memorandumul semnat… unde se duc acțiunile alea… .

V.I. Între voi și Red&White. Da, da, știu, nu se duc, neapărat, acțiunile alea, se duc 10%. Iar acest proiect a fost făcut în momentul în care a existat interesul celor de la One.

Ionuț Popa a confirmat, în ianuarie, discuția cu One la care a participat și Andrei Nicolescu. Grupul One poate deveni sponsor principal al Clubului Sportiv Dinamo!

La începutul acestei an, cu o lună înainte de semnarea înțelegerii între Red&White și Dorin Șerdean, Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, dezvăluia planul legat de eventuala cooptare a CS Dinamo în cadrul acționariatului SC Dinamo 1948 SA în emisiunea Dinamo 7/9.

„A fost o întâlnire. Mă refer la cei de la One, a fost o întâlnire la mine în birou, cu domnii Iacob, tată și fiu, cu avocatul… în septembrie, octombrie. A fost în birou și avocatul celor de la One… (n.r. din informațiile noastre, cel de care vorbea Ionuț Popa este Andrei Nicolescu!) ei au spus că dacă CS Dinamo este parte din proiect, atunci merg înainte. Din punctul meu de vedere este un brand, ei sunt listați la bursă, sunt super serioși, discută juridic (n.r. Grupul One), iar eu la o discuție nu pot să discut cu sufletul, a trebuit să discut cu ei pe legislație. Și ei m-au întrebat, astăzi este posibilă o asociere? Am răspuns că nu! Am explicat cu raționamentul juridic, au înțeles, dar au spus: după „haircut”, dacă achităm acea sumă de bani, dacă se închide datoria, o facem? Și am spus sigur, de ce nu? Este și interesul bazei sportive, a clubului, până la urmă fotbalul de aici s-a desprins… . Este bine ca CS Dinamo să fie garant. Și-i înțeleg și pe investitori, una este să intri în asociere cu x sau y, alta e să intri cu statul… te bazezi pe un lucru cert, iar certitudinea lipsește în fotbalul românesc în momentul de față. Și în sportul românesc, iar cei de la One asta și-au dorit, o certitudine”, a transmis Ionuț Popa în ianuarie 2023.

La conferința de presă organizată cu ocazia cooptării lui Ionuț Lupescu în cadrul academiei Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Popa a transmis că urmează să anunțe un sponsor important pentru CS Dinamo, cel mai galonat club sportiv din România. Toate informațiile duc spre o colaborare cu Grupul One care ar urma să își mărească sponsorizarea către clubul alb-roșu. În momentul de față părțile au semnată, deja, o colaborare, brand-ul One fiind arborat în Parcul Sportiv Dinamo.

Beneficiarul memorandumului nu știe nimic. Ionuț Popa. „Nu știu, nu am auzit. Noi ne concentrăm pe stadion și ne dorim să promovăm în liga secundă”

Cât despre memorandumul dintre Red&White și Asociația Peluza Cătălin Hîldan, a cărui beneficiar ar fi CS Dinamo prin asimilarea pachetului de acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA, Ionuț Popa spune că: „Nu, nu știu nimic, pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Nu am mai avut discuții cu nimeni, noi ne concentrăm pe stadion și ne dorim să promovăm cu echipa de fotbal în liga secundă, în ceea ce îmi spuneți dumneavoastră nu s-au purtat discuții. Am tot spus și o să repet, SC Dinamo este în insolvență și, referitor la eventuale discuții, chiar nu are rost cât timp există o astfel de situație. Noi avem priortățile noastre”, a transmis Ionuț Popa, luni, a doua zi după ce s-a desfășurat dialogul între Eduard Galan și Vlad Iacob.

Contactat telefonic și întrebat de reporterul ProSport dacă Clubul Sportiv Dinamo știe de acest protocol / memorandum între APCH și Red&White, Eduard Galan, președintele Program Doar Dinamo București, a refuzat să ofere un răspuns oficial!

 

 

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
Simona Gherghe, anunț tulburător pe rețelele sociale la exact 7 ani de când a spus DA: Aproape de naștere!
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…