AFC Rapid refuză proiectul Primăriei și contraatacă. Un grup de susținători îl acuză pe lichidatorul judiciar la FC Rapid că „trage” cu PSD și că l-a făcut scăpat pe „Vamă” de plata datoriilor. Lichidatorul Florea e ironic: „Le doresc succes!”

Autor: Matei Udrea Publicat: 20 Jul. 2017, 12:59 Actualizat: 20 Jul. 2017, 13:00 Fotbal Intern
AFC Rapid refuză proiectul Primăriei și contraatacă. Un grup de susținători îl acuză pe lichidatorul judiciar la FC Rapid că „trage” cu PSD și că l-a făcut scăpat pe „Vamă” de plata datoriilor. Lichidatorul Florea e ironic: „Le doresc succes!”

Conflictul deschis a izbucnit între facțiunile rapidiste, care au ajuns la etapa amenințărilor cu dosare penale și a comunicatelor belicoase. AFC Rapid a lăsat să treacă ziua de luni fără să răspundă ultimatumului lansat de Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, care ceruse imperativ, vineri, ca șefii acestei grupări să renunțe la orice pretenții și să semneze adeziuni la echipa susținută de autorități, Mișcarea CFR. Cum Tudorache avertizase în scrisoarea către Dumitru Tudor și Horia Manoliu, șefii AFC Rapid, că va considera un refuz lipsa răspunsului, lucrurile sunt clare: în sezonul următor, în Liga 4 București vom avea două echipe Rapid. Una susținută de Primărie și aliată cu falimentarul FC Rapid și o alta, AFC Rapid, condusă de Horia Manoliu și sprijinită de un grup de simpatizanți.

AFC Rapid a contraatacat dur marți dimineață. Prin intermediul unui comunicat dat publicității pe pagina de Facebook a grupului „Suporter Club Rapid”, aparținând ONG-ului Socios Rapid 1923 afiliat AFC Rapid, lichidatorul judiciar este acuzat de lucruri grave: trage sforile pentru Primărie, a prejudiciat clubul în cel puțin două procese, l-a făcut scăpat de Dinu „Vamă” de plata unei datorii de 100.000 de euro. Comunicatul semnat „un grup de suporteri rapidiști” cere atragerea răspunderii pentru lichidatorul judiciar, reclamarea acestuia la UNPIR (Uniunea Notarilor și Practicienilor în Insolvență din România) și amenință chiar cu plângeri penale!

„Acest lichidator a greșit. Dacă este cazul să fie făcută și o plângere penală”

Iată comunicatul:

„ECHIDISTANTA SAU COMPLICITATE?

Legea 85 spune ca lichidatorul judiciar este persoana investita printr-o sentinta judecatoreasca, care are ca atributii inventarierea patrimoniului, protejarea acestuia si valorificarea elementelor de patrimoniu pentru indestularea creditorilor. 
Cu ceva timp in urma, noi, Suporter Club Rapid ne-am angajat sa incepem identificarea persoanelor, faptelor care au prejudiciat clubul Rapid. Iar ultimele evenimente petrecute ne-au deschis ochii. Am descoperit un lichidator judiciar care incepe sa devina partinitor, desi legea il obliga sa fie neutru. Iar ultimele aparitii in presa ale acestuia ne prezinta o persoana care da dovada de multa ravna ca posibile elemente de patrimoniu ale FC Rapid SA sa ajunga intr-o anumita parte, desi dansul doar trebuie sa fie cel care organizeaza licitatia, nu sa incline balanta spre un anumit amator de istorie alb-visinie. 
Emisiunea de aseara de la Realitatea tv, ne-a confirmat temerile, domnul primar Tudorache afirmand raspicat ca lucreaza impreuna cu familia Moraru- Azuga si lichidatorul sa dobandeasca mai usor lucruri care normal ar trebui obtinute numai in baza unei procedure de licitatie publica. Nu intelegem participarea lichidatorului la intalniri la care el nu trebuie sa apara, si mai mult decat atat, oferind unui potential cumparator anticipat detalii despre patrimoniul unui debitor, plus ca propune lucruri care favorizeaza acest cumparator. Desi legea precizeaza clar, ca intai patrimoniul se supune procedurii licitatiei. Iar lichidatorul trebuie sa o organizeze cat mai bine si cat mai corect, altfel poate suporta rigorile legii. Daca Primaria Sectorului 1, investitorul din Qatar, miscarea alb-albastra, etc. sunt interesate de posibile parti ale averii FC Rapid SA, trebuie doar sa achizitioneze caietul de sarcini, sa achite garantia si sa liciteze la termenul stabilit. Aceste etape trebuie sa le gestioneze lichidatorul, nu sa lucreze cot la cot cu unii dintre ei.
Analizand activitatea lichidatorului din acest an, am observat un lucru grav. Ca acesta n-a mai actionat atat de insistent cand a fost vorba de recuperarea datoriei catre Rapid a domnului Dinu Vama. Desi a fost investit in functie pe data de 16.12.2016, iar procesul a avut termene in lunile ianuarie si februarie 2017, n-a catadicsit sa preia speta, lasand dosarul in mainile unui avocatel de provincie, care se pare ca nici la nivelul de fara frecventa n-are cunostinte juridice. Mai mult decat atat, sentinta tribunalului a dat dreptul FC Rapid SA sa poata ataca hotararea, dar lichidatorul, ca unic reprezentant nu s-a mai obosit sa faca ceva, astfel sentinta a ramas definitiv iar FC Rapid SA a fost prejudiciat cu 100,000 eur. 
De asemenea, prin primavara, acelasi lichidator se batea cu pumnul in piept prin presa ca bunuri ale FC Rapid se gasesc gazduite in incinta stadionului Giulesti si ca va face totul ca aceste bunuri sa revina adevaratului proprietar, pentru a fi valorificate. A initiat o actiune in instanta, pierduta, dar de asemenea I s-a oferit sansa recursului, pe care nu l-a mai initiat. Noi stim ca pana nu ramane definitive un lucru, exista sanse sa-l obtinem. Dar se pare ca domnul lichidator are alta viziune, alt comportament. 
Concluzia noastra este ca acest lichidator a gresit si coroboram inactiunile din justitie cu partizanatul din ultima vreme al acestuia fata de anumit cerc de interese, ne face sa solicitam public creditorilor FC Rapid SA sa initieze atragerea raspunderii acestuia, sa sesiseze UNPIR si, daca este cazul sa fie facuta si o plangere penala. 
Stim, aceste prejudicii prezentate sunt ca o picatura intr-un ocean, la cat a fost jecmanit Rapidul, dar trebuie sa existe un inceput, chiar celebrul Al Capone a fost ”’agatat”” cu ceva minor. 
In incheiere va anuntam ca vom continua sa identificam si demasca talharii Rapidului, indiferent de nume sau pozitie sociala.

Un grup de suporteri Rapidiști.”

Lichidatorul Florea: „I-am recomandat primarului să nu îi coopteze în proiect. Au o parte din răspundere pentru faliment. Manoliu încearcă să înscrie la OSIM o marcă similară celei a FC Rapid”

Contactat de ProSport, lichidatorul judiciar Mihai Florea a pufnit în râs când a auzit de inițiativa susținătorilor AFC Rapid. „Le urez succes! Eu am un Comitet al Creditorilor care, dacă e nemulțumit, poate întreprinde măsurile adecvate. Ce să le răspund? Sunt niște prostii! În cazul domnului Dinu Gheorghe, eu am aflat despre proces foarte târziu, la sfârșitul lunii martie, pentru că până atunci nu am primit niciun document de la Rapid. Actele fuseseră la fostul lichidator judiciar. La ora aceea nu se mai putea face recurs. În cazul bunurilor de la stadionul Rapid, voi deschide acțiune în instanță după vacanța judiciară. Am crezut, la un moment dat, că mă pot înțelege cu doamna Caciureac. Am inițiat o acțiune crezând că pot să îi forțez mâna. Se pare că m-am înșelat. Se va ajunge în instanță. Cât privește presupusa mea părtinire, e o prostie și asta. Eu am avut până acum două întâlniri cu domnul primar, ambele oficiale și ambele la cererea și invitația dânsului. Dacă m-au chemat, ce era să fac, să nu mă duc? De ce nu m-aș fi dus?”, a explicat Florea.

Acesta a povestit apoi de ce crede că a apărut acest comunicat al susținătorilor AFC Rapid: „Toată chestia asta pleacă de la ultima discuție. Am avut o intervenție și am spus că, din punctul meu de vedere, dacă AFC vrea să vină la discuții, ar trebui să termine cu toate celelalte… Dacă țin la Rapid și chiar vor binele echipei, ar trebui să termine cu toate acțiunile pe care încearcă să le facă pe diferite căi. Inclusiv cu încercarea de a înscrie la OSIM a unei mărci similare cu cea pe care o are Rapid și cu comunicatele pe care le-au dat mascat cu privire la faptul că ei ar deține patrimoniul, palmaresul, marca și toate celelalte. Le-am spus că, dacă au ceva, să pună pe masă. Dacă nu, să tacă. Pentru că fac numai rău, inclusiv zvonurile lansate. Știu sigur că i-a deranjat observația asta pentru că le-am văzut reacția. Mi-au spus că nu sunt ei, că nu fac ei… I-am spus: domnule, cum nu ești dumneata? Uite dovada, ai fost la OSIM și ai depus cerere pentru marca Rapid! Și a dat în bâlbâială domnul Manoliu! Scrie tot felul de articole pe 1923.ro, care este un site al suporterilor rapidiști, fără nicio logică. I-am spus: «Te-ai luat de mine fără să ne cunoaștem sau să-ți fac ceva». «Nu, că eu n-am scris nimic, că nu e site-ul meu», mi-a răspuns. «Cum, nu? Că îți recunosc stilul! Indiferent ce ai spune. Știe toată lumea că tu le scrii! Văd cum puneți problema.»”.

Lichidatorul Florea a povestit că i-a recomandat primarului Tudorache să nu coopteze AFC Rapid în planul de renaștere a echipei deoarece persoanele implicate acolo au avut o parte din vină pentru falimentul clubului: „Acum, e treaba lor. N-au decât să facă. Dar nu mă intimidează. Din contră, înseamnă că îi deranjez. Eu le-am spus de la început că AFC nu are nimic. I-am spus domnului primar că, dacă aș fi în locul dânsului, nu aș discuta cu acest AFC. Din mai multe considerente. AFC a avut posibilitatea să salveze Rapid, fiind acționar, și nu a făcut altceva decât să-l lase să moară creându-i datorii imense și ulterior transferându-le unor oameni care nu puteau sub nicio formă să ducă Rapid mai departe. Cu intenția ca, ulterior, să revină pe cai mari și să spună că ei au salvat Rapid. Clubul are datorii mari create de ei. S-au prins că eu am sesizat lucrul ăsta. N-am nimic personal nici cu Manoliu, nici cu Tudor, dar nu sunt de acord cu ce promovează dânșii. Treaba mea e să conserv activele Rapidului. Ei trebuie să înceteze cu lucrurile astea”.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 20 Jul. 2017, 12:59 Actualizat: 20 Jul. 2017, 13:00 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Veste tristă pentru Andra Măruță. Fratele vedetei de la Pro TV, diagnosticat cu o boală cruntă
Veste tristă pentru Andra Măruță. Fratele vedetei de la Pro TV, diagnosticat cu o boală cruntă
Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România
Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România
27 de lucruri pe care mecanicii auto nu vor să le ştii. Cum te fac de bani şi la ce să fii atent
27 de lucruri pe care mecanicii auto nu vor să le ştii. Cum te fac de bani şi la ce să fii atent
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
„Au scos sunete tribale!” Norvegienii isi bat joc de copiii Romaniei! Ce au putut sa spuna dupa meci
„Au scos sunete tribale!” Norvegienii isi bat joc de copiii Romaniei! Ce au putut sa spuna dupa meci
Durata normală a unei partide de amor a fost anunţată oficial! Te încadrezi sau mai trebuie să lucrezi?
Durata normală a unei partide de amor a fost anunţată oficial! Te încadrezi sau mai trebuie să lucrezi?
Acestea sunt primele imagini reale cu noul Volkswagen Golf 8 - interior şi exterior
Acestea sunt primele imagini reale cu noul Volkswagen Golf 8 - interior şi exterior
FOTO-BOMBĂ! Jurnalista sexy care a rupt netul cu pozele din vacanţe. Cu ce fotbalist se iubeşte
FOTO-BOMBĂ! Jurnalista sexy care a rupt netul cu pozele din vacanţe. Cu ce fotbalist se iubeşte
RĂSTURNARE de situaţie: PNL s-a răzgândit
RĂSTURNARE de situaţie: PNL s-a răzgândit
SURPRIZĂ majoră după întâlnirea dintre Orban şi Isărescu
SURPRIZĂ majoră după întâlnirea dintre Orban şi Isărescu
Cumpănaşu, dezlănţuit, în direct, faţă de soţia lui: Mai ai întrebări!? Simona ar fi intrat în pământ, dacă putea | VIDEO
Cumpănaşu, dezlănţuit, în direct, faţă de soţia lui: Mai ai întrebări!? Simona ar fi intrat în pământ, dacă ...
DOLIU URIAS! A murit! S-a stins in urma cu putin timp. Stirea trista a NOPTII
DOLIU URIAS! A murit! S-a stins in urma cu putin timp. Stirea trista a NOPTII
Ministrul Muncii a făcut anunțul serii: Calculele care îi vizează direct pe pensionari
Ministrul Muncii a făcut anunțul serii: Calculele care îi vizează direct pe pensionari
Anamaria Prodan, BLESTEMATĂ! Impresara și Reghe, la un pas de MOARTE
Anamaria Prodan, BLESTEMATĂ! Impresara și Reghe, la un pas de MOARTE
Andra, in LACRIMI! Trece prin momente GRELE! Are nevoie de operatie
Andra, in LACRIMI! Trece prin momente GRELE! Are nevoie de operatie
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
"Alexandra și Luiza nu sunt moarte". Anunț uluitor făcut în urmă cu câteva minute în cazul Caracal
Marea Britanie stabilește data plecării din Uniune. Boris Johnson
Marea Britanie stabilește data plecării din Uniune. Boris Johnson
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare tv.  Cine este barbatul cu care o relatie de 32 de ani. Decizia ei de a nu se marita le-a afectat povestea de iubire
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare ...
Era una dintre cele mai frumoase artiste, dar si-a distrus chipul din cauza operatiilor estetice! Fata i s-a umflat extrem de mult. E socant cum a ajuns sa arate acum
Era una dintre cele mai frumoase artiste, dar si-a distrus chipul din cauza operatiilor estetice! Fata i s-a umflat extrem ...
Acest pictorial îţi semnează direct cererea de divorţ - Galerie foto incendiară
Acest pictorial îţi semnează direct cererea de divorţ - Galerie foto incendiară
Anamaria Prodan încinge internetul la 46 de ani! IMAGINI INCENDIARE cu vedeta TV într-un costum de baie minuscul! FOTO
Anamaria Prodan încinge internetul la 46 de ani! IMAGINI INCENDIARE cu vedeta TV într-un costum de baie minuscul! FOTO
BOMBĂ! Cui i-a rămas AVEREA Tamarei Buciuceanu! Actrița nu a avut copii și a decis să i-o lase toată lui
BOMBĂ! Cui i-a rămas AVEREA Tamarei Buciuceanu! Actrița nu a avut copii și a decis să i-o lase toată lui
Data la care Marea Britanie pleacă din Uniune! BREXIT-ul are noi termene
Data la care Marea Britanie pleacă din Uniune! BREXIT-ul are noi termene
Adrian Mutu a pierdut trei milioane de euro și a rămas fără casa din Miami la partaj, dar și fără yacht
Adrian Mutu a pierdut trei milioane de euro și a rămas fără casa din Miami la partaj, dar și fără yacht