"AFAN a propus ca o parte din drepturile TV să fie reţinute de LPF ca o garanţie pentru plata salariilor restante". Semnalul de alarmă tras, după problemele financiare apărute în Liga 1

14 mai 2019 755 afişări Fotbal Intern
"AFAN a propus ca o parte din drepturile TV să fie reţinute de LPF ca o garanţie pentru plata salariilor restante". Semnalul de alarmă tras, după problemele financiare apărute în Liga 1

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) atrage atenţia asupra problemelor financiare din fotbalul românesc. În Liga 1 Betano, Gaz Metan şi Astra nu au plătit salariile restante către jucători, iar aceştia din urmă au tras mai multe semnale de alarmă în această privinţă. 

"Comunicat

AFAN îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia financiară a fotbalului românesc, a modului în care unele cluburi înţeleg să-şi respecte contractele pe care le-au încheiat cu jucătorii şi, nu în ultimul rând, să respecte competiţia în care s-au înscris.

AFAN va încuraja, va sprijini şi va reprezenta jucătorii să lupte pentru respectarea drepturilor lor contractuale şi să se adreseze comisiilor sportive ale FRF/LPF pentru recuperarea restanţelor financiare.

AFAN a propus an de an ca o parte din drepturile TV să fie reţinute de LPF ca o garanţie pentru plata salariilor restante, dacă este cazul. Această propunere nu poate fi pusă în practică decât de LPF, prin votul adunării generale, mai exact cu votul conducătorilor cluburilor. Fără acordul lor, această propunere pe care o facem noi an de an şi care e susţinută de un club sau două nu o să poată fi pusă în practic niciodată.

Să nu uităm că, prin modificarea legii sportului, cluburile au dobândit nişte facilităţi fiscale pe care nu le-au avut niciodată şi, chiar în aceste condiţii, problemele sunt aceleaşi.

Atât timp cât nu există o strategie pe termen lung pentru atragerea de fonduri, atât timp cât managementul cluburilor nu este unul eficient, atât timp cât nu se va investi în infrastructură, fotbalul din România nu numai că nu va progresa, ci va continua regresul pe care l-a avut în ultima perioadă.

Atunci nu ar trebui să ne mai mire faptul că echipele româneşti vor fi regăsite în anii viitori în ultimele urne ale competiţiilor europene şi ne vom bucura dacă ne vom califica în „toamna europeană”.

Cât timp fotbalul românesc va fi practicat de jucători aflaţi permanent în situaţia de a avea restanţe financiare sau în pericol de a nu-şi mai recupera niciodată drepturile financiare neachitate din cauza insolvenţei unor cluburi sau altor asemenea cauze, nu ne putem aştepta să avem un fotbal competitiv în plan european, să avem spectatori pe terenurile de fotbal, să  avem o competiţie internă de calitate", se arată în comunicatul AFAN.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.