Adevărate ”leoaice” în derby-ul Vestului la fotbal feminin! Arădencele de la Piroș Security au câștigat contra timișencelor de la Fortuna în memoria profesorului Bugar

Redactor:
Călin Mnerie
Adevărate ”leoaice” în derby-ul Vestului la fotbal feminin! Arădencele de la Piroș Security au câștigat contra timișencelor de la Fortuna în memoria profesorului Bugar
  • Publicat:

Când reprezentantele județelor rivale Arad și Timiș ar fi trebuit să se înfrunte în cadrul etapei a 7-a a Ligii I feminine la fotbal, Florin Bugar încă lupta pentru viața sa după infectarea cu coronavirus. Ulterior, portdrapelul fotbalului feminin timișan ani de-a rândul din postura de tehnician al prim divizionarei CFR s-a stins tragic pe patul de spital, iar o parte dintre jucătoarele de la Piroș Security și Fortuna Becicherecu Mic s-au văzut la căpătâiul profesorului lor și nu pe „dreptunghiul verde”.

De altfel, reprogramarea duelului de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, din superba duminică de Moș Nicolae, a debutat cu un minut de reculegere ținut în memoria lui Bugar. Iar Moșul a băgat în ghetele arădencelor multă ambiție, concentrare și știință a jocului, iar succesul în fața unei formații mai bine cotate a venit ca o consecință firească. S-a terminat 2-0 pentru Piroș Security, care va aborda play-offul din postura celei de-a treia forțe a campionatului, la doar două puncte față de rivalele de astăzi.

Meciul a început perfect pentru gazde. În minutul 2, Prisăcari a lansat-o lung pe Olariu, aceasta a fost contrată de portarul advers, care a atins ușor și mingea, dar „centralul” Ladăr a avut toate motivele să arate punctul cu var. Cristina Sucilă, sosită în urmă cu două luni chiar de la Becicherec a trimis bine în dreapta lui Roșu și Piroș Security intra repede în avantaj. Forcingul de start al amfitrioanelor a continuat și, în minutul 9, putea fi 2-0. Drăgan a centrat din dreapta, mingea a ajuns pe colțul lung la azera Parlak, care a reluat incredibil peste poartă din careul de 6 metri.

O altă ocazie imensă pentru „roș-albe” am consemnat-o în minutul 23 de metri. Sucilă a angajat-o în adâncime pe Olariu și aceasta a trimis un șut lobat ce a lovit bara din stânga lui Roșu. Timișencele au început să macine jocul, dar fetele lui Cuedan și Ilea s-au apărat bine, pe două linii și Maha a avut de intervenit doar la două centrări în fața porții ale lui Rus și Ienovan. S-a intrat cu 1-0 la pauză, dar și premizele unui meci la fel de încins și în actul secund.

Aspectul jocului a fost cam același și la revenirea de la cabine, cu arădencele parcă – totuși – stând mai sus în teren. Șuturile de la mare distanță, marca Bozian, respectiv L. Rus nu le-au pus nicio problemă portarilor.

În minutul 71, „leoaicele” au trecut din pe lângă 2-0. Răduc a centrat excelent din corner, iar Parlak a trimis cu capul milimetric peste poartă. Arădencele au simțit că se poate, au recuperat destule baloane în suprafața adversă și, în minutul 80, au obținut o lovitură liberă de la 28 de metri, ușor lateral stînga. Sucilă a sărit peste minge, iar Dumitrița Prisăcari a șutat perfect, cu efect, sub transversala porții apărate de Cosmina Roșu.

Singurul șut pe spațiul porții egiptencei Maha a venit în minutele de prelungire de la atacantul naționalei, Laura Rus, care a tras – însă – slab, fără probleme pentru goal-keeperul gazdelor. S-a terminat 2-0 și arădencele au sărbătorit un succes prețios, al marilor orgolii, dar și cu implicații asupra clasamentului din play-off. Piroș Security a terminat pe podium și poate visa frumos la gura sobei.

AC Piroș Security Arad: Maha – Șuveț, Ancăș, Prisăcari, Marcea – Bozian, Răduc (76 Tomescu), Sucilă – Parlak (88 Sârbovan), Olariu (65 Kugler), Drăgan (88 Prodan). Antrenor: Dan Cuedan.

Fortuna Becicherecu Mic: Cosmina Roșu – Bistrian, Clara Roșu (86 Dobai), Codrescu, Heisu – Pera (53 Șodincă), Colesnicenco, Jivan, Ienovan (76 Scurtu) – Deca – Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitri: Răzvan Ladăr (Zalău) – Marius Matica (Oradea), Alina Mihoc (Arad)

Dan Cuedan: „De ce să nu se bată Piros Security la titlu?”

Dan Cuedan a obținut 16 puncte din 18 posibile pe banca „leoaicelor” după tragica dispariție a lui Florin Bugar.

„Am trecut de o echipă foarte bună, care are în componență câteva extrem foarte valoroase. Am pregătit jocul foarte bine, s-au respectat în mare parte sarcinile de joc, fetele au interpretat o partitură tactică la modul cel mai profesionist, ceea ce pentru noi reprezintă o surpriză plăcută. Sunt puncte foarte importante pentru play-off. Eu și le-am spus jucătoarelor că cel de azi a fost primul meci din faza a doua a competiției, în condițiile în care calificarea în TOP 6 o obținuserăm deja după meciul de săptămâna trecută. Mă bucur că am reușit să legăm a cincea victorie, ceea ce ne dă încredere pentru viitor. Vor urma numai meciuri de genul acesta, foarte bune pentru echipă. Am spus și înainte de acest joc, că de el depinde viitorul și obiectivele echipei, de ce să nu se poată bate Piroș Security la titlu? La Cluj au pierdut 1-0 și au lipsit câteva jucătoare, cu două-trei transferuri bune, eu zic că este o echipă care poate să bată pe oricine. Play-offurile sunt frumoase, dacă începi bine în primele trei-patru jocuri, poți să iei o opțiune serioasă și să joci cu un factor motivațional suplimentar pentru locurile 1-2. Eu rămân la părerea că se poate scoate mai mult din această echipă, maximum nu a fost scos, sperăm să se ia o ecizie bună în pauza de iarnă. Era ceva nou și pentru mine și nu știam dacă exact la ceea ce să mă aștept din punct de vedere al rezultatelor. Am încercat să mă adaptez cât mai repede, am luat niște caracteristici din fotbalul feminin, m-am adaptat repede, până la urmă fotbalul este același. Cu o motivație bună la fiecare joc, plus un pic de organizare, fetele început deja să țină de minge, să aibă posesie, nu imediat să declanșăm atacul și de multe ori să pierdem aiurea mingile. De-a lungul acestor cinci săptămâni am pus mai multe lucruri la punct, însă, repet, potențialul fetelor e mult mai mare”, a spus Cuedan.

Sorin Brîndescu: „Nu avem scuze pentru jocul slab, nu știu de ce nu am jucat ceea ce antrenăm zi de zi”

Doar campioana CFR Cluj o mai bătuse în acest sezon pe Fortuna Becicherecu Mic, dezamăgirea fiind evidentă în tabăra timișencelor după 0-2 pe terenul Aradului.

„Nu știu dacă a câștigat echipa mai bună, ci cea mai ambițioasă și mai în formă. Nouă ne-a lipsit astăzi atitudinea și nu știu de ce pentru că știam că avem meci greu, la o echipă bună. Poate că arădencele au avut continuitate mai bună, au avut jocuri și în ultimele săptămâni, pe când noi nu am mai jucat de pe 19 noiembrie. A fost destul de greu să le mențin pe fete în priză, pentru că știam că anul se termină pe 19 noiembrie, iar această restanță se pare că ne-a dereglat. Și așa, nu avem scuze pentru jocul slab pe care l-am prestat astăzi. Nu știu de nu am vrut să jucăm ceea ce antrenăm zi de zi, nu am avut luciditatea să profităm de acest teren ce-ți permite să joci, să pasezi correct.Ținând cont de avansul de 8 puncte a primei clasate, e puțin probabil ca să o poată încurca cineva la titlu. Dar, play-off-ul este o decizie bună a Federației, am avut meciuri grele cu toate echipele care acum sunt în play-off și cred că așa poate să crească nivelul fotbalului feminin, adică prin partide care nu sunt câștigate dinainte. Așa a fost astăzi, un meci de luptă și ambiție, așa am avut și la Heniu, Vasas sau Cluj. Dar, repet, nu cred că locul unu poate să se schimbe”, a spus la final confruntării de azi Sorin Brândescu, antrenorul timișencelor.

Patronul Piroș vrea să mute echipa în alt oraș: „Nu suntem sprijiniți deloc de autorități!”

2-0 cu Becicherecu Mic este, poate, cel mai important rezultat din istoria de 5 ani de zile a clubului Piroș Security Arad.

Patronul acestuia, Pavel Piroș, a avut ambiția să facă o echipă puternică de fete după ce a renunțat la finanțarea divizionara secundă masculină, Șoimii Pâncota, doar că eforturile sale nu sunt sprijinite și de autoritățile locale arădene.

Nu mai departe de această toamnă, gruparea de fotbal feminin a solicitat „colosala” sumă de 55,800 de lei pe bază de proiect depus la Centrul Cultural Municipal, dar i s-a spus nu.

„Din păcate, noi nu am primit bani de la autoritățile locale, care nu știu de ce, dar au ceva cu fotbalul feminin. Totuși este o echipă ce joacă în Liga 1, este a Aradului, ne batem la titlu și ar trebui să fie o mândrie pentru fotbalul arădean. Este foarte greu din punct de vedere financiar să țin această echipă, care, iată, de azi e pe podium, dar vom încerca să găsim soluții. După rezultatele bune pe care le-am avut, poate că autoritățile arădene ne vor ajuta și pe noi. Am primit sprijin de la Federație pentru testele COVID, dar cheltuielile sunt extraordinar de mari. Avem fete care fac naveta de la Timișoara sau din alte localități, avem jucătoare străine care au contracte în derulare în așa fel încât să aibă drept de muncă în România. Avem nevoie de sprijinul autorităților, numele echipei e Piroș Security Arad, nu scrie altă localitate. Dacă nu vor, mă gândesc să mut echipa într-un oraș unde să fiu ajutat și financiar și mai ales, respectat”, a spus patronul formației de pe Mureș.

Clasamentul la zi în Liga 1 la fotbal feminin:

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen