365 de zile, la puls 120. Rotariu: „Doar 19 la sută din ce am trăit până acum îmi imaginam să trăiesc în fotbal până la 19 ani”

365 de zile, la puls 120. Rotariu:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • A trecut un an de la momentul în care  Dorin Rotariu (19 ani) își sărbătorea majoratul cu un gol împotriva formației SC Vaslui.
  • ProSport vă prezintă evoluția tânărului mijlocaș în ultimele douăsprezece luni, o perioadă marcată și de golurile în poarta Stelei, dar și de conflicte cu fanii din „Peluza Cătălin Hîldan”
  • Dinamo a învins în prima etapă a Ligii 1 echipa Oțelul Galați, scor 4-0
  • Nepotul fostului internațional Iosif Rotariu a fost urmărit în runda inaugurală de oficiali de la PSV Eindhoven

Timișoreanul Rotariu rămâne unul dintre polii de interes ai Ligii 1 și în 2014. S-au țesut nenumărate povești în jurul său, a devenit miez de conflict între Ștefan cel Mare și Ghencea, e unul dintre puținii tineri români pentru care o echipă precum cel mai bogat club din lume, Manchester United, a manifestat un interes real și e genul de jucător spectaculos, care-și cizelează tehnica pe victimele care vin să muște pofticios din glezna lui stângă. E inclus în clubul promisiunilor, alături de Stanciu, Iancu sau Ioniță, și susține că nimic nu-i poate zădărnici ascensiunea. Pentru că are doza necesară de tupeu. Și talent. El e Rotariu și în 2014 continuă alergarea după palpitații. De tot felul.

Pe 28 iulie 2013, Dinamo învingea cu 2-0 pe SC Vaslui. Meciul se disputa în etapa a doua a ediției trecute  de campionat și era urmărit din tribunele Arenei Naționale de 10.000 de fani ai „câinilor”. Doi ochi care au privit cu o admirație aparte victoria echipei au aparținut Dorinei Rotariu, mama lui Dorin Rotariu. Fiul acesteia își sărbătorea majoratul în modul cel mai frumos posibil: marca primul gol în tricoul echipei patronate de Ionuț Negoiță și, în același timp, deschidea scorul. Mijlocașul care a împlinit luni 19 ani este nepotul fostului mare internațional Iosif Rotariu, care a îmbrăcat de 25 de ori tricoul naționalei României.


Instantaneul care impresionat întreg fotbalul românesc. Mama lui Dorin Rotariu, Dorina, a coborât din înaltul tribunei pentru a-și felicita fiul după golul înscris sezonul trecut cu FC Vaslui.Foto: Digisport

„Credeam că voi naște o fată”

ProSport i-a dedicat prima pagină fotbalistului care își aniversa majoratul pe cea mai mare arenă a țării. Mai mult decât atât, redactorul ProSport, Sorina Oprițescu, a realizat un interviu cu tânăra speranță a clubului Dinamo în incinta hotelului RIN Grand Hotel. Materialul îl prezenta pe Dorin dintr-o postură mai puțin obișnuită publicului larg. Acesta era înfățișat ca un copil atașat de dragostea părinților și a familiei, fără a avea preocupări deosebite față de obsesia generației tinere: viața sentimentală. Puteți citi interviul accesând link-ul de mai jos

Un alt material interesant legat de viața nepotului lui Iosif Rotariu a fost realizat de Andru Nenciu. Acesta a discutat cu Dorina Rotariu, mama fotbalistului, care a descris cum a trăit golul din partida cu Vaslui, care i-a fost dedicat acesteia de către sportiv. Mai mult decât atât, aceasta a povestit un episod amuzant, prin care explică de ce l-a botezat Dorin pe jucător: „Mă simt exact ca și atunci când l-am născut, cea mai fericită mamă din lume! Pentru că în urmă cu 18 ani toate analizele îmi spuneau că voi avea fată. Și noi eram pregătiți pentru o surioară pentru Adela (n.r. sora mai mare). N-aveam nici nume pentru băiat și pentru că n-am avut niciun fel de inspirație… i-am spus Dorin. De la numele meu. Aveam pregătit doar numele pentru o fată”

„O zi perfectă o petrec alături de părinți”

Contactat luni de ProSport, mijlocașul de 19 ani a descris ziua perfectă și a caracterizat viața sa până la această frumoasă vârstă: „Până la 19 ani am trăit mai mult decât îmi imaginam. Doar 19% din ce mi s-a întâmplat în fotbal credeam că o să trăiesc vreodată până la 19 ani. O zi perfectă pentru mine este o zi pe care o petrec alături de părinți, așa cum fac astăzi (n.r. ieri). Ei au fost alături de mine, vin la București ori de câte ori au posibilitatea și asta mă motivează în plus„.


Dorin, alături de tatăl său, Ilie, antrenor la Vulturii Lugoj. Cei doi au pozat pentru ProSport la debutul sezonului trecut. Foto: Răzvan Lupică

Valentin Lazăr (24 de ani) a declarat că obișnuiește să exerseze anumite driblinguri la antrenamente, dar „Roti” a mărturisit că nu face o prioritate din aceste practici: „Nu exersez neapărat driblingurile, nu le antrenez la ședințele de pregătire. Lucrurile acestea le practic dar nu în mod constant. Depinde foarte mult și de tehnica jucătorului”. Nu în ultimul rând, fotbalistul a descris și ce reprezintă Dinamo pentru acesta și cum a trăit primul meci din această ediție de campionat: „Dinamo este pentru mine echipa unde mi-am pus sufletul dar și o rampă de lansare spre fotbalul din străinătate. Cu Oțelul am jucat fără stres, fără prea multă presiune și de asta s-a legat jocul atât de bine. A rămas același nucleu, nu mai este trac”.

Execuție de clasă cu Oțelul și dublă împotriva Stelei

De-a lungul sezonului trecut, puștiul lui Dinamo a reușit să înscrie de nouă ori, iar șapte goluri au fost marcate în campionat. A mai oferit șase pase de gol, iar asta a făcut ca fotbalistul să ajungă să fie cotat la 1,5 milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com. Pe 29 septembrie 2013, se juca Oțelul-Dinamo, primul joc al lui Flavius Stoican ca antrenor principal al „câinilor”. Dorin Rotariu a marcat un gol în stilul lui Robin van Persie, în urma unui șut violent în vinclu de la o distanță de opt metri de poartă.


Tare ca oțelul a fost Dinamo în prima etapă, 4-0 cu Galați Foto: Răzvan Lupică

Nepotul lui Iosif Rotariu a avut un impact excelent în debutul ediției trecute de Liga1. A marcat împotriva eternei rivale, Steaua. în jocul din campionat, pierdut cu 2-1 pe Național Arena. Dorin a fost introdus la pauză după ce „câinii” nu puseseră în pericol poarta adversă, iar acea mutare a dinamizat jocul trupei lui Stoican. După ce l-a ridiculizat pe Szukala, mijlocașul a trimis mingea pe lângă Tătărușanu, cu un șut din marginea careului de 6 metri. A recidivat în turul semifinalei de Cupă, disputat tot împotriva Stelei. Jucătorul a profitat din plin de o dezorganizare a apărării „roș-albastre” și a marcat cu un șut din întoarcere din careul mic. În pofida acestei reușite, Dinamo a pierdut cu 5-2 acel meci și și-a compromis șansele de calificare în ultimul act al Cupei României.

Monitorizat de Manchester, Moggi și… Steaua

Impresarii și trimișii marilor trupe din Europa au apărut la meciurile lui Dinamo ca taximetriștii după ploaie. Anul trecut, timișoreanul a fost monitorizat de Manchester United (Anglia). La partida din finalul ediției precedente de Liga1, Dinamo a învins cu 4-1 pe Săgeata Năvodari. În tribunele stadionului din șoseaua Ștefan cel Mare s-a aflat Luciano Moggi, fostul președinte al lui Juventus Torino, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în urma scandalului Calciopoli 2006. La finalul meciului, italianul a declarat „Am venit să văd mai multe meciuri în România. Sunt jucători interesanți în România, am văzut câțiva și în seara asta, cum ar fi Matei, Rotariu și Lazăr. Și Gardoș e un jucător interesant, sunt sigur că ar face fața în Italia.

În luna martie a acestui an, Rotariu a luat o decizie care a atras furia fanilor dinamoviști. Fotbalistul a semnat un contract de impresariat cu soția fostului antrenor al Stelei. Pe vremea când Laurențiu Reghecampf era pe banca tehnică a clubului din Ghencea, acesta și-a manifestat dorința de a transfera „cei mai buni jucători din țară” și a făcut referire și la cazul lui Rotariu. Acesta  din urmă se afla în conflict deschis cu suporterii și conducerea formației patronate de Ionuț Negoiță în urma parafării acelui contract. „Îmi doresc cei mai buni jucători din România, indiferent că sunt de la Dinamo, și promit că vor avea parte de același tratament ca și veteranii”, a mărturisit tehnicianul care a stat două sezoane pe banca campioanei en-titre a României. 

Înjurat de PCH la Chiajna

Dorin Rotariu a trecut în scurt timp de la stadiul de fotbalist de perspectivă la cel de țintă a înjurătoriilor galeriei. Soția fostului tehnician al Stelei a postat o poză pe o rețea de socializare în care apărea alături de jucătorul lui Dinamo. Gestul a atras furia ultrașilor din „Ștefan cel Mare” care au reacționat virulent la adresa lui „Roti” la scurt timp după acest „incident”.

Pe 27 aprilie 2014, „câinii” au învins cu 3-1 la Chiajna, pe Concordia. Jocul care a contat pentru etapa cu numărul 27 din ediția 2013-2014 a Ligii1 nu a rămas fără urmări pentru mijlocaș. Galeria l-a înjurat în câteva rânduri pentru decizia de a-și asocia numele cu o familie care se afla la conducerea eternei rivale, Steaua.


Rotariu e unul dintre preferații lui Stoican. Foto: Alexandru Hojda

„Impresarii vin mai des decât familia”

Noul sezon l-a început tot la echipa condusă de Flavius Stoican, iar startul a fost luat în trombă. Dinamo a debutat perfect în noul campionat și a învins cu 4-0 pe Oțelul Galați. Meciul din „Groapă” a fost urmărit din tribune de peste 7.000 de spectatori, o asistență excelentă pentru un joc disputat luni seara, după ora 21:00. Dorin nu a mai reușit să își facă un cadou înaintea aniversării cu numărul 19, dar a jucat 80 de minute. Fotbalistul a oferit o serie de declarații la zona mixtă prin care a adus în discuție și un eventual transfer în străinătate. „Am vrut să-mi fac un cadou ca anul trecut, să încriu cu o zi înainte de aniversarea mea, dar n-am reușit. Important este că am luat cele 3 puncte. Am fost umărit și de United, au fost de peste tot (n.r. de la mai multe echipe), sunt obișnuit. Joc cu toți impresarii prin tribune, vin mai des decât familia. Este important că mă urmăresc, înseamnă că jocul meu este bun, sper să fac și eu pasul acesta și sper să mă și mențin, pentru că sunt mulți jucători din Liga I care au plecat, dar n-au reușit să se mențină. Atunci când faci pasul la o echipă din afara țării, îți trebuie o perioadă de acomodare de o jumătate de an, un an, ceea ce pentru un jucător tânăr este important”, a declarat Dorin.

 

 

 

 

 
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…