VIDEO | ISU? Arafat? Priviţi cum transportă albanezii fotbaliştii la spital. Toţi şi-au spus că trebuie să fie o farsă: scene desprinse din lumea a treia, la un meci din prima ligă

28 nov 2015 14948 afişări Fotbal Extern
 VIDEO | ISU? Arafat? Priviţi cum transportă albanezii fotbaliştii la spital. Toţi şi-au spus că trebuie să fie o farsă: scene desprinse din lumea a treia, la un meci din prima ligă
  • Meciul din etapa a 13-a a campionatului Albaniei, dintre Terbuni Puke şi Teuta, încheiat cu victoria oaspeţilor (1-0), a oferit un moment straniu şi, în acelaşi timp, amuzant, care a stârnit un scandal imens.

În minutul 56, liberianul Abel Gebor, jucătorul gazdelor, s-a prăbuşit din senin pe teren. Imediat, fotbaliştii ambelor echipe, arbitrul meciului, dar şi Gugash Margani, antrenorul de la Teuta, au alergat într-un suflet pentru a-i acorda primele îngrijiri fotbalistului a cărui cădere bruscă i-a neliniştit pe toţi cei aflaţi pe stadionul Ismail Xhemali din Puke. Ba chiar Margani, tehnician care în luna februarie a acestui an a acceptat invitaţia ProSport de a-i ura "La mulţi ani" lui Gică Hagi, a reacţionat în doar câteva secunde: a sprintat de pe bancă, s-a dus la jucătorul echipei adverse şi l-a întors pe o parte, asigurându-se că acesta nu-şi va înghiţi limba.

  • Aflată pentru prima dată în istorie pe prima scenă a fotbalului albanez, echipa din Puke, un orăşel mic, din nordul ţării, a fost prinsă, după cum o arată imaginile, pe picior greşit. Lipsa de organizare la o competiţie sportivă a atras atenţia opiniei publice din Albania, ministrul Sănătăţii din Albania fiind aspru criticat de politicienii din opoziţie.

Neliniştit a fost şi şoferul ambulanţei, care şi-a luat rolul în primire foarte repede. Omul, de bună credinţă, s-a urcat imediat la volanul maşinii, dar, spre stupoarea tuturor, aceasta nu a vrut să pornească, rămânând împotmolită în noroiul de la marginea terenului. Inventiv, şoferul a apelat imediat la ajutorul unui cablu, cu care a legat ambulanţa de maşina pompierilor. În tot acest timp, fotbalistul zăcea în pericol pe o targă, iar spectatorii priveau uluiţi scenele. În cele din urmă, ajutat de maşina mai puternică a colegilor pompieri, şoferul a mutat ambulanţa în spatele terenului, unde "victima" a fosta adusă de brancardieri. După trei minute pierdute şi o panică generală, Abel Gebor a ajuns la ambulanţă, cu care a fost transportat la spitalul din localitate.

Posted by Digitalb on Saturday, November 28, 2015


Mai mult, presa de la Tirana scrie că africanul accidentat nu s-a aşteptat să păţească aşa ceva în Europa. Probabil, aşa ceva nu se întâmplă nici măcar la el acasă, în Liberia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.