VIDEO | Hofmann a "reuşit" ratarea sezonului. Votează topul celor mai mari gafe din fotbal

26 sep 2014 602 afişări Fotbal Extern
VIDEO | Hofmann a "reuşit" ratarea sezonului. Votează topul celor mai mari gafe din fotbal

Fiecare dintre noi a avut oportunitatea de a fi martorul unor ratări uriaşe de-a lungul timpului. Fie că vorbim despre ratări văzute la televizor sau despre cele la care am fost martori sau chiar protagonişti în timp ce jucam fotbal, amintirea acestora reprezintă de cele mai multe ori o sursă de amuzament.

Al doilea eşalon de fotbal din Germania a fost martorul unei ratări care se poate încadra cu uşurinţă în categoriile amintite mai sus, dar şi la lupta pentru titlul de "Cea mai mare ratare a sezonului 2014-15". În cadrul partidei dintre Kaiserslautern şi Union Berlin, atacantul Philipp Hofmann a trimis peste poarta adversarilor din mai puţin de doi metri. Din fericire pentru el, povestea s-a încheiat cu bine, echipa sa a câştigând partida cu scorul de 1-0. 

Cu ocazia nereuşitei lui Hofmann, ProSport încearcă să descopere care este cea mai mare ratare din fotbalul mare. În continuare se află o selecţie de zece ratări monumentale ce au avut loc în istoria recentă a fotbalului, iar la finalul materialului există un poll în veţi avea opţiunea de a vă vota favorita.

Zece nominalizări pentru titlul de "Cea mai mare ratare din toate timpurile":

Bwala Kalusha (America - Cruz Azul)

Confruntarea dintre America şi Cruz Azul se afla în ultimele momente. Portarul oaspeţilor se afla în careul advers, cu ocazia unui corner ce reprezenta ultima şansă a echipei. Bwala Kalusha a scăpat pe contraatac după un dribling inteligent, şi apoi a alergat peste 80 de metri până la poarta adversă, care era goală. Toate bune şi frumoase până când a trimis mingea în bara porţii...

David Villa (Spania - Lituania 3-1, 8 octombrie 2010)

În apogeul carierei sale, David Villa era probabil unul dintre cei mai buni atacanţi ai fotbalului mondial. Doar că, la fel ca în orice domeniu, şi cei mai buni mai au momentele lor de cumpănă. Puteţi vedea mai jos la ce anume ne referim.

Fahad Khalfans (Qatar - Uzbekistan 0-1 d.p., 15 noiembrie 2010)

Ratarea de mai jos a avut loc în partida dintre Qatar şi Uzbekistan, şi poate reprezinta un candidat serios pentru locul 1 în topul care se va stabili în funcţie de voturile dumneavoastră. În minutul 89, la scorul de 0-0 în cadrul unei optimi din competiţia Jocurile Asiei 2010, atacantul Fahad Khalfans s-a trezit în posesia balonului după o greşeală a portarului advers. Însă, în ciuda şansei oferite, acesta nu a fost capabil să trimită mingea în plasa porţii goale, deşi se afla la aproximativ doi metri de linia porţii. Rezultatul? O expresie facială de milioane dar şi un Uzbekistan calificat în următoarea fază a competiţiei după ce Ivan Nagaev a înscris în reprizele de prelungire ale meciului.

Fernando Torres (Manchester United v Chelsea 3-1, 18 septembrie 2011)

La scorul de 3-1 pentru United, Fernando Torres a rămas cu poarta goală după ce l-a driblat pe David De Gea. Toată lumea se aştepta ca scorul să devină 3-2, însă presupusa formalitate s-a transformat într-un dezastru care a caracterizat perfect căderea de formă pe care atacantul spaniol a suferit-o după plecarea de la Liverpool.

Peter van Vossen (Celtic - Rangers 0-1, 14 noiembrie 1996)

Ratarea aceasta a avut loc în cadrul unui derby dintre Celtic şi Rangers. Deşi cele două formaţii s-au întâlnit de 399 de ori de-a lungul timpului, probabil că aceasta a fost singura situaţie în care "Old Firm" a produs o asemenea ratare. Finalizarea defectuoasă a jucătorului a devenit atât de populară, încât ratările cu poarta goală au ajuns cunoscute în Scoţia drept "doing a Van Vossen" (n.trad. - a face un Van Vossen).

Ilija Sivonjic (Dinamo Zagreb - Cibalia Vinkovci 1-1, 25 octombrie 2009)

Din punctul nostru de vedere, intervenţia lui Sivonjic ar putea participa foarte uşor şi la un concurs pentru titlul de "Cea mai bună intervenţie defensivă din toate timpurile". Doar că aici este vorba de un atacant care ar fi trebuit să bage mingea în poartă. Într-o notă mai serioasă, conform informaţiilor de pe internet, fotbalistul a ratat de la o distanţă de 7,5 centimetri de linia porţii. Dacă mai poate fi numit fotbalist după ce a făcut aşa ceva...

Ronny Rosenthal (Aston Villa - Liverpool 4-2, 19 septembrie 1992)

Israelianul Ronny Rosenthal a fost primul jucător de origini străine care a fost achiziţionat de un club din Marea Britanie pentru o sumă mai mare de un milion de lire sterline (1,1 milioane în 1990). Într-un poll realizat de publicaţia britanică The Guardian în urmă cu aproximativ patru ani, ratarea lui Rosenthal a fost votată drept "Cea mai mare ratare din istoria fotbalului".

Kei Kamara (LA Galaxy - Kansas City 0-0, 24 aprilie 2010)

Nu cu mâna Kamara, nu cu mâna...

Noah Hickey (Central United)

Ratarea aceasta provine din ligile inferioare ale Angliei (de aici şi lipsa datelor despre meci). Noah Hickey "l-a pus în fund" pe portar printr-un dribling, dar apoi se pare că aceleaşi picioare de care s-a folosit pentru a-l dribla pe portar nu i-au mai dat ascultare şi s-au împleticit în faţa liniei porţii. Ulterior a urmat o încercare penibilă de a salva situaţia, însă fără rezultat. Cel puţin nu pe tabela de marcaj.

Rocky Baptiste (Harrow Borough - Waltham Abbey 5-3, 28 noiembrie 2009)

Din nou o ratare din ligiile inferioare ale fotbalului din Albion (de data aceasta am găsit informaţii despre meci). Din descrierea videoclipului, ratarea lui Baptiste a avut loc la scorul de 5-1 pentru echipa sa, ceea ce, oarecum, justifică atât modul în care fotbalistul a lovit mingea, cât şi ratarea în sine.

Care este cea mai mare ratare din cele zece nominalizări de mai sus?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.