Tatăl atacantului pe care îl vor în naţională "tricolorii", francezii şi moldovenii a avut un mesaj clar: "Fiul meu vrea să joace pentru România!"

1 aug 2018 4342 afişări Stranieri
Tatăl atacantului pe care îl vor în naţională "tricolorii", francezii şi moldovenii a avut un mesaj clar: "Fiul meu vrea să joace pentru România!"

Oleg Postolachi, părintele lui Virgiliu, atacantul de 18 ani al lui PSG, a anunţat ce decizie a laut fiul său. Cei de la FRF vor să-l naturalizeze pentru a asigura viitorul echipei naţionale, dar fotbalistul e "disputat" şi de moldoveni şi de francezi.

"Virgiliu vrea să joace pentru România. E tânăr, şi deocamdată nu este copt pentru prima reprezentativă, dar îşi doreşte să evolueze la selecţionata de tineret Under 21 a României. Moldova îl convoacă fără să ne întrebe, dar nu ne interesează. Am şi vizitat cantonamentul naţionalei României, iar băiatul a fost impresionat", a spus Oleg Postolachi, părintele lui Virgiliu, conform Libertatea.

Conducătorii fotbalului din Republica Moldova doresc şi ei să-l "legitimeze" pe puşti, Virgiliu având dublă cetăţenie moldoveană şi franceză. "E adevărat, am fost la Chişinău să-i facem buletin de Moldova, deoarece el avea doar doi ani când ne-am stabilit în Franţa. Iar pentru procedura de redobândire a cetăţeniei române, la care apelează toţi moldovenii, trebuie să facem dovada că este cetăţean moldovean", a explicat acesta.

Forul de la Chişinău invocă şi faptul că Virgiliu nu ar putea evolua pentru România fiindcă nu are cinci ani jucaţi în Liga 1. "Nu cunosc aceste legi, e treaba FRF, dar nu cred că se aplică şi în cazul unui jucător care îşi redobândeşte cetăţenia. Francezii sunt şi ei pe capul băiatului, dar pentru a-l convoca la selecţionatele U19 şi U20. Pe Virgiliu îl intersează însă doar naţionala de tineret a României. Eu sunt rus, dar bunicii din partea soţiei au fost români, pe vremea când Basarbia făcea parte din România Mare", a mai detaliat Oleg.

Virgiliu a depus dosarul pentru obţinerea cetăţeniei române în urmă cu patru luni, atacantul de la tineretul lui PSG vorbind limba maternă, dar cu accent franţuzesc. El a fost remarcat de către federalul Ion Geolgău prin intermediul unor impresari, interesant fiind că şeful departamentului de scouting al FRF a crezut că Postolachi e român.

 Cum a început Virgiliu să joace fotbal? "Pe la doi-trei ani mă jucam cu el cu mingea. Când nu-i dădeam balonul se învineţea la faţă de nervi. La 5-6 ani l-am dus la o şcoală de fotbal, iar la 13 ani a fost disputat de mai multe cluburi. În cele din urmă am avut de ales între AS Monaco şi PSG. Am ales PSG, noi locuind în cartierul Saint-Germain-des-Prés. A ieşit de două ori campion de juniori U17".

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.