Ştefan Popescu, noua senzaţie de la Cesena! EXCLUSIV "I se spunea noul Roberto Carlos"

13 ian 2012 2779 afişări Comentează şi tu Stranieri
Ştefan Popescu, noua senzaţie de la Cesena! EXCLUSIV "I se spunea noul Roberto Carlos" EXCLUSIV Ştefan Popescu, noua senzaţie de la Cesena! "I se spunea noul Roberto Carlos"

Puţină lume ştie că Ştefan Popescu, puştiul de doar 18 ani care a marcat pentru Cesena în poarta lui Napoli, în Cupa Italiei, a început fotbalul la clubul privat Noua Generaţie din Iaşi, condus de Paul Costaş. Popescu a venit pentru prima dată la fotbal când avea doar 8 ani, împreună cu tatăl său şi s-a înscris la grupa 93 pregătită de prof. Sorin Ştefan, care i-a fost antrenor timp de patru ani.

Antrenorul care l-a descoperit pe Ştefan Popescu a declarat, vineri, pentru ProSport, că fostul său elev avea încă de mic toate calităţile pentru a ajunge un mare jucător. Pe lângă talent, actualul fotbalist al Cesenei se diferenţia faţă de colegii săi încă de mic printr-o voinţă de fier care l-a făcut să ajungă în fotbalul mare.

"Mi-l amintesc pe Ştefan Popescu foarte bine. A venit la clubul Noua Generaţie împreună cu tatăl său, la grupa mea de copii născuţi în 1993, iar primele antrenamente le-am făcut pe un teren de bitum, la baza Poliţiei. A ieşit în evidenţă încă de atunci. Era cam firav, dar avea calităţi. Avea forţă, viteză, era muncitor şi modest. Chiar dacă îl mai certai, stătea cu capul plecat şi încerca să se corecteze. Se vedea că vrea să progreseze, era înnebunit după fotbal. Ieşea de departe în evidenţă faţă de colegii săi, am simţit că va ajunge fotbalist", îţi aminteşte prof. Sorin Ştefan.

Juca cu copiii mai mari ca el

În timp, micuţul fotbalist s-a pus la punct cu tehnica, iar antrenorul său a fost nevoit să-l avanseze la o grupă mai mare, datorită calităţilor sale. "Pe Ştefan l-am folosit în scurt timp la o grupă mai mare, juca cu cei mai mari cu un an decât el. Avea calităţi, s-a pus la punct şi cu tehnica, era iute. Îmi amintesc că am fost la un turneu de minifotbal în ţară şi a ieşit golgeter", a mai spus fostul antrenorul al lui Ştefan Popescu.

Apreciat de Gică Popescu şi Emeric Ienei

Acesta s-a despărţit de elevul său după patru ani, dar nu regretă, întrucât puştiul de 12 ani pe atunci a beneficiat ulterior de condiţii infinit mai bune de pregătire, la Şcoala de Fotbal Gică Popescu.

"Ştefan Popescu a plecat de la Noua Generaţie după patru ani. Mi-a cerut voie să participe la o acţiune organizată de Gică Popescu şi atunci a fost remarcat de fostul mare internaţional. Chiar şi Emeric Ienei l-a remarcat, spunând despre el că la Iaşi a fost descoperit noul Roberto Carlos, întrucât avea un stâng foarte bun. Nu mi-a părut rău că a plecat de la Iaşi, pentru că acolo a beneficiat de condiţii mai bune", susţine Sorin Ştefan.

Pot pleca talente şi din condiţii mizere


Acesta ţine legătura cu fostul său elev şi cu tatăl acestuia, iar după golul marcat împotriva lui Napoli i-a trimis un mesaj de felicitare părintelui fotbalistului. "Am văzut meciul în direct şi m-am bucurat foarte mult să-l văd titular, iar după ce a marcat am sărit în sus de bucurie. I-am trimis un SMS de felicitare tatălui său imediat după gol. Normal că m-am bucurat când am văzut că un fost elev de-al meu a marcat pentru o echipă italiană într-un meci oficial, chiar la debut. Este o satisfacţie imensă pentru mine să-l văd jucând în Serie A. Din punct de vedere material nu am avut de câştigat nici eu şi nici clubul la care a păşit în fotbal, pentru că a plecat gratis, dar există satisfacţia profesională. Am dovedit o dată în plus că pot pleca valori şi din condiţii mizere. Aici ne antrenam pe terenuri foarte proaste şi mă bucur că a plecat la o şcoală unde a beneficiat de cele mai bune condiţii", a punctat prof. Sorin Ştefan.

Articol scrie de Narcis Pohoaţă

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.