Război peste Prut. Cristi Bud îl acuză dur pe Romeo Surdu: "E singura persoană din viaţa mea pe care nu o suport. Mă chema în oraş, apoi spunea conducerii că am petrecut"

9 feb 2016 22039 afişări Stranieri
Război peste Prut. Cristi Bud îl acuză dur pe Romeo Surdu: 
"E singura persoană din viaţa mea pe care nu o suport. Mă chema în oraş, apoi spunea conducerii că am petrecut" foto: Milsami Orhei
  • Cristi Bud şi-a rezilivat contractul cu Milsami Orhei şi a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre Romeo Surdu la plecarea din Republica Moldova
  • Atacantul spune pentru ProSport că Surdu a făcut tot posibilul pentru a face viaţa grea românilor care au trecut pe la Milsami 

Contre dure între doi fotbalişti români care au jucat în ultimul an şi jumătate la Milsami Orhei, campioana Republicii Moldova. În momentul rezilierii contractului cu moldovenii, Cristi Bud a lansat o serie dură de acuzaţii la adresa lui Romeo Surdu. În interviul oferit Publika TV, post de televiziune de peste Prut, fostul jucător al lui Gaz Metan Mediaş l-a criticat pe Surdu pentru comportamentul acestuia şi pentru faptul că l-ar fi ”lucrat” pe el, dar şi pe mai mulţi dintre colegii de la Milsami. Contactat de ProSport, Cristi Bud şi-a păstrat discursul şi a acceptat să aprofundeze.

Cristi, declaraţiile tale la plecarea de la Milsami Orhei au făcut valuri. Ai făcut nişte mărturisiri cel puţin spectaculoase despre relaţia cu Romeo Surdu.
De aia se spune că unde-s doi români sunt deja probleme. (râde!) Serios acum, chiar n-aş mai vrea să vorbesc despre subiectul ăsta, am zis prea multe. Eu nu-s genul de om care face rău, dar ştiu cât rău mi-a făcut el mie şi familiei mele. 

A surprins declaraţia ta pentru că a venit în lipsa unui context. Lipseşte răspunsul la întrebarea ”de ce?”.
Cred că pentru a scăpa de un rival. El l-a lucrat şi pe Tavi Abrudan, dar Tavi e un băiat prea simţit ca să spună ceva. Probabil vrea el să rămână singur la Milsami, el l-a lucrat şi pe antrenorul care a plecat.

Se vorbea despre faptul că Romeo Surdu a contribuit la aducerea fostului antrenor.
Nu, nici vorbă. El zicea că el a făcut echipa, că el a câştigat campionatul. Se mai lăuda că el l-a pus pe preşedintele nostru, pe Ilan Shor, primar la Orhei. Nu ştiu cum spune el chestiile astea, nu ştiu de unde le scoate.

11 goluri a înscris Cristi Bud sezonul trecut pentru Milsami Orhei, cu unul mai puţin decât Romeo Surdu. Cei doi au fost golgheterii campioanei Moldovei


Cristi Bud şi Romeo Surdu (primii din dreapta, în galben) au contribuit decisiv la primul trofeu de campioană din istoria clubului Milsami Orhei. Foto: Milsami Orhei


”Eu nu vorbeam cu el, abia ne dădeam mâna”

Din vestiarul vostru a mai răsuflat un zvon. Acela cum că Surdu te-a chemat în oraş să beţi un pahar de vin, iar a doua zi a povestit conducerii că ai stat noaptea în oraş şi ai băut. E real?
(râde) S-a întâmplat de mai multe ori, nu doar o singură dată. Şi nu numai conducerii, ci şi antrenorilor le spunea că merg cu Tavi Abrudan prin cluburi,, că petrec, şi mai multe chestii.

Dacă s-a întâmplat de mai multe ori de ce nu ai făcut ceva? Voi nu vorbeaţi, nu l-ai întrebat de ce face asta?
Nu, nu vorbeam deloc. De abia ne salutam, abia dădeam mâna. E singura persoană din viaţa mea pe care nu o suport. Nu vreau să îi fac rău, că aş putea să îi fac mai mult rău, dar eu nu-s genul ăla de persoană. Şi nici nu îi doresc rău, sper să fie rege aşa cum îşi doreşte el acolo. Asta îi doresc.

Până la urmă care e motivul pentru care ai plecat de la Milsami Orhei?
Pentru familie am plecat. Din cauza distanţei, vreau să fiu mai aproape de familie. Pierd nişte lucruri, am fost şi acum în vacanţă acasă şi pierd lucruri. Nu văd cum îmi creşte copilul şi nimeni nu îmi dă momentele astea înapoi.


Cristi Bud (nr. 26) spune că problemele la Milsami au apărut după ce echipa a fost eliminată din cupele europene în vara anului 2015. Conform atacantului, Romeo Surdu (în alb, cu banderola) nu ar fi fost căpitanul ales de vestiar. Foto: Milsami Orhei


”Mergea la antrenor şi îi spunea să nu mă bage pe mine, să-l bage pe altul”

De ce aţi mers atât de slab sezonul acesta, în comparaţie cu anul trecut. Aţi câştigat campionatul, aţi eliminat Ludogoreţ din preliminariile Ligii Campionilor, însă aţi mers tot mai slab după acel moment.
Pentru că până să fim eliminaţi din Europa fiecare îşi vedea de treaba lui, eram altfel. După eliminare au început bisericuţele, au început vorbele, mulţi mergeau la antrenori şi le spuneau: ”Vezi că ăla face asta, ăla face altceva, nu-l băga pe teren”. Anul trecut Romeo Surdu mergea la antrenor şi îi spunea că el se simte în atac mult mai bine cu altul, cu Andronic, decât cu mine. El era căpitan şi avea un cuvânt de spus, însă nu a fost căpitan pentru că l-ar fi pus echipa.

A fost ales direct de antrenor?
A fost ales printr-un vot, dar hai să fim serioşi. Ce jucător străin vine la echipă şi e pus direct căpitan? Asta trebuie să dea de bănuit, nu? Erau jucători cu o vechime de trei-patru ani la Milsami.

Spui că ar fi fost vorba despre o înţelgere reciproc avantajoasă între Romeo Surdu şi club?
Nu ştiu ce a fost, ce n-a fost, dar e dubios, nu? Chiar nu mai vreau să vorbesc despre el. Îi doresc tot binele din lume şi să fie rege, că asta îşi doreşte. Vreau însă să îi mulţumesc lui Petru Jardan şi domnului Shor pentru că s-au comportat foarte frumos cu mine şi chiar m-au respectat pentru fotbalul pe care l-am arătat. Lor le-a plăcut de mine, fotbalistic vorbind, şi au fost oameni cu mine.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.