Primele critici. Ce scriu nemţii despre evoluţia lui Maxim cu Gladbach

23 nov 2013 11113 afişări Stranieri
Primele critici. Ce scriu nemţii despre evoluţia lui Maxim cu Gladbach

Stuttgart a ratat din nou şansa de a lega două victorii la rând şi a pierdut un tren important în dorinţa de a reintra în cursa pentru cupele europene. Formaţia lui Alexandru Maxim a pierdut, aseară, fără drept de apel, scor 0-2, în faţa lui Borussia Monchengladbach, trupă care pare să lupte cu şanse pentru un loc de Champions League.

Mijlocaşul român a fost unul dintre fotbaliştii cu "vână" ai şvabilor, implicându-se în majoritatea acţiunilor de atac, însă acest lucru nu mai este suficient pentru presa germană, mult mai exigentă decât altădată cu un jucător care ne-a obişnuit aproape întotdeauna să fie decisiv pentru echipa sa.

"Mönchengladbach a fost echipa care a avut iniţiativa, reuşind să bifeze cea de-a patra victorie consecutivă în Bundesliga. Dar partida putea avea alt scenariu dacă în prima jumătate de oră Stuttgart nu ar fi irosit cu atâta seninătate ocaziile create. Timo Werner s-a comportat ca un începător la o lansare în adâncime perfectă a lui Alexandru Maxim, permiţându-i lui Ter Stegen să salveze din situaţie unu contra unu. Românul a ieşit din nou la rampă câteva minute mai târziu, de această dată Werner fiind în poziţia de servant. Însă românul, din unghi, nu a găsit cadrul porţii adverse.", notează Deutsche Welle, care remarcă totuşi disponibilitatea de efort a fotbalistului plecat de la Pandurii Târgu Jiu.

"Erori neobişnuite"

În schimb, t-online.de este ceva mai critică la adresa lui Maxim, semn că aşteptările au crescut foarte mult când vine vorba de cel mai bun pasator din Bundesliga. Faptul că şi-a făcut în multe momente simţită prezenţa în joc nu mai e suficient, de la Maxim aşteptându-se întotdeauna să puncteze nu doar la impresia artistică, ci şi pe tabelă.

"A fost din nou activ în atac, de la el plecând mai multe atacuri periculoase ale lui Stuttgart. A făcut însă mai multe erori tehnice neobişnuite, a dat de multe ori drumul la pase prea târziu.", notează sursa citată, menţionând şi ei ratarea mare mai sus amintită. Chiar dacă poziţia din care Maxim a tras nu a fost una tocmai comodă, nemţii consideră că "a ratat o situaţie bună, trăgând foarte slab, în plasa laterală."

85% a fost procentajul paselor complete reuşite de Maxim în disputa de aseară

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.