Pantaleo Corvino: „Lucrez bine cu românii“

30 mai 2008 43 afişări Stranieri
Pantaleo Corvino: „Lucrez bine cu românii“ Corvino (în stânga) se felicită și acum că l-a adus pe Mutu la Fiorentina
Fascinant, acesta este cuvântul pe care trebuie să îl foloseşti pentru a caracteriza din prima o întâlnire cu omul-arhitect din spatele scenei la Fiorentina, directorul sportiv Pantaleo Corvino. Are de ani buni raporturi excelente cu fotbalul românesc şi faţă de reporterul ProSport s-a dovedit a fi ca o carte deschisă, aşa cum rareori se întâmplă cu presa italiană.

Signor Corvino, ce înseamnă Mutu pentru Fiorentina?
Enorm. Este jucătorul în jurul căruia clădeşte Prandelli echipa. Acum avem obligaţii mult mai mari, odată cu intrarea în Liga Campionilor. De aceea am şi făcut un efort extraordinar şi am realizat cel mai scump transfer din istoria clubului, aducându-l pe Gilardino pentru 14 milioane de euro.

Se reface un atac de pe vremea Parmei de acum şase ani...
Aşa este. Prandelli l-a dorit insistent acum doi ani pe Mutu, şi bine a făcut, iar acum pe Gilardino, care, alături de Adrian, poate deveni cel mai puternic atac din Serie A.

Să ne întoarcem în urmă cu doi ani. Nu gândeaţi că e un risc să daţi 7 milioane de euro pe Mutu, un fotbalist care avusese problemele ştiute la Chelsea?
Ştiţi cum mă bătea la cap Prandelli să-l luăm pe Mutu?! În fiecare zi mă toca spunând acelaşi nume. Pe atunci, argumentul lui era că nu aveam executant de lovituri libere. Ironia a făcut că pe Mutu l-am luat, dar primul gol din fază fixă a venit abia anul acesta, în Cupa UEFA. Nu am luat în considerare niciun minut povestea de la Chelsea. Şi Prandelli mi-a spus că e convins de faptul că a fost un episod nefericit din viaţa lui Adrian, care nu se va repeta.

Ştiţi că la Euro merge şi cel pe care aţi fost aproape să-l luaţi la Lecce în urmă cu opt ani, Marius Niculae?
E un excelent atacant, care a avut însă mare ghinion cu accidentările. Nu am fost aproape, ci chiar semnasem cu el. A plecat apoi într-un cantonament cu naţionala în Cipru, era chemat parcă în premieră, şi acolo s-a sucit. Cred că jucătorii mai vechi i-au spus să nu se grăbească pentru că Lecce e o echipă mică. A ajuns la Sporting şi s-a terminat multă vreme cu el. Mă bucur că a revenit, era promiţător, ar fi ajuns mare în Italia, dacă venea atunci. M-am dus special după el în Cipru, simţind că ceva nu e în regulă, dar degeaba, n-a mai vrut să vină la noi pentru nimic în lume.

La Lecce a fost o perioadă scurtă, spre final de carieră, şi Gică Popescu.
Eu am avut şi am de multă vreme o relaţie excelentă cu fraţii Becali. Ei îmi atrag atenţia când apare un jucător român de care am putea avea nevoie. Popescu era tobă de fotbal, a fost o plăcere şi o onoare pentru un club ca Lecce să-l aibă fie şi pentru un sezon. Un personaj cu adevărat impresionant, prin seriozitate şi profesionalism.

„Hîldan trebuia să joace la Lecce“

Sunteţi legat de fotbalul românesc…
Şi cu bune, şi cu mai puţin bune. Ştiţi că acel mijlocaş de la Dinamo care a murit, săracul, pe teren, la un antrenament, foarte tânăr, îmi scapă numele acum…

Cătălin Hîldan.
Exact. Semnase cu Lecce pentru 3 milioane de dolari şi urma să vină să joace în Italia Nu mi-a venit să cred când am auzit ce s-a întâmplat. Nici acum nu înţeleg cum a fost posibil, pentru că era foarte tânăr.

Se zvoneşte, şi ştiţi că nu iese niciodată fum fără foc, cum că Fiorentina e cu ochii pe doi-trei jucători cu profil defensiv din România, unii chiar din echipa naţională. Nu vă cer să daţi nume, ci doar să-mi răspundeţi prin da sau nu dacă e adevărat şi dacă e vorba de jucători defensivi.

Da, de două ori! Dar asta nu înseamnă că mâine i-am şi luat. Pot fi încă monitorizaţi o bună bucată de vreme, dar e posibil, dacă ne hotărâm, să facem şi mâine oferta.

Nu cred că dacă Adrian va marca împotriva Italiei va deveni persona non grata la Florenţa. Chiar dacă fanii ar încerca vreo atitudine ostilă, mai suntem şi noi pe aici, Prandelli şi cu mine, să punem lucrurile la punct
Pantaleo Corvino, director sportiv Fiorentina

Ştiţi cum mă bătea la cap Prandelli să-l luăm pe Mutu? În fiecare zi mă toca spunând acelaşi nume
Pantaleo corvino, director sportiv Fiorentina

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.